نورنیوز-گروه اقتصادی: بانک جهانی در گزارش ۲۸ اکتبر پیشبینی کرد تولید جهانی نفت در سال ۲۰۲۶ با کاهش ۵.۲ درصدی مواجه شود؛ رقمی که بزرگترین افت سالانه تولید نفت در بیش از ۴۰ سال گذشته، بهاستثنای دوران همهگیری کرونا، محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، جنگ آمریکا با ایران موجب کاهش تولید نفت و برداشت گسترده از ذخایر جهانی شده است؛ شرایطی که توان بازار انرژی برای مقابله با اختلالات احتمالی جدید را تضعیف کرده است.
بانک جهانی پیشبینی کرده میانگین قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۶ به ۹۱ دلار در هر بشکه برسد؛ درحالیکه میانگین این شاخص در سال ۲۰۲۵ حدود ۶۹ دلار بوده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که مصرف جهانی نفت در سال جاری به دلیل افزایش قیمتها، محدودیت عرضه و گسترش استفاده از برق، بهویژه در چین، حدود ۲.۵ درصد کاهش خواهد یافت. بااینحال، میزان تولید نفت همچنان کمتر از مصرف جهانی باقی میماند.
همچنین کشورهای مختلف برای جبران کمبود عرضه، برداشت از ذخایر نفتی خود را افزایش دادهاند؛ اقدامی که به کاهش ذخایر اضطراری و آسیبپذیری بیشتر بازار جهانی نفت در برابر بحرانهای آینده منجر شده است.
بانک جهانی در چشمانداز سال ۲۰۲۷ پیشبینی کرده قیمت نفت برنت به میانگین ۷۹ دلار در هر بشکه کاهش یابد؛ بااینحال هشدار داده است که در صورت تشدید درگیریها در خاورمیانه و آسیب بیشتر به زیرساختهای نفتی روسیه، قیمت این شاخص ممکن است تا ۱۰۵ دلار در هر بشکه افزایش یابد.