×
فرهنگی
شناسه خبر : 93430
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/01/23 ساعت 20:12
کارگردان سینما: از بیانیه اخیر سینماگران زن استقبال می‌کنم

در گفتگو با نورنیوز مطرح شد؛

کارگردان سینما: از بیانیه اخیر سینماگران زن استقبال می‌کنم

مهرداد فرید تهیه‌کننده و کارگردان سینما معتقد است که این حرکت به این معنا نیست که تاکنون همه چیز فاسد و خراب بوده است. اتفاقا همین حرکت باید مبنایی باشد برای اینکه اصناف دیگر هم از حقوق خود دفاع کنند.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ: یک کارگردان سینما با استقبال از بیانیه‌ی اخیر جمعی از سینماگران در اعراض به خشونت‌ و آزار جنسی گفت: وقتی فساد در جایی رخنه کند اصلا جنسیت در آن مطرح نیست هم مردها و هم زنان در آن صدمه می‌خورند.

مهرداد فرید در خصوص بیانیه اخیر زنان سینما در گفتگوی زنده اینستاگرامی با «نورنیوز» اظهار داشت: سینمای ایران به عنوان یکی از نهادهای سرزنده نشان داد که مثل یک ارگانیسم فعال قادر است که محیط حرفه‌ای سالم‌تری را فراهم کند. وقتی فساد در جایی رخنه کند اصلا جنسیت در آن مطرح نیست هم مردها و هم زنان در آن صدمه می‌خورند. در جامعه‌ای که به هرحال جامعه مردسالاری است و تاریخ چند هزارساله اش این را اثبات می‌کند باید فعالیت‌هایی در قالب جنبش‌های مدنی و به شکلی صلح دوستانه شکل می‌گیرد اسقبال کرد.

او با اشاره به نقش نهادهای صنفی در برخورد با چنین موضوعاتی تاکید کرد: ساختار خانه سینما در اساسنامه خودش یک شورای صیانت دارد، اما به نظر می‌سد مسئله یک مقدار فراتر از این است. شاید این سیصد نفر به این ضرورت رسیده‌اند که مسائل حوزه بانوان و تعرض‌های احتمالی که تحمیل می‌شود، از نظر این‌ها باید یک نگاه ویژه‌تری بشود و شکل و شمایل گذشته را پاسخگوی این نیاز ندیده‌اند و به همین دلیل این بیانیه را صادر کرده‌اند.

این کارگردان گفت: شاید قوانین موجود کفایت نکند برای رسیدگی کردن به این مسئله و بخشی از این موضوعات لازم باشد که در خود خانه سینما رسیدگی شود. از این زاویه تاسیس شورای 5 نفره امضا کنندگان برای پیگیری این موضوع قدم خوبی است. باید دعوت کرد که هم امضا کنندگان این بیانیه و هم خانه سینما به دنبال تدوین پروتکل هایی باشند که به اخلاق حرفه‌ای سینما کمک کند.

مهرداد فرید افزود: در گذشته در اعتراض به این آسیب‌ها ما تک صداهایی را داشته‌ایم، اما نمی‌توان حالا که چنین حرکتی شکل‌گرفته‌است گفت چرا اینقدر دیر صورت گرفته. اگر در گذشته از چنین حرکتی استقبال نشده کوتاهی‌هایی بوده است که در گذشته رخ داده اما کار خوب را هر لحظه‌ای که شروع شود باید از آن استقبال کرد. این ادله‌ها برای مخدوش کردن چنین حرکت خودجوشی کافی نیست.

این تهیه کننده سینما تصریح کرد: این حرکت به این معنا نیست که تاکنون همه چیز فاسد و خراب بوده است. اگر در اصناف دیگر هم چنین حرکتی نیست به معنی این نیست که آن‌جا پاک و پاکیزه است. اتفاقا همین حرکت باید مبنایی باشد برای اینکه اصناف دیگر هم از حقوق خود دفاع کنند. زنان در جامعه ما همواره بین دو حس در تعلیق بوده‌اند، یکی شرم و خجالت و دیگری در مقابل متجاوز ایستادن و تظلم خواهی کردن است. به دلیل که جامعه بیشتر زنان را به مورد اول تشویق کرده، مانع از این شده است که این موضوعات در عموم مطرح شود. این اتفاق شاید کمک کند که این دو جنبه به تعادل برسد.

