×
اقتصادی
شناسه خبر : 326372
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/04/04 ساعت 17:46
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها

خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها

در حالی که تب قیمت‌ها در بازار خودرو پس از پشت‌سر گذاشتن قله‌های ابتدای سال فروکش کرده و فاصله نرخ کارخانه و بازار به کمترین حد خود در ماه‌های اخیر رسیده است، گمانه‌زنی‌ها درباره اصلاح قیمت‌های مصوب، معادلات خریداران را تغییر داده است. اکنون این پرسش اساسی مطرح است که آیا روند نزولی قیمت‌ها به پایان خط خود رسیده و آیا باید در انتظار چرخش مجدد بازار بود؟

نورنیوز-گروه اقتصادی : نخست اینکه اختلاف قیمت خودرو میان کارخانه و بازار به کمترین سطح خود در ماه‌های گذشته رسیده و برای مدلی مانند سورن پلاس، کمتر از دو درصد تخمین زده می‌شود. قیمت خودرو در بازار آزاد همیشه از نرخ نمایندگی بیشتر است و هیچ فروشنده‌ای حاضر به فروش محصول خود زیر قیمت کارخانه نیست. مورد دوم به تحرکات اخیر خودروسازان برمی‌گردد؛ بار دیگر بحث افزایش قیمت خودرو در مبدأ کارخانه به میان آمده و این اتفاق، سیگنال صعودی مهمی برای بالا رفتن مجدد قیمت‌ها در بازار آزاد محسوب می‌شود.

کاهش قیمت خودرو در حدفاصل ماه خرداد

هم‌زمان با عقب‌گرد قیمت‌ها در بازار آزاد ارز به واسطه تفاهم پایان جنگ ایران و آمریکا، فروشنده‌های خودرو در بازار آزاد از عدد و رقم‌های هفته‌های گذشته کوتاه آمدند. اواخر اردیبهشت‌ماه امسال، فروشنده‌های «ری‌را» ارقامی تا مرز ۴ میلیارد تومان هم به خریداران پیشنهاد می‌دادند، اما اکنون به ارائه قیمتی نزدیک به ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان راضی شده‌اند.

ری‌را گران‌ترین خودروی داخلی است، اما در طرف مقابل باید از کوییک و ساینا اسم ببریم. قیمت کوییک دنده‌ای در بازار آزاد طی یک ماه گذشته با کاهش ۱۵۰ میلیون تومانی، به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسیده و ساینا دنده‌ای نیز در همین بازه قیمتی برای فروش عرضه می‌شود. همچنین قیمت شاهین پلاس از ۳ میلیارد تومان به ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان کاهش یافته و افت قیمت پژو ۲۰۷ با موتور TU3 نیز حول‌وحوش ۴۰۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

توقف موقت نماد معاملاتی برخی شرکت‌ها در بورس به معنای درخواست دوباره برای اصلاح قیمت‌هاست

فاصله ناچیز قیمت خودرو در کارخانه و بازار

اختلاف قیمت خودرو میان کارخانه و بازار به کمترین سطح خود در ماه‌های گذشته رسیده است. تا چند ماه پیش صحبت از فاصله ۵۰ تا ۶۰ درصدی بود، اما اکنون اغلب مدل‌های ایران‌خودرو با گپ کمتر از ۱۰ درصد دست‌به‌دست می‌شوند. به‌عنوان مثال، پژو ۲۰۷ دستی با موتور TU3 در کارخانه با قیمتی حدود یک میلیارد و ۵۰۲ میلیون تومان عرضه می‌شود؛ درحالی‌که همین مدل در بازار آزاد حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان قیمت دارد.

این حاشیه سود رقمی حدود ۶.۵ درصد است و برای مدل دیگری مانند سورن پلاس حتی کمتر هم می‌شود. سورن پلاس با رینگ آلومینیومی در کارخانه یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان و در بازار آزاد یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده که نشان‌دهنده تفاوت ناچیز ۱.۳ درصدی است. اختلاف قیمت تارا دستی V1p نیز در کارخانه و بازار آزاد به ۳.۳ درصد تقلیل یافته است.

از آنجا که قیمت خودرو در بازار آزاد همیشه نسبت به نمایندگی بیشتر است و فروشنده‌ها هیچ‌گاه حاضر به عرضه محصول با نرخی کمتر از کارخانه نیستند، بسیار بعید به نظر می‌رسد که در هفته‌ها و ماه‌های آینده، ارقام پیشنهادی در بازار از سطح فعلی پایین‌تر برود.

احتمال افزایش دوباره قیمت خودرو در کارخانه

افزایش قیمت خودرو در کارخانه طی هفته‌های آینده سناریویی بسیار محتمل است. توقف موقت نماد معاملاتی برخی از شرکت‌های خودروساز در بورس نیز به این ماجرا بی‌ارتباط نیست و می‌تواند به معنای درخواست دوباره آن‌ها برای اصلاح قیمت‌ها باشد. خودروسازان معتقدند با توجه به رشد تورم عمومی و افزایش هزینه‌های تأمین مواد اولیه و قطعات، ادامه تولید با قیمت‌های فعلی امکان‌پذیر نبوده و تنها به انباشت زیان منجر می‌شود.

نگاهی به روند یک سال گذشته نشان می‌دهد که قیمت کارخانه‌ای برخی مدل‌ها تا ۱۷۰ درصد رشد داشته است. برای نمونه، قیمت سورن پلاس با موتور XU7p از حدود ۶۲۶ میلیون تومان به یک میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان و دنا پلاس دستی از ۷۳۲ میلیون تومان به یک میلیارد و ۹۹۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

بنابراین، سناریوی افزایش مجدد قیمت‌ها در کارخانه را باید کاملاً جدی گرفت. نکته کلیدی اینجاست که این اتفاق می‌تواند به‌عنوان یک سیگنال محرک برای بازار آزاد عمل کند؛ اگر قیمت خودرو در مبدأ تولید افزایش یابد، بلافاصله شاهد بالا رفتن دوباره قیمت‌ها در بازار آزاد نیز خواهیم بود.


نظرات

آخرین اخبار
آخرین وضعیت ترافیک جاده چالوس و هراز؛ ترافیک نیمه‌سنگین در چند محور
صعود تیم ملی هندبال ایران به نیمه نهایی قهرمانی نوجوانان آسیا و کسب سهمیه جهانی
واژگونی مرگبار پژو پارس در محور خرم‌آباد-کوهدشت
رایزنی اروپا و غرب آسیا؛ نشست تنگه هرمز در استانبول
پاسخ شرکت برق حرارتی به ادعای قاچاق گازوئیل توسط نیروگاه‌ها
تورم مرداد 1405 اعلام شد
توانیر: کاهش 53 درصدی قطعی برق در تابستان امسال
ادامه حملات جنایتکارانه اسرائیل به جنوب لبنان
آخرین قیمت طلای جهانی امروز جمعه 6 شهریور 1405؛ طلا کاهشی شد
میدری: سیاست دولت درباره کالابرگ تغییر نکرده است
واکنش لاوروف به تحولات تنگه هرمز و شروط ایران برای اخذ عوارض ترانزیتی
محدودیت تردد در آزادراه قزوین-کرج از 6 شهریور؛ جزئیات ساعات اجرای عملیات
جهان اسلام چگونه می‌تواند قواعد بازی جهانی را تغییر دهد؟
پادشاه جوان اوگاندا در 34 سالگی درگذشت
دفاع مقدس؛ الگویی برای نقش‌آفرینی مردم در عرصه‌های مختلف
کمک 2میلیون دلاری سازمان ملل به سیل‌زدگان آسیا
قطعی برق تهران فردا شنبه 7 شهریور + لینک
ترامپ؛ استاد معامله یا استاد گران‌کردن معامله؟
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 7 شهریور
برگزاری رزمایش سه‌جانبه واشنگتن، سئول و توکیو
پارلمان انگلیس: جنگ ایران تورم انگلیس را بالا برد
توقیف محموله 60 هزار لیتری گازوئیل قاچاق در خوزستان
نبرد نفتی بغداد و ریاض
انفجارهای مرگبار در حسکه و لاذقیه سوریه
آماده‌باش اتوبوسرانی تهران برای ماه مهر و مدرسه
جزییات توقیف کامیون کشنده با راننده 13 ساله در آزادراه قم- کاشان
افتتاح نیروگاه گازی جدید در گلستان؛ شبکه برق تقویت می شود
نتایج آزمون دانشجومعلم ها اواخر شهریور اعلام می شود
«آژانس دوستی» برمی‌گردد
سیدحسن خمینی: ققنوس‌وار از خاکسترها بلند می‌شویم
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 7 شهریور+ لینک
تغییر بزرگ در اندروید؛ برنامه‌ها مجبورند حافظه کمتری مصرف کنند
کارشناس عرب: ایران ترامپ را کلافه کرده است
دیپلمات موریتانیایی سکاندار سازمان همکاری اسلامی شد
شطرنج و پوکر در برابر محاصره؛ معادله‌ای که واشنگتن حساب نکرده است
اولین کتاب نویسنده 70 ساله، پرفروش شد
دستگیری 30 لیدر آشوب دی ماه در استان مرکزی
خیز بلند آمریکا برای تصاحب 17میدان نفتی ونزوئلا
قطعی برق کرمان فردا شنبه 7 شهریور + لینک خاموشی
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته
میوه و سبزی از کالابرگ حذف نشده است
کشورها از اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا خودداری کنند
ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد در بازی امشب جمعه 6 شهریور
مرگ تلخ 2 موتورسوار در برخورد با کامیون
آتش به جان 5هکتار علفزار لاکان رشت افتاد
در منطقه‌ای که ما نفت نفروشیم کسی نفت نخواهد فروخت
واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
پایان تلخ «فاتح تکه» در ترابزون؛ شکست سنگین در لیگ اروپا
پیش بینی بورس فردا شنبه 7 شهریور
کالابرگ فقط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود