×
اجتماعی
شناسه خبر : 318583
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 21:19
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند

صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: صدها نفر دیگر از زائران ایرانی که پیش از این موفق به اعزام نشده بودند، ظرف روزهای آینده و پیش از آغاز مناسک اصلی به جمع سایر حجاج خواهند پیوست.

نورنیوز- گروه اجتماعی: در نشست سه‌شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نمانیده ولی فقیه در امور حج و زیارت در شهر مکه مکرمه تشکیل شد، رئیس سازمان حج و زیارت مهم‌ترین خروجی پیگیری‌های انجام شده برای فراهم شدن امکان تشرف صدها نفر از زائران جامانده به حج تمتع را تشریح کرد.

رایزنی برای صدور ویزای جامانده‌های حج

علی‌رضا رشیدیان، با تشریح آخرین وضعیت عملیات حج ۱۴۰۵ افزود: ۲۹ هزار و ۷۷۲ نفر زائر و عوامل اجرایی اکنون در عربستان هستند و با پیگیری‌های مستمر دستگاه دیپلماسی، مجموعه حج و زیارت و تعامل کشور میزبان (عربستان)، صدها نفر دیگر از زائران ایرانی که پیش از این موفق به اعزام نشده بودند، ظرف روزهای آینده و پیش از آغاز مناسک اصلی به جمع سایر حجاج خواهند پیوست.

رییس سازمان حج و زیارت گفت: این گروه شامل افراد «تبعی» (همسر، اعضای خانواده و ...) می‌شوند که برخی از افراد خانواده‌هایشان در مکه حضور دارند و به این ترتیب دغدغه این افراد برطرف خواهد شد.

رشیدیان افزود: برنامه‌ریزی برای اختصاص چند پرواز ویژه به منظور انتقال این زائران در حال انجام است تا در اسرع وقت برای انجام مناسک به بقیه حجاج بپیوندند.

بنابر گزارش سازمان حج و زیارت، رییس این سازمان حج و زیارت گفته است: حدود ۲۰۰ نفر از اعضای برخی خانواده‌ها موفق به اعزام نشده‌اند و وزیر امور خارجه با همتای عربستانی خود در این‌باره رایزنی کرده و فهرست این افراد در اختیار مسئولان وزارت امور خارجه عربستان قرار گرفته است.

محمد آزاد، مسئول کمیته ایام تشریق در نشست شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، از آمادگی برای اسکان و خدمات‌رسانی در عرفات، مشعر و منا خبر داد و گفت: امسال با استفاده از اپلیکیشن «حج من»، امکان ثبت و پایش لحظه‌ای چالش‌ها و اقدام برای رفع آن فراهم آمده است.

او همچنین با اشاره به اینکه اقلامی چون چتر، قمقمه، پتو و بالش برای ایام تشریق در اختیار زائران قرار خواهد گرفت، از هماهنگی ویژه میان گروه‌های پزشکی و راهنمایان در مسیربازگشت از جمرات به چادرهای منا برای امدادرسانی خبر داد.

شایع‌ترین بیماری‌ها در میان زائران

این جلسه با گزارش رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در باره وضعیت سلامت حجاج ادامه یافت. او اعلام کرد: تاکنون بیش از ۶۰ هزار خدمت درمانی به زائران ارائه شده است که از جمله شامل ۳۰ هزار ویزیت عمومی و ۴۶۰۰ ویزیت تخصصی می‌شود.

دکتر سید علی مرعشی با بیان اینکه از ۱۰۳ مورد اعزام بیمار به بیمارستان‌های سعودی، تنها ۴نفر همچنان بستری هستند، شایع‌ترین مراجعات را مربوط به بیماری‌های تنفسی و اسکلتی- عضلانی عنوان کرد.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت هم راه‌اندازی «مرکزکنترل و هماهنگی عملیات بهداشتی» در حج امسال را اقدامی مثبت برای آگاهی از تعداد مراجعان به مراکز درمانی و بیماری‌های مبتلابه در میان زائران دانست.

مسئول حمل‌ونقل درون‌شهری در مکه نیز با ارائه گزارشی از وضعیت جابه‌جایی زائران در ساعات مختلف شبانه‌روز در مکه گفت: خدمات‌رسانی در سه ایستگاه اصلی «جمرات»، «باب‌علی» و «اجیاد» با ظرفیت عملیاتی ۶۷ دستگاه اتوبوس در حال انجام است.

او با اشاره به اینکه ایستگاه جمرات با بیش از ۱۵ هزار نفر، بیشترین حجم جمعیتی را به خود اختصاص داده است، افزود: تمهیدات لازم برای انتقال زائران از جمرات به سمت «باب‌علی» با استفاده از اتوبوس‌های گردشی و عمومی اندیشیده شده است تا حجاج از فرصت حضور در مسجدالحرام بیشترین بهره را ببرند.

حج موفق دیگری در کارنامه ایرانی‌ها ثبت شود

نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت هم با اشاره به نزدیک شدن به ایام تشریق، خاطرنشان کرد: اوج فعالیت‌ها و برنامه‌های حج در دو هفته پیش‌رواست و باید تدبیر شود که حج موفق دیگری به کارنامه حج‌گزاری ایرانیان در این سزمین افزوده شود.

او اظهار کرد: در مورد برنامه‌های حج هر روز نکات امید بخشی شنیده می‌شود و همه باید تلاش کنیم اگر کاستی هم وجود دارد برطرف شود.

گله زائران ایرانی از برخی هتل‌ها

در پایان این نشست، مدیر واحد بازرسی بعثه با اشاره به بازدیدهای میدانی از هتل‌ها و کاروان‌ها، به برخی از دغدغه‌های زائران اشاره کرد و لزوم پیگیری برای رفع مسائل اقامتی در هتل‌ها را یادآور شد.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت هم با بیان اینکه در برخی موارد در حوزه اسکان به توجه بیشتر نیاز است تا رضایتمندی زائر هم افزایش یابد، از مسئولان سازمان حج خواست تا تعهدات مندرج در قراردادهای اسکان را پیگیری کنند.

نواب افزود: در صورت رعایت نشدن مفاد قرارداد از طرف شرکت‌های کشور میزبان (عربستان)، در واقع مسئولان مربوطه حق زائر را ضایع و تعهد به سازمان حج را هم ادا نکرده‌اند و می‌توان از مبلغ اجاره و یا حسن انجام کار کسر کرد.

نمانیده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین تاکید کرد: در حوزه تغذیه نیز به نحوی تدبیر شود که کاستی مشاهده نشود. این امر با بازرسی‌های مستمر و بررسی‌های دقیق‌تر امکان‌پذیر است و سازمان حج با توجه به ظرفیت و تجربه‌ای که دارد در این خصوص تدبیر کند.


اخبار مرتبط
مدینه از زائران ایرانی خالی شد/ آغاز فصل جدید عملیات حج 1405
شنبه 1405/03/02 ساعت 16:45
مدینه از زائران ایرانی خالی شد/ آغاز فصل جدید عملیات حج 1405
پرونده حضور زائران ایرانی در مدینه منوره در حج 1405 بسته شد؛ با خروج آخرین گروه از زائران کشورمان از شهر پیامبر(ص)، عملیات اسکان و انتقال زائران ایرانی در این شهر با موفقیت به اتمام رسید.
تشرف 30 هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی
جمعه 1405/03/01 ساعت 13:30
تشرف 30 هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی
سازمان حج و زیارت اعلام کرد تا پایان 31 اردیبهشت، بیش از 29 هزار زائر ایرانی با انجام 131 پرواز وارد عربستان شده و در شهرهای مکه و مدینه اسکان یافته‌اند.
جزئیات ثبت‌نام و دریافت ارز حج تمتع 1405 اعلام شد
چهارشنبه 1405/02/09 ساعت 12:11
جزئیات ثبت‌نام و دریافت ارز حج تمتع 1405 اعلام شد
سازمان حج و زیارت دستورالعمل دریافت ارز حج تمتع 1405 را منتشر کرد؛ هر زائر می‌تواند تا سقف 500 دلار از طریق پیام‌رسان بله یا مراجعه حضوری به بانک ملی ارز دریافت کند.
نخستین گروه حج تمتع 1405 بامداد امروز عازم مدینه شد
شنبه 1405/02/05 ساعت 09:31
نخستین گروه حج تمتع 1405 بامداد امروز عازم مدینه شد
نخستین گروه زائران ایرانی حج تمتع 1405 پس از برقراری پروازها، صبح شنبه عازم مدینه شد تا مقدمات اسکان و خدمات کاروان‌های ایرانی را فراهم کند.
نظرات

آخرین اخبار
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت