×
سیاسی
شناسه خبر : 95600
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/02/19 ساعت 17:52
سفر اسد به تهران و پیام‌هایی که باید شنیده شود

نورنیوز بررسی کرد؛

سفر اسد به تهران و پیام‌هایی که باید شنیده شود

سفر رئیس جمهور سوریه به تهران و دیدار با رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری ایران در شرایط کنونی نشان می‌دهد که تجربه همکاری دو کشور در مبارزه با تروریسم موجب تمایل طرفین به گسترش روابط دو کشور در زمینه‌های دیگر شده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز یکشنبه بشار اسد رئیس جمهور سوریه در سفری اعلام نشده وارد تهران شد و با مقام معظم رهبری و رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

این سفر، دومین حضور اسد در ایران از سال ۲۰۱۱ تاکنون است. نقش سوریه و رهبری آن به دلیل موقعیت ژئوپولیتیک این کشور و همچنین مشی سیاسی دمشق دارای اهمیت بسیار زیادی است.

به همین دلیل در سال ۲۰۱۱  غرب و متحدین منطقه‌ای آن با ایجاد فتنه‌ی نیابتیِ «تروریسم تکفیری» در سوریه همه ظرفیت‌های خود را با دست زدن به جنایت‌های بی‌سابقه علیه مردم این کشور به‌کار گرفتند تا ضمن ساقط کردن دولت بشار اسد و حاکم نمودن دولتی دست‌نشانده در این کشور، شرایطی امن و با ثبات را در مرزهای مشترک رژیم صهیونیستی و سوریه برای حاکمان تل‌آویو ایجاد کنند.

با این حال دولت سوریه به کمک و همراهی نزدیک جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه توانست از بحران‌های پس از سال ۲۰۱۱ عبور و شرایط عادی را در این کشور برقرار کند.

گرچه توطئه محور غربی، عبری، عربی برای ساقط کردن دولت بشار اسد با استفاده از ابزار تروریسم تکفیری ناکام ماند اما تلاش سیاسی غرب با پیگیری طرح موسوم به «پیمان ابراهیم» و فشار به کشورهای عربی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی به عنوان اقدامی جایگزین برای ضربه زدن به محور مقاومت ادامه پیدا کرد.

متاسفانه برخی کشورهای عربی منطقه نیز ضمن بازی در زمین آمریکا و رژیم صهیونیستی مرتکب خطای راهبردی شدند و با تصور غلط ضعیف شدن محور مقاومت و حامیان آن عملا در صف کشورهای عربی و اسلامیِ مدافع آرمان فلسطین رخنه ایجاد کردند.

با این حال کشورهایی نظیر سوریه که با پشتوانه ملت خود دست از مقاومت نکشید، سرنوشت متفاوتی را برای خود رقم زدند، چنانچه رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر بشار اسد با ایشان تاکید کردند: «سوریه‌ی امروز، سوریه‌ی قبل از جنگ نیست، اگرچه آن زمان خرابی‌ها نبود اما احترام و اعتبار سوریه اکنون بسیار بیشتر از گذشته است و همه به این کشور به‌عنوان یک قدرت نگاه می‌کنند.»

بی‌شک روابط راهبردی ایران و سوریه که در موضوع مبارزه با تروریسم تکفیری ابعاد گسترده‌تری یافت یکی از اصلی‌ترین عوامل بازدارنده در قصد رژیم صهیونیستی برای تسلط بر منطقه و تداوم شرارت است.

گرچه تصور بسیاری از تحلیل‌گران مسائل منطقه این بود که جنگ در سوریه فرصتی استثنایی و تاریخی برای رژیم صهیونیستی برای افزایش نفوذ در منطقه و توسعه سلطه‌گری است اما خیلی زود و با پیروزی محور مقاومت علیه تروریست‌های تکفیری و هوادارانشان، قدرت جدیدی در منطقه ظهور پیدا کرد که دایره عمل و قدرت سیاسی و نظامی آن به مراتب بیشتر از گذشته بود.

برخی از رسانه‌های غربی طی ماه‌های اخیر عنوان می‌کردند که با درگیری روسیه در اوکراین و به درازا کشیدن گفتگوهای ایران با ۱+۴ برای لغو تحریم‌های ظالمانه، سوریه از مرکز توجه متحدین قدرتمند خود خارج شده و در تحولات منطقه‌ای تنها خواهد ماند. 

سفر اخیر اسد به ایران و ملاقات او با عالی‌ترین مقامات جمهوری اسلامی اما نشان داد که هیچ عاملی نمی‌تواند مانع از گسترش روابط راهبردی تهران-دمشق شود. 

این موضوع در کنار قدرت رو به تزاید گروه‌های مقاومت فلسطینی که شکنندگی قابل توجه در امنیت رژیم صهیونیستی در بُعد داخلی را رقم زده، نشانه‌های آشکاری از افزایش توان و ظرفیت سیاسی، نظامی و امنیتی جبهه مقاومت است.

تحلیل رسانه‌های رژیم صهیونیستی در خصوص اثرات سفر بشار اسد به ایران می‌تواند نشان‌دهنده  هراس حکام تل‌آویو نسبت به افزایش عمق و ابعاد راهبردی مناسبات میان ایران و سوریه باشد.

این رسانه‌ها ظرف دیروز و امروز نوشتند؛ سفر بشار اسد به ایران نشان می‌دهد، اتحاد میان ایران و سوریه باقی خواهد ماند و قدرتمندتر خواهد شد.

