×
بین الملل
شناسه خبر : 339196
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/05/26 ساعت 13:49
گزارش فایننشال تایمز از ظهور شبح سوسیالیسم در آمریکا

گزارش فایننشال تایمز از ظهور شبح سوسیالیسم در آمریکا

نشریه فایننشال تایمز در گزارشی با اشاره به افزایش محبوبیت ایده‌های سوسیالیستی در میان نسل جوان آمریکا نوشت: «شبح سوسیالیسم» بار دیگر در این کشور در حال ظهور است؛ روندی که با رشد سریع عضویت در سازمان «سوسیال دموکرات‌های آمریکا» و موفقیت نامزدهای نزدیک به این جریان در انتخابات، نفوذ سوسیالیسم را در صحنه سیاسی آمریکا افزایش داده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: نشریه فایننشال‌تایمز در گزارشی نوشت: سازمان «سوسیال دموکرات‌های آمریکا» که زمانی یکی از حاشیه‌ای‌ترین گروه‌های سیاسی این کشور بود، اکنون نزدیک به ۱۳۰ هزار عضو دارد؛ در حالی که ۱۵ سال پیش تنها پنج هزار عضو داشت. اعضای این گروه همچنین در انتخابات درون‌حزبی حزب دموکرات در سراسر آمریکا پیروزی‌های متعددی به دست آورده‌اند.

مگان رومر یکی از روسای ملی این سازمان، گفت، رشد آن بازتاب‌دهنده نارضایتی عمیق از نظامی است که به گفته او در تامین نیازهای نسل جوان ناکام مانده است. او در گفت‌وگویی عنوان کرد: «مردم می‌گویند خب، سرمایه‌داری کار نمی‌کند؛ پس چه گزینه دیگری وجود دارد؟»

با وام گرفتن از تعبیر معروف مانیفست کمونیست مارکس، می‌توان گفت، شبحی در آمریکا در حال ظهور است؛ شبح سوسیالیسم. برنامه این جریان، از جمله مسکن ارزان، خدمات درمانی همگانی، تحصیل رایگان در دانشگاه و افزایش مالیات بر میلیاردرها، بیش از گذشته در میان رای‌دهندگان جوانی محبوب شده است که از راهکارهای سنتی برای حل مشکلات آمریکا خسته شده‌اند.

فایننشال‌تایمز در ادامه با پرداختن به نمودهای انتخاباتی این نحله فکری در آمریکا نوشت: احیای سوسیالیسم واقعیتی انکارناپذیر است. پیروزی زهران ممدانی در انتخابات شهرداری نیویورک در سال گذشته، نقطه عطف این روند بود. امسال نیز اعضای سازمان سوسیال دموکرات‌های آمریکا در انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها در نیویورک، دنور، فیلادلفیا و واشنگتن پیروز شده‌اند و در بسیاری از موارد، نامزدهای میانه‌رو مورد حمایت رهبران حزب را شکست داده‌اند.

اوایل ماه جاری میلادی نیز عبدال السید سیاستمدار پیشرو که دیدگاه‌هایش با برنامه سوسیال دموکرات‌ها همپوشانی دارد، با پیروزی در انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها برای مجلس سنا در ایالت میشیگان، تشکیلات حزب دموکرات را غافلگیر کرد.

این نشریه با پرداختن به مواضع متناقض جمهوری‌خواهان دربرخورد با رشد روزافزون گرایش‌های سوسیالیستی در آمریکا نوشت: چنین مواضعی به جمهوری‌خواهان فرصت داده است تا سوسیال دموکرات‌ها را گروهی از افراط‌گرایان خطرناک معرفی کنند.

با این حال، برخی جمهوری‌خواهان نیز به دیدگاه‌هایی روی آورده‌اند که چندان بی‌شباهت به برنامه‌های سوسیال دموکرات‌ها نیست.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای نمونه، گفته است دولتش در حال بررسی خرید سهام شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه هوش مصنوعی است. او همچنین برای مقابله با بحران گرانی مسکن، اقداماتی را برای جلوگیری از خرید خانه‌های تک‌خانواری توسط سرمایه‌گذاران بزرگ نهادی دنبال کرده است.

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، که خود را «حامی کارگران» می‌داند، پا را فراتر گذاشته و گفته است: آمریکا باید اتحادیه‌های کارگری را تقویت کند. او در ماه گذشته میلادی گفت: «باید به کارگران جایگاهی بر سر میز مذاکره بدهید. قدرت چانه‌زنی کارگران ما کافی نیست.»


نظرات

آخرین اخبار
قارچ روده یا ابرقهرمانِ ضد‌تشعشع؟ کشف شگفت‌انگیز دانشمندان چینی
یادآوری خاطرات قدیمی چه تاثیری بر حافظه و سلامت روان سالمندان دارد؟
غذا خوردن جلوی تلویزیون چه بلایی سر روابط خانوادگی می‌آورد؟
بیانیه ادعایی سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
بقائی: بیانیه کانادا در حمایت از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، همدستی در قانون‌شکنی است
پیش‌بینی موج آنفلوانزا در ماه‌های آینده؛ چه کسانی واکسن بزنند؟
دستگیری فرد مرتبط با عناصر ضدانقلاب و سلطنت‌طلب در ارومیه
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی
هشدار ایران در شورای حکام: امروز ایران، فردا ممکن است کشور دیگری هدف قرار گیرد
تحلیلگر لبنانی: ادعای اشغال تپه علی الطاهر جنگ رسانه‌ای اسرائیل است
میزان ارز‌بری خودروهای داخلی اعلام شد
عارف: راهبرد دولت وفاق این است که با مردم با صراحت و صداقت صحبت کند
چرا قیمت بنزین روی نمایشگر جایگاه یک صفر کمتر نشان داده می‌شود؟
حملات عربستان به 4 استان یمن
کوبا مذاکره با آمریکا را تکذیب کرد
لاوروف: پیوستن ایران به «توافق مکه» گامی رو به جلو است
شوک نزولی به بازار طلا؛ ریزش سنگین قیمت‌ها همزمان با افت اونس جهانی
واکنش حماس به جنایات کرانه باختری: سکوت جهانیان، تبانی با رژیم صهیونیستی است
شوک بزرگ به بازار انرژی؛ قیمت گاز اروپا در آستانه مرز 900 دلار
دیدار معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست وزارت دفاع با خانواده شهید نصیرزاده
نتایج هفته ششم لیگ برتر/ در بازی های امروز هیچ امتیازی تقسیم نشد
گفت‌وگوی ترامپ و برنهام درباره تنگه هرمز
استعفای ویسی از هدایت ذوب آهن؛ لمپن نیستم و کنار می‌کشم
تنگه هرمز در کانون توجه مجلس؛ شروط ایران برای بازگشایی این گذرگاه حیاتی
شکست سنگین نیروهای وابسته به عربستان در استان البیضاء یمن
توافق تهران و بغداد؛ پایان دوران حمل‌ونقل سنتی و آغاز عصر ترانزیت مدرن
حمله به عروسی در سیریک ایران، شکست آمریکا را روشن‌تر کرد
لایحه خزر در بهارستان؛ دولت «رژیم حقوقی دریای خزر» را به مجلس فرستاد
پرسپولیس 2 ذوب‌آهن 0 ؛ شاگردان تارتار در خانه نمی‌بازند!
اولتیماتوم مجلس به دولت: 100 همت مطالبات گندم‌کاران تا هفته آینده پرداخت شود
پایان حباب قیمتی سیب‌زمینی؛ 800 کامیون بار روانه پایتخت شد
واکنش ایران به اظهارات گروسی در شورای حکام درباره بازرسی از سایت های هسته ای
زلزله سیاسی در آلمان؛ شکست تاریخی حزب فریدریش مرتس
امباپه در آستانه تقابل با اینتر: «اینتر حریفی قدرتمند است اما آث میلان را ترجیح می‌دادم!»
تبرئه استقلال و پرسپولیس از تخلفات داربی 107
تلاطم در پنتاگون؛ پیت هگست متهم به ایجاد «فرهنگ ترس» در ارتش آمریکا
رئیس سازمان برنامه و بودجه: تدوین برنامه مقابله فعالانه با تحریم‌ها پیش از آغاز سال 1404
اعزام تجهیزات نظامی ترکیه به کردستان عراق
تغییرات جدید کنکور ابلاغ شد
آنچه در 24 ساعت گذشته تکذیب شد؛ از رفع فیلتر اینستاگرام تا استعفای وزیر نفت
پایان توقف 5 ماهه واردات موبایل
تضاد قانون و حکم دادگاه؛ مصوبه تمدید خودکار اجاره‌بها در برابر حکم تخلیه
جنگ دیپلماتیک میان روسیه و آلمان؛ لغو مجوز فعالیت کنسولگری آلمان در سن‌پترزبورگ
تشدید حملات سعودی در یمن؛ هشدار صریح صنعا به متجاوزان
هشدار هواشناسی تهران؛ رگبار، رعد و برق و تگرگ در راه است
نورنما | جمعه سیاه 17 شهریور
آکسیوس: جنگ علیه ایران، 100 میلیارد دلار هزینه اضافی انرژی روی دست آمریکایی‌ها
گزارش تصویری | مراسم تشییع جنازه 100 شهید فلسطینی در غزه
مصر و انگلیس خواستار اقدام بین‌المللی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی
کره شمالی، آمریکا و متحدانش را به رویارویی نظامی در شبه‌جزیره کره تهدید کرد