در

تقدیر نخست وزیر پاکستان از نقش تهران در توقف درگیری‌ها با هند

نخست‌وزیر پاکستان در تماسی تلفنی با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، از تلاش‌های تهران برای زمینه‌سازی آتش‌بس میان پاکستان و هند قدردانی کرد و ابتکار ایران را گامی مؤثر در کاهش تنش‌ها خواند. دو طرف بر گفت‌وگو به‌جای جنگ تأکید کردند.

تقدیر نخست وزیر پاکستان از نقش تهران در توقف درگیری‌ها با هند
0 دقیقه

نورنیوز-گروه سیاسی: شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، عصر امروز (شنبه) طی تماسی تلفنی با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان، از نقش فعال و مؤثر جمهوری اسلامی ایران در زمینه کاهش تنش‌ها و تسهیل روند آتش‌بس میان پاکستان و هند، صمیمانه قدردانی کرد.

نخست‌وزیر پاکستان با تمجید از سفر اخیر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به اسلام‌آباد و ابتکار دیپلماتیک تهران در ارائه پیشنهاد آتش‌بس، این اقدام را «سازنده، واقع‌بینانه و صلح‌محور» توصیف کرد که موجب کاهش التهاب و گشایش در مسیر حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات شده است.

شهباز شریف با اشاره به تجربه سه جنگ تاریخی میان پاکستان و هند، اظهار داشت: این درگیری‌ها هرگز به حل اساسی اختلافات از جمله مسئله کشمیر و پدیده تروریسم منجر نشده‌اند. وی افزود: تنها راه واقعی برای پایان دادن به بحران‌های منطقه‌ای، بهره‌گیری از ابزارهای سیاسی، گفت‌وگو و همزیستی مسالمت‌آمیز است.

او در ادامه ضمن ابراز خرسندی از برقراری آتش‌بس، بر لزوم استمرار آن و تلاش برای دستیابی به صلحی پایدار میان دو کشور همسایه تأکید کرد. نخست‌وزیر پاکستان همچنین خواستار ادامه نقش مثبت و تسهیل‌گر ایران در روند میانجی‌گری شد و ابراز امیدواری کرد که در آینده‌ای نزدیک با سفر به تهران، درباره موضوعات مشترک و مسائل منطقه‌ای گفت‌وگویی راهبردی با رئیس‌جمهور ایران داشته باشد.

دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با ابراز خرسندی از توقف درگیری‌ها و آغاز روند آتش‌بس، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که جنگ نه‌تنها مشکلات را حل نمی‌کند، بلکه موجب رنج مضاعف برای ملت‌ها می‌شود. وی افزود: تنها مسیر پایدار برای حل اختلافات، گفت‌وگو، تعامل و حسن‌نیت است.

پزشکیان با اشاره به سیاست اصولی ایران در حمایت از صلح و ثبات در منطقه، اعلام کرد که تهران آمادگی دارد در جهت تقویت دیپلماسی، گسترش همکاری‌های منطقه‌ای و کاهش تنش‌ها میان پاکستان و هند هرگونه همکاری لازم را انجام دهد.

رئیس‌جمهور ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خطر فزاینده تروریسم، آن را یکی از چالش‌های اصلی منطقه خواند و تصریح کرد: مقابله با این پدیده نیازمند هماهنگی و انسجام عملی میان کشورهای منطقه است، نه رقابت‌های فرسایشی.

در پایان این گفت‌وگو، دو طرف با تأکید بر ضرورت تقویت روابط دوجانبه، خواستار توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی شدند. رئیس‌جمهور ایران نیز از سفر آتی نخست‌وزیر پاکستان به تهران استقبال کرد و آن را فرصتی برای تعمیق مناسبات دو کشور برشمرد.


ارسال نظر