×
بین الملل
شناسه خبر : 335911
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/05/11 ساعت 20:33
پیام مصری به ویتکاف درباره چه بود؟

پیام مصری به ویتکاف درباره چه بود؟

وزیر امور خارجه مصر در تماس تلفنی با فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا، بر ضرورت جلوگیری از گسترش تنش‌ها در منطقه، تقویت تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک و حمایت از روند گفت‌وگو برای حل بحران‌های منطقه‌ای تأکید کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: به نقل از وبگاه صدی البلد، بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه همکاری‌های بین‌المللی و امور مصریان خارج از کشور روز یکشنبه در تماس تلفنی با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا آخرین تحولات منطقه و تلاش‌های انجام‌شده برای کاهش تنش‌ها را بررسی کرد.

عبدالعاطی در این گفت‌وگو بر ضرورت ادامه همکاری‌های مشترک برای جلوگیری از گسترش دامنه بحران در منطقه تأکید کرد و گفت: راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک تنها مسیر دستیابی به امنیت و ثبات پایدار است.

وی همچنین خواستار افزایش تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای مهار بحران‌های موجود، حمایت از روندهای کاهش تنش، ازسرگیری گفت‌وگوها و رسیدگی به ریشه‌های بحران‌ها با هدف حفظ امنیت و منافع ملت‌های منطقه شد.

وزیر امور خارجه مصر همچنین در تماس‌های جداگانه با فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق، و محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر درباره آخرین تحولات منطقه رایزنی کرد.

در گفت‌وگوی عبدالعاطی و همتای عراقی، دو طرف بر گسترش همکاری‌های دوجانبه و ادامه هماهنگی درباره مسائل منطقه‌ای تأکید کردند و خواستار کاهش تنش، اولویت دادن به گفت‌وگو و حل‌وفصل بحران‌ها از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک شدند.

در تماس وزیران خارجه مصر و قطر نیز نتایج رایزنی‌ها و تلاش‌های دیپلماتیک برای پیشبرد روند کاهش تنش بررسی شد.

دو طرف ضمن تبادل نظر درباره تحولات منطقه و پیامدهای ازسرگیری عملیات نظامی، بر لزوم تشدید تلاش‌ها برای مهار تنش‌ها، بازگشت به مسیر مذاکرات، احترام به قواعد حقوق بین‌الملل و حل بحران‌های منطقه از طریق راهکارهای مسالمت‌آمیز تأکید کردند.

عبدالعاطی همچنین با اشاره به تحولات فلسطین، بر ضرورت تکمیل اجرای تعهدات مرحله نخست طرح پیشنهادی رئیس‌جمهور آمریکا درباره غزه تأکید کرد و گفت که اجرای این مرحله می‌تواند زمینه دسترسی کامل کمک‌های بشردوستانه و فراهم شدن شرایط برای ورود به مراحل بعدی این طرح را فراهم کند.

این تماس‌های دیپلماتیک در حالی انجام می‌شود که کشورهای منطقه در تلاش هستند از طریق رایزنی‌های سیاسی، مانع از گسترش دامنه تنش‌ها و پیامدهای امنیتی آن در منطقه شوند.

ایران و آمریکا پس از چند دور مذاکره غیرمستقیم، به یک یادداشت تفاهم برای کاهش تنش و پیشبرد مسیر دیپلماسی دست یافتند، اما این تفاهم هیچ‌گاه به مرحله اجرا نرسید. دلیل اصلی شکست این روند، کارشکنی‌های واشنگتن، خودداری از اجرای تعهدات و اتخاذ رویکردی متناقض میان مذاکره و فشار بوده است.

آمریکا با تداوم تحریم‌ها، تهدیدهای نظامی و اقدامات تحریک‌آمیز، به دیپلماسی خیانت کرد و مانع از عملیاتی شدن توافقات شد؛ موضوعی که اعتماد به تعهدات واشنگتن را بیش از پیش تضعیف کرده و روند مذاکرات را با بن‌بست مواجه ساخته است.


نظرات

آخرین اخبار
بررسی قصور احتمالی دستگاه‌ها در حادثه مرگ 5 جوان در ساحل رامسر
عکس های منتخب ایران: یکشنبه 11 مرداد 1405
بیانیه وزارت خارجه در سالگرد شهادت اسماعیل هنیه
جزئیات تفاهم ایران و عمان درباره مدیریت و مسیر جدید تنگه هرمز
بندر شهید رجایی هوشمند می‌شود
یک سوم آمریکایی‌ها: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است
تجاوز اشغالگران به قنیطره
عربستان ائتلاف دریایی تشکیل داد
ورود 586 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا
حماس: حملات اسرائیل به غزه برای برهم زدن آتش‌بس است
کشتی آزاد نوجوانان ایران روی سکوی دوم جهان ایستاد
پیام مصری به ویتکاف درباره چه بود؟
پیشرفت گفتمان ایران و عمان
رکورد تردد در پررفت‌وآمدترین روز پیاده‌روی اربعین
مرگ 10 زائر در تصادفات مسیر مهران؛ 465 نفر مصدوم شدند
فرش قرمز بغداد برای ناتو!
بوفون: به جای مانچینی باید کونته سرمربی ایتالیا می‌شد
سرمربی تیم فوتبال بانوان پرسپولیس معرفی شد
نابغه پینگ‌پنگ ایران رقیب هندی را شکست داد و قهرمان شد
بحران آتش در یونان؛ برخورد دو بالگرد امدادی در غرب آتن
پیام اربعینی نواب، مقاومت را عامل عزت ملت‌ها دانست
دومین مدال طلای عباسی در شنای غرب آسیا
حمله انتحاری خونین در پاکستان
آغاز نخستین جشنواره گیاهان دارویی حکیم هزاره‌ها در همدان
برنامه جدید وزارت علوم برای همکاری با ایرانیان خارج از کشور
نتایج قرعه‌کشی ایران خودرو اعلام شد+لینک استعلام
عضو کابینه امنیتی نتانیاهو: باید کنترل کامل غزه را در دست بگیریم
درخواست روس‌ها از گروسی در مورد حمله به زاپرویژیا
انتقاد از سکوت مشکوک دولت «عون»
موج بازگشت زائران آغاز شد؛ اتوبوس‌ها کافی نیستند
2 فینالیست ایران در کشتی آزاد نوجوانان جهان
خداحافظی رسمی پرسپولیس با دو بازیکن باسابقه
کدام استان‌ها این هفته تعطیل یا دورکار شدند؟
لهستان قهرمان لیگ ملت های والیبال شد؛ آمریکا باز هم در حسرت قهرمانی ماند
اعلام محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های کشور در آستانه ایام اربعین
تیپ 401 ارتش اسرائیل از جنوب لبنان عقب‌نشینی کرد
بغداد و پاریس خواستار پایان تنش‌ها در منطقه شدند
مجلس یمن: ریاض به‌جای تشدید تنش، مسیر صلح را در پیش بگیرد
پایان زمان قطعی برق خانگی اعلام شد
نورنما | صحنه هایی در راهپیمایی اربعین که قابل وصف نیست
افشای اختلاف ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران و غزه
حضور متفاوت داریوش فرضیایی با اکسیر
توطئه خلع سلاح حماس از هم‌اکنون شکست خورده است
پایان تلخ شنا در زاینده‌رود؛ مرد 30 ساله جان باخت
هیچ‌یک از اموال سردار آزمون رفع توقیف نشده است
اسموتریچ خواستار اشغال کامل غزه و حکومت نظامیان شد
ترامپ صلح می‌خواهد یا پوشاندن شکست‌های پرهزینه خود؟
افزایش تعرفه پارکینگ اربعین تخلف است
اوپک‌پلاس با افزایش 188 هزار بشکه‌ای تولید نفت موافقت کرد
تفنگدار سابق آمریکا: ایران در حال شکست دادن امپراتوری اپستین است