عبور سوریه از مرحله تنش‌های امنیتی که با شکست داعش و سایر گروه‌های تروریستی-تکفیری محقق شد و ضرورت بازسازی خرابی‌های باقی‌مانده از سال‌های بحران از جمله مواردی است که بسترهای جدیدی را برای توسعه همکاری‌های دوجانبه میان ایران و سوریه در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، صنعتی و عمرانی ایجاد کرده است.

بر این اساس؛ یکی از اصلی‌ترین موضوعات مورد گفتگو میان روسای جمهور ایران و سوریه در جریان دیدار اخیر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور بود.

به‌طور قطع پیوندهای سیاسی محکم میان دو کشور، با تبادل ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری ضمن تامین منافع مشترک، می‌تواند بسترهای جدیدی را برای تقویت مناسبات پایدار میان تهران و دمشق ایجاد کند.

دومین سفر بشار اسد به تهران پس از پیروزی مشترک دو کشور بر تروریسم تکفیری، نقطه عطف مهمی در مناسبات اقتصادی جدید میان ایران و سوریه است که می‌تواند با ایجاد هم‌افزایی در ظرفیت‌های اقتصادی قابل تبادل، فصل جدیدی در رفع آثار مخرب جنگ از چهره سوریه بگشاید.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پیام‌های سفر اسد به تهران
سه‌شنبه 1401/02/20 ساعت 16:45
پیام‌های سفر اسد به تهران
سفر رئیس جمهور سوریه به تهران و دیدار با رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری ایران در شرایط کنونی نشان می‌دهد که تجربه همکاری دو کشور در مبارزه با تروریسم موجب تمایل طرفین به گسترش روابط دو کشور در زمینه‌های دیگر شده است.
خطیب‌زاده: آمریکا از جیب ملت ایران چیزهایی برداشته و باید بازگرداند
دوشنبه 1401/02/19 ساعت 13:42
خطیب‌زاده: آمریکا از جیب ملت ایران چیزهایی برداشته و باید بازگرداند
سخنگوی وزارت امور خارجه بن بست در مذاکرات وین را تأیید نکرد و گفت:‌ آمریکا قرار نیست هدیه‌ای به ایران بدهد، حقوقی از ملت ایران ضایع کرده و از جیب ملت چیزهایی برداشته که باید بازگرداند.
امیرعبداللهیان: فصل جدیدی از روابط راهبردی میان ایران و سوریه گشوده شد
یکشنبه 1401/02/18 ساعت 18:35
پس از رئیس جمهور سوریه به ایران؛
امیرعبداللهیان: فصل جدیدی از روابط راهبردی میان ایران و سوریه گشوده شد
وزیر امور خارجه پس از سفر بشار اسد به ایران در صفحه توئیتر خود نوشت: سفر امروز رئیس جمهور سوریه و ملاقات‌های عالی با رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور فصل جدیدی از روابط راهبردی میان دو کشور را گشود
رئیسی: ایران در سخت‌ترین شرایط کنار سوریه ایستاده است
یکشنبه 1401/02/18 ساعت 18:01
در دیدار با بشار اسد؛
رئیسی: ایران در سخت‌ترین شرایط کنار سوریه ایستاده است
رئیس جمهور کشورمان در دیدار با رئیس جمهور سوریه گفت: زمانی که بعضی سران عرب و غیر عرب منطقه بر سر زمان سقوط حکومت سوریه شرط بندی می‌کردند، ایران در کنار ملت و دولت سوریه ایستاد.
رهبر انقلاب: روابط ایران و سوریه بیش از قبل ارتقا یابد
یکشنبه 1401/02/18 ساعت 17:22
در دیدار با بشار اسد؛
رهبر انقلاب: روابط ایران و سوریه بیش از قبل ارتقا یابد
رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در دیدار با رئیس‌جمهور سوریه و هیئت همراه تأکید کردند: با توجه به روحیه و نشاط و اراده بالا در شخص رئیس‌جمهور و دولت ایران برای گسترش همکاری‌ها با سوریه، باید تلاش کرد روابط دو کشور بیش از گذشته ارتقاء یابد.
سفر بشار اسد رئیس جمهور سوریه به تهران
یکشنبه 1401/02/18 ساعت 16:10
اختصاصی نورنیوز؛
سفر بشار اسد رئیس جمهور سوریه به تهران
«بشار اسد» رئیس جمهوری عربی سوریه صبح امروز در سفر به تهران با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید ابراهیم رئیسی به صورت جداگانه دیدار و گفتگو کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
پیروزی و صعود فوتسال ایران مقابل تاجیکستان + گل ها
محکومیت شرکت «بادران گستران» به دو سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه رمزارز
آغاز تولید فصل سوم «کارآگاه علوی» با حضور وحید رهبانی
افزایش فشار ترامپ بر مخالفان سیاسی
دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه
دیدار تراکتور و پرسپولیس با تماشاگر برگزار می‌شود
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
300 پرونده قتل در 6 ماه اول سال منجر به سازش شد
احضار مدیرعامل و سرپرست رسانه‌ای استقلال به کمیته اخلاق
علوی: شایعه برگزاری شهرآورد بدون تماشاگر صحت ندارد
شش کشته در آتش‌سوزی کارخانه لوازم آرایشی در ترکیه+ فیلم
افشای دخمه‌های مرگ
X
آگهی تبلیغاتی