نورنیوز-گروه بینالملل: ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، اعلام کرد کییف ممکن است با توافقی برای پایان جنگ موافقت کند که به تثبیت وضعیت کنونی و از دست رفتن کنترل بر بخشی از خاک این کشور بینجامد.
به گزارش تاس، زلنسکی در گفتوگو با مجری شبکه فاکسنیوز، در پاسخ به این پرسش که آیا اوکراین توافقی را میپذیرد که وضعیت موجود را تثبیت کند و این کشور کنترل دستکم ۷۵ درصد از خاک خود را حفظ کند، پاسخ مثبت داد.
او گفت: «بله، در حال حاضر باید وضعیت را تثبیت کنیم و من فکر میکنم این راهی واقعی برای پایان دادن به این جنگ است.»
این اظهارات دو روز پس از آن مطرح شد که اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، از موضع پیشین زلنسکی درباره ضرورت شکست روسیه انتقاد کرد و آن را «دوگانهای کاذب» خواند. بسنت تأکید کرده بود که اولویت باید پایان دادن به جنگ از مسیر توافقی مذاکرهشده باشد.
زلنسکی روز یکشنبه در برنامه «میت د پرس» شبکه انبیسی گفته بود اوکراین باید در جنگ با روسیه پیروز شود؛ زیرا پیروزی را برای حفظ استقلال، جهتگیری ژئوپلیتیکی و هویت ملی این کشور ضروری میداند. او همچنین نسبت به احتمال همراهی آمریکا با روسیه ابراز نگرانی کرده بود.
بسنت در واکنش به این اظهارات گفت جنگ باید پایان یابد و این هدف از طریق نوعی توافق مذاکرهشده محقق خواهد شد؛ نه با تمرکز بر تعیین طرف پیروز.