×
سیاسی
شناسه خبر : 212369
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 09:55

غلامرضا صادقیان*

ما زیر بال این شجاعت آرام لمیده‌ایم!

باید به دکتر پزشکیان تبریک گفت که نرخ دلار و فشار بازار و اطرافیان بیمار او را نترساند و صریحاً گفت که «اگر امریکا واقعاً دنبال مذاکره بود، از این‌غلط‌ها نمی‌کرد»

نورنیوز-گروه سیاسی: سخنرانی روز ۲۲بهمن رئیس‌جمهور ایران دکتر مسعود پزشکیان رشک‌برانگیز بود، نه فقط از جهت شاخص‌های وحدت داخلی که بسیار بر آن تکیه کرد و نه به‌خاطر نزدیک به بیست مرتبه اشاره به «رهبریت مقام معظم رهبری» و فصل‌الخطاب دانستن کلام و پیام رهبری، بلکه از جهت تبیین دقیق نکته‌ای مغفول در بین بسیاری از مردم که «اصولاً امریکا دنبال مذاکره نیست که ما در مقابل بخواهیم با ترامپ مذاکره بکنیم یا نکنیم». حبذا به آقای رئیس‌جمهور که منطق و شجاعت و تدبیر را یکجا در یک سخنرانی جمع کرد. وقتی به یاد می‌آوریم برخی رئیسان‌جمهور پیشین را که چگونه در دوقطبی‌سازی با رهبری و جریان‌های اصیل سیاسی کشور، خیال امریکا را آسوده می‌کردند، باید به دکتر پزشکیان تبریک گفت که نرخ دلار و فشار بازار و اطرافیان بیمار او را نترساند و صریحاً گفت که «اگر امریکا واقعاً دنبال مذاکره بود، از این‌غلط‌ها نمی‌کرد» (اشاره به یادداشت ترامپ که از ایران تسلیم کامل خواسته است.)

ترامپ در آن یادداشت و سخنان بعد از آن حتی حاضر نشده است هزینه تسلیم‌شدن ایران را بپردازد و از ایران خواسته است تا هزینه تسلیم مقابل امریکا را هم خود برگردن بگیرد! معنای یادداشت ترامپ این است که یا بمباران می‌شوید، یا باید همه آنچه را می‌خواهم بمباران کنم، خودتان تعلیق و تخریب کنید! خدا رحمت کند مرحوم مدرس را که درسی تاریخی به ایرانیان داد و امام بزرگوار با یادآوری آن، ذهن ما را با یکی از اصول منطقی و معرفتی زندگی آشنا کرد. وقتی روس‌ها به ایران اولتیماتوم دادند و مجلس در آستانه پذیرش آن بود، به قول امام «.. آن را به مجلس بردند و همه اهل مجلس ماندند که چه باید بکنند؛ در یک مجله خارجى نوشته است که یک روحانى با دست لرزان آمد پشت تریبون ایستاد و گفت حالا که ما بناست از بین برویم، چرا خودمان از بین ببریم خودمان را؟ رأى مخالف داد. بقیه جرئت پیدا کردند و رأى مخالف [دادند]؛ رد کردند اولتیماتوم را.»

تهدید ترامپ تکرار تاریخ است. در آن زمان مدرس با دستی لرزان روشنگری کرد. در این زمان رهبر انقلاب با قدرت و دست‌برتر روشنگری می‌کند. قبلاً در همین ستون نوشته‌ام اصلاح‌طلبان بعد از دوره اول ترامپ که او را دیوانه‌ای خطرناک برای کل جهان و غیرقابل‌اعتماد می‌دانستند، ناگهان در این دوره مقابل او زبان نرم و حس اعتماد پیدا کرده‌اند، که این قابل‌پذیرش نیست. قضاوت من بر اساس صد‌ها توییت و یادداشت و سخنان کوتاه و بلند آنان بود. با امضای یادداشت اخیر ترامپ که نشانه‌ای از ابله‌بودن دشمنان ماست، بسیاری از اصلاح‌طلبان سکوت نارضایتی پیشه کردند و برخی که شمارشان هم کم نیست، نوشتند که از این یادداشت احساس توهین و تحقیر و خشم کرده‌اند یا نوشتند که نمی‌توانند مطمئن باشند ترامپ اصولاً هدفش مذاکره با ایرانیان است. سخنرانی رئیس‌جمهور، اما در مقام رئیس دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان که در دولت او نیز حضور دارند، مانند سرفصلی بر بی‌اعتمادی به ترامپ شد. یک باره نامه ترامپ وحدتی در ایران ایجاد کرد که خودمان به صد دفتر نمی‌توانستیم ایجاد کنیم. این وحدت فارغ از برخی نوشته‌های کودکانه‌ای است که هنوز هم بی‌توجه به واقعیت مذاکره و درخواست امریکا، دولت و حکومت ایران را مقصر مذاکره‌نکردن با امریکا و وضع موجود را متأثر از آن می‌دانند که منطق این نوشته‌ها ارزش بحث ندارد.

پس از سخنرانی رهبر انقلاب در جمع نیروی هوایی، نوشتم که دولت باید بدون اتلاف وقت، حمایت کامل خود را از سخنان و منطق رهبری اعلام کند. برخی پرسیدند راهکار شما برای برون‌رفت از مشکلات کشور چیست و آیا بحران‌های اقتصادی و امنیتی کشور را بر گردن می‌گیرید. فرض ایشان همیشه این است که مقاومت و نپذیرفتن حرف زور دشمن آن هم دشمنی که پر زور است، یعنی خسارت محض. با چنین ذهنیت و فرضی، ما یا باید مذاکره کنیم یا خسارت محض بدهیم. این عده هیچ‌گاه نتیجه مذاکره را خسارت محض نمی‌دانند، با آنکه هم تجربه آن و هم شواهد بسیار آن را دیده‌اند. به همین‌خاطر است که معتقدم سخنرانی رئیس‌جمهور که با شجاعت در آن تبیین شد امریکا اگر قصد مذاکره داشت نباید چنان غلط‌هایی می‌کرد، بسیار غنیمت بود و آثار این وحدت را در کنترل اقتصادی و امنیتی کشور نیز خواهیم دید. «ترسیدن از ترامپ» ننگی بدتر از تسلیم مقابل مغولان و محمود افغان در تاریخ ایران به جا می‌گذاشت. یک استاد مبرز فلسفه که منتقد نظام و رهبری است، هنگام حضور رهبر انقلاب در نماز جمعه پس از شهادت سیدحسن نصرالله به من پیغام داد که در جمع گروهی از استادن فلسفه همگی اذعان کرده‌اند که «آقای خامنه‌ای شجاع‌ترین رهبر تاریخ ایران از زمان باستان تاکنون است» و ما حالا ثمره این شجاعت را می‌بینیم و خوشه‌چین آن هستیم و در زیر بال‌های این شجاعت آرمیده‌ایم.

*سردبیر روزنامه جوان


جوان
نظرات

آخرین اخبار
جزییات کشف محموله عجیب در فرودگاه امام
رئیس‌جمهور لبنان از بی‌اطلاعی درباره منطقه حائل اسرائیل خبر داد
همه چیز درباره موشک خرمشهر 5؛ از مشخصات فنی تا کاربرد نظامی + فیلم
معاون رئیس جمهور: همراهی با مردم، رکن اساسی دولت چهاردهم است
شایعه‌ جنجالی پیرامون کاپیتان‌های پرسپولیس و سرژ اوریه تکذیب شد
پهپاد اسرائیلی در جنوب لبنان سرنگون شد
معرفی ترکیب اصلی رم برای دیدار حساس مقابل بلونیا
ترکیب اصلی میلان مقابل کرمونزه اعلام شد
سرنوشت مهدی طارمی در باشگاه اینتر هنوز مشخص نشده است
زمینه‌های تاریخی وقوع کودتای 28 مرداد | قسمت اول
هشدار وقوع گرد و خاک در خوزستان؛ آماده‌باش از فردا
جدال نفس‌گیر سن‌پائولی و دورتموند پایان یافت + نتیجه بازی
گرانفروشی با گزینه عجله دارم دوباره به تاکسی اینترنتی بازگشت؟ + فیلم
فاجعه انسانی در غزه ادامه دارد؛ بیمارستان‌ها قابل تخلیه نیستند
نورنما | شگفتی‌های مهندسی برخی جاده‌های چین
درخواست سازمان همکاری اسلامی برای ارجاع پرونده قحطی غزه به دیوان کیفری بین‌المللی
باشگاه سپاهان پوستر رسمی بازی با پرسپولیس را منتشر کرد
چراغی برای روزگار ما
یک طلا و یک نقره حاصل تلاش کشتی‌گیران در چهار وزن دوم فرنگی
زمان واریز وام بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی اعلام شد
هشدارهای جوی ؛باد 115 کیلومتری زابل را درنوردید
آغاز آیین خطبه‌خوانی شب شهادت امام رضا(ع) با گرامیداشت یاد شهدای 12 روزه دفاع مقدس + فیلم
اروپا در تله تناقض؛ دیپلماسی در حرف، تهدید در عمل
هزار زوج‌ جوان در طرح تشویقی سازمان حج برای سفر عمره ثبت نام کردند
تماس تلفنی وزیران خارجه روسیه و جمهوری آذربایجان پس از تنش‌های اخیر
نورنما | ربات دونده انسان‌نما قهرمان شد...
وزارت نیرو مخالف ساخت‌وسازهای متوازن و هماهنگ با ظرفیت منابع آب نیست
اطلاعیهٔ مس دربارهٔ فسخ قرارداد لحظه‌آخری چند بازیکنش
پایان نگرانی استقلال؛ سهرابیان معافیت تحصیلی گرفت
یک تیم تروریستی در سیستان‌وبلوچستان منهدم شد
تاکسی اینترنتی شهرزاد و بابک زنجانی مجوز ندارند/ اخطار پلمب می دهیم
آغاز آزمون پایان ترم دانشگاه‌ها طبق برنامه‌ریزی از امروز
شرط جدید پرداخت فوق‌العاده به کارمندان اعلام شد
دو صفر از لیره سوریه حذف شد
ارتش روسیه 2 شهر در شرق اوکراین را به تسلط خود درآوردند
تولید نسل جدید کامپوزیت نسوز
سازمان هواشناسی:افزایش دمای جزئی تا اواسط هفته
جان باختن 46 نفر در سودان بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه
آخرین وضعیت کوهنوردان مفقود شده ایرانی اعلام شد
جزییات فوران آتشفشان کیلاویا در هاوایی
قیمت انواع خودرو امروز 1 شهریورماه 1404 + جدول
آمار شمار شهدای گرسنگی و سوءتغذیه به 281 نفر رسید
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 1 شهریور 1404+جدول
85 درصد سبد معیشت کارگران صرف مسکن می‌شود
جزئیات تاریخ سازی دانش آموزان ایران با کسب مدال طلای جهانی در المپیاد نجوم
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 1 شهریور 1404 +جدول
کاهش 4 هزار واحدی شاخص بورس امروز اول شهریورماه
برگزاری حراج و پیش‌فروش سکه طلا در شهریورماه
زمان واریز وجه برندگان ثبت نام خودرو فرسوده ایران خودرو (1404) اعلام شد+جدول وجزییات طرح
سند چشم‌انداز ایرانی و چینی