او همچنین گفت: در یک خانواده مذهبی اگر یک نوجوان به سینما گرایش داشته باشد تابه‌حال شاید واکنش‌های منفی می‌دیده است. حالا اگر این دست اقدامات صورت بگیرد و فضا سالم‌تر شود قاعدتا عامه مردم به خصوص آن بخش سنتی هم حس می‌کنند که می‌توانند بدون دغدغه وارد این حوزه شوند. پیشنهادی که می‌توان مطرح این است که یک انجمن صنفی بانوان سینماگر مطرح شود و بتواند مشکلات را حل کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سخنگوی قوه قضائیه: برای رسیدگی قضائی به اتهام منافی عفت در سینما باید شاکی خصوصی داشته باشیم
سه‌شنبه 1401/01/23 ساعت 13:43
سخنگوی قوه قضائیه: برای رسیدگی قضائی به اتهام منافی عفت در سینما باید شاکی خصوصی داشته باشیم
سخنگوی قوه قضائیه درباره خشونت علیه زنان در سینما گفت: طبق قانون برای رسیدگی قضائی به این موضوع باید شکایت خصوصی انجام شود که تا کنون این شکایت در دستگاه قضائی ثبت نشده است.
فراخوان معاون رییس جمهور برای مشارکت در طراحی سازوکار صیانت از منزلت زن در سینما
سه‌شنبه 1401/01/16 ساعت 12:01
فراخوان معاون رییس جمهور برای مشارکت در طراحی سازوکار صیانت از منزلت زن در سینما
معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهور برای طراحی سازوکار صیانت از شان و منزلت زنان در حوزه سینما، هنرمندان زن سینما را به مشارکت فراخواند.
نکاتی درباره افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
دوشنبه 1401/01/15 ساعت 16:16
نکاتی درباره افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
شماری از سینماگران زن ایران با انتشار بیانیه‌ای به "رواج خشونت و آزار جنسی در سینمای ایران" اعتراض کرده و نوشتند: هرگونه خشونت، آزار و باج‌گیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین هستیم.
ملاحظاتی پیرامون افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
دوشنبه 1401/01/15 ساعت 08:14
نورنیوز بررسی کرد؛
ملاحظاتی پیرامون افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
چرا چهره های شاخص سینمای ایران، نهادهای صنفی و رسانه‌های تخصصی حوزه سینما که در خصوص بیشتر موضوعاتی که عمدتا ارتباطی به حوزه تخصصی آنها نیز ندارد اظهارنظر و کمپین‌سازی می‌کنند اما طی سال‌های متمادی نه تنها در قبال فساد حاکم بر حوزه تخصصی خود یعنی سینما سکوت کرده‌ بلکه از همه ظرفیت خود برای سرکوب اعتراض افراد آسیب‌دیده و یا منتقدان دلسوز این حوزه بهره جسته‌اند؟
واکنش رضا کیانیان به بیانیه زنان سینماگر
یکشنبه 1401/01/14 ساعت 17:26
واکنش رضا کیانیان به بیانیه زنان سینماگر
رضا کیانیان با اعلام حمایت از بیانیه زنان سینماگر در اعتراض به خشونت های جنسیتی در این عرصه گفت: من از این بیانیه حمایت می‌کنم اما نکته مهم، باید تصریح کند که اکثریت مردان در سینما از این دسته نیستند و همچنین اکثریت زنان در سینما.
واکنش غریب آبادی به اظهارات درباره اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن
یکشنبه 1401/01/14 ساعت 16:55
واکنش غریب آبادی به اظهارات درباره اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن
دبیر ستاد حقوق بشر در واکنش به اظهارات درخصوص اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن در عرصه سینما، گفت: عرصه هنر، از آنجا که جزئی مهم از فرهنگ است، باید به دور از هرگونه آسیب باشد.
واکنش چیستا یثربی به بیانیه زنان سینماگران
یکشنبه 1401/01/14 ساعت 16:52
واکنش چیستا یثربی به بیانیه زنان سینماگران
چیستا یثربی، فیلمنامه‌نویس و نمایشنامه‌نویس در واکنش به بیانیه زنان سینماگر ایرانی علیه آزارگران جنسی نوشت: چطور اکنون جرأت کرده‌اید ولی آن موقع به من گفتید: خفه شو!
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 26 مهر+ وضعیت استان ها
پایان محدودیت‌های برجامی ایران با انقضای قطعنامه 2231
برجام تمام شد، ایران در مسیر جدید دیپلماسی مستقل
قاتلان خاموش ریه‌ها / عامل 85 درصد از سرطان‌های ریه کشف شد
طراحی هوشمند پپتیدها برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
چهره پنهان مریخ: بادهایی به تندی 160 کیلومتر در ساعت
افق‌های تازه‌ای در پزشکی ترمیمی با رشد ساختارهای شبه‌جنین
کنار زدن موانع سنتی آموزش رشته کامپیوتر با استارتاپ CS12
کاربران اپ‌های هوش مصنوعی از یک میلیارد کاربر گذشت
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
پیش‌بینی عفونت‌های تنفسی کودکان با هوش مصنوعی
اجساد کشته شدگان اسرائیلی بهانه‌ آزار فلسطینیان است
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
حمایت قاطع شورای امنیت از دولت لبنان
نامه ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره قطعنامه 2231
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد
قتل عمد در تصادفات مربوط به خودروهای با چراغ زنون صحت ندارد
با وجود تمدید آتش بس صورت گرفت؛ حمله هوایی پاکستان به پکتیکا افغانستان
اعلام قوی‌ترین گذرنامه‌های جهان/ایران در رتبه چندم قرار دارند؟
طلایی‌پوشان سپاهان برنده از آبادان بیرون آمدند
ترکیه و سوریه درصدد گسترش توافق میان خود
تعطیلی مدارس تمام مقاطع مشهد فردا 26 مهر
فیلمبرداری با تلفن همراه از مسابقات لیگ برتر ممنوع شد
لحن ترامپ نرم شد/تعرفه‌های سنگین چین پایدار نخواهد بود
نتایج اولیه انتخابات نظام پزشکی اعلام شد؛ مشارکت بیش از 76 هزار نفر
بیانیه تند ایران در واکنش به ادعاهای ضدایرانی مقام انگلیس
وزیر خارجه: ایران تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیرد/حقوق حاکمیتی ایران قابل مذاکره نیست
آثار شکنجه بر پیکر 120 شهید فلسطینی
ترامپ به زلنسکی : تاماهاوک‌ها را نمی‌دهیم!
تمدید 4 ماهه خدمت سربازی اجباری در رژیم اسرائیل
پاداش عجیب عربستان صدای قهرمان جام جهانی را درآورد
کاهش 10 درصدی ارزش بورس تهران در نیمه نخست امسال
چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد
جان بولتون خود را به مقامات قضایی تسلیم کرد
ساپینتو: به باخت عادت نداریم / فکر نکنید رئال مادرید هستیم
حماس خواستار تکمیل روند آتش بس شد
واکنش تند هاشمیان به شایعات درباره جانشینش
فوت رهبر اپوزیسیون آرژانتین در پخش زنده تلویزیونی
فایننشال تایمز:عربستان در پی پیمان دفاعی با آمریکاست
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
جدول لیگ برتر پس از بازی‌های امروز / استقلال در یک قدمی صدرنشینی!
پیشنهاد پرسپولیس به سرمربی سابق سپاهان!
سناتورهای آمریکایی قطعنامه‌ای برای جلوگیری از حمله آمریکا به ونزوئلا ارائه می‌دهند
جزییات جدید از ثبت‌نام وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی
روسیه: شکست اروپایی‌ها در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران
یارانه پردرآمدهاحذف می شود/ تعداد و دهک های مشمول
پلاک‌های جدید و متفاوت در راه سیستان و اینچه‌برون
اولین پیروزی استقلال در خانه/استقلال (1) - مس رفسنجان (0)+ فیلم گل مسابقه
X
آگهی تبلیغاتی