×
سیاسی
شناسه خبر : 324425
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/26 ساعت 15:03
تشریح تفاهم 14 ماده‌ای ایران و آمریکا از زبان عضو کمیسیون امنیت ملی

تشریح تفاهم 14 ماده‌ای ایران و آمریکا از زبان عضو کمیسیون امنیت ملی

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به ارائه جزئیاتی از تفاهم ایران و آمریکا پرداخت.

نورنیوز گروه سیاسی: علاءالدین بروجردی با اشاره به تفاهم ایران و آمریکا گفت: آمریکایی‌ها با فشار نخست‌وزیر رژیم غاصب کودک‌کش صهیونی به ایران حمله کردند؛ ترامپ اولین رئیس‌جمهوری بود که زیر بار فشار رژیم صهیونیستی رفت و دچار اشتباه محاسباتی شد.

تسلط ایران بر تنگه هرمز یکی از دستاوردهای جنگ تحمیلی سوم

وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای حمله به ایران این بود که ما بر تنگه هرمز مسلط شدیم و  سلطه را اعمال کردیم و عملا تنگه را به عنوان یک اهرم فشار علیه آمریکا بستیم و مدیریت هوشمندانه کردیم البته کشورهای دوست، اجازه عبور داشتند و این موضوع به یک محور مهم قدرت جمهوری اسلامی ایران در مقابل آمریکا تبدیل شد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: در مقابل، آمریکایی‌ها در عکس‌العمل، محاصره دریایی را به عنوان یک گزینه انتخاب کردند و مانع حرکت کشتی‌های ایرانی و صادرات نفت و بقیه مسائل شدند، اما بستن تنگه آنقدر آثار تخریبی بر اقتصاد آمریکا، اروپا و جهان داشت که از درون آمریکا به خصوص کنگره، فشار گسترده‌ای به ترامپ وارد شد؛ قیمت سوخت در بسیاری از ایالت‌های آمریکا تا دو برابر افزایش یافت و نارضایتی افکار عمومی به اوج رسید به همین دلیل ترامپ مجبور شد به هر شکلی با ایران به توافق برسد.

انهدام کلیه پایگاه‌های آمریکا در منطقه

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم موفق شد کلیه پایگاه‌های آمریکا در منطقه را منهدم کند و کشورها در منطقه متاثر از حرکت ایران شدند. تلقی دنیا از این جنگ، شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی است و جمهوری اسلامی ایران در چنین شرایطی وارد مذاکره شد.

وی افزود: مذاکرات هم از پاکستان آغاز شد و سپس قطر به عنوان کشوری وارد شد که خیلی علاقه‌مند به پایان هرچه سریعتر این بحران بود. پاکستان و قطر با چراغ سبز آمریکا و شاید حتی درخواست آمریکایی‌ها ورود پیدا کردند. ما هم توانستیم حداکثر فرصت را برای آزادسازی اموال بلوکه شده و رفع تحریم‌های چند 10 ساله آمریکا علیه ایران استفاده کنیم.

بروجردی ادامه داد: البته پس از امضای یادداشت تفاهم که قرار است روز جمعه در سوئیس انجام شود، یک فرصت ۶۰ روزه وجود دارد تا درباره کلیه مسائل به جمع‌بندی نهایی برسیم.

برداشته شدن محاصره و عبور چندین کشتی

وی یادآور شد: دراین بین، رژیم صهیونی به دنبال حمله به ضاحیه لبنان بود که آقای قالیباف به عنوان رئیس تیم مذاکره‌کننده ایرانی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران مهلت یک‌ماهه را نمی‌پذیرد و باید محاصره فورا برداشته شود. این موضوع امتیاز مهمی بود که از طرف مقابل گرفته شد.

بروجردی گفت: به همین دلیل شاهد بودیم که چند کشتی ایرانی از مسیر محاصره عبور کردند و عملاً صادرات کشور از سر گرفته شد. این نخستین منفعت جمهوری اسلامی ایران از این تفاهم بود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: به نظرم عصبانیت رژیم صهیونی و شبکه‌های ضدانقلاب از این وضعیت نیز ناشی از همین واقعیت است به طوری که یکی از این شبکه‌های ضدانقلاب عنوان کرد که «ترامپ جام زهر نوشید». این نشان می‌دهد که ایران برنده این بازی بسیار سخت و آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها، بازنده هستند.

جزئیاتی از تفاهم ایران و آمریکا

وی با اشاره به جزئیات تفاهم ایران و آمریکا گفت: تفاهم‌نامه ۱۴ ماده‌ای بسیار مهم است و منافع جمهوری اسلامی ایران را به میزان قابل توجهی تامین می‌کند. البته ما همواره به آمریکایی‌ها بدبینی داشته‌ایم و ممکن است آن‌ها خلف وعده کرده و به تعهداتشان عمل نکنند که در این صورت ما در جایگاه امروزمان قرار داریم.

بروجردی ادامه داد: آمریکایی‌ها به دلیل برگزاری جام جهانی و انتخابات کنگره ناگزیرند که به تعهداتشان عمل کرده و توافق را اجرا کنند؛ نخستین نشانه اجرای تفاهم نیز حرکت کشتی‌های ایرانی از حلقه محاصره بود که چند کشتی ایران به راحتی عبور کردند.

وی با اشاره به یکی دیگر از مفاد این تفاهم اظهار کرد: ما شرایطی را ایجاد کردیم که آن‌ها عملا جبهه مقاومت را به عنوان متحدان راهبردی جمهوری اسلامی ایران  به رسمیت بشناسند. اینکه بند نخست توافق ۱۴ ماده‌ای بر عدم حمله به لبنان است به این معناست که آن‌ها لبنان را به عنوان یکی از مهم‌ترین حلقه‌های زنجیره جبهه مقاومت به رسمیت شناخته‌اند و ترامپ این موضوع را پذیرفته است؛ این نکته، بند اول سندی است که قرار است امضا شود.

یکی از عوامل پیروزی انسجام ملی و حضور مردم است

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین با تاکید بر ضرورت حفظ انسجام ملی گفت: یکی از عوامل اصلی پیروزی، انسجام ملی و حضور مردم در خیابان‌ها بود. با توجه به بی‌اعتمادی به آمریکا، ضروری است مردم همچنان این محور قدرت را حفظ کنند.

وی ادامه داد: با توجه به ایام محرم و سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، حضور گسترده مردم در مراسم عزاداری و میادین شهرهای مختلف کشور می‌تواند هم حضور سیاسی و هم عزاداری برای ساحت مقدس سیدالشهدا(ع) باشد.


ایسنا
اخبار مرتبط
منبع آگاه: پیشنهاد امضای الکترونیکی تفاهم‌نامه پیش از سفر ژنو مطرح شده است
چهارشنبه 1405/03/27 ساعت 23:22
منبع آگاه: پیشنهاد امضای الکترونیکی تفاهم‌نامه پیش از سفر ژنو مطرح شده است
یک منبع آگاه نزدیک به تیم مذاکره‌کننده گفت: پیشنهاد شده است متن تفاهم‌نامه میان ایران و آمریکا پیش از سفر هیئت‌ها به ژنو به‌صورت الکترونیکی به امضا برسد تا مذاکرات در ژنو بر ورود به مباحث تخصصی‌تر و اجرای دوره 60 روزه پس از تفاهم متمرکز شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی:تفاهم اخیر حاصل اقتدار ایران در میدان و دیپلماسی است
سه‌شنبه 1405/03/26 ساعت 17:05
عضو کمیسیون امنیت ملی:تفاهم اخیر حاصل اقتدار ایران در میدان و دیپلماسی است
عضو کمیسیون امنیت ملی با تأکید بر تفاوت تفاهم و توافق، نسبت به تلاش برخی جریان‌ها برای دوقطبی‌سازی جامعه هشدار داد و بر نظارت رهبر انقلاب بر روند مذاکرات تأکید کرد.
جزئیات تفاهم ایران و آمریکا از زبان عراقچی؛ مذاکرات سرنوشت‌ساز از جمعه آغاز می شود
سه‌شنبه 1405/03/26 ساعت 12:41
نشست وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با سفرا، کارداران و رؤسای نمایندگی‌های خارجی مقیم تهران
جزئیات تفاهم ایران و آمریکا از زبان عراقچی؛ مذاکرات سرنوشت‌ساز از جمعه آغاز می شود
وزیر امور خارجه با اعلام نهایی شدن یادداشت تفاهم میان ایران و آمریکا، جزئیات تفاهم نامه راتشریح و از آغاز رسمی اجرای این تفاهم و شروع دور جدید مذاکرات دو کشور از روز جمعه خبر داد. سید عباس عراقچی تأکید کرد که پایان فوری جنگ در همه جبهه‌ها از جمله لبنان از محورهای اصلی این تفاهم است.
نظرات

آخرین اخبار
سرگردانی کاروان سنگال در آمریکا پس از حذف از جام جهانی
دعوت عمار حکیم از مردم عراق برای حضور در مراسم رهبر شهید
ادارات خراسان شمالی تعطیل شد
باکو سفیر روسیه را احضار کرد
آماده‌باش کامل در نیشابور برای تردد زائران مراسم تشییع رهبر شهید
جوردن هندرسون از ادامه بازی در جام جهانی محروم شد
فیدان: روابط اردوغان و ترامپ می‌تواند تنش‌های ناتو را کاهش دهد
اعلام جزئیات اسکان و مسیرهای تردد زائران در مسجد جمکران
تحقق رانندگی بدون تصادف با سامانه جدید بی‌وای‌دی
آماده‌سازی اسکان بیش از هزار زائر در مراکز وابسته به اداره کار قم
نتانیاهو: با ترامپ اختلاف اساسی نداریم، فقط روش‌ها متفاوت است
عرضه رایگان CNG در 11 جایگاه قم برای زائران تشییع رهبر شهید
احتمال مشارکت روس اتم در حل‌ مسئله هسته‌ای ایران
ترافیک پرحجم و روان در ورودی‌های مشهد
آتش‌سوزی در انبار خیابان سعدی بدون تلفات مهار شد
گزارش تصویری | روز باشکوه پایتخت
افت بهای نفت در پی افزایش تولید اوپک‌پلاس
ادعای روزنامه پاکستانی در مورد دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا
تحریم‌های تازه لندن علیه روسیه
آماده‌سازی ناوگان ویژه برای انتقال زائران به قم و مشهد
ذوالقدر: یک معادله جدید در تهران شکل گرفت
ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد!
گزارش تصویری | از بزرگترین تشییع تاریخ
وزیر دفاع پیشین انگلیس: ایران بعد از جنگ، قدرتمندتر شده است
نذر خدمت در مراسم تشییع ؛ موکب های دریا سالار شهید علی شمخانی
ترافیک نیمه‌سنگین در 6 محور مواصلاتی کشور
سند محکم ایران برای پیگرد قضایی صهیونیست قاتل
عارف: تنبیه قاتلین رهبر شهید مطالبه برحق ملت و تکلیف حاکمیتی است
هشدار نبیه بری درباره طرح‌های اسرائیل در جنوب لبنان
آماده‌سازی گسترده آب‌رسانی در مسیر تشییع در قم
ازسرگیری دوباره پروازهای تهران از فردا صبح
حضور گسترده رسانه‌های روس در آیین وداع
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید در قم اعلام شد
نتانیاهو: ترکیه نباید جنگنده‌های اف-35 دریافت کند
واکنش خبرنگار آمریکایی به مراسم تشییع رهبر شهید
پیام تبریک سرلشکر علی عبداللهی به محسنی اژه‌ای
خدمت‌رسانی اورژانس به 14 هزار و 168 نفر در مراسم تشییع
انتقاد تند مقام اتحادیه اروپا از دخالت سیاست در فوتبال
معتمدیان: تشییع رهبر شهید در حافظه تاریخی ایران ماندگار شد
رسانه های جهان از تشییع میلیونی پیکر رهبر شهید چه گفتند؟
شورش خونین در زندان سریلانکا؛ 25 کشته و حدود 100 زخمی
هشدار هواشناسی؛ افزایش دما و وزش باد شدید در تهران
زلزله در پرسپولیس؛ 4 ستاره در لیست مازاد تارتار + اسامی بازیکنان
بدرقه‌ای که تاریخ ساز شد؛ از دماوند تا آزادی، سیلِ خروشانِ ملت برای آخرین دیدار شتافتند
جدول گلزنان جام جهانی 2026؛ هالند و هری کین به صدر نزدیک شدند
کشف جسد زن جوان در جاده گنجنامه
تصادف زنجیره‌ای در لهستان؛ اتوبوس پس از برخورد وارد زیرگذر شد
پیشنهاد طعنه‌آمیز سرمربی انگلیس برای زنگ زدن هری کین به ترامپ!
چهارمین کارت قرمز تاریخ انگلیس در جام جهانی؛ صعود با چاشنی جنجال
آزمایش موشکی چین از زیردریایی هسته‌ای