فارسی

پزشکیان: اجازه نمی‌دهیم دشمن با ایجاد نارضایتی اجتماعی به اهداف خود برسد

رئیس‌جمهور با اشاره به حملات به زیرساخت‌های کشور، بر تداوم تولید گاز و برق در زمستان، استفاده از ظرفیت‌های داخلی، افزایش اختیارات مدیران استانی و تقویت نقش مساجد در حل مشکلات مردم تأکید کرد.

پزشکیان: اجازه نمی‌دهیم دشمن با ایجاد نارضایتی اجتماعی به اهداف خود برسد
۰ دقیقه

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری، امروز ( پنجشنبه ۲۳ مهر) در سخنرانی به صورت برخط در شورای برنامه ریزی و توسعه آذربایجان شرقی با اشاره به حملات دشمن به زیرساخت‌های کشور گفت: دشمن گاز ما را زد، نیروگاه‌های ما را زد و کارخانه‌های ما را هدف قرار داد، اما ما مصمم هستیم با کمک مردم عزیز کشورمان و مدیران، اجازه ندهیم تولید گاز و برق کشور در زمستان با مشکل مواجه شود.

وی با بیان اینکه دشمن تصور می‌کرد با حمله به کشور همه امور به‌طور خودکار به هم می‌ریزد، افزود: دشمن تصور می‌کرد اگر حمله کند، قحطی به وجود خواهد آمد و همه‌چیز از هم خواهد پاشید.

رئیس‌جمهور با تأکید بر نقش بخش‌های مختلف جامعه در عبور از شرایط دشوار تصریح کرد: با کمک صنوف، تولیدکنندگان، صنعتگران و مجموعه مدیران و خدمتگزاران کشور توانستیم تا اینجا با قدرت بایستیم و از این به بعد نیز با کمک مردم با قدرت خواهیم ایستاد.

اجازه نمی‌دهیم دشمن به اهداف خود برای ایجاد نارضایتی در کشور برسد

پزشکیان در ادامه با اشاره به عملکرد نیروهای نظامی و امنیتی کشور اظهار کرد: نیروهای امنیتی و نظامی، فرماندهان، سپاهیان و بسیجیان کاری کارستان کردند و امروز ما در منطقه سربلند هستیم. هیچ قدرتی تصور نمی‌کرد فرماندهان، نظامیان و مدافعان کشور بتوانند در برابر این حملات چنین پایداری کنند.

وی با تأکید بر ضرورت پشتیبانی از بخش تولید افزود: باید به هر شکل ممکن تلاش کنیم تا تولید، صنعت و تأمین برق و گاز کشور در هر شرایطی پایدار بماند و تولیدکنندگان بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

دشمن به دنبال ایجاد نارضایتی اجتماعی است

رئیس‌جمهور با قدردانی از همراهی مردم و فعالان اقتصادی در شرایط دشوار کشور گفت: مردم و شما عزیزان در حال همکاری هستید و می‌دانید که در چه وضعیتی قرار داریم. در طول ۴۸ سالی که از انقلاب گذشته، هیچ‌گاه با چنین شدتی در محاصره، جنگ و مجموعه‌ای از گرفتاری‌ها قرار نداشته‌ایم.

پزشکیان با اشاره به حملات دشمن و شهادت رهبر انقلاب، فرماندهان، مدیران و وزیران تصریح کرد: دشمن با تمام وجود حمله کرد و انتظار داشت با شهادت رهبر عزیزمان و فرماندهان و مسئولان کشور، نظام و کشور ساقط شود؛ اما نه‌تنها چنین اتفاقی نیفتاد، بلکه انسجام، وحدت و همدلی ما افزایش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه دشمن در تلاش است راه‌های ارتباطی کشور را مسدود کند، اظهار کرد: راه‌ها را بسته‌اند، مسیر دریایی را مسدود کرده‌اند و به دنبال محدود کردن مسیر هوایی نیز هستند. آنها تلاش می‌کنند همه راه‌ها را ببندند تا نتوانیم به مردم عزیز کشورمان خدمت کنیم و مردم با مشکل و نارضایتی مواجه شوند و در نهایت، اعتراضات اجتماعی شکل بگیرد و دشمن به نیت شوم خود برسد.
رئیس‌جمهور تأکید کرد: با کمک شما، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و کارآفرینان اجازه نخواهیم داد این نیت شوم آمریکا به نتیجه برسد. ما ایستاده‌ایم و به حول و قوه الهی، با کمک همه مردم عزیز کشورمان، تدارکات و نیازهای کشور را از هر راه ممکن تأمین خواهیم کرد.

حل مشکلات کشور با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی

پزشکیان با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت‌های استانی برای حل مشکلات کشور گفت: در داخل کشور باید دست به دست هم بدهیم و مشکلات مجموعه خود را خودمان حل کنیم. نباید فقط به تهران نگاه کنیم؛ همان‌طور که من زمانی در تبریز بودم، همین اعتقاد را داشتم.

وی با اشاره به ظرفیت شهرهای مختلف آذربایجان شرقی از جمله تبریز، مرند، جلفا، اهر، مراغه و ملکان افزود: در همه این شهرها ظرفیت‌هایی وجود دارد و هرکدام از ما می‌توانیم آن چیزی را که می‌خواهیم، بسازیم. ما این اختیار را واگذار کرده‌ایم و می‌توانیم اختیارات بیشتری نیز واگذار کنیم تا شما بتوانید خلاقیت و توانایی خود را در ساختن کشور، ایران و ناامید کردن دشمن به نمایش بگذارید.

رئیس‌جمهور در ادامه بیان کرد: دشمن تصور می‌کند اگر راه‌ها را ببندد، ما نمی‌توانیم راهی برای حل مشکلات پیدا کنیم؛ اما ما با کمک شما راه پیدا می‌کنیم. بارها در تبریز با عزیزانی که اکنون در این جمع حضور دارند، جلسه گذاشته و گفت‌وگو کرده‌ایم. اراده ما این است که یا راهی پیدا کنیم یا راهی بسازیم و ان‌شاءالله با کمک شما این کار را انجام خواهیم داد.

مدیران استانی باید با اختیار و ابتکار عمل کنند

پزشکیان با اشاره به اختیارات واگذارشده به مدیران استانی اظهار کرد: درباره وضعیت کاری استان و اقداماتی که باید انجام شود، از نزدیک با یکدیگر گفت‌وگو خواهیم کرد. ما اختیاراتی به مدیران داده‌ایم و اکنون اصول و منطق حکم می‌کند که همه به رئیس‌جمهور متکی نباشند.

وی ادامه داد: همه شما و عزیزانی که در این جمع حضور دارند، می‌توانید کارهایی انجام دهید که من یا هر فرد دیگری در تهران و شهرهای دیگر انجام می‌دهد. زمانی که رئیس دانشگاه بودم، دغدغه‌ام این بود که چرا افرادی در تهران نشسته‌اند و اجازه نمی‌دهند ما کار خودمان را انجام دهیم؛ در حالی که چیزی از کسانی که در تهران هستند، کم نداریم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر توانمندی مدیران و نیروهای متخصص در استان‌های مختلف کشور گفت: امروز نیز باور دارم عزیزانی که در تمام استان‌های کشور تلاش می‌کنند، چیزی از ما که در تهران هستیم، کم ندارند. اگر این باور را در خود ایجاد کنیم که از دیگران کمتر نیستیم، زمینه برای تغییرات اساسی فراهم می‌شود.

پزشکیان در ادامه با اشاره به همراهی مردم و مسئولان در شرایط دشوار کشور خاطرنشان کرد: اگر امروز در کشور ایستاده‌ایم، به این دلیل است که باور داریم از کشورهای دیگر کمتر نیستیم. مردم همکاری می‌کنند و شما عزیزان نیز در حال همکاری هستید و با تکیه بر همین ظرفیت‌ها و همدلی می‌توانیم از مشکلات عبور کنیم.

با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی می‌توانیم مشکلات کشور را حل کنیم

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت تقویت مشارکت مردم در حل مسائل کشور گفت: اگر به این باور برسیم که خودمان مسئول حل مشکلات منطقه، شهر و کشورمان هستیم، می‌توانیم با تکیه بر ظرفیت‌های موجود، برای مسائل و مشکلات راه‌حل پیدا کنیم.

ضرورت باور به توانمندی‌های داخلی برای حل مشکلات

وی در ادامه با اشاره به ضرورت مسئولیت‌پذیری در قبال مسائل جامعه اظهار کرد: ما باید این نگاه را داشته باشیم که در یک شهر زندگی می‌کنیم و مسئولیتی داریم که بر اساس آن باید به مردم خدمت کنیم. در سطح استان و کشور نیز باید همین رویکرد را دنبال کنیم.

وی افزود: امروز باید در ایران این‌گونه فکر کنیم که خودمان هستیم و ایران؛ آیا با برخورداری از این آب‌وخاک، مردم، نخبگان، دانشگاهیان و مدیران نمی‌توانیم مشکلات کشورمان را حل کنیم؟ حتی اگر فرض کنیم کسی در کنار ما نیست و راه‌ها نیز بسته شده‌اند، آیا قادر نخواهیم بود مسائل خود را حل کنیم؟

رئیس‌جمهور با بیان اینکه باور به توانمندی‌های داخلی می‌تواند مسیر حل مشکلات را هموار کند، گفت: اگر به این باور برسیم که مسئولیت حل مسائل منطقه بر عهده خودمان است، برای مشکلات منطقه راه‌حل پیدا می‌کنیم؛ اگر خودمان را مسئول محله‌مان بدانیم، می‌توانیم مشکلات محله را حل کنیم.

پزشکیان ادامه داد: ما مسئول مدرسه، مرکز بهداشت و بیمارستان خودمان هستیم و باید بتوانیم سلامت مردم را تأمین کنیم. اگر پزشکان، معلمان و دانش‌آموزان نیز کمک کنند و در میدان حضور داشته باشند، مشکلات را حل خواهیم کرد.

مسجدمحوری و محله‌محوری؛ زمینه‌ساز مشارکت مردم در اداره جامعه

وی در ادامه با اشاره به موضوع مسجدمحوری و محله‌محوری تصریح کرد: این رویکرد در حقیقت به معنای حاکمیت محله‌ای و مشارکت مردم در سیاست‌گذاری، تصمیم‌گیری و حل مشکلات خودشان است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت تقویت ارتباط و همکاری میان مردم در سطح محلات اظهار کرد: مردم یک محله نباید از وضعیت یکدیگر بی‌خبر باشند؛ باید از مسائل آموزشی، معیشتی، اشتغال، سلامت، تجارت و ارائه خدمات به یکدیگر توجه داشته باشند.

پزشکیان با اشاره به نقش مسجد در سامان‌دهی امور محله افزود: مسجد در حقیقت می‌تواند محور این نوع مشارکت و اداره امور باشد. در زمان پیامبر اسلام(ص) نیز مسجد چنین نقشی داشت و ما باید بتوانیم همان رویکرد را احیا کنیم.

وی با یادآوری تجربه سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی در استفاده از ظرفیت مساجد برای رسیدگی به مسائل مردم گفت: باید به شرایطی بازگردیم که مشکلات مردم از طریق مسجد قابل پیگیری و حل‌وفصل بود.

ضرورت بازتعریف نقش شوراهای شهر و مساجد

پزشکیان همچنین با اشاره به نقش شوراهای شهر در رسیدگی به مسائل مردم اظهار کرد: باید به وظایفی که شوراهای شهر بر عهده دارند، بازگردیم و آن‌ها را در مسیر مسئولیت واقعی خود قرار دهیم.

وی با تأکید بر ضرورت گفت‌وگو درباره چگونگی تقویت نقش مساجد در حل مشکلات مردم خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله در ادامه درباره موضوع مسجد بیشتر صحبت خواهیم کرد و لازم است با خود مساجد و مسئولان آن‌ها نیز گفت‌وگو داشته باشیم.

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به ضرورت تغییر نگرش در اداره امور محلات گفت: یک طرف قضیه این است که مدیران، امام جماعت یا اعضای هیئت‌امنای مسجد به این باور برسند که برای حل مشکلات مردم باید از ظرفیت خود مسجد و مشارکت اهالی محله استفاده کنند.

 

اخبار مرتبط
ارسال نظر