×
اجتماعی
شناسه خبر : 320714
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/09 ساعت 11:55
تهران صدرنشین کم‌بارشی کشور شد

تهران صدرنشین کم‌بارشی کشور شد

ذخایر پنج سد اصلی تهران به 504 میلیون مترمکعب رسیده و این میزان 38.5 درصد کمتر از نرما است. بارش سال آبی 1404–1405 نیز با ثبت 172.5 میلی‌متر، 39 درصد کاهش پیدا کرده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی : برای ششمین سال پیاپی کشور به ویژه استان تهران با خشکسالی و تشدید شرایط کم‌آبی و کاهش منابع سطحی مواجه است. بر اساس داده‌های منتشرشده وضعیت ذخایر سد‌های تأمین‌کننده آب پایتخت و میزان بارندگی‌ها نسبت به میانگین‌های مرجع، کاهش را نشان می‌دهد.

ذخیره آب ۵ سد اصلی تهران در حال حاضر ۵۰۴ میلیون مترمکعب اعلام شده در حالی که رقم نرمال بلندمدت ۸۲۰ میلیون مترمکعب بوده است. این اختلاف به معنای کاهش ۳۸.۵ درصدی ذخایر سد‌های پنجگانه پایتخت است؛ کاهشی که می‌تواند در ماه‌های پیشِ رو فشار بیشتری بر شبکه تأمین و توزیع آب تهران وارد کند.

از سوی دیگر، بارش سال آبی ۱۴۰۴–۱۴۰۵ نیز پایین‌تر از حد انتظار گزارش شده است. میزان بارش ثبت‌شده ۱۷۲.۵ میلی‌متر اعلام شده، در حالی که میانگین نرمال ۲۸۰ میلی‌متر است. بر این اساس، بارندگی‌ها نسبت به نرمال ۳۹ درصد کاهش داشته و تحقق بارش نسبت به میانگین بلندمدت ۶۱ درصد برآورد می‌شود.

کاهش بارش‌ها و افت ذخایر سد‌های تهران نسبت به بلندمدت، نشان می‌دهد کشور، ویژه‌تر پایتخت همچنان در سال ۱۴۰۵ با شرایط حساس آبی روبه‌روست و کنترل مصرف و مدیریت منابع، نقش تعیین‌کننده‌ای در کاهش پیامد‌های کم‌آبی خواهد داشت.

به تازگی هم عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور گفته بود: ۱۱ استان ما همچنان زیر نرمال هستند، یعنی بیش از ۱۰ درصد کاهش بارندگی دارند که تهران در صدر این استان‌ها قرار دارد. در ششمین سال خشکسالی، خواهش من این است که این واقعیت به مردم منعکس شود که آب مسئله‌ای است که باید به صورت «محلی» مدیریت شود. شاخص‌های کشوری، یکپارچه و سراسری برای انتقال پیام‌های دقیق به کار نمی‌آیند و ممکن است کارکرد صحیح را از نظر پایداری زیست‌بومی و تأمین آب شرب شهروندان تحت تأثیر قرار دهند.

اما چقدر از مشترکان خوش مصرف و چقدر بدمصرف هستند؟ در همین راستا مسعود علویان صدرمعاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بیش از ۴۸ درصد مشترکان کشور در محدوده الگوی مصرف قرار دارند؛ نزدیک به ۴۶ درصد دیگر مشترکان نیز در بازه «الگو تا دو برابر الگو» قرار دارند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: حدود ۵ درصد مشترکان، بیش از دو برابر الگوی تعیین‌شده مصرف می‌کنند؛ با این حال همین گروه محدود، سهم قابل توجهی از مصرف آب را به خود اختصاص داده‌اند.

در نهایت گفتنی است، باتوجه به شرایط حالا ضرورت اصلاح الگوی مصرف و مدیریت مصرف در همه بخش‌ها به‌ویژه آب شرب بیش از همیشه نقش پررنگ‌تری خواهد داشت؛ موضوعی که با تداوم خشکسالی و کاهش ورودی سدها، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات برای عبور از شرایط موجود مطرح است و نباید حتی با وجود افزایش بارش‌ها به فراموشی سپرده شود.


