×
سیاسی
شناسه خبر : 323002
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/03/20 ساعت 02:06
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید

نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نامه‌ای خطاب به وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام، یادآوری کرد که آمریکا بانی بحران موجود است و نباید اجازه داد با سوء استفاده از شورای حکام به دنبال مشروعیت‌بخشی به اقدامات غیرقانونی خود باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی: عراقچی در این نامه که همزمان با برگزاری نشست فصلی ماه ژوئن شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارسال شده است، پیش‌نویس قطعنامه ارائه‌شده از سوی آمریکا را اقدامی سیاسی و از روی بدنیتی توصیف کرد.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اینکه کمتر از ۲۴ ساعت پس از تصویب قطعنامه سال گذشته شورای حکام در ژوئن ۲۰۲۵، رژیم اسرائیل و آمریکا اقدام به حمله غیرقانونی علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان ایران نموده و جمع زیادی از مردم ایران را به شهادت رساند، این پرسش را مطرح کرد که آیا آژانس بار دیگر قرار است به ابزاری برای توجیه تعرض علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز تبدیل شود؟

عراقچی در این نامه تأکید کرده است که حامی اصلی پیش‌نویس قطعنامه، خود منشأ بحرانی است که اکنون مدعی رسیدگی به آنهاست. وی با اشاره به حملات متعدد آمریکا و رژیم اسرائیل علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و همچنین ترور دانشمندان هسته‌ای ایرانی و اعضای خانواده آنان از ژوئن ۲۰۲۵ تاکنون، این اقدامات شنیع را بی‌سابقه در تاریخ آژانس دانست و تصریح کرد که چنین حملاتی پیامدهای گسترده‌ای برای نظام حقوق بین‌الملل، امنیت و صلح جهانی، رژیم عدم اشاعه و اجرای پادمان‌های آژانس به همراه داشته است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با انتقاد از محتوای پیش‌نویس قطعنامه آمریکا خاطرنشان کرد که این متن صرفاً بر پیامدهای تحولات اخیر تمرکز کرده و عمداً از اشاره به عوامل و ریشه‌های اصلی شکل‌گیری شرایط کنونی خودداری می‌کند.

عراقچی با اشاره به مسئولیت اعضای شورای حکام در تصمیم‌گیری درباره این تحرک مجرمانه آمریکا، تصریح کرد که رأی کشورهای عضو نه تنها بر پرونده جاری ایران بلکه بر اعتبار، استقلال و آینده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) تأثیرگذار خواهد بود.

وی از اعضای شورای حکام خواست با هوشیاری، بی‌طرفی و رویکردی مسئولانه به این موضوع بنگرند و اجازه ندهند آژانس بار دیگر به ابزار سیاسی آمریکا تبدیل شود.

وزیر امور خارجه ایران در بخش دیگری از این نامه با یادآوری خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، اقدامات نظامی علیه ایران در میانه روندهای دیپلماتیک و حملات گسترده به تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان را نشانه‌ای از بی‌اعتنایی واشنگتن به تعهدات بین‌المللی خود دانست و از اعضای شورای حکام خواست با مخالفت با این قطعنامه، از پیچیده‌تر شدن شرایط جلوگیری کنند.

نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم‌اکنون در وین در حال برگزاری است و آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را علیه جمهوری اسلامی ایران برای بررسی و تصمیم‌گیری به اعضای این شورا ارائه کرده است.


اخبار مرتبط
عراقچی: اقدامات آمریکا وضعیت آتش‌بس را بی اثر کرده است
پنج‌شنبه 1405/03/21 ساعت 18:26
عراقچی: اقدامات آمریکا وضعیت آتش‌بس را بی اثر کرده است
سید عباس عراقچی در گفت‌وگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با محکوم کردن حملات اخیر آمریکا، اعلام کرد این اقدامات وضعیت آتش‌بس را بی‌اثر کرده و مسئولیت پیامدهای آن بر عهده واشنگتن است. او همچنین نسبت به سکوت بین‌المللی در برابر این تنش‌ها هشدار داد.
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
چهارشنبه 1405/03/20 ساعت 22:37
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت فشار آمریکا و تروئیکای اروپایی، قطعنامه‌ای ضدایرانی را با 21 رأی موافق تصویب کرد. نمایندگی ایران در وین با محکومیت این اقدام، آن را حرکتی سیاسی و عاری از حرفه‌ای‌گری دانست و تأکید کرد که تهران حق پاسخگویی به این «نمایش ریاکارانه» را برای خود محفوظ می‌دارد.
پشت پرده قطعنامه ضدایرانی در وین؛ افشاگری دیپلمات روس از «نمایش مضحک» غرب
چهارشنبه 1405/03/20 ساعت 18:08
پشت پرده قطعنامه ضدایرانی در وین؛ افشاگری دیپلمات روس از «نمایش مضحک» غرب
نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، فشارهای غرب بر ایران برای ازسرگیری بازرسی‌ها را در شرایط فعلی «نامناسب» و «مضحک» خواند. میخائیل اولیانوف تأکید کرد که توقف برخی همکاری‌ها نتیجه مستقیم حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران است و تهران علی‌رغم این وضعیت، همچنان به تعاملات خود با آژانس ادامه می‌دهد.
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
چهارشنبه 1405/03/20 ساعت 09:04
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
سید عباس عراقچی در گفت‌وگو با وزرای خارجه ترکیه و عربستان، ضمن محکومیت تجاوز نظامی آمریکا، بر حق ذاتی ایران برای دفاع مشروع و پاسخ متقابل تأکید کرد.
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
چهارشنبه 1405/03/20 ساعت 08:39
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با محکوم کردن حملات بامداد چهارشنبه آمریکا به جنوب کشور، این اقدام را نقض آشکار منشور سازمان ملل و حاکمیت ملی ایران دانست. این وزارتخانه ضمن تأکید بر حق دفاع مشروع ایران، هشدار داد هرگونه پایگاه، مبدا یا مرکز پشتیبانی مورد استفاده برای اقدامات تجاوزکارانه علیه ایران می‌تواند هدف پاسخ متقابل قرار گیرد.
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
چهارشنبه 1405/03/20 ساعت 00:45
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
نماینده ایران در سازمان ملل تاکید کرد که قطعنامه 2231 شورای امنیت در 18 اکتبر 2025 منقضی شده است
نظرات

آخرین اخبار
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست