×
اجتماعی
شناسه خبر : 169480
تاریخ انتشار : شنبه 1403/01/18 ساعت 08:55
چرا تایید و تکذیب‌های نرخ تعرفه پزشکی تمامی ندارد؟

نورنیوز مجادله انجمن های صنفی پزشکان با دولت در مورد افزایش تعرفه ها را بررسی می کند؛

چرا تایید و تکذیب‌های نرخ تعرفه پزشکی تمامی ندارد؟

در حالی که بحث بر سر میزان افزایش نرخ تعرفه پزشکی در سال 1403 از ماه‌های پایانی سال گذشته بالا گرفته بود، با گذشت قریب به 20 روز از سال جدید، اختلاف نظر میان وزارت بهداشت، شورای عالی بیمه و انجمن پزشکان عمومی، تکلیف تعرفه پزشکان را با ابهام مواجه کرده است.

نورنیوز ـ گروه اجتماعی: انجمن پزشکان عمومی کشور طی روزهای گذشته با انتشار بیانیه‌ای نسبت به آنچه از سوی آنان، بی‌توجهی کارگزاران نسبت به تعرفه‌گذاری ویزیت پزشکان و واقعیت‌های اقتصادی حوزه سلامت خوانده شد اعتراض کردند و تاکید نمودند: تاب‌آوری اقتصادی جامعه پزشکی و موسسات درمانی از خط قرمز عبور کرده و این موضوع می‌تواند به ورشکستگی، مهاجرت، اشتغال غیر مرتبط و افت کیفیت و در نهایت فروپاشی نظام سلامت کشور منجر شود.

براساس اعلام این انجمن با عنایت به مشکلات جامعه پزشکی از یک سو و در نظر گرفتن مشکلات معیشتی اقشار آسیب‌پذیر، حداقل تعرفه ویزیت پزشکان عمومی در سال جاری، مبلغ ۲۵۰ هزار تومان درنظر گرفته شده و این رقم برای پزشکان عمومی با سابقه بیش از 15 سال، 280 هزار تومان خواهد بود.

با انتشار تعرفه مورد نظر انجمن پزشکان عمومی، سخنگوی وزارت بهداشت در واکنش به این تعرفه اعلام کرد که این تعرفه مورد تایید وزارت بهداشت نیست و تعرفه مصوب متعاقبا اعلام خواهد شد. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، تعرفه خدمات درمانی، تشخیصی و پزشکی با هدف تأمین هزینه‌های مراکز درمانی و ماندگاری پزشکان در بخش دولتی به میزان ۳۵ درصد در دولت مصوب شده است.

واکنش وزارت بهداشت در حالی انجام شده است که به گفته انجمن پزشکان عمومی با توجه به نرخ تورم 40 تا 50 درصد سال جاری، نرخ واقعی و تمام شده ویزیت پزشکان 394 هزار تومان است.

اختلاف نظر وزارت بهداشت با انجمن پزشکان عمومی در حالی است که پیش از این شورای عالی بیمه نیز پس از کش و قوس‌های فراوان، افزایش ۴۶ درصدی تعرفه‌های پزشکان را مصوب کرده بود که این افزایش به نوعی توسط هیات دولت رد شد و در نهایت، افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌های خدمات درمانی و پزشکی به تصویب هیات دولت رسید. تعرفه‌های پزشکی سال جاری همچون سال گذشته با تاخیر و در تاریخ ششم فروردین ماه امسال در هیات دولت به تصویب رسیده بود؛ از سوی دیگر با تصویب این تعرفه در هیات دولت، عملا شورای عالی بیمه از معادله تعیین تعرفه کنار گذاشته شد.

این در حالی است که فعالان این صنف تاکید می‌کنند که شورای عالی بیمه مرجع تصمیم گیری در این خصوص است و دولت تنها می‌تواند مصوبه این شورا را رد یا تایید نماید، نه اینکه در آن دخل و تصرف کند. روشن است که در تعیین تعرفه پزشکی عوامل مختلف تاثیرگذار بر نظام سلامت از یک سو و شرایط اجتماعی از سوی دیگر باید مدنظر قرار گیرد؛ در این میان نیاز است که سیاست‌گذاران نظام سلامت، انجمن‌های تخصصی و دست‌اندکاران امر با همدلی و همراهی و با درنظر گرفتن عواملی همچون تاب‌آوری اقتصادی نظام سلامت از یک سو و مشکلاتی که اقشار آسیب‌پذیر در تامین هزینه‌های درمان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند از سوی دیگر اقدام به تعرفه گذاری متناسب با شرایط اقتصادی تمام ذی‌نفعان نمایند.

موضوع قابل توجه در این‌بخش سردرگمی و بلاتکلیفی آزار دهنده ای است که مجادلاتی از این دست بویژه پس از رسانه ای شدن آن برای مردم بوجود می آورد و معمولا اثر خود را بر مخدوش شدن آرامش روانی جامعه می گذارد.

علاوه بر این تجربه گذشته نشان داده زمانی که در مورد تعرفه ها میان دولت و بخش ذینفع اختلاف نظر وجود دارد،نرخهای چندگانه و روش‌های غیر قابل نظارت برای دریافت مبالغ غیر مصوب جایگزین تعرفه های مورد تاکید دولت شده و عملا بازهم در این بین مردم متضرر می شوند.

در اواخر سال گذشته اختلاف نظر در مورد میزان دستمزد کارگران‌در سال ۱۴۰۳ نیز تبدیل به مناقشه جدی میان نمایندگان کارگران از یکسو و دولت و نمایندگان کارفرمایان از سوی دیگر شد که علی رغم تصویب دستمزد سال ۱۴۰۳ از سوی شورای عالی کار همچنان فروکش نکرده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛ نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
روسیه خواستار بازگشت فوری ایران و آمریکا به میز مذاکره شد
تشییع باشکوه شهدای گتوند؛ سه رزمنده شهید در گلزار شهدا آرام گرفتند
یک نظامی اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران به حبس محکوم شد
برگ برنده جدید چین در تجارت دریایی رونمایی می شود
هشدار آمریکا به شهروندان خود برای سفر به 23 کشور
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد
نگرانی ها از تأمین کالا در آمریکا در پی جنگ علیه ایران
ادعای پنتاگون درباره پایان مأموریت ائتلاف در عراق
عکس های منتخب جهان؛ 26 جولای 2026
فرودگاه بین‌المللی صنعاء فعالیت عادی خود را از سر گرفت
چرخش سریع ترامپ درباره تنگه هرمز، سردرگمی واشنگتن را آشکار کرد
عضو مجمع تشخیص: انتقام و مذاکره منافاتی با یکدیگر ندارند
شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در اربیل
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و برای حفظ امنیت و منافع ملی خود تا پای جان بایستیم
غریب‌آبادی: هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا پاسخ قاطع را به دنبال دارد
معاون دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: مجازات متجاوزان ضامن صیانت از امنیت ملی است
شکست ایران مقابل اوکراین در دیداری پراشتباه
احسان حاج‌صفی در سپاهان ماندنی شد
محکومیت اقدام لندن علیه سپاه؛ وزارت خارجه یمن موضع گرفت
تاج: مدیریت رقابت‌های گسترده بر عهده فدراسیون است
تنش سیاسی در آستانه بازی آرژانتین و انگلیس/فالکلند دوباره خبرساز شد
زمان فینال جام جهانی تغییر می کند
سفیر سابق آمریکا: حمله به زیرساخت‌های ایران راه‌حل بحران نیست
حماس نماینده ویژه صلح در غزه را به جانبداری از اسرائیل متهم کرد
سنتکام ادعا کرد: دو کشتی مجبور به تغییر مسیر در تنگه هرمز شد