×
اجتماعی
شناسه خبر : 318421
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 09:36
بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند

معاون رئیس‌جمهور:

بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند

معاون رئیس‌جمهور با انتقاد شدید از اختلالات اینترنتی، آن را عامل اصلی تبعیض علیه زنان و مانع مشارکت اقتصادی آنان دانست؛ هم‌زمان وزیر ارتباطات ضمن اشاره به موفقیت زنان در پروژه ماهواره ناهید، نسبت به آسیب‌های جدی قطعی اینترنت هشدار داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی : وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیدستار هاشمی در دیدار با زهرا بهروز آذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با قدردانی از حضور و نقش‌آفرینی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در دولت، اظهار کرد: حضور سرکار خانم بهروز آذر در دولت منشاء خیر و اثرات فراوانی بوده و نگاه تخصصی و دغدغه‌مند ایشان در حوزه زنان و خانواده می‌تواند به تقویت عدالت اجتماعی و توسعه متوازن کشور کمک کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های زنان در عرصه‌های علمی و فناوری، تصریح کرد: هرجایی که بانوان حضور فعال و پررنگی داشته‌اند، خوش درخشیده‌اند و توانسته‌اند نقش مؤثری در پیشبرد اهداف کشور ایفا کنند.

وزیر ارتباطات با اشاره به حضور زنان در صنایع پیشرفته کشور، افزود: امروز در پیچیده‌ترین صنایع نیز شاهد حضور فعال و اثرگذار زنان هستیم و هرجا فرصت و اعتماد به بانوان داده شده، اتفاقات ویژه‌ای رقم خورده است.

نقش‌آفرینی زنان در صنایع فضایی و فناوری‌های پیشرفته

هاشمی با اشاره به پروژه‌های راهبردی حوزه فضایی، گفت: پروژه ماهواره «ناهید۲» با محوریت زنان اندیشمند و فرهیخته کشور با موفقیت در مدار قرار گرفت و اکنون در حال خدمت‌رسانی است که این موضوع نشان‌دهنده ظرفیت بالای زنان ایرانی در عرصه‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های پیشرفته است.

وی توسعه عادلانه ارتباطات را از محورهای اصلی برنامه‌های وزارت ارتباطات دانست و تأکید کرد: توسعه عادلانه ارتباطات، رکن کار ماست نه پیوست آن؛ اساساً عدالت، محور اصلی سیاست‌گذاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود.

اتصال روستاها و اجرای پروژه «ایران دیجیتال»

وزیر ارتباطات با اشاره به برنامه‌های توسعه ارتباطات روستایی، اظهار کرد: یکی از مصادیق این نگاه، توسعه ارتباطات در دورافتاده‌ترین نقاط کشور است و تلاش می‌کنیم تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ارتباطی پرسرعت و پایدار متصل شوند.

هاشمی همچنین از اجرای پروژه «ایران دیجیتال» با همکاری وزارت آموزش و پرورش خبر داد و افزود: این پروژه بزرگ با هدف تربیت نیروی متخصص در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در میان دانش‌آموزان سراسر کشور دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: به واسطه اجرای این طرح، دانش‌آموزان در محروم‌ترین مناطق کشور نیز به آموزش‌های برابر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دسترسی پیدا کرده‌اند و این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز عدالت آموزشی و شکوفایی استعدادها در سراسر کشور باشد.

اینترنت، بستر توسعه و پیشرفت کشور

وزیر ارتباطات با تأکید بر اهمیت اینترنت در فرآیند توسعه کشور، گفت: دسترسی عادلانه به اینترنت با هدف فراهم‌سازی بستر توسعه کشور دنبال می‌شود و اینترنت امروز به زیرساختی برای رشد، پیشرفت و ارائه خدمات در حوزه‌های مختلف تبدیل شده است.

وی با اشاره به برنامه اتصال مدارس کشور به اینترنت پرسرعت و پایدار، تصریح کرد: متعهد شده‌ایم مدارس کشور را به اینترنت باکیفیت، پایدار و پرسرعت متصل کنیم اما قطعی‌های اخیر اینترنت روند توسعه این حوزه را کند کرده و آسیب‌هایی را به این مسیر وارد کرده است.

هاشمی ادامه داد: اختلال و قطعی اینترنت، حوزه‌های مختلف از جمله سلامت، بهداشت، آموزش و کسب‌وکار را با مشکلات و چالش‌های متعددی مواجه کرده و آثار گسترده‌ای بر زندگی مردم برجای گذاشته است.

تبعیض در دسترسی به اینترنت، زمینه‌ساز نابرابری اجتماعی است

زهرا بهروز آذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده نیز با اشاره به اصل بیستم قانون اساسی، بر ضرورت ایجاد بسترهای برابر برای زنان و مردان تأکید کرد و گفت: دولت‌ها موظفند شرایطی را فراهم کنند که همه افراد جامعه بتوانند به صورت برابر و عادلانه از منابع و امکانات، به‌ویژه اینترنت، بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به تأثیر قطعی اینترنت بر زندگی زنان، افزود: بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند، زنان هستند؛ زیرا بسیاری از فعالیت‌های آموزشی، شغلی و اقتصادی آنان به بستر اینترنت وابسته است.

بهروز آذر با بیان اینکه سهم زنان از تحصیلات دانشگاهی حدود ۶۰ درصد است اما مشارکت اقتصادی آنان در بازار کار تنها حدود ۱۴ درصد برآورد می‌شود، اظهار کرد: قطعی اینترنت تأثیر مستقیمی بر کاهش بهره‌مندی زنان از این فضا داشته است.

تقدیر از توسعه زیرساخت‌های ارتباطی

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با قدردانی از اقدامات وزارت ارتباطات در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، گفت: وزارت ارتباطات متولی توسعه اینترنت در کشور بوده و گسترش اینترنت در مناطق روستایی و کمتر برخوردار، به توانمندسازی زنان کمک کرده است.

وی همچنین با اشاره به پیامدهای تبعیض در دسترسی به اینترنت، تصریح کرد: تبعیض در دسترسی به اینترنت، زمینه‌ساز تبعیض اجتماعی به‌ویژه در میان زنان می‌شود و محروم‌ترین گروه‌ها در این حوزه، زنان خانه‌دار هستند.

بهروز آذر تأکید کرد: محدودیت‌ها و مشکلات موجود در دسترسی به اینترنت، مسائل و چالش‌های پیچیده‌ای را در جامعه ایجاد کرده و ضرورت دارد سیاست‌گذاری‌ها به سمت توسعه دسترسی عادلانه و پایدار برای همه اقشار جامعه حرکت کند.


ایرنا
اخبار مرتبط
چرا سهم زنان از اقتصاد ایران کمتر از شایستگی آنهاست؟
جمعه 1405/03/08 ساعت 12:30
نورنیوز بررسی می‌کند،
چرا سهم زنان از اقتصاد ایران کمتر از شایستگی آنهاست؟
آمارهای بانک جهانی نشان می‌دهد نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران به 14 درصد رسیده؛ عددی که اگرچه نسبت به سه دهه گذشته رشد داشته، اما هنوز با ظرفیت واقعی زنان ایرانی فاصله‌ای معنادار دارد.
یک دولت و سه شرکت
چهارشنبه 1405/02/30 ساعت 10:12
کامبیز نوروزی:
یک دولت و سه شرکت
مسدودکردن اینترنت بین‌المللی و پس از آن فروش چیزی به نام اینترنت پرو، معمایی است که پاسخش را دولت باید بدهد؛ اما هم سخنگوی دولت و هم وزیر مربوطه خود را بی‌خبر نشان می‌دهند. فروشنده اصلی اینترنت پرو، شرکت ارتباطات سیار یا همان شرکت همراه اول است.
نارضایتی 70 درصدی مردم از محدودیت‌های اینترنتی در نظرسنجی ریاست‌جمهوری
دوشنبه 1405/02/28 ساعت 18:08
نارضایتی 70 درصدی مردم از محدودیت‌های اینترنتی در نظرسنجی ریاست‌جمهوری
معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه سیاست پایدار کشور نباید بر محدودسازی اینترنت باقی بماند، گفت: 70 درصدی مردم از محدودیت اینترنت انتقاد دارند و بر اساس نظرسنجی مرکز ریاست‌جمهوری، مردم نسبت به محدودیت اینترنت ناراضی هستند.
نظرات

آخرین اخبار
سخنگوی دولت: گرانی‌ها را انکار نمی‌کنیم / منابع اصلاح قیمت بنزین صرف معیشت می‌شود
دلار توافقی در آستانه کانال 165 هزار تومان؛ قیمت امروز سه‌شنبه 24 شهریور اعلام شد
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405 ؛اختلاف میلیاردقیمت بازار و کارخانه
وزیر آموزش‌وپرورش: مدارس مهرماه حضوری بازگشایی می‌شوند
ایران، بریکس و سازمان شانگهای
ایمان یمنی و خردمندی یمانی!
سرمربی السد بعد از باخت به استقلال: خیلی ضعیف بودیم
تنگنای آژانس/پیش از آنکه فرصت مذاکره از بین برود باید کانال‌های دیگری را باز کرد
سردار موسوی: عظمت و شکوه بعثت را در خیابان‌ها حفظ کنید
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ساعت خاموشی گچساران و سی‌سخت
جزئیات سرنگونی پهپاد MQ1 در غرب تنگه هرمز
نظارت عمومی بر عدالت/ اصرار رئیس قوه به علنی‌شدن دادگاه‌ها
ازنفتکش 800 هزاردلاری تا«محاصره در محاصره»؛پارادوکس دوم آمریکادرجنگ باایران چگونه شکل گرفت
سیاست نامه | حسن روحانی چه گفت؟ و چرا حساسیت برانگیز شد؟
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکادر روز شصت‌وششم؛انهدام پهپادMQ1 درهرمز وحمله به قایق‌ صیادی
صندلی خالی اسلامی و راز پررنگ پشت پرده
جدول قطع برق استان کرمانشاه امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ برنامه خاموشی جوانرود و پاوه
کالابرگ شهریور فردا شارژ می‌شود؛ کدام کدملی‌ها مشمول هستند؟
برنامه مسابقات فوتبال امروز سه شنبه 24 شهریور 1405؛ ساعت بازی گل گهر و الجزیره
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 24 شهریور 1405 /رعدوبرق و گردوخاک در راه است + وضعیت استانها
دیابت و نارسایی کلیه؛ سیاه‌دانه چه کمکی به بیماران می‌کند؟
جلسه اضطراری شورای امنیت درباره وضعیت «باب المندب»
سرلشکر رضایی: تا تحقق شروط ایران، هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود
خشکیدگی خوشه خرما؛ چالش قدیمی که تولید خرمای ایران را تهدید می‌کند
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان