×
اقتصادی
شناسه خبر : 323890
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/03/24 ساعت 11:11
برنامه های توانیر برای تامین برق پایدار پایتخت؛ هوشمندسازی، صرفه جویی و مشارکت مردمی

مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ تشریح کرد؛

برنامه های توانیر برای تامین برق پایدار پایتخت؛ هوشمندسازی، صرفه جویی و مشارکت مردمی

مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ از کاهش 10 درصدی مصرف برق در پایتخت خبر داد و اعلام کرد تاکنون 750 هزار کنتور هوشمند نصب شده و برق 361 اداره پرمصرف به‌دلیل رعایت نکردن الگوی مصرف قطع یا محدود شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی : کامبیز ناظریان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با تشریح وضعیت مصرف برق در پایتخت اظهار کرد: در حال حاضر چهار میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک برق در شهر تهران وجود دارد که حدود ۱۲ درصد از کل مشترکان کشور را شامل می‌شود.
وی افزود: تا امروز بیش از پنج هزار میلیون کیلووات‌ساعت برق برای مشترکان تهرانی تأمین شده و مصرف برق در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است. همچنین در خردادماه که از ماه‌های گرم سال محسوب می‌شود، پنج درصد کاهش مصرف ثبت شده که نشان‌دهنده صرفه‌جویی و همکاری شهروندان است.

ناظریان با تاکید بر نقش مدیریت مصرف در پایداری شبکه برق خاطرنشان کرد: تأمین این میزان انرژی نیازمند مراقبت و مدیریت مستمر است و در این زمینه بیش از یک‌هزار نفر از نیروهای شرکت توزیع برق تهران بزرگ در حوزه خدمات مشترکان، قرائت کنتور، صدور صورتحساب و کنترل مصرف فعالیت دارند.

وی ادامه داد: سالانه حدود ۵۰ میلیون قبض برق برای مشترکان تهرانی صادر می‌شود و بیش از ۷۵ میلیون پیامک اطلاع‌رسانی صورتحساب نیز برای مشترکان ارسال می‌شود تا از میزان مصرف خود آگاه باشند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ یکی از مهم‌ترین اقدامات صنعت برق را توسعه هوشمندسازی عنوان کرد و گفت: تاکنون ۷۵۰ هزار کنتور هوشمند در شهر تهران نصب شده و این تعداد در آینده نزدیک به یک میلیون و تا پایان سال به یک میلیون و ۵۰۰ هزار کنتور هوشمند خواهد رسید.

به گفته وی، کنتورهای هوشمند امکان قرائت برخط و مشاهده الگوی مصرف را برای مشترکان فراهم می‌کنند و نقش مهمی در مدیریت مصرف و کاهش هزینه برق دارند.

ناظریان با اشاره به خدمات غیرحضوری شرکت توزیع برق تهران بزرگ اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰ نوع خدمت برق به‌صورت غیرحضوری ارائه می‌شود و مشترکان می‌توانند از طریق سامانه ۱۵۲۱، اپلیکیشن «برق من» و سایت شرکت خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.

وی افزود: علاوه بر این، در مناطق ۲۲گانه تهران خدمات بدون مرز ارائه می‌شود؛ به این معنا که مشترکان می‌توانند از هر نقطه شهر خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند و محدود به منطقه محل سکونت خود نیستند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۸۰۰ دستگاه ماینر غیرمجاز در تهران کشف شده که این کشفیات از طریق داده‌کاوی، پایش مصرف و بازدیدهای میدانی انجام شده است.

وی به پدیده مهاجرت به تهران و تاثیر آن بر تامین و توزیع انرژی اشاره و اعلام کرد: سالانه جمعیتی قابل توجهی به استان تهران مهاجرت می‌کنند که بخش اعظم از آنها در حاشیه شهر ساکن می‌شوند. این موضوع می‌تواند بر مصرف انرژی و احتمال استفاده غیرمجاز از برق تأثیرگذار باشد و به همین دلیل برنامه‌های ویژه‌ای برای ساماندهی این وضعیت در نظر گرفته شده است.

ناظریان با بیان اینکه تلفات انرژی در تهران حدود ۵.۶ درصداست، ادامه داد: با وجود مناسب بودن این شاخص در مقایسه با بسیاری از کشورها، حتی کاهش نیم درصدی آن نیز رقم قابل توجهی از انرژی را ذخیره می‌کند.

وی درباره مدیریت مصرف ادارات نیز اظهار کرد: با استفاده از سامانه‌های هوشمند و رصد برخط مصرف، تاکنون برق یا مصرف ۳۶۱ اداره و سازمان در شهر تهران به دلیل رعایت نکردن الگوی مصرف قطع یا محدود شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ افزود: از ابتدای تیرماه، اسامی اداراتی که با وجود اخطارهای قبلی در مدیریت مصرف همکاری نکنند، به‌صورت عمومی اعلام خواهد شد.

ناظریان به استفاده از مولدهای خودتأمین اشاره کرد و یادآورشد: مشترکان بزرگ در بخش‌های اداری، تجاری و حتی خانگی در صورت استفاده از مولدهای خود در زمان اوج مصرف، علاوه بر کاهش هزینه برق، می‌توانند برق تولیدی خود را نیز به شبکه بفروشند.

وی اذعان داشت: پیش‌بینی می‌شود این اقدام در تهران تا ۲۰۰ مگاوات به کاهش پیک مصرف کمک کند که معادل تأمین برق ۲۰۰ هزار خانوار است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ در ادامه گفت: حدود ۷۰ درصد مشترکان تهرانی زیر الگوی مصرف برق هستند، اما حدود ۱۰ درصد مشترکان بیش از ۱.۵ برابر الگو برق مصرف می‌کنند و بخش قابل توجهی از مصرف خانگی مربوط به همین گروه است.

ناظریان با اشاره به مصرف برق اصناف افزود: حدود یک چهارم مصرف برق شهر تهران مربوط به بخش تجاری و اصناف است و در این بخش بیش از یک‌هزار و ۲۵۰ مگاوات مصرف ثبت می‌شود.

وی افزود: اگر تنها ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف برق اصناف محقق شود، بیش از ۱۵۰ مگاوات صرفه‌جویی حاصل خواهد شد که معادل برق مورد نیاز ۱۵۰ هزار خانوار است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ با اشاره به نقش مهم مردم در عبور از اوج مصرف تابستان گفت: با ادامه روند صرفه‌جویی و همکاری شهروندان، امیدواریم بتوانیم تابستان پیش‌رو را با کمترین محدودیت و بیشترین پایداری شبکه برق پشت سر بگذاریم.


ایسنا
اخبار مرتبط
توانیر: امسال خاموشی ناشی از کمبود برق نداشتیم
پنج‌شنبه 1405/04/18 ساعت 13:49
توانیر: امسال خاموشی ناشی از کمبود برق نداشتیم
معاون توانیر از بهره‌برداری 5300 مگاوات نیروگاه خورشیدی و ساماندهی بخشی از انشعابات غیرمجاز خبر داد و گفت در صورت همکاری مشترکان، محدودیتی در توزیع برق اعمال نمی‌شود.
پزشکیان: دولت باید قبل از مردم، صرفه‌جویی را از خودش آغاز کند
جمعه 1405/03/29 ساعت 13:18
پزشکیان: دولت باید قبل از مردم، صرفه‌جویی را از خودش آغاز کند
رئیس‌جمهور در نشست تدوین چارچوب‌های اجرایی طرح بهینه‌سازی مصرف انرژی، بر ضرورت پیشگام بودن دولت در صرفه‌جویی تأکید کرد. پزشکیان خواستار استقرار نظام جامع پایش مصرف انرژی در دستگاه‌های اجرایی شد و گفت اصلاح الگوی مصرف باید ابتدا از بخش دولتی آغاز شود تا زمینه مشارکت عمومی فراهم شود.
علی‌آبادی: تامین برق صنایع در اولویت دولت است
چهارشنبه 1405/03/27 ساعت 14:26
علی‌آبادی: تامین برق صنایع در اولویت دولت است
تامین حداکثری برق صنایع در تابستان 1405 به عنوان اولویت اصلی وزارت نیرو اعلام شد و مسئولان از کاهش ناترازی و افزایش ظرفیت تولید برق خبر دادند.
مجلس شورای اسلامی در نشست های تخصصی امروز چه موضوعاتی را بررسی می کند؟
یکشنبه 1405/03/24 ساعت 10:59
مجلس شورای اسلامی در نشست های تخصصی امروز چه موضوعاتی را بررسی می کند؟
مجلس شورای اسلامی در نشست‌های تخصصی امروز، آخرین وضعیت شاخص‌های اقتصادی، بازار ارز، آرد و نان و مسائل آموزش و انرژی را با حضور مسئولان دستگاه‌های اجرایی بررسی می‌کند.
رئیس کمیسیون انرژی: با همکاری مردم خاموشی نداریم
یکشنبه 1405/03/24 ساعت 10:10
رئیس کمیسیون انرژی: با همکاری مردم خاموشی نداریم
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر نقش مصرف بهینه گفت در صورت همراهی مردم، امکان جلوگیری از خاموشی‌های تابستانی یا کاهش آن‌ها به حداقل وجود دارد.
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز نظامی عربستان به یمن/ صنعا تأسیسات آرامکو را با ده‌ها موشک بالستیک هدف قرار داد
چرا ترامپ از تشدید درگیری با ایران عقب نشست؟
حادثه مرگبار در آلمان؛ برخورد خودرو با جمعیت در برلین
انفجار مهیب در سلیمانیه عراق؛ منابع محلی از یک حادثه امنیتی خبر دادند
سخنگوی ارتش: اگر جنگ ادامه پیدا کند، عملیات‌ها را با قدرت بیشتری ادامه می‌دهیم
سخنگوی سپاه: بازگشت اسرائیل به جنگ، بهای سنگینی برای تل‌آویو خواهد داشت
ادعای جدید سنتکام علیه ایران؛ محاصره دریایی همچنان برقرار است
زلنسکی پای ایران را به جنگ اوکراین کشاند؛ ادعای تازه درباره همکاری با روسیه
محور گفت‌وگوهای عراقچی و کالاس چه بود؟
حرف‌های احساسی عمو قناد؛ دلم برای بچه‌ها تنگ شده است
حمله پهپادی به منزل وزیر تندرو صهیونیستی
نورویدئو | عقب نشینی یا بن بست ؛ چرا ترامپ تهدید نظامی را کنار گذاشت؟
زمان پایان جنگ اوکراین و بازگشت به مذاکرات فرا رسیده است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس؛ حملات به غزه ادامه دارد
ویرانه‌سازی پایگاه‌های متخاصم
بقائی: حمله تروریستی به نیروهای امنیتی پاکستان را به شدت محکوم می‌کنیم
طلسم 54 ساله هاکی ایران شکست؛ صعود تاریخی به جام جهانی
کاظمی: تخلف جدی در امتحانات نداشتیم
ایران حمله اوکراین به کشتی تجاری در دریای خزر را به شدت محکوم کرد
ریاکاری به سبک کویتی!
استوری سفارت آلمان در رد شایعات رسانه‌های معاند
هشدار قاآنی به عربستان درباره ادامه محاصره یمن
تلفات آمریکایی‌ها پس از نقض تفاهمنامه
قلعه‌نویی ماندنی است یا نه؟
سپاه فهرست خسارت‌های حملات ایران به آمریکا را منتشر کرد
گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره تحولات منطقه
شماره پیراهن یاغی پرسپولیس مشخص شد
حمله روسیه به زیرساختهای بندری اوکراین
ایران و ارمنستان به‌دنبال اتصال برق تا روسیه
حماس: کرانه باختری تسلیم نخواهد شد
جنگ مهارتی 140 جوان ایرانی در شانگهای
گزارش تصویری | آغاز پیاده روی اربعین از مناطق جنوبی عراق
ضرب‌الاجل جنجالی سرمربی استقلال؛ این بازیکنان باید هرچه زودتر تصمیم بگیرند
آماده‌باش اربعینی خوزستان؛ اسکان 50 هزار زائر در شب
آغاز جابه‌جایی ریلی زائران اربعین
حمله به نفتکش سعودی در دریای سرخ
افزایش 25 درصدی تردد زائران اربعین از مرز خسروی
استراتژی ایران در حمله به پایگاههای آمریکا
نورنما | وعده ای که باید با صدای ناصر طهماسب شنید !
درخشش دختران فوتبالیست ایران در کافا
عربستان با محاسبات اشتباه خود را وارد تقابل کرد
مذاکرات حساس استقلال با چشمی و رضاییان
سیاست‌های نتانیاهو امنیت تل‌آویو را تهدید می‌کند
پیرلو در آستانه نیمکت ایتالیا
سقوط هواپیما در منطقه مسکونی آلمان
کابوس‌های مرگبار در قالب یک جنگ فرسایشی
مرز مهران در آستانه اربعین؛ تردد زائران از 500 هزار نفر گذشت
رسوایی جاسوسی در قلب فرماندهی ناتو
هشدار نفتی ترامپ به اوکراین
جنگ چقدر به واحدهای صنفی و خدماتی خسارت وارد کرد؟