×
فرهنگی
شناسه خبر : 321634
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/03/13 ساعت 16:55
چرا قیمت بلیت کنسرت‌ افزایش یافت؟

چرا قیمت بلیت کنسرت‌ افزایش یافت؟

کنسرت‌های موسیقی پس از پنج ماه وقفه به دلایل ناآرامی‌ها و جنگ تحمیلی از سرگرفته شدند اما افزایش قیمت بلیت یکی از چالش‌های اصلی آنهاست که در مواردی به بیش از 3 میلیون تومان هم رسیده است.

نورنیوز-گروه فرهنگی: به دلیل تورم ناشی از دوران بحران جنگ، هزینه‌های اجاره سالن، تجهیزات نور و صدا و تبلیغات افزایش چشمگیری پیدا کرده است. تهیه بلیت برای بخشی از طبقه متوسط که تحت فشارهای اقتصادی قرار داشته، دشوارتر شده است.

براساس سامانه‌های فروش بلیت کنسرت‌های موسیقی، کف قیمت بلیت ۴۰۰ هزار تومان تا حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان است اما بلیت فیلم‌-کنسرت «بازی تاج‌وتخت» با اجرای موسیقی متن قسمت‌های مختلف این مجموعه، از یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان تعیین شده است که با اضافه شدن ۱۰ درصد مالیات ارزش افزوده، قیمت نهایی بلیت به ۳ میلیون و ۱۶۸ هزار تومان می‌رسد. این کنسرت قرار است ۱۸ و ۲۱ خرداد با رهبری ارکستر سینا خیرآبادی و تهیه‌کنندگی وحید خالقی توسط یکی از پلتفرم‌های فروش کتاب برگزار شود که ورود یک پلتفرم حوزه کتاب به برگزاری رویداد هنری همچون کنسرت، سوال‌برنگیز است.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اردیبهشت ماه درباره قیمت بلیت کنسرت‌ها، ثابت ماندن یا افزایش آن پس از چند ماه وقفه  گفت: هنوز تصمیم نهایی در این زمینه اتخاذ نشده است اما با توجه به شرایط اقتصادی کشور، بلیت‌ها با قیمت‌های گذشته دیگر مقرون‌ به‌ صرفه نیست. با این وجود، تلاش می‌شود از طریق کنترل هزینه سالن‌های دولتی، در نظر گرفتن برخی حمایت‌ها و تقویت اطلاع‌رسانی رسانه‌ای، هزینه نهایی اجراها کاهش پیدا کند تا هم هنرمندان امکان اجرای برنامه داشته باشند و هم مردم بتوانند از این برنامه‌ها بهره‌مند شوند.

بابک رضایی همچنین اعلام کرد که در شرایط فعلی اقتصادی، شرکت‌های موسیقی به حداقل درآمد بسنده کنند و با در نظر گرفتن سود معقول و منطقی، کمک کنند تا کشور از شرایط سخت و بحران عبور کند و رویدادهای هنری برگزار شوند، همچنین قیمت تمام‌شده بلیت‌ها برای مردم مناسب باقی بماند. ما هم از برگزاری این رویدادها حمایت می‌کنیم.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با یکی از رسانه‌ها درباره افزایش نرخ بلیت کنسرت با وجود جلسه‌ای که به تازگی با جمعی از تهیه‌کنندگان و برگزارکنندگان کنسرت در این‌باره داشت، گفت: هزینه بلیت کنسرت «گیم آو ترونز» (بازی تاج و تخت) را به تازگی در سایت بلیت‌فروشی دیدم و به همکارانم تذکر دادم که موضوع را به برگزارکنندگان منتقل کنند. این اتفاق بدون هماهنگی ما بوده است و حتماً پیگیری خواهیم کرد که اصلاح شود. همچنین از برگزارکنندگان توضیح خواهیم خواست که این اتفاق بر چه اساس و مبنایی چنین اتفاقی رخ داده است.

وی بیان کرد: البته افزایش نرخ بلیت تا سقف سه میلیون تومان نسبت به نرخ تورم، هزینه چندانی نیست. چه بسا که این اتفاق در شرایطی رخ داده است که سال گذشته، با وجود اینکه تهیه‌کنندگان موسیقی معتقد بودند با توجه به نرخ تورم، نیاز به افزایش قابل توجه قیمت بلیت‌ها وجود دارد اما با همکاری آنها تلاش شد که قیمت‌ها افزایش پیدا نکند. در نتیجه، در ابتدای سال تنها یک تغییر جزئی قیمت نسبت به سال ۱۴۰۳ به وجود آمد و حفظ شد.

رضایی افزود: اکنون فاصله میان هزینه‌ها و درآمدها، قابل توجه شده است. به همین جهت، گمان نمی‌کنم بتوانیم کاملا مانع افزایش قیمت بلیت‌ها کنسرت شویم. حداقل کاری که از ما برمی‌آید این است که مانع افزایش‌های چند ده‌درصدی و غیرمتعارف هزینه بلیت شویم تا اگر قرار است افزایشی صورت بگیرد، منطقی باشد.

وی بیان کرد: از تهیه‌کنندگان موسیقی تقاضا دارم که حداقل تا پایان شهریورماه تلاش کنند قیمت بلیت‌ها در یک سطح مشخص و با فاصله‌ای منطقی حفظ شود و اگر هم قرار است افزایشی صورت بگیرد، این افزایش تا سال آینده به تعویق بیفتد.


نظرات

آخرین اخبار
حملات هوایی جدید اسرائیل به جنوب لبنان
زاینده‌رود به شهر رسید؛ هشدار جدی غرق‌شدگی در اصفهان
نورویدئو | غدیر ، عید پیمان برداری و عهد ارادت به خاندان رسالت ،مبارک باد
پزشکیان: عید غدیر، فصل باران حقیقت بر شوره‌زار مسیر تاریخ است
سالیوان: توافق با ایران شبیه برجام است اما با هزینه مضاعف
قاتل فراری و همدستش در دام قانون گرفتار شدند
عراقچی: هرگونه اقدام خصمانه با پاسخی فوری و قاطع روبرو خواهد شد
واکنش نتانیاهو به گفتگوی تلفنی پرتنش با ترامپ
اسلامی از رکورد تولید برق در نیروگاه بوشهر خبر داد
تنگه هرمز «سلاح راهبردی» ایران در برابر آمریکا
اکران رایگان و آنلاین فیلم‌تئاترهای کانون از 16 خرداد
تاج: ویزای مکزیک صادر شد ولی آمریکا مانده
ناتو در دریای بالتیک رزمایش‌های دریایی برگزار می‌کند
شارژ اعتبار دومین مرحله خرید «کارت امید مادر» در بستر کالابرگ
نورویدئو | امام ،انقلاب با مردم ،برای مردم
هشدار روسیه: در صورت تهدید خاکمان، گزینه هسته‌ای محتمل است
عارف: بازگشایی اینترنت تنها بخشی از مأموریت ستاد فضای مجازی است
تاکید پزشکیان بر لزوم بازنگری در رویه‌ها و مقررات با هدف تسهیل تجارت خارجی
رکورد مخاطب در سینماهای کشور شکسته شد +آمار و مبلغ فروش
اروپا خواهان آتش‌بس فوری کامل و بی‌ قیدوشرط» در موضوع اوکراین شد
مهلت 48 ساعته دولت عراق برای تعیین تکلیف گروه‌های مسلح
پرداخت مطالبات گندمکاران به 16 همت رسید
وزیر نیرو هشدار داد: قطع برق در انتظار مشترکان پرمصرف
درگیری‌های گسترده در انگلیس پس از انتشار ویدئوی جنجالی
کویت دو دیپلمات ایرانی را «عنصر نامطلوب» خواند
اخراج خبرنگار باسابقه CBS پس از 37 سال+ علت ماجرا
پشت‌پرده خبر کمیته حصر سلاح در عراق و تکذیب آن چه بود؟
باد شدید عصرگاهی در تهران؛ هشدار هواشناسی صادر شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405 + جدول
مارادونا چگونه جان باخت؟/ جزئیات تازه از پرونده مرگ اسطوره
گل‌محمدی سرمربی دهوک عراق شد
پیش‌بینی SCORE 90 از ترکیب ایران مقابل بلژیک و مصر
ژنرال‌های اسرائیلی خواهان پایان جبهه‌های جنگ شدند
چرا خودروهای وارداتی‌ها چند برابر قیمت جهانی فروخته می‌شوند؟
جاده چالوس و آزاد راه تهران_شمال دو طرفه شد
جزئیات واریز کالابرگ خرداد؛ واریز با همان مبلغ قبلی
پاسخ صریح AFC به اعتراض سپاهان/مقصر معلوم شد!
چرا قیمت بلیت کنسرت‌ افزایش یافت؟
پیش‌فروش بلیت قطارهای خرداد ماه آغاز شد
النجباء: با یک دستور، سلاح را زمین می‌گذاریم
جزئیات پاسخ شدید ایران به تجاوز شب گذشته آمریکا؛ پایگاههای آمریکا درمنطقه آماج حملات موشکی
ترامپ پشت «ضاحیه» سنگر گرفت
راز جدید مرد یخی 5300 ساله؛ اوتسی هنوز میزبان موجودات زنده است
افشای پیشنهاد کامرون به جانسون برای جلوگیری از برگزیت
حملات جدید حزب‌الله به مواضع اسرائیل
گره ویزای جام جهانی باز شد؛ معافیت ویژه مکزیک برای تیم ملی ایران
صدای انفجار در شمال اصفهان؛ منشأ «انفجار کنترل‌شده» اعلام شد
ادعای جدید ترامپ: علاقه زیادی به دیدار با رهبری ایران دارم!
جزئیات مرگ تلخ دختر جوان پس از عمل زیبایی در تهران
نصب سردیس شهید اسماعیل هنیه در منطقه 6 تهران