×
اجتماعی
شناسه خبر : 335937
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/05/11 ساعت 22:47
کاهش 40 درصدی حوادث جاده‌های اربعین

کاهش 40 درصدی حوادث جاده‌های اربعین

فرمانده کل انتظامی کشور گفت که با وجود افزایش سفرهای اربعینی در مرزهای هفت‌گانه تلفات حوادث جاده‌ای اربعین امسال در سنجش با سال گذشته 40 درصد کاهش یافته است.

نورنیوز-گروه اجتماعیسردار احمدرضا رادان روز یکشنبه در جریان بازدید از پایانه مرزی مهران اظهار کرد: تا کنون حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از زائران از سفر اربعین به کشور بازگشته‌اند و بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز از مرزهای کشور برای زیارت عتبات عالیات خارج شده‌اند.

وی افزود: مرز مهران همچنان پرترددترین گذرگاه زائران اربعین است و از مجموع زائران، حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از مرز مهران از کشور خارج شده و بیش از ۷۰۰ هزار نفر نیز از همین مرز به کشور بازگشته‌اند که این آمار جایگاه مرز مهران را به‌ عنوان نخستین و شلوغ‌ترین مرز تردد زائران اربعین به‌ خوبی نشان می‌دهد.

فرمانده کل انتظامی کشور یادآور شد: با همکاری و هماهنگی کامل میان دو کشور ایران و عراق سامانه «سجاد» در مرزهای هفت‌گانه اربعینی فعال است و زمان ایستایی زائران در دو سوی مرز به حدود چهار ثانیه کاهش یافته که بیانگر آمادگی و هماهنگی مطلوب طرفین در ارائه خدمات به زائران است.

وی ادامه داد: با بهره‌گیری از اطلاعات سامانه «سماح» و مدیریت داده‌ها، روند بازگشت زائران به‌ صورت دقیق پیش‌بینی و نیاز ناوگان حمل‌ونقل عمومی، به‌ ویژه اتوبوس به وزارت راه و شهرسازی اعلام شد که بخش عمده این نیاز تامین شده و هرچند در یکی دو روز گذشته روند بازگشت زائران شتاب بیشتری گرفته است.

سردار رادان ادامه داد: با وجود افزایش تردد زائران نسبت به سال گذشته، تلفات ناشی از حوادث جاده‌ای ایام اربعین ۴۰ درصد کاهش یافته که این موفقیت حاصل رعایت زائران، هماهنگی مطلوب دستگاه‌های مسئول و مدیریت منسجم تردد در مرزها و جاده‌ها است.

وی بیان کرد: عمده حوادث فوتی به دلیل خواب‌آلودگی و خستگی رانندگان رخ داده و بررسی‌ها نشان می‌دهد علت اصلی این حوادث خواب‌آلودگی بوده و سهمی از سرعت یا سبقت غیرمجاز در آن دیده نشده است.

سردار رادان از زائرانی که با خودرو شخصی سفر می‌کنند، خواست، پس از بازگشت از عراق و پیش از ادامه مسیر، دست‌کم یک تا دو ساعت استراحت کنند تا با سلامت کامل به مقصد برسند.

فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به رتبه‌بندی مرزهای پرتردد اربعین گفت: مرز مهران همچنان در صدر مرزهای کشور از نظر حجم تردد قرار دارد و پس از آن مرزهای شلمچه و خسروی بیش‌ترین میزان تردد زائران را به خود اختصاص داده‌اند.

وی افزود: افزون بر ظرفیت نیروهای انتظامی استان‌های مرزی و مرزبانی، نزدیک به ۲۰ هزار نفر از نیروهای کمکی پلیس‌های تخصصی برای پشتیبانی از ماموریت بزرگ اربعین به مرزهای کشور اعزام شدند.

سردار رادان از کوشش و همکاری همه دستگاه‌های اجرایی، نیروهای انتظامی، مرزبانی، وزارت راه و شهرسازی، رسانه‌ها و همچنین همراهی مردم قدردانی کرد.

ایلام گرانیگاه اصلی سفرهای اربعین به شمار می‌رود و سالانه بیش از ۶۰ درصد از زائران، این استان را برای رسیدن به عتبات عالیات برمی‌گزینند.

توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای، فراخ‌سازی مسیرهای کوهستانی، بهبود شبکه روشنایی تونل‌ها و ایمن‌سازی راه‌های این استان مرزی از برنامه‌های پیوسته در سال‌های گذشته برای روان‌سازی سفر زائران اربعین بوده است.

روزانه در شرایط عادی نزدیک به ۲۰ هزار زائر ایرانی و عراقی از این گذرگاه مرزی رفت‌وآمد می‌کنند که در اوج موج سفرهای اربعینی این رقم به نزدیک ۳۰۰ هزار تردد می‌رسد.

امنیت بالا، نزدیکی به شهرهای زیارتی و همچنین فاصله کوتاه تا بغداد، خدمات‌دهی گسترده رفاهی و استقرار موکب‌های بی‌شمار مردمی در طول مسیر تا کربلا و نجف از مهم‌ترین عوامل استقبال زائران از مرز مهران برای سفر به این کشور همسایه است.

مهران هر سال در روزهای اربعین حسینی میزبان جمعیت چندین میلیونی زائران است به‌ گونه‌ای‌ که در طول سال گذشته نزدیک به هشت میلیون نفر از این گذرگاه رسمی و بین‌المللی گذر کردند.

گذرگاه مرزی مهران در ۹۵ کیلومتری جنوب‌باختری شهر ایلام (مرکز استان) قرار دارد.

بر پایه تازه‌ترین آمار، از آغاز ماه صفر تا صبح یکشنبه بیش از ۲.۱ سفر اربعینی در گذرگاه مرزی مهران ثبت شده است.


نظرات

آخرین اخبار
نورویدئو | جنگ روایت ها ؛ وقتی عددها با پیروزی ترامپ همراه نمی شوند
برنامه قطعی برق قم امروز جمعه 6 شهریور اعلام شد + لینک
انتقاد ترامپ عصبانی از خبرنگار فاکس نیوز
پیش بینی آب و هوای تهران در 24 ساعت آینده
حمله توپخانه‌ای عربستان به روستاهای صعده یمن
قیمت سکه پارسیان امروز جمعه 6 شهریور + جدول
بروزترین قیمت محصولات ایران خودرو امروز جمعه 6 شهریور + جدول
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 6 شهریور 1405+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 6 شهریور 1405؛ جدول پخش مسابقات
جاده چالوس یک‌طرفه شد؛ محدودیت تردد از امروز
قیمت انواع خودرو‌های سایپا امروز جمعه 6 شهریور + جدول
13میلیون دانش آموز کتاب درسی سفارش دادند
ترامپ می‌گوید هرمز باز است؛ داده‌های غربی چه می‌گویند؟
برنامه بازی‌های لیگ برتر امروز جمعه 6 شهریور؛ ساعت بازی استقلال، تراکتور و سپاهان+جدول لیگ
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 6 شهریور 1405 + وضعیت استان‌ها
شکایت خبرنگاران افشاگر بحران ناو لینکلن از هگست
قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز جمعه 6 شهریور + جدول
سخنگوی کاخ سفید: مذاکره‌ای با ایران نداریم؛ فشار اقتصادی ادامه دارد
قیمت طلا وسکه امروز جمعه 6 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
برنامه قطعی برق گلستان امروز جمعه 6 شهریور اعلام شد/ لینک خاموشی
جدول زمانبندی قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز جمعه 6 شهریور اعلام شد
برنامه قطعی برق تهران امروز جمعه 6 شهریور اعلام شد + لینک خاموشی
جدول زمان قطعی برق کرمانشاه امروز جمعه 6 شهریور اعلام شد
تأثیر رایحه‌درمانی در سلامت مغز
درباره الماس ابرمقاوم چه می‌دانید؟
چهار علامت زنگ‌خطر وجود مشکلات کبدی
ترکیب موثر در درمان لثه
صلحِ تحمیلی عزت نمی‌آورد؛ معیار ما عدالت است
یونیفل: ثبات جنوب لبنان در گرو اجرای کامل قطعنامه 1701 است
پلیس آمریکا خانه پسر ایلهان عمر را تفتیش کرد؛ سلاح کشف شد
شروط ایران برای هرگونه تفاهم با آمریکا
درخشش ایران در المپیاد جهانی علوم زمین؛ 8 مدال و یک طلای جهانی
وعده انتخاباتی اسموتریچ برای ساخت 40 شهرک جدید صهیونیست‌نشین
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری جدید با ترفند «وام مهربانی»
تشدید حملات اسرائیل به جنوب لبنان
قطر و ایران بر تداوم رایزنی‌ها برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای تأکید کردند
اظهارات معاون وزیر دفاع لهستان در مقر ناتو
روایت معاون اول از اجماع سیاسیون بر حمایت از دولت چهاردهم
قرعه سخت غول‌های اروپا در لیگ قهرمانان 2026-2027
ادعای ترامپ: فکر می کنم روسیه رفتار خوبی در ارتباط با تنگه هرمز داشته است
عربستان به دنبال تضعیف یمن و ایجاد شکاف داخلی است
تأکید ایران و صربستان بر توسعه همکاری‌های دوجانبه
دیدار مقام سوری با رئیس موساد نشانه مسیر نگران‌کننده منطقه است
پزشکیان: ایران و قطر دو کشور دوست و برادر هستند
دختر گمشده چهارباغ با تلاش پلیس البرز پیدا شد
چرا گمانه‌زنی‌ها درباره حمله احتمالی روسیه به یک عضو ناتو بالا گرفت؟
گزارش آکسیوس از کُدهای ترامپ
دو چشم ترامپ و دوازده میدان نفتی تولیدی ونزوئلا!
لوکاشنکو وارد روسیه شد
گزارش تصویری | رقابت ربات های انسان نما در چین