×
اقتصادی
شناسه خبر : 321233
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/11 ساعت 18:00
فارن پالسی: تبعات جنگ ایران بر بازار انرژی جهان تا سال آینده ادامه دارد

فارن پالسی: تبعات جنگ ایران بر بازار انرژی جهان تا سال آینده ادامه دارد

فارن پالسی گزارش داد حتی در صورت توافق تهران و واشنگتن، کاهش صادرات، افت ذخایر و آسیب به ظرفیت تولید انرژی، بازار جهانی نفت و گاز را ماه‌ها تحت فشار نگه خواهد داشت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: به گزارش فارن پالسی، تحلیلگران بازار انرژی معتقدند پیامدهای جنگ میان آمریکا و ایران بسیار فراتر از میدان نبرد خواهد بود و آثار آن بر بازارهای جهانی نفت، گاز طبیعی و سایر کالاهای راهبردی همچون هلیوم و کودهای شیمیایی برای مدت طولانی باقی خواهد ماند.

حتی اگر واشنگتن و تهران به توافقی پایدار دست پیدا کنند، سه عامل اصلی یعنی کاهش جریان صادرات، افت ذخایر و آسیب به ظرفیت تولید انرژی موجب خواهند شد که بازارهای جهانی تا ماه‌ها با کمبود عرضه مواجه باشند.

بر این اساس، انتظار می‌رود قیمت نفت و گاز در طول تابستان همچنان روندی صعودی داشته باشد؛ برخلاف پیش‌بینی دولت دونالد ترامپ که امیدوار است توافق با ایران به کاهش سریع قیمت‌ها منجر شود. مدیرعامل شرکت نفتی شورون نیز هشدار داده است که کاهش ظرفیت مازاد در نظام انرژی جهان، در فصل اوج سفرهای تابستانی به افزایش بیشتر قیمت‌ها خواهد انجامید.

در همین حال، بسیاری از معامله‌گران نفت همچنان با خوش‌بینی به امکان توافق میان آمریکا و ایران، قیمت‌های جهانی نفت خام را پایین نگه داشته‌اند. اما کارشناسان صنعت انرژی این خوش‌بینی را زودهنگام می‌دانند.

«متیو رید» معاون موسسه مشاوره انرژی «فارن ریپورتس»، می‌گوید بازگشایی کامل تنگه هرمز حتی در بهترین شرایط نیز چندین ماه زمان خواهد برد. به گفته او، یک توافق موقت شاید بتواند جریان محدود صادرات را افزایش دهد، اما تا آن زمان جهان ناچار خواهد بود به مصرف ذخایر رو به کاهش خود ادامه دهد؛ روندی که در نهایت به افزایش بیشتر قیمت‌ها منجر خواهد شد.

یکی از چالش‌های اصلی این است که آیا ایران پس از جنگ نیز نوعی کنترل بر عبور و مرور کشتی‌ها در تنگه هرمز حفظ خواهد کرد یا نه. تهران در طول درگیری‌ها با اعمال عوارض، تعیین مسیرهای عبور و هدایت برخی کشتی‌ها، کنترل قابل توجهی بر این گذرگاه راهبردی اعمال کرده بود.

اگرچه آمریکا خواهان بازگشت کامل تنگه هرمز به وضعیت آزاد پیشین است، بسیاری از کارشناسان معتقدند ایران پس از تجربه جنگ، به آسانی از مهم‌ترین ابزار فشار خود چشم‌پوشی نخواهد کرد. در نتیجه، احتمال دارد نظامی چندسطحی برای عبور کشتی‌ها شکل بگیرد که شامل عوارض، هزینه‌های اضافی یا برخورد متفاوت با شناورهای مختلف باشد.

موسسه مطالعات انرژی آکسفورد هشدار داده است که چنین ساختاری می‌تواند نوسانات تجارت جهانی و در نتیجه بی‌ثباتی بازار نفت را به شکل چشمگیری افزایش دهد.

از سوی دیگر، مدیر شرکت ملی نفت امارات نیز اعلام کرده است که بازگشت کامل ترافیک دریایی تنگه هرمز به سطح پیش از جنگ، یعنی بیش از ۱۰۰ کشتی در روز، احتمالا تا اوایل سال ۲۰۲۷ امکان‌پذیر نخواهد بود.

علاوه بر مسائل سیاسی، خطرات فیزیکی همچون مین‌های دریایی و زمان بر بودن پاکسازی آنها پابرجاست...این شرایط موجب افزایش هزینه‌های بیمه دریایی، رشد نرخ حمل‌ونقل و احتیاط بیشتر شرکت‌های کشتیرانی شده است. به گفته رید، شرکت‌های حمل‌ونقل تنها زمانی به مسیر هرمز بازخواهند گشت که اطمینان پیدا کنند این آبراه برای مدت طولانی باز و امن خواهد ماند؛ موضوعی که حتی با یک توافق موقت نیز تضمین‌شده نیست.


اخبار مرتبط
چگونه سیاست‌های آمریکا نفوذ چین در خلیج فارس را افزایش داد؟
یکشنبه 1405/04/28 ساعت 16:44
فارن پالسی:
چگونه سیاست‌های آمریکا نفوذ چین در خلیج فارس را افزایش داد؟
فارن پالسی در تحلیلی اعلام کرد رویکرد نظامی آمریکا در خاورمیانه، به جای کاهش نفوذ چین، فرصت‌هایی برای گسترش جایگاه اقتصادی و سیاسی پکن در منطقه ایجاد کرده است.
هزار دلار؛ عددی که واشنگتن دوست ندارد دیده شود
سه‌شنبه 1405/04/09 ساعت 17:39
نورنیوز گزارش می دهد،
هزار دلار؛ عددی که واشنگتن دوست ندارد دیده شود
ارزیابی جدید یک اقتصاددان آمریکایی نشان می‌دهد تبعات اقتصادی جنگ علیه ایران فراتر از میدان نبرد رفته و از افزایش قیمت سوخت تا رشد هزینه مواد غذایی، فشار قابل توجهی بر بودجه خانوارهای آمریکا وارد کرده است.
آمار جدید اوپک از اثر تکان‌دهنده هرمز بر انرژی جهان
دوشنبه 1405/02/28 ساعت 19:42
آمار جدید اوپک از اثر تکان‌دهنده هرمز بر انرژی جهان
طبق گزارش جدید اوپک، اثر انسداد تنگه هرمز بر زنجیره انرژی جهان آشکار شده و آمارها از افت پالایش نفت و کاهش نرخ بهره‌برداری در آمریکا، چین، هند، ژاپن و اروپا حکایت دارد؛ وضعیتی که نشان می‌دهد بحران از بازار نفت خام فراتر رفته و به تولید سوخت و اقتصاد جهانی رسیده است.
نظرات

آخرین اخبار
آخرین قیمت سکه و طلا امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
اتفاق عجیب در اسرائیل؛ برکناری فرمانده ارتش در برنامه زنده تلویزیونی
ترامپ به داد اینفانتینو می‌رسد
برکناری دادستان منطقه کلمبیا در پی اختلاف با ترامپ
طرح نابودی مقاومت شکست خورد؛ تفاهم ایران و آمریکا، اسرائیل را مهار کرد
سازمان ملل: جولای خونین‌ترین ماه 2026 برای غزه بود
خبر خوش برای تولیدکنندگان؛ قطعی برق صنایع تهران کاهش یافت
جزییات نحوه پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی؛ اعلام زمان بندی از سوی وزیر کار
سقوط ذخایر انرژی آمریکا؛ آیا نفت به 150 دلار می‌رسد؟
اصلاحات اقتصادی را از کجا باید آغاز کرد؟
زمان شارژ کالابرگ مرداد 1405 اعلام شد؛ جدول زمان واریز
ادعای نیویورک‌تایمز دربارۀ جزئیات مذاکرۀ ایران و عمان برای تنگۀ هرمز
بازار کار در پی جنگ چهل‌روزه
وداع باشکوه مردم قشم با شهدای چاه‌تنگو
بازگشت محدودیت‌های ترافیکی در محورهای اصلی مازندران
حزب‌الله: ترامپ ناخواسته نقش مهم ایران را در عرصه جهانی پذیرفت
حمله وحشیانه قاچاقچی چوب به جنگلبان در چالوس
تا پایان می‌ایستم؛ استعفا در کار نیست
استیضاح سرمربی کره جنوبی در پارلمان؛ بازخواست درباره حذف از جام جهانی
وضعیت آب و هوای چهارمحال و بختیاری تا پایان هفته
سیل مرگبار در افغانستان؛ 29 نفر جان باختند و 129 تن زخمی شدند
واکنش تند البرادعی به نتانیاهو: غزه را ویران کردید و حالا از «آزادی» می‌گویید!
پزشکیان: به دنبال گسترش جنگ نیستیم اما از ایران با تمام توان دفاع می‌کنیم
تهران میزبان میلیون‌ها عاشق حسینی
قیمت دلار امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
بحران امنیتی در انگلیس؛ افشای اطلاعات شخصی 114 هزار نیروی پلیس
قیمت جدید گوشت گوسفندی و گوساله امروز 13 مرداد اعلام شد
آخرین وضعیت سدهای تهران؛ فقط یک سد بیش از 90 درصد آب دارد
پشت پرده غائله سازی جدید در خصوص استعفای پزشکیان
جدیدترین قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول جدید
حادثه دریایی در نزدیکی عمان ؛ یک کشتی هدف قرار گرفت
سنای آمریکا طرح موقت تأمین بودجه دولت را تصویب کرد
آخرین وضعیت تردد در جاده های شمالی و مرزهای اربعینی
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز سه شنبه 13 مرداد 1405/ بمب از راه رسید؟
آخرین اخبار و گزارش‌ها از جنگ ایران و آمریکا امروز سه شنبه 13 مرداد ماه
تردد زائران از مرز مهران از مرز 2.4 میلیون نفر عبور کرد
سازمان ملل: از میانجیگری پاکستان و قطر استقبال می‌کنیم
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه13 مرداد+ وضعیت استان ها
کاهش خطر زوال عقل با یک تغییر ساده؛ غذا را فقط در 8 ساعت بخورید
عقب افتادن تکامل مغز انسان از سرعت توسعه هوش مصنوعی
دگرگونی ساختار مغز با آلزایمر
کمین 170 میلیون سیاه‌چاله در گورستان راه شیری!
زنگ خطر آموزش‌های دانشگاهی علوم پایه و مهندسی به صدا درآمده است؟
شارژ لیزری پهپادهایی که فرود نمی‌آیند
ادعای تازه ترامپ درباره تنگه هرمز و ایران؛ از فردا تنگه را باز می کنیم
چالش ترامپ با افسانه شکست ایران
معافیت بیمه‌ای برای بازی سازان
روایت محسن رضایی از شکست آمریکا در جنگ سوم ترامپ؛ آمریکا 500 کشته داد
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها چهارشنبه 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها