×
اقتصادی
شناسه خبر : 320995
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/03/10 ساعت 17:38
جنگ علیه ایران، موتور رشد صنایع چین را کند کرد

جنگ علیه ایران، موتور رشد صنایع چین را کند کرد

رشد کارخانه‌های چین در پی کاهش تقاضا و افزایش چشمگیر هزینه‌های انرژی، ناشی از جنگ اخیر علیه ایران، با افت قابل توجهی مواجه شد و بسیاری از صنایع این کشور را در وضعیت رکود قرار داد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: نتایج نظرسنجی رسمی اداره ملی آمار چین که امروز (یکشنبه) منتشر شد، نشان می‌دهد که فعالیت کارخانه‌های این کشور در ماه مه متوقف شده و سفارش‌های جدید صادراتی کاهش یافته است.

توقف فعالیت کارخانه‌های چین نشانه‌ای تازه از کند شدن روند رشد دومین اقتصاد بزرگ جهان در شرایطی بوده که تقاضای داخلی ضعیف و هزینه‌های تولید در این کشور همچنان بالاست.

بر اساس این داده‌ها، شاخص مدیران خرید بخش تولید چین از 50.3 واحد در آوریل به 50 واحد در ماه مه کاهش یافته است.

اگرچه این رقم با پیش‌بینی اقتصاددانان مطابقت داشت، اما پایین‌ترین سطح در سه ماه گذشته محسوب می‌شود. شاخص 50 واحدی مرز میان رشد و انقباض فعالیت اقتصادی به شمار می‌رود.

با وجود این که عرضه بهبود یافته، اما تقاضا تضعیف شده است. زیرشاخص تولید به 51.2 واحد رسید، در حالی که زیرشاخص سفارش‌های جدید با کاهش مواجه شد و به 49.9 واحد رسید.

در عین حال، سفارش‌های جدید صادراتی از 50.3 واحد در آوریل به 48.6 واحد سقوط کرد که نشان‌دهنده کاهش محسوس تقاضای خارجی است و فشار بر سیاستگذاران چینی برای تقویت مصرف داخلی و کاهش وابستگی اقتصاد به بازارهای خارجی را افزایش می‌دهد.

ون تائو، تحلیلگر مرکز اطلاعات لجستیک چین، گفت کاهش تقاضای خارجی به‌ویژه در بخش تولید کالاهای مصرفی، بسیار چشمگیر بوده و صادرات این بخش با افت محسوسی روبه‌رو شده است.

ضعف بازار مسکن، وضعیت اشتغال و هزینه‌کرد مصرف‌کنندگان همچنان بر رشد اقتصادی چین سایه انداخته و باعث شده اقتصاد این کشور برای جذب تولیدات صنعتی خود به تقاضای جهانی وابسته بماند.

دولت چین وعده داده است که مشکل ناهماهنگی میان عرضه و تقاضا را برطرف کند و برای سال 2026 نیز هدف رشد اقتصادی محتاطانه‌تری تعیین کرده است تا فضای بیشتری برای اجرای اصلاحات اقتصادی داشته باشد.

در عین حال، جنگ ایران و اختلال در عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز نیز فشار تازه‌ای بر تولیدکنندگان چینی وارد کرده است. جهش قیمت انرژی باعث افزایش هزینه‌های تولید شده و سودآوری بسیاری از کارخانه‌ها را تهدید می‌کند.

شاخص قیمت مواد اولیه در نظرسنجی مدیران خرید بخش تولید اگرچه از 63.7 واحد در آوریل به 60.5 واحد کاهش یافت، اما همچنان بالاتر از سطح 50 واحد قرار دارد که نشان می‌دهد هزینه نهاده‌های تولیدی همچنان در حال افزایش است.

با این حال، تأثیر عوامل خارجی بر بخش‌های مختلف اقتصاد چین یکسان نبوده است.

صنایع پتروشیمی و دیگر صنایع بالادستی بیشترین فشار را از رشد هزینه‌ها متحمل شده‌اند، اما افزایش تقاضای جهانی برای تراشه و محصولات مرتبط با هوش مصنوعی از صنایع پیشرفته حمایت کرده است.

بر اساس داده‌های رسمی، شاخص مدیران خرید در صنایع پیشرفته در ماه مه به 52.9 واحد و صنایع تجهیزات‌سازی به 52.1 واحد رسید که عملکردی بهتر از میانگین کل بخش تولید داشتند. در مقابل، فعالیت صنایع پرمصرف انرژی کاهش یافت.

همچنین شاخص مدیران خرید برای بخش غیرتولیدی که خدمات و ساخت‌وساز را شامل می‌شود، از 49.4 واحد در آوریل به 50.1 واحد در ماه مه افزایش یافت. رشد سفرهای داخلی در تعطیلات پنج‌روزه روز کارگر به رونق بخش خدمات کمک کرد.

شاخص فعالیت خدمات نیز با افزایش به 50.3 واحد رسید که بالاترین سطح در 9 ماه گذشته محسوب می‌شود و نشان می‌دهد تلاش‌های پکن برای توسعه بخش خدمات و جبران ضعف تقاضا برای کالاهای تولیدی، تا حدی نتیجه‌بخش بوده است.


نظرات

آخرین اخبار
واکنش تند قانونگذار آمریکایی به تناقض‌گویی ترامپ
گالری گردی در دومین جمعه مرداد ماه
اخاذی چند هزار میلیاردی شبکه باج نیوز از برخی فعالان اقتصادی
کوهنوردان پاکستانی گرفتار بهمن شدند
کناره‌گیری دبیرکل فدراسیون جهانی ژیمناستیک پس از 12 سال
عامل سرقت از زائران اربعین در دام پلیس
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
صعود 3 آزادکار ایران به نیمه نهایی نوجوانان جهان
اسپانیا گذرگاه مرزی خود با مراکش را بست
اسرائیل به هیچ یک از بندهای توافق پایبند نیست
نخستین اثر ایرانی میهمان خانه موزه تولستوی شد
شهادت مامور گیلانی در درگیری با اشرار مسلح شادگان
آتش سوزی منطقه حفاظت‌شده «شیمبار» مهار شد
هشدار زرد برای گیلان/شنا در سواحل کاسپین ممنوع!
قهرمانی مازندران در کشتی آلیش زنان
حماس: عقب‌نشینی اسرائیل، شرط ما برای تحویل سلاح است
ایران به عضویت سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی درآمد
جان باختن 10 نفر در تصادفات اربعین
زلزله دامغان خسارت جانی نداشت/ یک گسل فعال شد
«نردبان»، امروز به مدرسه میناب رسید
تهرانی ها منتظر وزش باد و گردوخاک باشند
ائتلاف دریایی، آغاز امنیت یا مقدمه بحران بزرگ‌تر؟
نبیه بری: اسرائیل قصد خروج از خاک لبنان را ندارد
بازنشستگان بخوانند؛افزایش اعتبار خرید از فروشگاه‌های زنجیره ای
حریق نخل و انبار ضایعات، عامل دود شرق بندرعباس
قیمت دینار عراق امروز جمعه 9 مرداد 1405 | دینار اربعین چقدر ارزان شد؟
25 کشته در حادثه معدن پاکستان
روایت ماموریت تاریخی خلبانان شیراز در جنگ تحمیلی سوم
حذف ایران از رقابت های جهانی سپک تاکرا پس از 20سال
استقلال به دنبال جذب دو بازیکن خارجی
ارائه 36 هزار خدمت امدادی به زائران اربعین
زمان پخش زنده کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان امروز جمعه 9 مرداد
بازگشایی جاده سیل‌زده گلستان در 16 ساعت
2نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند و 4نفتکش بازگشتند
بازنشستگان کشوری بخوانند، آغاز ثبت نام وام اربعین
توصیه به زائران؛ بازگشت را به روزهای پایانی موکول نکنید
ایران چگونه معادلات آمریکا و اسرائیل را تغییر داد؟
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی زمان پرداخت معوقات بازنشستگان را مشخص کرد
تنش های خاورمیانه سفرهای هوایی جهان را کاهش داد
میوه ارزان شد یا گران؟ + قیمت
مستاجران بخوانند؛ افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن
زمستان سخت اروپا؛ پیامد تنش‌های داغ خاورمیانه
عربستان مدعی تشکیل ائتلاف دریایی در دریای سرخ شد
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
بازداشت یک نفر به اتهام جاسوسی برای ایران
5 مسافر در آب‌های ساحلی رامسر غرق شدند
دیدار رئیس سازمان الحشد الشعبی با سفیر ایران در بغداد
چه کسانی بیشترین بیت‌کوین جهان را دارند؟
برخورد قاطع با گران‌فروشی و تخلفات بلیت اربعین
خسارت 7 میلیاردی دانشگاه هرمزگان در جنگ