×
سیاسی
شناسه خبر : 347447
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/06/30 ساعت 19:52
از فرآیند صلح تا ارتقای مبادلات تجاری

محور گفت‌وگوی وزیران کشور ایران و پاکستان

از فرآیند صلح تا ارتقای مبادلات تجاری

وزیر کشور پاکستان پس از دیدار با وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران گفت: درباره تلاش های نخست‌وزیر و فرمانده ارتش پاکستان در زمینه فرآیند صلح و پیشبرد آن صحبت کردیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: اسکندر مومنی، وزیر کشور، امروز (دوشنبه ۳۰ شهریور) در حاشیه دیدار با محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان بیان کرد: هدف اصلی این دیدار، پیگیری توافقاتی است که در سفر قبلی به کشور دوست و برادر پاکستان انجام شده بود.

وی در ادامه با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و پاکستان در دو سال اخیر راهبردی و عمیق بوده است اظهار کرد: مسئولان دو کشور برای توسعه همکاری در همه جوانب اهتمام زیادی دارند و ما نمی‌توانیم بگوییم با پاکستان صرفاً در یک موضوع خاص ارتباط داریم؛ بلکه ارتباط ایران و پاکستان بسیار گسترده است و در همه بخش‌ها روابط بسیار خوبی وجود دارد.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه بخشی از توافقات بسیار خوبی که در پاکستان داشتیم عملی شده است، تصریح کرد: ارتقای مبادلات تجاری از سه میلیارد دلار به ۱۰ میلیارد دلار، هدف کوتاه‌مدت و میان‌مدت ما است که ان‌شاءالله به آن خواهیم رسید.

مومنی در ادامه گفت: در جریان این میزبانی و این دیدار نیز پیگیر بقیه توافقات خواهیم بود. ایران و پاکستان، دو کشور بزرگ و تأثیرگذار در منطقه هستند؛ بنابراین درباره تحولات منطقه نیز در این سفر بحث و تبادل نظر می‌شود.

مومنی در پاسخ به پرسشی درباره اجلاس وزرای کشور اکو گفت: سال گذشته پس از جنگ ۱۲ روزه، اجلاس وزرای کشور اکو در تهران برگزار شد و در آنجا رأی‌گیری شد که اجلاس بعدی در پاکستان برگزار شود؛ بر همین اساس، ماه آینده اجلاس وزرای کشور عضو اکو در پاکستان برگزار می‌شود که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در آن شرکت خواهم کرد.

وزیر کشور در ادامه بیان کرد: در آن سفر، غیر از موضوعات اجلاس، در نشست‌ها و جلساتی که داریم، موضوعات مربوط به روابط دوجانبه نیز حتماً پیگیری و بررسی خواهد شد.

وی ضمن قدردانی از تعامل نزدیک عاصم منیر فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان بیان کرد: کارها به خوبی پیش می‌رود و ما هیچ مانعی در هدف‌گذاری میان‌مدت برای رسیدن به مبادلات ۱۰ میلیارد دلار نداریم و هر موضوعی هم که وجود داشته باشد، بلافاصله حل‌وفصل می‌شود.

مومنی در بخش دیگری از سخنان خود درباره وضعیت مرزها گفت: در حال حاضر دو مرز فعال هستند که شبانه روزی خواهد شد و ان‌شاالله بتوانیم با تردد روزانه حداقل ۲۰۰۰ کامیون در زمان‌بندی مشخص به حجم ۱۰ میلیارد دلار تجارت دست یابیم. در صورتی که زیرساخت‌ ها آماده شود، مرز دیگری نیز در کوهک اضافه و بازگشایی می شود.

وی با اشاره به هماهنگ‌سازی زیرساخت ریلی در کشور گفت: بنا داریم دیگر قطارها در مرز تخلیه نشوند تا دوباره بر روی کامیون‌ها بارگیری شود. بنده و همتایم هر هفته سه‌ تا چهار بار در تماس های تلفنی نیز پیگیر مسائل و رفع موانع در سریع ترین زمان هستیم.

محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان، نیز در حاشیه دیدار دو جانبه با وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: از حضور در ایران بسیار خوشحالم و گویی در وزارتخانه خود حاضر شده ام و از بابت میزبانی آقای مومنی سپاسگزارم.

وی با بیان اینکه در رابطه با همکاری های دوجانبه، گفتگوهایی در اسلام آباد داشتیم، افزود:امروز نیز در تهران به پیگیری امور از جمله همکاری های مرزی پرداختیم.

نقوی تصریح کرد: همچنین درخصوص تلاش های نخست وزیر و فرمانده ارتش پاکستان در زمینه فرآیند صلح و پیشبرد آن نیز صحبت کردیم.

وزیر کشور پاکستان با اشاره به نگاه مثبت دو کشور در توسعه روابط، ابراز امیدواری کرد با حضور اسکندر مومنی در پاکستان پیش از اجلاس وزرای کشور عضو اکو، موضوعات دوجانبه در اسلام آباد پیگیری شود.


نظرات

آخرین اخبار
فراخوان تکفیری‌ها از سوی عربستان برای جنگ با یمن
گرفتاری واشنگتن در پرده‌ آهنین
بسیج: حضور آگاهانه مردم، ضامن عزت و امنیت کشور است
فردا؛ آغاز نشست هشتادو یکم مجمع عمومی سازمان ملل
سینمای ایران باز هم عزادار شد/ درگذشت سیروس ابراهیم‌زاده
پیش‌بینی قیمت دلار سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ دلار در کمین شکست مرز 230 هزار تومان
بلاروس به جای کانادا؛ وعده تازه ترامپ در جنگ تجاری
حماس: رژیم صهیونیستی روی نوار نسل‌کشی در نوار غزه
هشدار هواشناسی؛ باد و گردوخاک مهمان روزهای آینده تهران
از فرآیند صلح تا ارتقای مبادلات تجاری
همکاری ایران و دانمارک برای نجات درختان هیرکانی از تغییر اقلیم+فیلم
واکنش وزارت خارجه به مواضع فرانسه درباره توقف فعالیت موسسه وابسته به سفارت
یک نفتکش گاز مایع در تنگه هرمز هدف قرار گرفت
8 نفر در واژگونی مینی‌بوس محور یزد - میبد مصدوم شدند
کیش به استقبال نوسازی ناوگان دریایی می‌رود
همصدایی در نشست شورای حقوق بشر: حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی مصداق جنایت جنگی است
10 غایب بزرگ تیم ملی؛ زنگ تغییر نسل در فوتبال ایران؟
واکنش عراقچی به گزارش اسرائیل هیوم
تازه‌ترین اقدام آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی
الخزعلی درگذشت آیت‌الله شبیری زنجانی را تسلیت گفت
الحشد الشعبی نفوذ داعش به غرب عراق را ناکام گذاشت
ورود بلژیکی‌ها به حوزه هایپرسونیک و هوافضا
نورنما | یا فاطمه معصومه(س)، نامت که می‌آید، دل به احترام غربتت می‌لرزد
عراق: 6 میلیون قبضه سلاح در طرح حصر سلاح جمع‌آوری شد
انتقال دبیرخانه خزر به ایران؛ پیگیری کاهش تراز دریا
چرایی اصرار ترامپ بر آدرس غلط درباره کمبود گازوئیل
بازداشت مدعی ارتباط با مقامات پس از کلاهبرداری
«کالج دانشجویی» در راه است؛ نسخه جهاد دانشگاهی برای پیوند دانشگاه و بازار کار
بازگشت 626 کودک بوشهری به کلاس درس
وزارت فرهنگ: هنر مسئول روایت حقیقت دفاع مقدس و ایستادگی ملت ایران است
پیام تسلیت رئیس سازمان بسیج در پی ارتحال آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی
خودروهای فرسوده 5 سال مهلت گرفتند؛ ثبت‌نام نوسازی از فردا آغاز می‌شود+لینک ثبت نام
صلاحیت بر باد رفته محمد صلاح
الحوثی: عربستان با مشارکت آمریکا جنایات گسترده‌ای در یمن مرتکب شد
نورنما | هفته دفاع مقدس، یادآور روزهای حماسه و ایثار گرامی باد
مأموریت دشوار ژاوی در هلند
جنایت تلخ در اراک؛ زن 60 ساله با دست و پای بسته به قتل رسید
بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رایگان شد
هشدار سازمان بازرسی درباره تعارض منافع در طرح‌های انرژی
آماده‌باش پلیس راهور برای بازگشایی مدارس؛ طرح ترافیکی در 3 مرحله اجرا می‌شود
هالند به رکورد تاریخی هری کین رسید؛ شکار تمام تیم‌های لیگ برتر
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
قطعی برق اصفهان فردا سه‌شنبه 31 شهریور + لینک برنامه خاموشی‌ها
حمله جنگنده‌های عربستان به منطقه حیفان در تعز
کریپتونایتِ جمهوری‌خواهان در انتخابات
واریز حقوق شهریور بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ حقوق چه کسانی تا امروز واریز شده است؟
رایزنی وزرای کشور ایران و پاکستان برای گسترش روابط
ائتلاف علیه ایران در راه بی‌بازگشت؟
صلح جهانی یا جنگ بی‌پایان؛ جهان در آستانه کدام نظم؟
چین با 23 طلا در صدر جدول مدالی بازی‌های آسیایی