×
سیاسی
شناسه خبر : 212369
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 09:55
ما زیر بال این شجاعت آرام لمیده‌ایم!

غلامرضا صادقیان*

ما زیر بال این شجاعت آرام لمیده‌ایم!

باید به دکتر پزشکیان تبریک گفت که نرخ دلار و فشار بازار و اطرافیان بیمار او را نترساند و صریحاً گفت که «اگر امریکا واقعاً دنبال مذاکره بود، از این‌غلط‌ها نمی‌کرد»

نورنیوز-گروه سیاسی: سخنرانی روز ۲۲بهمن رئیس‌جمهور ایران دکتر مسعود پزشکیان رشک‌برانگیز بود، نه فقط از جهت شاخص‌های وحدت داخلی که بسیار بر آن تکیه کرد و نه به‌خاطر نزدیک به بیست مرتبه اشاره به «رهبریت مقام معظم رهبری» و فصل‌الخطاب دانستن کلام و پیام رهبری، بلکه از جهت تبیین دقیق نکته‌ای مغفول در بین بسیاری از مردم که «اصولاً امریکا دنبال مذاکره نیست که ما در مقابل بخواهیم با ترامپ مذاکره بکنیم یا نکنیم». حبذا به آقای رئیس‌جمهور که منطق و شجاعت و تدبیر را یکجا در یک سخنرانی جمع کرد. وقتی به یاد می‌آوریم برخی رئیسان‌جمهور پیشین را که چگونه در دوقطبی‌سازی با رهبری و جریان‌های اصیل سیاسی کشور، خیال امریکا را آسوده می‌کردند، باید به دکتر پزشکیان تبریک گفت که نرخ دلار و فشار بازار و اطرافیان بیمار او را نترساند و صریحاً گفت که «اگر امریکا واقعاً دنبال مذاکره بود، از این‌غلط‌ها نمی‌کرد» (اشاره به یادداشت ترامپ که از ایران تسلیم کامل خواسته است.)

ترامپ در آن یادداشت و سخنان بعد از آن حتی حاضر نشده است هزینه تسلیم‌شدن ایران را بپردازد و از ایران خواسته است تا هزینه تسلیم مقابل امریکا را هم خود برگردن بگیرد! معنای یادداشت ترامپ این است که یا بمباران می‌شوید، یا باید همه آنچه را می‌خواهم بمباران کنم، خودتان تعلیق و تخریب کنید! خدا رحمت کند مرحوم مدرس را که درسی تاریخی به ایرانیان داد و امام بزرگوار با یادآوری آن، ذهن ما را با یکی از اصول منطقی و معرفتی زندگی آشنا کرد. وقتی روس‌ها به ایران اولتیماتوم دادند و مجلس در آستانه پذیرش آن بود، به قول امام «.. آن را به مجلس بردند و همه اهل مجلس ماندند که چه باید بکنند؛ در یک مجله خارجى نوشته است که یک روحانى با دست لرزان آمد پشت تریبون ایستاد و گفت حالا که ما بناست از بین برویم، چرا خودمان از بین ببریم خودمان را؟ رأى مخالف داد. بقیه جرئت پیدا کردند و رأى مخالف [دادند]؛ رد کردند اولتیماتوم را.»

تهدید ترامپ تکرار تاریخ است. در آن زمان مدرس با دستی لرزان روشنگری کرد. در این زمان رهبر انقلاب با قدرت و دست‌برتر روشنگری می‌کند. قبلاً در همین ستون نوشته‌ام اصلاح‌طلبان بعد از دوره اول ترامپ که او را دیوانه‌ای خطرناک برای کل جهان و غیرقابل‌اعتماد می‌دانستند، ناگهان در این دوره مقابل او زبان نرم و حس اعتماد پیدا کرده‌اند، که این قابل‌پذیرش نیست. قضاوت من بر اساس صد‌ها توییت و یادداشت و سخنان کوتاه و بلند آنان بود. با امضای یادداشت اخیر ترامپ که نشانه‌ای از ابله‌بودن دشمنان ماست، بسیاری از اصلاح‌طلبان سکوت نارضایتی پیشه کردند و برخی که شمارشان هم کم نیست، نوشتند که از این یادداشت احساس توهین و تحقیر و خشم کرده‌اند یا نوشتند که نمی‌توانند مطمئن باشند ترامپ اصولاً هدفش مذاکره با ایرانیان است. سخنرانی رئیس‌جمهور، اما در مقام رئیس دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان که در دولت او نیز حضور دارند، مانند سرفصلی بر بی‌اعتمادی به ترامپ شد. یک باره نامه ترامپ وحدتی در ایران ایجاد کرد که خودمان به صد دفتر نمی‌توانستیم ایجاد کنیم. این وحدت فارغ از برخی نوشته‌های کودکانه‌ای است که هنوز هم بی‌توجه به واقعیت مذاکره و درخواست امریکا، دولت و حکومت ایران را مقصر مذاکره‌نکردن با امریکا و وضع موجود را متأثر از آن می‌دانند که منطق این نوشته‌ها ارزش بحث ندارد.

پس از سخنرانی رهبر انقلاب در جمع نیروی هوایی، نوشتم که دولت باید بدون اتلاف وقت، حمایت کامل خود را از سخنان و منطق رهبری اعلام کند. برخی پرسیدند راهکار شما برای برون‌رفت از مشکلات کشور چیست و آیا بحران‌های اقتصادی و امنیتی کشور را بر گردن می‌گیرید. فرض ایشان همیشه این است که مقاومت و نپذیرفتن حرف زور دشمن آن هم دشمنی که پر زور است، یعنی خسارت محض. با چنین ذهنیت و فرضی، ما یا باید مذاکره کنیم یا خسارت محض بدهیم. این عده هیچ‌گاه نتیجه مذاکره را خسارت محض نمی‌دانند، با آنکه هم تجربه آن و هم شواهد بسیار آن را دیده‌اند. به همین‌خاطر است که معتقدم سخنرانی رئیس‌جمهور که با شجاعت در آن تبیین شد امریکا اگر قصد مذاکره داشت نباید چنان غلط‌هایی می‌کرد، بسیار غنیمت بود و آثار این وحدت را در کنترل اقتصادی و امنیتی کشور نیز خواهیم دید. «ترسیدن از ترامپ» ننگی بدتر از تسلیم مقابل مغولان و محمود افغان در تاریخ ایران به جا می‌گذاشت. یک استاد مبرز فلسفه که منتقد نظام و رهبری است، هنگام حضور رهبر انقلاب در نماز جمعه پس از شهادت سیدحسن نصرالله به من پیغام داد که در جمع گروهی از استادن فلسفه همگی اذعان کرده‌اند که «آقای خامنه‌ای شجاع‌ترین رهبر تاریخ ایران از زمان باستان تاکنون است» و ما حالا ثمره این شجاعت را می‌بینیم و خوشه‌چین آن هستیم و در زیر بال‌های این شجاعت آرمیده‌ایم.

*سردبیر روزنامه جوان


جوان
نظرات

آخرین اخبار
بقائی : هیات حاکمه آمریکا هیچ‌گاه در رفتارش نسبت به ملت ایران صداقت نشان نداده است
حمایت‌ها از ترامپ رو به کاهش است
مسی تولدش را با رکورد تاریخی در جام جهانی جشن گرفت
برتری بوسنی مقابل قطر در نیمه نخست
سوئیس و کانادا با تساوی به رختکن رفتند
مخالفت با حمایت از اسرائیل به رکوردی بی‌سابقه رسید
ایران خواستار اجرای عدالت در قبال عاملان جنایت مدرسه میناب شد
هندبال ساحلی ایران به مرحله دوم قهرمانی جهان رسید
شب عاشورای حسینی در جوار محل عروج قائد شهید انقلاب
نظامیان اسرائیل بار دیگر وارد جنوب سوریه شدند
چرخش ترامپ در قبال ایران؛ مقام سابق کنگره دلیل آن را فاش کرد
شوک به ملی‌پوشان در بدو ورود/ آمریکا باز هم برای تیم ملی ایران مزاحمت ایجاد کرد
رییس جمهور: امروز ایران را در منطقه به عنوان یک قدرت می‌بینند
لیست نهایی تیم ملی بسکتبال مشخص شد + اسامی
تنش در واشنگتن؛ مذاکرات صلح لبنان به بن‌بست رسید
«عاشورا» و ایران؛ تاملی در نسبتِ امر ملی و امر دینی
برگزاری مراسم معارفه گل‌محمدی در دهوک عراق
تکلیف عالیشاه با پرسپولیس مشخص شد
احتمال فاصله گرفتن ترامپ از تفاهم میان ایران و آمریکا
روبیو: دور جدید نشست کارشناسی ایران و آمریکا در راه است
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
آغاز غافلگیرکننده لیگ ملت‌های والیبال؛ شکست عجیب برزیل و ایتالیا
مخالفان ایتالیا خواستار پاسخگویی درباره مشارکت در جنگ علیه ایران شدند
شاپور رحیمی درگذشت
حریدی‌ها از «تغییر رژیم» به نتانیاهو هشدار دادند
حماس: نماینده شورای صلح ترامپ از اسرائیل حمایت می کند
هوای تهران خنک‌تر می‌شود
سربازان آمریکایی: پنتاگون شدت جراحات را کمتر از واقعیت اعلام کرد
آمریکا سفارت خود در کویت را باز کرد
تالاب قره‌قشلاق پس از 15 سال دوباره احیا شد
بقائی خطاب به روبیو: صلح با تداوم سیاست‌های آمریکا ممکن نیست
سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران ارشد داعش در سوریه شد
کلاهبرداری به نام جام جهانی؛ مراقب سایت‌های شرط‌بندی باشید
تأکید ایران و عربستان بر تداوم رایزنی‌ها برای حفظ ثبات منطقه
بن‌گویر: تخریب منازل فلسطینیان متوقف نمی‌شود!
نتانیاهو: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نخواهیم داد!
حمله روسیه به تفسیر وارونه غرب از قوانین بین‌الملل
حماس برای واگذاری کامل اداره غزه اعلام آمادگی کرد
نورنما | به یاد عاشورا ، روزی که خورشید بر میدان کربلا سرخ شد
بانک صادرات از رفع کامل اختلال خدمات کارت‌محور خبر داد
فراخوان انصارالله برای راهپیمایی سالروز شهادت امام حسین (ع) در صنعا
اهدای جام قهرمانی با حضور رئیس‌جمهور آمریکا
دو شهید در حمله اسرائیل به جنوب لبنان+ جزئیات حادثه
گزارش تصویری| عزاداری تاسوعای حسینی در سراسر کشور
استعفای فرمانده ارشد ارتش آمریکا پس از اختلاف با وزیر دفاع
دبیرکل ناتو از نقش ایتالیا در عملیات آمریکا علیه ایران پرده برداشت
نیویورک تایمز، «تسلیم آمریکا» را تیتر کرد
عرضه سهام ستاره خلیج فارس در بورس
تأمین اجتماعی: مشکل سامانه فیش حقوقی بازنشستگان برطرف شد
شجاع خلیل‌زاده در تیم منتخب هفته دوم جام جهانی 2026 قرار گرفت