×
سیاسی
شناسه خبر : 43972
تاریخ انتشار : شنبه 1398/12/10 ساعت 16:27
کابل: ترک آمریکا از افغانستان ظرف 14 ماه آینده

کابل: ترک آمریکا از افغانستان ظرف 14 ماه آینده

بر اساس بیانیه مشترک دولت آمریکا و افغانستان که در کابل صادر شد، قرار است نیروهای آمریکایی و خارجی تا 14 ماه آینده به طور کامل افغانستان را ترک کنند

همزمان با امضای توافق‌ صلح میان آمریکا و طالبان، افغانستان و آمریکا در بیانیه‌ای مشترک درباره چگونگی همکاری‌های آیندۀ دو کشور اعلام آمادگی کردند. این بیانیه که از سوی اشرف غنی، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا صادر شد، یک مقدمه و سه بخش دارد. در مقدمۀ این بیانیه درباره تاریخ همکاری‌های آمریکا و افغانستان، ادامه این همکاری‌ها و نیز شرایط امضای توافق صلح آمده‌است؛ تضمین برای جلوگیری از استفاده از خاک افغانستان توسط گروه‌های تروریستی، مشخص شدن جدول زمانی برای خروج همه نیروهای آمریکایی و نیروهای ائتلاف از افغانستان، توافق صلح در پی مذاکرات بین‌الافغانی و برقرای آتش‌بس همیشگی و جامع از شرایطی هستند که در این مقدمه به آن اشاره شده‌است. بخش نخست این بیانیه که تحت نام «تعهدات افغانستان و آمریکا» مشخص شده‌، چهار جز دارد؛

1: جمهوری اسلامی افغانستان و ایالات متحده تصدیق می‌کنند که القاعده، شاخۀ خراسان داعش و سایر گروه‌ها یا افراد تروریستی جهانی که همچنان از خاک افغانستان برای جذب اعضا، جمع‌آوری سرمایه، آموزش افراد وابسته و برنامه‌ریزی و تلاش برای انجام حملات که امنیت ایالات متحده، متحدانش و افغانستان را تهدید می‌کنند، استفاده می‌کنند. برای مقابله با این تهدید تروریستی مداوم، جمهوری اسلامی افغانستان و ایالات متحده اقدامات خود را برای شکست القاعده، وابستگان آن و سایر گروه‌ها یا افراد تروریست جهانی ادامه خواهند داد.

2: ایالات متحده تعهدات خود در مورد پشتیبانی از نیروهای امنیتی افغانستان و سایر نهادهای دولتی را تأکید می‌کند؛ از جمله از طریق تلاش‌های مداوم برای ارتقاء توانایی نیروهای امنیتی افغانستان در مهار و پاسخ به تهدیدات داخلی و خارجی، مطابق با تعهدات خود تحت شرایط موجود توافق‌نامه‌های امنیتی بین دو دولت. این تعهد شامل پشتیبانی نیروهای امنیتی افغانستان در برابر القاعده، شاخۀ خراسان داعش و سایر گروه‌های تروریستی جهانی یا افرادی است که از خاک افغانستان برای تهدید ایالات متحده و متحدان آن استفاده می‌کنند.

3: ایالات متحده آمادگی خود را برای ادامۀ فعالیت‌های نظامی در افغانستان با رضایت جمهوری اسلامی افغانستان تأیید می‌کند تا به‌منظور مختل کردن و تخریب تلاش‌های القاعده، شاخۀ خراسان داعش و سایر گروه‌های تروریستی جهانی یا اشخاص برای انجام حملات در برابر ایالات متحده یا متحدین آن مطابق با تعهدات خود در توافق‌نامه‌های امنیتی موجود بین دو دولت و با درک موجود که عملیات ضد تروریستی ایالات متحده برای تکمیل و پشتیبانی از عملیات ضد تروریستی نیروهای امنیتی افغانستان انجام می‌شود. احترام به حاکمیت افغانستان و توجه کامل به امنیت و امنیت مردم افغانستان و حمایت از غیرنظامیان.

4: ایالات متحده متعهد می‌شود تا مذاکرات بین افغانستان و پاکستان را تسهیل کند. بخش دوم این بیانیه در پنج جزء دربارۀ چگونگی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پرداخته‌است؛

1: ایالات متحده در ظرف ۱۳۵روز از اعلام این بیانیه مشترک و توافق‌نامه آمریکا و طالبان، تعداد نیروهای نظامی‌اش را در افغانستان به ۸۶۰۰ کاهش خواهد داد و سایر تعهدات در توافق‌نامه را نیز اجرا خواهد و با متحدین خود کار خواهد کرد. به همین ترتیب، کشورهای عضو ایتلاف، برای کاهش متناسب تعداد نیروهایش در افغانستان در یک دورۀ معادل - به شرط عملی شدن تعهدات طالبان در توافق‌نامه - عمل خواهند کرد.

2: مطابق با ارزیابی مشترک ایالات متحده و جمهوری اسلامی افغانستان، ایالات متحده، هم‌پیمانانش و ایتلاف، خروج نیروهای باقی مانده را از افغانستان در ۱۴ ماه پس از اعلام این بیانیه مشترک و امضای توافق صلح آمریکا با طالبان تکمیل خواهند کرد و تمامی نیروهای خود را از پایگاه‌های باقی مانده در افغانستان - با انجام تعهدات طالبان در این توافق‌نامه - خارج خواهند کرد.

