×
فرهنگی
شناسه خبر : 318790
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/30 ساعت 19:38
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد

وداع با «صدای نثر ایمان»؛

پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد

پرویز خرسند، نویسنده برجسته، اولین سردبیر هفته‌نامه سروش و همراه وفادار دکتر علی شریعتی، در 86 سالگی چشم از جهان فروبست. خرسند که به تعبیر شریعتی، نثر امروز را در خدمت ایمان دیروز قرار داده بود، کارنامه درخشانی از مبارزات سیاسی دوران پهلوی، مدیریت فرهنگی در حسینیه ارشاد و خلق آثار ماندگاری همچون "اسطوره هابیل و قابیل" را از خود به یادگار گذاشت.

نورنیوز- گروه فرهنگی: پرویز خرسند به عنوان اولین سردبیر هفته‌نامه سروش بعد از انقلاب اسلامی ایران در ۸۶ سالگی درگذشت.

از او به عنوان نویسنده‌ای یاد می‌شد که به تعبیر دکتر علی شریعتی «نثر امروز را در خدمت ایمان دیروز ما قرار داد».

پرویز خرسند از دوستان دکتر علی شریعتی بود. او متولد ١٣١٩، ویراستار کتب علی شریعتی و از قدیمی‌ترین همراهان او، ویراستار نشریات حسینیه ارشاد در دهه ١٣٥٠، زندانی سیاسی عصر پهلوی، محقق بنیاد شاهنامه به مدیریت استاد جلال‌الدین همایی، پایه‌گذار و اولین سردبیر هفته‌نامه سروش بعد از انقلاب اسلامی ایران (١٣٦٠-١٣٥٨) است.

شریعتی در بخشی از نامه خود به خرسند نوشته بود: «خرسند عزیزم! دلم در این سال‌های بدی که برای ما غریبان زمانه پیش آمده است بر تو می‌لرزد؛ چنانچه بارها بر رشحه زیبایی قلم تو می‌لرزد ...»

از آثار خرسند می‌توان به «اسطوره هابیل و قابیل» (که نوار کاست آن در دهه ١٣٥٠ با تیراژ میلیونی توسط حسینیه ارشاد به فروش رسید)، «برزیگران دشت خون»، «آنجا که حق پیروز است» (با مقدمه محمدرضا حکیمی)، «مرثیه‌ای که ناسروده ماند» (با مقدمه محمدتقی شریعتی)، «شهید همه اعصار»، «من»، «یگانه و دیوار» (خاطرات زندان)، «پیغام زخم» و «شرح ادبی نهج‌البلاغه» اشاره کرد.

در همین راستا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پیامی درگَذشت پرویز خرسند، نویسنده، روزنامه‌نگار و از چهره‌های اثرگذار عرصه فرهنگ و مطبوعات را تسلیت گفت.

متن پیام سیدعباس صالحی به این شرح است:

«درگذشت زنده‌یاد پرویز خرسند، نویسنده، روزنامه‌نگار و از چهره‌های اثرگذار عرصه فرهنگ و مطبوعات، موجب تأسف و تأثر شد. ایشان از نسل اهل قلمی بود که نوشتن را تنها ابزار بیان نمی‌دانستند، بلکه آن را مسئولیتی در قبال جامعه، فرهنگ و انسان تلقی می‌کردند. سال‌های طولانی حضور ایشان در عرصه نویسندگی، روزنامه‌نگاری و فعالیت‌های فرهنگی، با دغدغه‌مندی نسبت به مسائل اجتماعی و فرهنگی همراه بود و آثار و نوشته‌هایش، بازتاب نگاه انسانی، جست‌وجوگر و متعهد به تحولات زمانه به شمار می‌رفت.

زنده‌یاد خرسند در دوره‌ای از تاریخ مطبوعات ایران قلم زد که رسانه، بیش از هر زمان دیگر، میدان گفت‌وگو، اندیشه و مسئولیت اجتماعی بود. او کوشید در میان فرازونشیب‌های فرهنگی و اجتماعی، شأن قلم و جایگاه اندیشه را پاس بدارد و از همین رو، نامش در حافظه بخشی از جامعه فرهنگی و رسانه‌ای کشور، با تلاش برای آگاهی‌بخشی، روایت صادقانه و دغدغه نسبت به فرهنگ این سرزمین پیوند خورده است. بی‌تردید فقدان چهره‌هایی از این گونه، تنها از دست رفتن یک نویسنده یا روزنامه‌نگار نیست؛ بلکه یادآور نسلی است که با سختکوشی، مطالعه و تعلق خاطر به فرهنگ ایران، در شکل‌گیری فضای فکری و رسانه‌ای معاصر سهم داشتند.

اینجانب درگذشت این چهره فرهنگی را به خانواده محترم ایشان، دوستان، شاگردان، اصحاب رسانه و جامعه فرهنگی کشور تسلیت می‌گویم و از درگاه خداوند متعال، برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان، صبر و آرامش خواستارم.»


نظرات

آخرین اخبار
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ شنیده شدن صدای انفجار در سیریک و قشم
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا
غریب‌آبادی: شورای حکام نباید محل سفیدشویی تجاوز نظامی باشد
مراسم تشییع دو شهید نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد
بازگشت بیش از 20 هزار حاجی به کشور تاکنون
سیتی‌بانک: احتمال افت 20 درصدی قیمت طلا در تابستان
قیمت بنزین سوپر وارداتی در بورس انرژی مشخص شد
آغاز ویژه‌برنامه «جام 26» با دکوری الهام‌گرفته از ورزشگاه آزادی