فارسی

جهانگیر: تخریب محیط زیست می‌تواند به بحران‌های غیرقابل بازگشت تبدیل شود

رئیس سازمان بازرسی کل کشور هشدار داد: بی‌توجهی به تخریب منابع طبیعی و الزامات زیست‌محیطی می‌تواند چالش‌های امروز را به بحران‌هایی عمیق و غیرقابل بازگشت تبدیل کند.

جهانگیر: تخریب محیط زیست می‌تواند به بحران‌های غیرقابل بازگشت تبدیل شود
۰ دقیقه

نورنیوز-گروه اجتماعی:  اصغر جهانگیر رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه نشست‌های تخصصی خود در نشست با شینا انصاری معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به آسیب‌های ناشی از تخریب منابع طبیعی و ضرورت استفاده از ظرفیت‌های مردمی و تخصصی، بر شکل‌گیری یک نهضت ملی برای حفاظت از محیط زیست تأکید کرد و پیشنهاد داد برای این موضوع، در سطح کلان کشور یک شعار رسمی و فراگیر تعیین شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه محیط زیست، سرمایه‌ای ماندگار و میراثی متعلق به نسل‌های آینده است، اظهار کرد: با توجه به تعدد مسائل و دغدغه‌های موجود در کشور، موضوعات زیست‌محیطی گاهی در اولویت‌های پایین‌تر قرار می‌گیرند؛ در حالی‌که تداوم این رویکرد می‌تواند موجب شود چالش‌های امروز به بحران‌هایی عمیق و غیرقابل بازگشت تبدیل شوند.

وی با اشاره به ابعاد مختلف تخریب محیط زیست افزود: بخشی از این تخریب‌ها ناشی از عوامل طبیعی و بخشی نیز حاصل فعالیت‌های انسانی، اقدامات غیراصولی و اجرای پروژه‌ها بدون رعایت استانداردهای لازم است. برداشت‌های غیراصولی از کوه‌ها در قالب فعالیت‌های معدنی، جاده‌سازی‌های بدون برنامه و اجرای پروژه‌های بزرگ از جمله سدسازی، از مواردی است که می‌تواند آثار جبران‌ناپذیری بر محیط زیست برجای بگذارد.

جهانگیر با انتقاد از وضعیت برخی مطالعات و الزامات زیست‌محیطی در پروژه‌های بزرگ، تصریح کرد: پیوست‌های زیست‌محیطی باید پیش از اجرای طرح‌ها به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرند و نمی‌توان تحت فشارهای مختلف، این الزامات را نادیده گرفت یا از کنار آنها عبور کرد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین نسبت به پیامدهای آلودگی منابع آب و خاک هشدار داد و گفت: آلودگی خاک می‌تواند سال‌ها سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار دهد و تبعات بهداشتی و زیست‌محیطی گسترده‌ای به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: در شرایطی که کشور با بحران کم‌آبی مواجه است، اگر منابع آبی نیز با آلودگی همراه شوند، یک چرخه معیوب و خطرناک شکل می‌گیرد که بازگرداندن آن به وضعیت اولیه، حتی با بسیج تمام ظرفیت‌های کشور، بسیار دشوار و در برخی موارد غیرممکن خواهد بود.

جهانگیر در ادامه بر ضرورت تقویت نظارت‌های مردمی و استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد و جامعه علمی تأکید کرد و گفت: هیچ سازمانی در هیچ نقطه‌ای از جهان نمی‌تواند به‌تنهایی بر پهنه وسیع یک کشور نظارت کامل داشته باشد؛ بنابراین باید از ظرفیت مردم، سازمان‌های مردم‌نهاد، متخصصان و نخبگان برای صیانت از محیط زیست استفاده کرد.

وی همچنین اظهار کرد: باید زمینه برای حضور و مشارکت فعالان، متخصصان و دانشمندان در حوزه حفاظت از محیط زیست فراهم شود. مدیریت بحران نیز آمادگی دارد در این مسیر، زمینه ورود و فعالیت مؤثر آنان را تسهیل کند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تشدید پدیده گرد و غبار و آثار ناشی از خشکسالی، بر ضرورت شکل‌گیری یک نهضت ملی برای حفاظت از محیط زیست تأکید کرد و گفت: لازم است برای این موضوع، یک شعار ملی و فراگیر در سطح کشور تعیین شود تا همه دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف جامعه با یک هدف مشترک در مسیر حفاظت از میراث طبیعی کشور حرکت کنند.

وی پیشنهاد کرد این شعار ملی با ابتکار ریاست جمهوری یا با حمایت و تأکید مقامات عالی کشور تعیین شود و افزود: تنها از طریق یک حرکت فراگیر، هماهنگ و ملی می‌توان فاصله ایجادشده در حوزه محیط زیست را جبران کرد و از تشدید بحران‌های موجود جلوگیری به عمل آورد.

جهانگیر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمارهای نگران‌کننده درباره تخریب منابع طبیعی و همچنین تجاوز به حریم‌ها از سوی برخی دستگاه‌ها و نهادها، بر مسئولیت نظارتی سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد و گفت: سازمان بازرسی به عنوان دستگاه ناظر، وظیفه دارد از حقوق قانونی و منافع عمومی صیانت کند و در برابر مواردی که حقوق مردم و منابع طبیعی کشور را تهدید می‌کند، به وظایف قانونی خود عمل کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان بازرسی کل کشور آمادگی دارد با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، نسبت به پیگیری مسائل و آسیب‌های موجود اقدام کند و شرکت‌ها و واحدهای آلاینده را ملزم به رعایت استانداردهای زیست‌محیطی و پرداخت حقوق قانونی مرتبط با فعالیت‌های خود کند.

 

اخبار مرتبط
ارسال نظر