نظرات

آخرین اخبار
استفاده کودکان از گوشی و تبلت چه تأثیری بر توانایی شناختی آنان دارد؟
پرونده‌سازی هوش مصنوعی برای کاربران!
زنان بخوانند؛ همه چیزهایی که باید از کمبود آهن بدانید
مصرف روزانه نوشیدنی‌های شیرین با افزایش خطر سرطان معده مرتبط است
کشتار جدید در غزه، سیلی به صورت میانجی‌گران و توافق‌هاست
مسکو و پکن در شورای امنیت علیه سیاسی‌کاری موضع گرفتند
آلمان شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری را محکوم کرد
چهل روز پس از وداع
تأسیس سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی با مشارکت ایران و 28 کشور
همتی: درباره تأمین ارز و کالاهای اساسی به رهبر انقلاب اطمینان دادم
40 تریلیون دلار بدهی؛ صورت‌حساب جنگ ترامپ از راه رسید
فولاد خوزستان 1-1 شمس آذر قزوین/ تقسیم امتیازات در هفته دوم لیگ برتر
رایزنی تلفنی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان درباره راهکارهای دیپلماتیک
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه موریتانی درباره تحولات منطقه
زلزله 4.2 ریشتری گیلانغرب را لرزاند
پکن: واشنگتن رویکرد خصمانه خود در قبال پیونگ‌یانگ را تغییر دهد
تصادفات جاده‌ای سمنان 14 مصدوم و 2 کشته برجا گذاشت
پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست
امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟
مس شهر بابک 1-1 خیبر خرم‌آباد/دشت یک امتیازی خیبر 9 نفره
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 29 مرداد + جدول
فجرسپاسی 0-0 صنعت نفت آبادان/توازن قدرت در زمین فوتبال
ملوان 2- 1 ذوب‌آهن/ ذوب‌آهن در انزلی غافلگیر شد
نقد تند ایران از عملکرد شورای امنیت
اعتراف رسانه اسرائیلی به شکست سیاست‌های ترامپ
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه ایران
واکنش اسلام‌آباد به اظهارات سفیر آمریکا؛ احضار کاردار
پرسپولیس 4 - 1 استقلال خوزستان/ سرخپوشان به صدر نشستند
برنز جهانی برای ایران در کشتی فرنگی جوانان
فارن افرز: نظم جدید در خاورمیانه شکل خواهد گرفت
اصفهان، پایتخت آینده بازی‌سازان ایران می‌شود
دیپلماسی قاهره در مسیر تهران
تاکید مقام‌های قطر و حماس بر اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه
نگاه ویژه فدراسیون به آینده فوتبال بانوان
مدرک جدید در پرونده قتل چارلی کرک؛ گلوله‌ای با پیام سیاسی در صحنه جرم
محکومیت تحریم‌های آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی از سوی اسپانیا
پوتین: زیرساخت‌های تجاری روسیه در برابر حملات مقاوم‌اند
دستگیری زن کلاهبردار در مازندران
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 29 مرداد
وزیر صمت: مردم نباید قفسه خالی ببینند
انتخابات نهمین دوره دومای روسیه؛ شمار نامزدها به بیش از 4400 نفر رسید
از اعتیاد تا درام خانوادگی؛ مستند چک وارد رقابت اسکار 2027 شد
نزار آمیدی:تکیه و ایستادگی عراق بر مقاومت خواهد بود
اکثر آمریکایی‌ها ترامپ را متهم به سودجویی کردند
حماس به شورای صلح: در جنایات اسرائیل شریک هستید
بحران آب در آلمان؛ 92 درصد منابع در اختیار صنایع!
تکلیف میزبانی استقلال در لیگ نخبگان آسیا مشخص شد
غاصبان فلسطین دچار سرطان اجتماعی شده‌اند
تسریع عملیات پاکسازی سواحل سوزا از آلودگی نفتی
توافق جنایت ذیل توافق چارچوب!