×
فرهنگی
شناسه خبر : 93430
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/01/23 ساعت 20:12
کارگردان سینما: از بیانیه اخیر سینماگران زن استقبال می‌کنم

در گفتگو با نورنیوز مطرح شد؛

کارگردان سینما: از بیانیه اخیر سینماگران زن استقبال می‌کنم

مهرداد فرید تهیه‌کننده و کارگردان سینما معتقد است که این حرکت به این معنا نیست که تاکنون همه چیز فاسد و خراب بوده است. اتفاقا همین حرکت باید مبنایی باشد برای اینکه اصناف دیگر هم از حقوق خود دفاع کنند.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ: یک کارگردان سینما با استقبال از بیانیه‌ی اخیر جمعی از سینماگران در اعراض به خشونت‌ و آزار جنسی گفت: وقتی فساد در جایی رخنه کند اصلا جنسیت در آن مطرح نیست هم مردها و هم زنان در آن صدمه می‌خورند.

مهرداد فرید در خصوص بیانیه اخیر زنان سینما در گفتگوی زنده اینستاگرامی با «نورنیوز» اظهار داشت: سینمای ایران به عنوان یکی از نهادهای سرزنده نشان داد که مثل یک ارگانیسم فعال قادر است که محیط حرفه‌ای سالم‌تری را فراهم کند. وقتی فساد در جایی رخنه کند اصلا جنسیت در آن مطرح نیست هم مردها و هم زنان در آن صدمه می‌خورند. در جامعه‌ای که به هرحال جامعه مردسالاری است و تاریخ چند هزارساله اش این را اثبات می‌کند باید فعالیت‌هایی در قالب جنبش‌های مدنی و به شکلی صلح دوستانه شکل می‌گیرد اسقبال کرد.

او با اشاره به نقش نهادهای صنفی در برخورد با چنین موضوعاتی تاکید کرد: ساختار خانه سینما در اساسنامه خودش یک شورای صیانت دارد، اما به نظر می‌سد مسئله یک مقدار فراتر از این است. شاید این سیصد نفر به این ضرورت رسیده‌اند که مسائل حوزه بانوان و تعرض‌های احتمالی که تحمیل می‌شود، از نظر این‌ها باید یک نگاه ویژه‌تری بشود و شکل و شمایل گذشته را پاسخگوی این نیاز ندیده‌اند و به همین دلیل این بیانیه را صادر کرده‌اند.

این کارگردان گفت: شاید قوانین موجود کفایت نکند برای رسیدگی کردن به این مسئله و بخشی از این موضوعات لازم باشد که در خود خانه سینما رسیدگی شود. از این زاویه تاسیس شورای 5 نفره امضا کنندگان برای پیگیری این موضوع قدم خوبی است. باید دعوت کرد که هم امضا کنندگان این بیانیه و هم خانه سینما به دنبال تدوین پروتکل هایی باشند که به اخلاق حرفه‌ای سینما کمک کند.

مهرداد فرید افزود: در گذشته در اعتراض به این آسیب‌ها ما تک صداهایی را داشته‌ایم، اما نمی‌توان حالا که چنین حرکتی شکل‌گرفته‌است گفت چرا اینقدر دیر صورت گرفته. اگر در گذشته از چنین حرکتی استقبال نشده کوتاهی‌هایی بوده است که در گذشته رخ داده اما کار خوب را هر لحظه‌ای که شروع شود باید از آن استقبال کرد. این ادله‌ها برای مخدوش کردن چنین حرکت خودجوشی کافی نیست.

این تهیه کننده سینما تصریح کرد: این حرکت به این معنا نیست که تاکنون همه چیز فاسد و خراب بوده است. اگر در اصناف دیگر هم چنین حرکتی نیست به معنی این نیست که آن‌جا پاک و پاکیزه است. اتفاقا همین حرکت باید مبنایی باشد برای اینکه اصناف دیگر هم از حقوق خود دفاع کنند. زنان در جامعه ما همواره بین دو حس در تعلیق بوده‌اند، یکی شرم و خجالت و دیگری در مقابل متجاوز ایستادن و تظلم خواهی کردن است. به دلیل که جامعه بیشتر زنان را به مورد اول تشویق کرده، مانع از این شده است که این موضوعات در عموم مطرح شود. این اتفاق شاید کمک کند که این دو جنبه به تعادل برسد.

او همچنین گفت: در یک خانواده مذهبی اگر یک نوجوان به سینما گرایش داشته باشد تابه‌حال شاید واکنش‌های منفی می‌دیده است. حالا اگر این دست اقدامات صورت بگیرد و فضا سالم‌تر شود قاعدتا عامه مردم به خصوص آن بخش سنتی هم حس می‌کنند که می‌توانند بدون دغدغه وارد این حوزه شوند. پیشنهادی که می‌توان مطرح این است که یک انجمن صنفی بانوان سینماگر مطرح شود و بتواند مشکلات را حل کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سخنگوی قوه قضائیه: برای رسیدگی قضائی به اتهام منافی عفت در سینما باید شاکی خصوصی داشته باشیم
سه‌شنبه 1401/01/23 ساعت 13:43
سخنگوی قوه قضائیه: برای رسیدگی قضائی به اتهام منافی عفت در سینما باید شاکی خصوصی داشته باشیم
سخنگوی قوه قضائیه درباره خشونت علیه زنان در سینما گفت: طبق قانون برای رسیدگی قضائی به این موضوع باید شکایت خصوصی انجام شود که تا کنون این شکایت در دستگاه قضائی ثبت نشده است.
فراخوان معاون رییس جمهور برای مشارکت در طراحی سازوکار صیانت از منزلت زن در سینما
سه‌شنبه 1401/01/16 ساعت 12:01
فراخوان معاون رییس جمهور برای مشارکت در طراحی سازوکار صیانت از منزلت زن در سینما
معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهور برای طراحی سازوکار صیانت از شان و منزلت زنان در حوزه سینما، هنرمندان زن سینما را به مشارکت فراخواند.
نکاتی درباره افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
دوشنبه 1401/01/15 ساعت 16:16
نکاتی درباره افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
شماری از سینماگران زن ایران با انتشار بیانیه‌ای به "رواج خشونت و آزار جنسی در سینمای ایران" اعتراض کرده و نوشتند: هرگونه خشونت، آزار و باج‌گیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین هستیم.
ملاحظاتی پیرامون افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
دوشنبه 1401/01/15 ساعت 08:14
نورنیوز بررسی کرد؛
ملاحظاتی پیرامون افشاگری دیرهنگام سینماگران زن ایرانی
چرا چهره های شاخص سینمای ایران، نهادهای صنفی و رسانه‌های تخصصی حوزه سینما که در خصوص بیشتر موضوعاتی که عمدتا ارتباطی به حوزه تخصصی آنها نیز ندارد اظهارنظر و کمپین‌سازی می‌کنند اما طی سال‌های متمادی نه تنها در قبال فساد حاکم بر حوزه تخصصی خود یعنی سینما سکوت کرده‌ بلکه از همه ظرفیت خود برای سرکوب اعتراض افراد آسیب‌دیده و یا منتقدان دلسوز این حوزه بهره جسته‌اند؟
واکنش رضا کیانیان به بیانیه زنان سینماگر
یکشنبه 1401/01/14 ساعت 17:26
واکنش رضا کیانیان به بیانیه زنان سینماگر
رضا کیانیان با اعلام حمایت از بیانیه زنان سینماگر در اعتراض به خشونت های جنسیتی در این عرصه گفت: من از این بیانیه حمایت می‌کنم اما نکته مهم، باید تصریح کند که اکثریت مردان در سینما از این دسته نیستند و همچنین اکثریت زنان در سینما.
واکنش غریب آبادی به اظهارات درباره اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن
یکشنبه 1401/01/14 ساعت 16:55
واکنش غریب آبادی به اظهارات درباره اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن
دبیر ستاد حقوق بشر در واکنش به اظهارات درخصوص اعمال خشونت علیه برخی بازیگران زن در عرصه سینما، گفت: عرصه هنر، از آنجا که جزئی مهم از فرهنگ است، باید به دور از هرگونه آسیب باشد.
واکنش چیستا یثربی به بیانیه زنان سینماگران
یکشنبه 1401/01/14 ساعت 16:52
واکنش چیستا یثربی به بیانیه زنان سینماگران
چیستا یثربی، فیلمنامه‌نویس و نمایشنامه‌نویس در واکنش به بیانیه زنان سینماگر ایرانی علیه آزارگران جنسی نوشت: چطور اکنون جرأت کرده‌اید ولی آن موقع به من گفتید: خفه شو!
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز مجدد ارتش آمریکا به خاک ایران؛ انفجارهای متعدد در اهواز و سقوط هواگرد ناشناس در قشم
هشدار ایران به شورای امنیت : سکوت در برابر تجاوز آمریکا خطرناک است
عقب‌نشینی ترامپ؛ از تهدید به «نابودی زیرساخت» تا «توقیف دارایی»
با این 6 عادت ساده، حال جسم و روانتان را بهتر کنید
در جلسه 2 ساعته فدراسیون والیبال با پیاتزا چه گذشت؟
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی
هشدار یمن به ترامپ؛ تکرار ماجراجویی نظامی با پاسخ سخت روبه‌رو می‌شود
فرود پرحادثه هواپیمای مسافربری در نیجریه + فیلم
ادعای تازه ترامپ درباره ایران: آنها دوست دارند کاری انجام دهند
عراقچی در پاسخ به روبیو: چشم بستن بر واقعیت‌های میدانی، هزینه سنگین‌تری دارد
هشدار تهران به همسایگان؛ اگر ادعای سنتکام دروغ است، رسما تکذیب کنید
سیستان و بلوچستان زیر هجوم باد و گردوخاک
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات هوایی آمریکای متجاوز
تهران و بغداد؛ گام تازه برای تعمیق روابط همه‌جانبه
پیام تسلیت پزشکیان برای درگذشت استاد شیرمحمد اسپندار
معجزه صلح در زندان بندرعباس؛ روایتِ گذشت از طناب دار پس از 27 سال
هوای اراک در آستانه وضعیت خطرناک قرار گرفت
میکروب‌های دهان چه نقشی در آرتروز دست دارند؟
درخواست 70 نماینده انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
محسن رضایی: پاسخ ایران به حملات زیرساختی، تصاعدی و شدید است
تکذیب اعدام خواهران رحیمی در اصفهان
امتحانات نهایی در هرمزگان طبق جدول زمان‌بندی برگزار خواهد شد
اختیارات جنگی ترامپ؛ مجلس نمایندگان تصویب کرد ولی در سنا رای نیاورد
آلمان دو شناور خود را از دریای سرخ خارج می‌کند
کاخ سفید: توافق هسته‌ای با عربستان منوط به عادی‌سازی روابط با اسرائیل است
قیمت نفت از مرز 100 دلار عبور کرد
سرخپوشان برای آماده‌سازی فصل جدید عازم ترکیه شدند
واکنش کنایه‌آمیز قالیباف به قیمت نفت
جنایت خانوادگی در آذرشهر؛ مرد 72 ساله همسرش را به قتل رساند
چرا مقصد بعدی دیپلماسی ایران، قلب اوراسیا شد؟
گاز برای خودرو‌ها رایگان شد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
سلیمی: پاسخ یک ضربه آمریکا باید چند ضربه باشد
ذوق‌زدگی نتانیاهو از شرط ترامپ برای هسته‌ای شدن عربستان
دستیابی جدید دانشمندان به درمان صرع
بیش از 9300 خدمت درمانی رایگان در اربعین
تکذیب تعویق کنکور از سوی وزیر آموزش و پرورش
حسن خادم، نویسنده «اقیانوس آرام» درگذشت
مامور آمریکایی به افشای اطلاعات سفرهای ونس مظنون شد
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین