×
اقتصادی
شناسه خبر : 341658
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/06/05 ساعت 19:42
احتمال افزایش قیمت گاز در اروپا به بیش از یکصد یورو

احتمال افزایش قیمت گاز در اروپا به بیش از یکصد یورو

تارنمای شبکه خبری اقتصادی سی‌ان‌بی‌سی در گزارشی با اشاره به کاهش شدید ذخایر گاز کشورهای اروپایی و اختلال در کشتیرانی از تنگه هرمز، نوشت: ترکیب این دو عامل می‌تواند قیمت گاز طبیعی در قاره اروپا در زمستان سال جاری میلادی را به بیش از یکصد یورو در هر مگاوات‌ساعت برساند؛ سطحی که از زمان بحران انرژی سال 2022 مشاهده نشده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: در گزارش سی‌ان‌بی‌سی آمده است: ذخایر گاز اروپا در آستانه فصل سرما تنها حدود ۶۳ درصد از ظرفیت را شامل می‌شود که حدود ۱۸ واحد درصد پائین‌تر از میانگین پنج ساله و یکی از پائین‌ترین سطوح ثبت‌شده برای این زمان از سال است.

بر اساس این گزارش، تداوم محدودیت عرضه گاز و وقوع زمستانی سرد می‌تواند قیمت گاز در اروپا را به محدوده ۹۰ تا ۱۲۰ یورو در هر مگاوات‌ساعت برساند.

این گزارش با اشاره به اینکه اختلال در کشتیرانی از تنگه هرمز، صادرات گاز مایع کشورهای کلیدی تولیدکننده در منطقه خلیج فارس از جمله قطر را در فصل ذخیره‌سازی گاز اروپا به شدت کاهش داده است، می‌افزاید: گرمای شدید تابستان نیز با افزایش تقاضا برای برق و استفاده از تجهیزات سرمایشی، همزمان با کاهش تولید برق هسته‌ای و ضعف تولید برق بادی، فشار بیشتری بر بازار انرژی اروپا وارد کرده است.

در ادامه گزارش سی‌ان‌بی‌سی آمده است: در صورت افزایش نیافتن حجم صادرات گاز مایع خاورمیانه تا پیش از زمستان، رقابت اروپا با آسیا برای جذب محموله‌های گاز مایع تشدید خواهد شد و اروپا برای جذب محموله‌های گاز مایع آمریکا به بازار خود، ناچار خواهد بود قیمت بالاتری پیشنهاد کند؛ زیرا عرضه جهانی گاز مایع در ۱۲ ماه آینده محدود خواهد بود.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری بلومبرگ پیشتر در گزارشی با اشاره به اینکه ذخایر گازوئیل در ایالات متحده به پائین‌ترین سطح فصلی در تاریخ رسیده است، نوشت: این موضوع، احتمال افزایش بیشتر قیمت‌ها در آستانه فصل سرما و آغاز زمان برداشت محصولات کشاورزی را تشدید می‌کند.

در گزارش بلومبرگ آمده است: بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، ذخایر نفت کوره تقطیری که عمدتا شامل گازوئیل است در هفته منتهی به ۲۱ آگوست سال جاری میلادی (۳۰ مرداد ۱۴۰۵) به ۱۰۳.۴ میلیون بشکه رسیده است.

بر اساس این گزارش، این رقم پائین‌ترین میزان ثبت‌شده برای این بازه زمانی از دهه ۱۹۸۰ میلادی تاکنون محسوب می‌شود و به معنی کاهش شدید ذخایر استراتژیک این سوخت حیاتی است.

بر اساس داده‌های وزارت انرژی آمریکا که روز دوشنبه (۱۹ مرداد) منتشر شد، حجم ذخایر راهبردی نفت برای نخستین بار از زمان تکمیل این ذخایر در اوایل دهه ۱۹۸۰، به کمتر از ۳۰۰ میلیون بشکه رسیده است.

ذخایر آمریکا در پی آزادسازی ۱۷۲ میلیون بشکه نفت برای مقابله با اختلال در عرضه ناشی از جنگ تجاوزکارانه ایالات متحده علیه ایران، کاهش یافته است.


نظرات

آخرین اخبار
انار؛ میوه‌ای پاییزی یا گنجینه‌ای از ترکیبات دارویی؟
جرد کوشنر؛ چهره‌ای که سیاست آمریکا را به دنیای سرمایه پیوند زد
بلایی که فوتبال آمریکایی بر سر بازیکنان می‌آورد
نورویدئو | دویستمین شب؛ وقتی خیابان به سنگر تاب‌آوری تبدیل شد
امضای گوگل پای بزرگ‌ترین قرارداد حذف کربن
داور زن ایرانی در رقابت‌های بسکتبال ناگویا سوت می‌زند
استقلالی‌ها پس از دیدار با السد راهی ناگویا شدند
ارتش یمن: یک پهپاد سعودی RQ-20 سرنگون شد
نوری المالکی: عراق خواهان روابط متوازن با همه کشورهاست
رئیس اتاق اصناف رامسر بازداشت شد
الیور استون: آمریکا تشنه جنگ است
دیدار پاریسی عبدالله دوم و جوزف عون برای حمایت از ارتش لبنان!
باغ 70 ساله شیراز جان دوباره گرفت؛ «باغ زندگی» میزبان شهروندان شد
احضار کاردار هند در پاکستان پس از برخورد شناورهای دریایی دو کشور
خودروهای برقی با تعرفه 4 درصدی وارد می‌شوند
ادعای عجیب ونس در حمایت از ترامپ
مخالفت قانونگذار ارشد آمریکایی با فروش بمب 2 هزار پوندی به رژیم صهیونیستی
14 هزار کلاس درس در آستانه مهر آماده بهره‌برداری می‌شود
ظفرقندی: باید مسیر نظام سلامت را از درمان به پیشگیری تغییر دهیم
سیل مرگبار نپال؛ شمار قربانیان از 1400 نفر عبور کرد
کلاهبرداری با قرعه‌کشی جعلی خودرو؛ 80 نفر قربانی یک آگهی اینستاگرامی شدند
پیروزی تیم‌های ملی شطرنج زنان و مردان ایران در دور اول المپیاد جهانی سمرقند
قائم‌پناه: دولت برنامه‌ای برای بنزین 80 هزار تومانی ندارد
بازگشایی آخرین گذرگاه مرزی عراق با ایران
واکنش یمن به ادعای عربستان درباره مکه؛ چه کسی پرده کعبه را به اپستین داد؟
بهروزآذر: حجاب با برخورد فیزیکی اصلاح نمی‌شود
سرلشکر عبداللهی: اتحاد مردم قدرت ملی را افزایش داده است
سیمئونه، توپ طلا را به «مسی» داد!
وعده پایان چند هفته‌ای؛ جنگ ترامپ به هفت ماه رسید
رهگیری جنگنده‌های عربستان در عملیات موفق پدافندی یمن
نواف سلام در چه شرایطی رأی اعتماد گرفت؟
عیادت پزشکیان از موسوی گرمارودی در آستانه روز شعر و ادب فارسی
وزیر دارایی ترکیه: جنگ علیه ایران تورم را افزایش داده است
حملات توپخانه‌ای و پهپادی سعودی علیه یمنی‌ها
دور جدید پرداخت مطالبات گندمکاران آغاز شد
پوتین: رای دادن در انتخابات، سهم مشترک همه در پیروزی روسیه خواهد بود
سفیر ایران در سازمان ملل: تعامل بین‌المللی با مقامات افغانستان ضروری است
رکوردشکنی ناتوانی شرکت‌های آمریکایی در بازپرداخت وام‌ها
انصارالله: سقوط جنگنده سعودی پرده از واقعیت‌ها برداشت
قائم‌پناه: حتی در شرایط جنگی، سازندگی کشور متوقف نشد
ترفند جانسون برای نجات هگست از استیضاح
رضایی: به هیچ وجه به آمریکا اعتماد نداریم
نتانیاهو اتهام آزار مسیحیان توسط صهیونیست‌ها را رد کرد
یارانه شهریور دهک‌های اول تا سوم واریز شد
«نغمه‌های خواف» وارد تقویم گردشگری کشور شد
دست بردار «رافائل»!
بقایی: آلمان نمی‌تواند حامی جنگ و مدعی صلح باشد
چرا دماوند دود داشت؟
شهریار؛ شاعری که غزل فارسی را با نگاهی تازه روایت کرد
قالیباف: انتظارات تورمی آمریکا به تنگه هرمز و باب المندب وابسته شده است