×
اقتصادی
شناسه خبر : 321352
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/12 ساعت 10:47
خداحافظی با کابوس خاموشی‌ها/فرار از جریمه‌های برق با پویش 25 درجه و طرح سبا

خداحافظی با کابوس خاموشی‌ها/فرار از جریمه‌های برق با پویش 25 درجه و طرح سبا

توانیر اعلام کرد هیچ برنامه‌ای برای ابلاغ جدول خاموشی در سال جاری وجود ندارد و وضعیت مصرف برق نسبت به سال گذشته بهتر ارزیابی می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  حامد احمدی در گفت و گویی اظهار داشت: امسال جدول خاموشی منتشر نشده و هیچ برنامه ای نیز برای جدول خاموشی ابلاغ نشده نشده است.

وی افزود: امسال به لطف مدیریت مصرف و توسعه تولید و همچنین شرایط جوی بهتر؛ پیش‌بینی می‌کنیم شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داشته باشیم؛ تا الان نیز مصرف نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر بوده است.

مدیرکل دفتر فنی مهندسی هوشمندسازی توانیر خاطرنشان کرد: هنوز به کمک مردم نیاز داریم و امیدواریم امسال هم مانند سال‌های گذشته در پویش همدلی همراه ما باشند تا انشاءالله شرایط را از پارسال خیلی بهتر پیش ببریم.

کاهش مصرف برق با اجرای دو پویش ملی

معاون برق و انرژی وزیر نیرو هم با تأکید بر نقش تعیین‌کننده مشارکت شهروندان در مدیریت مصرف برق اعلام کرد: پویش ۲۵ درجه و طرح ملی سبا با محور فرهنگ‌سازی مصرف بهینه و اصلاح الگوی مصرف، در حال اجراست؛ اقداماتی که با تنظیم کولرهای گازی روی ۲۵ درجه، ضمن کاهش محسوس مصرف برق و هزینه قبوض، به پایداری شبکه و تأمین برق مطمئن برای همه مشترکان کمک می‌کند.

مصطفی رجبی‌مشهدی-معاون برق و انرژی وزیر نیرو- با اشاره به اثرگذاری مستقیم همراهی مردم در مدیریت مصرف برق گفت: پویش های «۲۵ درجه» و «سبا» دو برنامه محوری هستند که با مشارکت عمومی، می‌توانند بهینه‌سازی مصرف انرژی را از توصیه‌های کلی به یک نتیجه واقعی و قابل اندازه‌گیری در سطح خانوار و شبکه برق کشور تبدیل کنند.  

وی با بیان اینکه مشترکان پرمصرف طبق قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق مشمول افزایش پلکانی تعرفه‌ها هستند، افزود: در بسیاری از موارد، صرفه‌جویی‌های ساده و قابل اجرا می‌تواند مشترک را از پلکان‌های بالاتر به پلکان‌های پایین‌تر و حتی به زیر الگوی مصرف بازگرداند؛ موضوعی که هم کاهش قابل توجه مبلغ صورتحساب را به دنبال دارد و هم به تأمین برق پایدار برای سایر مشترکان کمک می‌کند.

رجبی‌مشهدی درباره «پویش ۲۵ درجه» توضیح داد: هدف این پویش آن است که در فصل گرم، دمای محیط کمتر از ۲۵ درجه تنظیم نشود؛ چرا که ۲۵ درجه به عنوان دمای رفاه و آسایش شناخته می‌شود و کاهش دمای کولرهای گازی به اعداد زیر ۲۵ درجه می‌تواند مصرف برق تجهیزات سرمایشی را بیش از ۲۰ درصد افزایش دهد و در نتیجه، مشترکان را سریع‌تر وارد پلکان‌های بالاتر تعرفه‌ای کند.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو همچنین با اشاره به طرح ملی «سَبا» گفت: این طرح با محوریت سفیران بهینه‌سازی انرژی و با مشارکت بانوان و دانش‌آموزان دنبال می‌شود و تلاش دارد با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگ، هنر و هویت ایرانی، رفتارهای درست مصرف را به یک عادت پایدار در جامعه تبدیل کند.

رجبی‌مشهدی در پایان با تأکید بر ضرورت اطلاع‌رسانی گسترده درباره این پویش‌ها خاطرنشان کرد: با افزایش آگاهی عمومی و مشارکت مردم، امید می‌رود بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور به شکلی پایدار، فراگیر و اثرگذار محقق شود.  


نظرات

آخرین اخبار
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اردن،قطر،بحرین و کویت؛ پاسخ ایران به تهاجمات جدید کشور
آژانس بین‌المللی انرژی: جهان باید نگران امنیت انرژی باشد
«سرهی کورتسکی» نخست‌وزیر جدید اوکراین شد
مقام یمنی: اگر محاصره اقتصادی رفع نشود، با اقدام نظامی با آن مقابله خواهیم کرد
سنتکام مدعی تغییر مسیر سه کشتی در راه ایران شد
ادعای ترامپ: ما در ایران به دستاوردهای بزرگی رسیده ایم!
ایروانی: حملات تجاوزکارانه آمریکا به ایران مصداق جنایات جنگی است
ادعای مقام آمریکایی درباره هدف از حملات به پل‌ها در ایران
یک جنگنده F-35 در آسمان امارات اعلام وضعیت اضطراری کرد
ورزش؛راهکار مؤثر برای حفظ سلامت مفاصل در سالمندی
هشدار قانونگذار آمریکایی درباره تبعات ماجراجویی دولت ترامپ علیه ایران
دختر جودوکار ایران تاریخ ساز شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بیشکک شد
کویت از رهگیری پهپادها در حریم هوایی خود خبر داد
گزارش واشنگتن‌پست درباره بن‌بست ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز
واکنش والیبالیست‌ها به پیروزی مقابل آلمان
هشدار روسیه درباره همکاری نظامی کره جنوبی با ناتو
یمن: بمباران فرودگاه صنعا 9 دقیقه قبل از فرود هواپیمای ایرانی بود
افزایش دوباره قیمت بنزین درآمریکا
پشت پرده نقش کوشنر و ویتکاف در مذاکرات با ایران
سردار شکارچی: آمریکا و دولت جعلی صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند
عمان پس از تنش‌های ایران و آمریکا به‌دنبال تقویت همکاری با چین
ادعای ترامپ درباره آزادی زندانی آمریکایی در ایران تکذیب شد
پشت پرده تاکتیک خلاقانه ایران در نبرد با دشمن؛ ضربه به معماری تهاجم
روایت بقائی از مخالفان مقابله با تروریسم و جنایات بین‌المللی
قطر ادعای مشارکت در حمله به ایران را رد کرد
امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است
کاخ سفید مدعی ادامه مذاکرات ایران و آمریکا شد
رئیس اسبق سیا: تولید پهپاد آمریکا کمتر از یک‌دهم اوکراین است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس
کاخ سفید: ترامپ در مراسم فیفا و فینال جام جهانی حضور می‌یابد
فرانسه و آلمان همکاری هسته‌ای و دفاعی را گسترش می‌دهند
دود سیاه در بهبهان ناشی از آتش‌زدن ضایعات بود
چرا وزارت نیرو جدول خاموشی‌ها را منتشر نمی‌کند؟
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!
هشدار مخبر درباره حمله به ایران
رکورد تازه یوز آسیایی در میاندشت خراسان شمالی
حزب‌الله ادعای حضور در سوریه را رد کرد
پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران مقابل آلمان
باقری‌کنی: استقلال ایران باید در برابر زیاده‌خواهی‌ها صیانت شود
اعتراف معاون ترامپ به ارتباط اپستین با نهادهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل
محدودیت شبانه تردد شناورها در آب‌های بحرین
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند
آیت‌الله جوادی آملی: وظیفه همگان، حفظ وحدت، حمایت از رهبری و صیانت از نظام اسلامی است
سیستان‌وبلوچستان؛ غول خرمای ایران با چشم‌انداز صادرات جهانی
چین به آمریکا درباره گزینه نظامی علیه کوبا هشدار داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و یک
توضیحات وزیر علوم درباره تغییرات تاریخ کنکور
نیروگاه تبریز هفته آینده به مدار بازمی‌گردد
ادامه حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان