×
اقتصادی
شناسه خبر : 320894
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/03/10 ساعت 10:12
پیش‌بینی قیمت طلای جهانی؛  بازار منتظر سیگنال تهران و واشنگتن

پیش‌بینی قیمت طلای جهانی؛ بازار منتظر سیگنال تهران و واشنگتن

بازار جهانی طلا پس از افت به پایین‌ترین سطح دو ماه اخیر، بخشی از زیان خود را جبران کرد؛ در حالی که سیگنال‌های متناقض سیاسی و اقتصادی مسیر قیمت را نامشخص کرده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: طلای جهانی در این هفته تا پایین‌ترین سطح دو ماهه سقوط کرد، اما توانست بخش قابل‌ توجهی از زیان هفتگی خود را جبران کند. در حالی که سرمایه‌گذاران منتظر انتشار داده‌های مهم اقتصادی آمریکا هستند، اخبار ضد و نقیض درباره مذاکرات ایران و آمریکا باعث شده مسیر حرکت طلا نامشخص باقی بماند.

در ابتدای هفته، پس از گزارش آکسیوس مبنی بر نزدیک بودن آمریکا و ایران به امضای توافقی شامل تمدید 60 روزه آتش‌بس و بازگشایی تنگه هرمز، قیمت طلا اندکی افزایش یافت. با این حال، به دلیل تعطیلی بازارهای مالی آمریکا در روز Memorial Day حجم معاملات پایین بود و نوسانات محدود باقی ماند.

بازگشت تنش‌ها و سقوط تا کف 2 ماهه

روز سه‌شنبه، با تشدید دوباره تنش‌ها، طلا وارد مسیر نزولی شد. به طوری که اونس جهانی بیش از یک درصد افت کرد و در میانه هفته به محدوده 4400 دلار رسید که پایین‌ترین سطح در دو ماه اخیر بود.

در معاملات روز پنجشنبه، طلا پس از سقوط به زیر 4370 دلار، به‌طور قابل توجهی بازگشت و در محدوده مثبت بسته شد. برخی رسانه‌ها از دستیابی دو طرف به توافق خبر دادند و کاخ سفید نیز این گزارش‌ها را تایید کرد، اما اعلام شد که هنوز تایید نهایی از سوی ترامپ صادر نشده است.

حمایت داده‌های اقتصادی از رشد طلا

در همین حال، داده‌های اقتصادی آمریکا نیز بر بازار تاثیرگذار بود. شاخص PCE در آوریل به 3.8 درصد رسید که نسبت به 3.5 درصد ماه قبل افزایش داشت. شاخص Core PCE نیز در سطح 3.3 درصد منتشر شد.

همچنین رشد اقتصادی آمریکا برای سه‌ماهه اول از دو درصد به 1.6 درصد بازبینی شد. این داده‌ها باعث تضعیف دلار شد و به طلا کمک کرد تا دوباره به بالای 4500 دلار بازگردد. در پایان هفته، با وجود تداوم احتیاط بازار نسبت به مذاکرات، طلا توانست بالای 4500 دلار باقی بماند.

تمرکز بازار بر داده‌های اشتغال آمریکا

در هفته پیش رو، شاخص PMI بخش تولید و خدمات منتشر خواهد شد که انتظار می‌رود بالای سطح 50 باقی بمانند. با این حال، تمرکز اصلی بازار بر مولفه قیمت‌ها در این گزارش‌ها خواهد بود. افزایش این مولفه می‌تواند نشانه رشد فشارهای تورمی باشد و به تقویت دلار منجر شود، در حالی که کاهش آن می‌تواند به نفع طلا عمل کند.

مهم‌ترین رویداد هفته، انتشار گزارش اشتغال آمریکا در روز جمعه است. پس از ثبت ارقام 185K و 115K در ماه‌های مارس و آوریل، انتشار داده قدرتمند می‌تواند احتمال افزایش نرخ بهره را تقویت کند. در حال حاضر، احتمال افزایش 25 واحد پایه‌ای نرخ بهره تا پایان سال حدود 50 درصد برآورد می‌شود.

نقش تعیین‌کننده توافق ایران و آمریکا

رفتار طلا از زمان آغاز تنش‌ها نشان می‌دهد واکنش بازار به داده‌های اقتصادی کوتاه‌مدت است و عامل اصلی، تحولات ژئوپلیتیک باقی مانده است. در صورت امضای رسمی توافق و بازگشایی تنگه هرمز، طلا می‌تواند رشد کند، اما بخشی از این سناریو احتمالا پیش‌خور شده است. در مقابل، رد توافق یا تشدید درگیری‌ها می‌تواند فشار نزولی جدیدی بر بازار وارد کند.

تحلیل تکنیکال طلای جهانی

285
 

در نمودار روزانه، طلا پس از برخورد به میانگین متحرک 200 روزه و کف الگوی مثلث نزولی در محدوده 4380 تا 4400 دلار، واکنش صعودی نشان داد و اهمیت این سطح حمایتی را تایید کرد. با این حال، نشانه‌ای از بازگشت صعودی قدرتمند دیده نمی‌شود، زیرا قیمت همچنان زیر میانگین‌های متحرک 20، 50 و 100 روزه قرار دارد و شاخص RSI نیز زیر سطح 50 باقی مانده است.

در صورت شکست محدوده 4380 تا 4400 دلار، این سطح می‌تواند به مقاومت تبدیل شود و مسیر افت تا 4240 دلار و سپس 4100 دلار باز شود. در سمت مقابل، محدوده 4560 تا 4585 دلار به‌عنوان مقاومت اولیه مطرح است و پس از آن سطوح 4680 دلار و 4800 دلار قرار دارند که عبور از آنها برای تغییر روند ضروری خواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
ترافیک سنگین در هراز و مسیرهای تهران
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب شنبه 20 تیر و بامداد فردا
تهدید دوباره ترامپ علیه ایران: هزار موشک آماده شلیک است
پایان تفاهم یا آغاز دیپلماسی اجبار؛نقشه جدید واشنگتن برای بازگشت به میز مذاکره چیست؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 20 تیر 1405 + وضعیت استانها
هشدار پژوهشگران: آسم شدید تنها یک بیماری تنفسی نیست
هشدار متخصصان: دندان قروچه سلامت دندان و ایمپلنت را تهدید می‌کند
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان
حریق در یکی از واحدهای نیروگاه تبریز مهار شد/ شایعه حمله دشمن کذب است
بقائی:نقض تعهدات آمریکا با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد
بیش از 100 شب حضور مردمی؛ جلوه‌ای از وحدت و مقاومت ایرانیان
ارتباط شگفت‌انگیز مکمل بدنسازی با درمان افسردگی
طارمی در جمع برترین برندگان دوئل‌های جام جهانی قرار گرفت
عملیات اطفای حریق در مینی‌پالایشگاه پلدختر ادامه دارد+ جزئیات جدید حادثه
توافق دولت ترامپ و سناتورهای آمریکایی در مورد تحریم‌ها علیه روسیه
مرینو باز هم ناجی شد؛ اسپانیا با حذف بلژیک به مصاف فرانسه می‌رود
فرماندار قائم‌شهر: شایعه وقوع انفجار کذب است
حجت الاسلام سید علی خمینی: هرکس بخواهد با آمریکا برای صلح مذاکره کند خائن است
واکنش غریب‌آبادی به نقش امارات در تجاوز آمریکا به ایران
مخالفت حزب‌الله قاطعانه با «توافق چارچوب» و مذاکره مستقیم با اسرائیل
8 فلسطینی در حمله نظامیان اسرائیلی به الخلیل زخمی شدند
دیدار وزیر امور خارجه اندونزی با عراقچی در مشهد
تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
نامه ایران به سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا
هشدار ایران به آمریکا درباره پیامدهای نقض تعهداتش
رئیس فیفا زیر تیغ انتقاد ستاره‌های سابق انگلیس
قالیباف: به آمریکا اعتماد نداریم؛ در کنار مذاکره برای جنگ آماده ایم!
نوه خردسال رهبر شهید انقلاب در کنار پدربزرگش به خاک سپرده شد
معاون اول رئیس‌جمهور: آینده توسعه و اقتدار ایران وام‌دار نخبگان است
فیفا یک میلیون دلار به زلزله‌زدگان ونزوئلا اختصاص داد
دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد
روسیه: خواهان تفاهم کامل ایران و آمریکا هستیم
جنبش نجبا خواستار برخورد قاطع با متعرضان کویتی به صیادان عراق شد
وضعیت تنگه هرمز در 24 ساعت گذشته چگونه بود؟
روسیه در شورای امنیت ادعاها علیه برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد
روس‌اتم: بازگشت کارکنان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر آغاز شد
هیئت قطری برای تقویت نقش میانجی‌گری دوحه وارد ایران شد
ژرژ ژسوس رسماً سرمربی تیم ملی پرتغال شد
مخبر: خون قائد شهیدمان هندسه مقاومت را به سطحی فراتر بُرد
سی‌ان‌ان: ترامپ مخالف مشارکت اسرائیل در درگیری احتمالی با ایران است
اشپیگل: آلمان پایگاه نظامی خود در اربیل را تعطیل می‌کند
بلینکن: اروپا خود را برای آینده‌ای بدون آمریکا آماده می‌کند
کمیته‌های مقاومت فلسطین: رهبر شهید در روزهای سخت کنار مقاومت ایستاد
ترامپ از چه چیزی بیشتر می‌ترسد؛ ترور یا شکست؟
ایران قهرمان المپیاد بین‌المللی ریاضی چین 2026 شد