×
اقتصادی
شناسه خبر : 325148
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/30 ساعت 09:48
وام 200 میلیونی دیگر مشوق فرزندآوری نیست

وام 200 میلیونی دیگر مشوق فرزندآوری نیست

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه سیاست‌های جمعیتی بدون حمایت‌های عملی نتیجه‌بخش نخواهد بود، از پرداخت ماهانه 2 میلیون تومان به نوزادان متولد سال 1405، ناکافی بودن وام‌های ازدواج و فرزندآوری و ضعف زیرساخت‌های حمایتی برای جوانان انتقاد کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی دکتر رضا سعیدی با بیان اینکه مولفه‌های مختلف بر بحث‌های جمعیتی اثرگذار هستند، گفت: مسائل فرهنگی، ساختارهای اجتماعی، بهداشتی_درمانی و اقتصادی در بحث‌های جمعتی اثرگذار است. به طور مثال، کارت امید مادران از اقدامات خوب ستاد ملی جمعیت به شمار می‌رود که به همت دکتر دستجردی و با حمایت رئیس‌جمهور در شرایطی که با کمبود بودجه مواجه هستیم، اجرا می‌شود. نوزادانی که از ابتدای سال جاری متولد شده‌اند، مبلغ ۲ میلیون تومان به صورت ماهانه به مدت دو سال دریافت می‌کنند.

او درباره تجربه‌های جهانی توضیح داد: براساس تجربه جهانی، مشوق‌هایی که به صورت مستقیم به دست مصرف‌کننده می‌رسد، اثرگذار است. بکارگیری بسته‌های تشویقی که به طور مستقیم به دست مصرف‌کننده می‌رسد از نصب بنر در کوچه و خیابان بهتر است؛ البته این موضوع به معنای غافل‌شدن از برنامه‌های فرهنگی نیست.

رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه اقدامت زیرساختی در حوزه جمعیت بسیار موثر است اظهار کرد: زیرساخت‌های اجتماعی برای فرزندآوری فوق‌العاده ضعیف است؛ به عنوان مثال اکثر مراکز و سازمان‌های دولتی فاقد مهدکودک هستند. همچنین مسکن ارزان قیمت نداریم و سازمان‌هایی که خدمات عمومی ارائه می‌دهند، مسکن ارزان‌قیمت برای جوانان ندارند. به طور مثال، به زنان می‌گوییم صاحب فرزند شوند اما آیا در مجموعه‌ای که اشتغال دارند یک مهدکودک وجود دارد؟

او با بیان اینکه میان شعارها و عملکرد بسیار فاصله است، افزود: یک جوان مجرد می‌بایست برای ازدواج دغدغه‌ تالار و یک وعده غذای آبرومند را داشته‌ باشد. هرچند که جامعه ازدواج را هنجار قلمداد می‌کند اما بستر ازدواج‌کردن در آن مهیا نیست. ازدواج‌کردن جوانان بر زبان‌ها جاری می‌شود، اما عملکردها طور دیگری است. هزینه برگزاری مراسم عروسی بسیار کمرشکن است؛ شعار ازدواج‌کردن می‌دهیم اما به نحوی دیگر عمل می‌کنیم.

سعیدی درباره وام ازدواج و فرزندآوری گفت: وام فرزندآوری و ازدواج ارائه می‌شود اما مبالغ ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان با توجه به نرخ تورم کنونی، ناچیز قلمداد می‌شود. مبالغ ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان تا حدود ۴ سال پیش خوب بود اما این روزها ناچیز است؛ حدود ۸۰۰هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج و فرزندآوری قرار دارند.

وی همچنین اظهار کرد: شعارها می‌بایست با عمل یکی شود؛ مردم نسبت به شعارها بی‌توجه هستند و فقط عملکرد را مد نظر قرار می‌دهند. برنامه‌ها با عمل، قوانین و شعار تطابق ندارد.

 


نظرات

آخرین اخبار
تردد روان در محورهای شمالی کشور
دلایل افزایش تلفات نظامیان آمریکا
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 9 مرداد +پخش زنده
پیش‌بینی بورس هفته دوم مرداد 1405؛ بازار سرمایه همچنان صعودی می‌ماند؟
مسیر مریوان تا سلیمانیه برای زائران اربعین رایگان است
بازهم نسل زِد و آلفا؛ بازهم غافلگیری
تردد زائران از مرز مهران به اوج رسید
اعطای مجوز تولید موشک‌های پاتریوت به اوکراین در هاله ابهام
تلویزیون امروز چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟ معرفی کامل فیلم‌های جمعه
انفجار در اقلیم کردستان عراق؛ بمباران مقر گروه‌های تجزیه‌طلب
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
هجوم هزاران مهاجر از مرز مراکش؛ اسپانیا وضعیت اضطراری اعلام کرد
شورای صلح: حماس با خلع سلاح موافقت کرد
حمله دموکرات‌ها به هگست؛ترامپ آماده جنگ با ایران نبود
اسرائیل به دنبال تشدید اختلافات داخلی لبنان
آخرین آمار از تلفات آمریکا در جنگ با ایران منتشر شد
تشییع باشکوه شهدای حشدالشعبی؛ پیام نجف به منطقه چه بود؟
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ عملیات اسرائیل با 700 تن مواد منفجره
هشدار عراقچی نسبت به عملیات های پرچم دروغین اسرائیل در منطقه
ترامپ: هیأت صلح غزه به توافقی تاریخی دست یافت
انفجار مهیب در باب‌المندب
خدمات درمانی ارتش تا پایان بازگشت زائران در مرزها ادامه دارد
قالیباف: آمریکایی‌ها تاوان خواهند داد
اوضاع بنزین در روسیه وخیم شد
عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد
ناسزاگویی ترامپ به مشاورانش در پی ناامیدی از جنگ علیه ایران
سنای آمریکا به طرح توقف جنگ علیه ایران رأی منفی داد
وزیر خزانه داری مامور شد؛ فراهم کردن مقدمات سفر شی جین‌پینگ به آمریکا
سیل شدید در گلستان موجب خسارت به کشاورزی و راه آهن شد
روایت سرلشکر عبداللهی از پایان دوران بزن و دررو در منطقه
قتل هولناک زن جوان در مشهد؛ قاتل پس از آتش زدن جسد به پلیس مراجعه کرد
بقائی: حمله به قشم تداعی‌کننده اقدامات داعش است
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و آلانیا
آیا واشنگتن در تله راهبردی ایران گرفتار شده است؟
دادستانی تهران علیه حامیان محکومان شبه کودتای دی ماه 1404 اعلام جرم کرد
آیا تهران از بحران آب عبور کرده است؟
تنش روسیه و اوکراین در دریای خزر؟ واکنش مسکو به حمله پهپادی
رصد کامل پایانه‌های مسافربری اربعین؛ برخورد با گران‌فروشی بلیت در مرزها
آمریکا یک فرد و 5 شرکت مرتبط با ماهان ایر را تحریم کرد
عذرخواهی وزیر خارجه اوکراین از ایران؛ روایت یک منبع آگاه در تهران
عمار حکیم: عراق پل ارتباطی میان کشورهاست نه میدان تسویه‌حساب‌ها
نتانیاهو در فاکس‌نیوز شهردار نیویورک را هدف حمله لفظی قرار داد
چرخش دوباره استقلال به سمت بصره
آژانس بین‌المللی انرژی: فروش خودروهای برقی در جهان 35 درصد رشد داشته است
کودک‌آزاری در خاش؛ ورود فوری پلیس، دادستانی و بهزیستی به پرونده
یوفا، فیفا را تحریم کرد
دور جدید جنگ تجاری آمریکا و چین؛ واشنگتن تعرفه‌های جدید وضع کرد
درگذشت فرهنگ شکوهی؛ پاسدار زبان و میراث شفاهی سمنان
همدستی هند با اسرائیل در کودک کشی