3: ایالات متحده تعهد خود را مبنی‌بر جستجوی بودجۀ سالانه، آموزش، تجهیز، مشاوره و حفظ نیروهای امنیتی افغانستان تأیید می‌کند تا افغانستان بتواند به‌طور مستقل از تهدیدهای داخلی و خارجی دفاع کند.

4: جمهوری اسلامی افغانستان برای ایجاد شرایط به‌منظور دستیابی به یک توافق سیاسی و دستیابی به آتش‌بس پایدار، در یک گفت‌وگوی امریکا با نمایندگان طالبان در مورد اقدامات اعتمادسازی شرکت خواهد کرد؛ این بحث‌ها شامل تعیین امکان سنجی رهایی تعداد قابل توجهی از زندانیان از هر دوطرف است و ایالات متحده و جمهوری اسلامی افغانستان برای حمایت از این بحث از کمیتۀ جهانی صلیب سرخ کمک خواهد خواست.

5: با آغاز مذاکرات بین‌الافغانی، جمهوری اسلامی افغانستان متعهد می‌شود تعامل دیپلماتیک را با شورای امنیت سازمان ملل متحد دربارۀ فهرست تحریم‌های این سازمان بر طالبان آغاز کند. در بخش سوم این بیانیه، دربارۀ گام‌های بعدی توافقات و تأیید آن از سوی شورای امنیت سازمان ملل بحث شده‌است.

این بخش نیز چهار جزء دارد.

1: ایالات متحده برای این توافق‌نامه و ترتیبات مربوطه، درخواست تصویب و تأیید شورای امنیت سازمان ملل خواهد کرد.

2: ایالات متحده و جمهوری اسلامی افغانستان متعهد به ادامۀ روابط مثبت از جمله همکاری‌های اقتصادی برای بازسازی هستند.

3: ایالات متحده از تهدید یا استفاده از زور در برابر تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی افغانستان یا مداخله در امور داخلی خودداری خواهد کرد.

4: ایالات متحده به کار خود برای ایجاد اجماع منطقه‌ای و بین‌المللی به‌منظور حمایت از تلاش مداوم برای دستیابی به یک توافق سیاسی در افغانستان ادامه خواهد داد.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چرخه معیوبی که بی‌خوابی را در مغز تثبیت می‌کند
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
مبادله 6 زندانی میان ایران و ترکمنستان
آخرین نت‌های شجریان برای اولین بار رونمایی شد
دمبله و انریکه، بهترین‌های فوتبال جهان در 2025
آغاز طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلین واجد شرایط در 91 شهرستان کم‌برخوردار
عارف: روش‌های قدیمی اداره دانشگاه‌ها دیگر پاسخگو نیست
احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی را بیاموزند که با نیازهای روز همخوانی داشته باشد
ریاض: شهرک‌سازی اسرائیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
شهادت نوجوان بلوچ اهل سنت در حادثه تروریستی جاده زاهدان - فهرج
پلیس راه: هموطنان از سفرهای غیرضروری به مازندران خودداری کنند
نورنما | جذاب‌تر از مارتن کیش
یارانه نقدی آذرماه دهک‌های اول تا سوم واریز شد
نماینده پارلمان اروپا: جایزه صلح نوبل را به فرانچسکا آلبانیزه بدهید
اعتراض‌ها جاده‌های شمال فلسطین را بست
احضار مربی استقلال به کمیته اخلاق
برکناری برخی مسئولان عراق در پی اشتباه سهوی درباره حزب‌الله و انصارالله
اعتراض به رأی دادگاه کره جنوبی علیه دوومیدانی‌کاران ایرانی
تبادل نامه بر سر اسرای جنگی بین روسیه و اوکراین
ردگیری گردش مالی سنگین 3 فرد با 45 حساب بانکی
ریزش ساختمان در یافت‌آباد/ نجات زنده 4 نفر از زیر آوار
مدارس استان کرمان در روز چهارشنبه 26 آذرماه غیرحضوری شد
عراقچی: وضعیت منطقه غرب آسیا آشفته و خطرناک است
لغو پروازهای کیش/ مدارس کیش غیرحضوری شد/ تغییر ساعت کار بانک ها
آمریکا نفتکش‌های بیشتری از ونزوئلا را توقیف می‌کند
احتمال تعطیلی دوباره دولت آمریکا در ژانویه
گزارش تصویری | دیدار دست‌اندرکاران کنگره بزرگداشت شهدای استان البرز با رهبر انقلاب
شمار شهدای غزه به 70 هزار و 667 نفر رسید
عامل خطرناک داعش در بازگشت از کشور همسایه دستگیر شد
بی‌بی‌سی: از پرونده «پانوراما» در دادگاه دفاع می‌کنیم
تنها 15 درصد تکالیف قانونی هوای پاک اجرا شد
ونزوئلا به تبانی ترینیداد و توباگو با آمریکا واکنش نشان داد
تضمین امنیتی یا فریب بزرگ قرن؟
واکنش وزیر آموزش و پرورش به حواشی موسیقی در مدارس
نورنما | روستای رنسانسی ایران که ثبت ملی شده است!
رهبر معظم انقلاب: جوانان ما خوب هستند/ لزوم تبیین هنرمندانه ارزش‌های دفاع مقدس برای آنان
110 اتوبوس برقی در آستانه ورود به شهر تهران
X
آگهی تبلیغاتی