×
فرهنگی
شناسه خبر : 93430
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/01/23 ساعت 20:12
کارگردان سینما: از بیانیه اخیر سینماگران زن استقبال می‌کنم

در گفتگو با نورنیوز مطرح شد؛

کارگردان سینما: از بیانیه اخیر سینماگران زن استقبال می‌کنم

مهرداد فرید تهیه‌کننده و کارگردان سینما معتقد است که این حرکت به این معنا نیست که تاکنون همه چیز فاسد و خراب بوده است. اتفاقا همین حرکت باید مبنایی باشد برای اینکه اصناف دیگر هم از حقوق خود دفاع کنند.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ: یک کارگردان سینما با استقبال از بیانیه‌ی اخیر جمعی از سینماگران در اعراض به خشونت‌ و آزار جنسی گفت: وقتی فساد در جایی رخنه کند اصلا جنسیت در آن مطرح نیست هم مردها و هم زنان در آن صدمه می‌خورند.

مهرداد فرید در خصوص بیانیه اخیر زنان سینما در گفتگوی زنده اینستاگرامی با «نورنیوز» اظهار داشت: سینمای ایران به عنوان یکی از نهادهای سرزنده نشان داد که مثل یک ارگانیسم فعال قادر است که محیط حرفه‌ای سالم‌تری را فراهم کند. وقتی فساد در جایی رخنه کند اصلا جنسیت در آن مطرح نیست هم مردها و هم زنان در آن صدمه می‌خورند. در جامعه‌ای که به هرحال جامعه مردسالاری است و تاریخ چند هزارساله اش این را اثبات می‌کند باید فعالیت‌هایی در قالب جنبش‌های مدنی و به شکلی صلح دوستانه شکل می‌گیرد اسقبال کرد.

او با اشاره به نقش نهادهای صنفی در برخورد با چنین موضوعاتی تاکید کرد: ساختار خانه سینما در اساسنامه خودش یک شورای صیانت دارد، اما به نظر می‌سد مسئله یک مقدار فراتر از این است. شاید این سیصد نفر به این ضرورت رسیده‌اند که مسائل حوزه بانوان و تعرض‌های احتمالی که تحمیل می‌شود، از نظر این‌ها باید یک نگاه ویژه‌تری بشود و شکل و شمایل گذشته را پاسخگوی این نیاز ندیده‌اند و به همین دلیل این بیانیه را صادر کرده‌اند.

این کارگردان گفت: شاید قوانین موجود کفایت نکند برای رسیدگی کردن به این مسئله و بخشی از این موضوعات لازم باشد که در خود خانه سینما رسیدگی شود. از این زاویه تاسیس شورای 5 نفره امضا کنندگان برای پیگیری این موضوع قدم خوبی است. باید دعوت کرد که هم امضا کنندگان این بیانیه و هم خانه سینما به دنبال تدوین پروتکل هایی باشند که به اخلاق حرفه‌ای سینما کمک کند.

مهرداد فرید افزود: در گذشته در اعتراض به این آسیب‌ها ما تک صداهایی را داشته‌ایم، اما نمی‌توان حالا که چنین حرکتی شکل‌گرفته‌است گفت چرا اینقدر دیر صورت گرفته. اگر در گذشته از چنین حرکتی استقبال نشده کوتاهی‌هایی بوده است که در گذشته رخ داده اما کار خوب را هر لحظه‌ای که شروع شود باید از آن استقبال کرد. این ادله‌ها برای مخدوش کردن چنین حرکت خودجوشی کافی نیست.

این تهیه کننده سینما تصریح کرد: این حرکت به این معنا نیست که تاکنون همه چیز فاسد و خراب بوده است. اگر در اصناف دیگر هم چنین حرکتی نیست به معنی این نیست که آن‌جا پاک و پاکیزه است. اتفاقا همین حرکت باید مبنایی باشد برای اینکه اصناف دیگر هم از حقوق خود دفاع کنند. زنان در جامعه ما همواره بین دو حس در تعلیق بوده‌اند، یکی شرم و خجالت و دیگری در مقابل متجاوز ایستادن و تظلم خواهی کردن است. به دلیل که جامعه بیشتر زنان را به مورد اول تشویق کرده، مانع از این شده است که این موضوعات در عموم مطرح شود. این اتفاق شاید کمک کند که این دو جنبه به تعادل برسد.

او همچنین گفت: در یک خانواده مذهبی اگر یک نوجوان به سینما گرایش داشته باشد تابه‌حال شاید واکنش‌های منفی می‌دیده است. حالا اگر این دست اقدامات صورت بگیرد و فضا سالم‌تر شود قاعدتا عامه مردم به خصوص آن بخش سنتی هم حس می‌کنند که می‌توانند بدون دغدغه وارد این حوزه شوند. پیشنهادی که می‌توان مطرح این است که یک انجمن صنفی بانوان سینماگر مطرح شود و بتواند مشکلات را حل کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سخنگوی قوه قضائیه: برای رسیدگی قضائی به اتهام منافی عفت در سینما باید شاکی خصوصی داشته باشیم
سه‌شنبه 1401/01/23 ساعت 13:43
سخنگوی قوه قضائیه: برای رسیدگی قضائی به اتهام منافی عفت در سینما باید شاکی خصوصی داشته باشیم
سخنگوی قوه قضائیه درباره خشونت علیه زنان در سینما گفت: طبق قانون برای رسیدگی قضائی به این موضوع باید شکایت خصوصی انجام شود که تا کنون این شکایت در دستگاه قضائی ثبت نشده است.
فراخوان معاون رییس جمهور برای مشارکت در طراحی سازوکار صیانت از منزلت زن در سینما
سه‌شنبه 1401/01/16 ساعت 12:01
فراخوان معاون رییس جمهور برای مشارکت در طراحی سازوکار صیانت از منزلت زن در سینما
معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهور برای طراحی سازوکار صیانت از شان و منزلت زنان در حوزه سینما، هنرمندان زن سینما را به مشارکت فراخواند.
نکاتی درباره افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
دوشنبه 1401/01/15 ساعت 16:16
نکاتی درباره افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
شماری از سینماگران زن ایران با انتشار بیانیه‌ای به "رواج خشونت و آزار جنسی در سینمای ایران" اعتراض کرده و نوشتند: هرگونه خشونت، آزار و باج‌گیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین هستیم.
ملاحظاتی پیرامون افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
دوشنبه 1401/01/15 ساعت 08:14
نورنیوز بررسی کرد؛
ملاحظاتی پیرامون افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
چرا چهره های شاخص سینمای ایران، نهادهای صنفی و رسانه‌های تخصصی حوزه سینما که در خصوص بیشتر موضوعاتی که عمدتا ارتباطی به حوزه تخصصی آنها نیز ندارد اظهارنظر و کمپین‌سازی می‌کنند اما طی سال‌های متمادی نه تنها در قبال فساد حاکم بر حوزه تخصصی خود یعنی سینما سکوت کرده‌ بلکه از همه ظرفیت خود برای سرکوب اعتراض افراد آسیب‌دیده و یا منتقدان دلسوز این حوزه بهره جسته‌اند؟
واکنش رضا کیانیان به بیانیه زنان سینماگر
یکشنبه 1401/01/14 ساعت 17:26
واکنش رضا کیانیان به بیانیه زنان سینماگر
رضا کیانیان با اعلام حمایت از بیانیه زنان سینماگر در اعتراض به خشونت های جنسیتی در این عرصه گفت: من از این بیانیه حمایت می‌کنم اما نکته مهم، باید تصریح کند که اکثریت مردان در سینما از این دسته نیستند و همچنین اکثریت زنان در سینما.
واکنش غریب آبادی به اظهارات درباره اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن
یکشنبه 1401/01/14 ساعت 16:55
واکنش غریب آبادی به اظهارات درباره اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن
دبیر ستاد حقوق بشر در واکنش به اظهارات درخصوص اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن در عرصه سینما، گفت: عرصه هنر، از آنجا که جزئی مهم از فرهنگ است، باید به دور از هرگونه آسیب باشد.
واکنش چیستا یثربی به بیانیه زنان سینماگران
یکشنبه 1401/01/14 ساعت 16:52
واکنش چیستا یثربی به بیانیه زنان سینماگران
چیستا یثربی، فیلمنامه‌نویس و نمایشنامه‌نویس در واکنش به بیانیه زنان سینماگر ایرانی علیه آزارگران جنسی نوشت: چطور اکنون جرأت کرده‌اید ولی آن موقع به من گفتید: خفه شو!
نظرات

آخرین اخبار
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان