×
بین الملل
شناسه خبر : 318360
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/28 ساعت 21:20
مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند

نیویورک‌تایمز:

مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند

نیویورک تایمز گزارش داد آمریکا، دانمارک و گرینلند طی ماه‌های اخیر مذاکرات محرمانه‌ای در واشنگتن درباره آینده این جزیره قطبی برگزار کرده‌اند.

نورنیوز- گروه بین الملل: «نیویورک تایمز» در گزارشی نوشت: در حالی که تنش‌ها با ایران همچنان ادامه دارد، به نظر می‌رسد وسواس ترامپ نسبت به گرینلند به حاشیه رفته باشد اما طی چهار ماه گذشته، مذاکره‌کنندگان ایالات متحده، گرینلند و دانمارک ـ که مسئول امور خارجی گرینلند است ـ در واشنگتن مذاکرات محرمانه‌ای درباره آینده گرینلند برگزار کرده‌اند.

هدف این مذاکرات این بود که راهی برای عقب‌نشینی ترامپ از تهدیدهایش درباره تصرف نظامی گرینلند پیدا شود و بحرانی که خطر از هم پاشیدن ناتو را به همراه داشت، کاهش یابد اما رهبران گرینلند نگران‌اند که آنچه در حال پیشنهاد شدن است، نقش بسیار گسترده‌تر آمریکا در این جزیره قطبی باشد. آنها همچنین ترس این را دارند که اگر درگیری‌ها با ایران فروکش کند، ترامپ دوباره فشارها را متوجه آنها کند.

برخی سیاستمداران گرینلند حتی تاریخی را در تقویم خود علامت زده‌اند که باید مراقب آن باشند: ۱۴ ژوئن، روز تولد ترامپ.

تحقیقی از نیویورک تایمز که بر پایه گفت‌وگو با مقاماتی در واشنگتن، کپنهاگ و گرینلند انجام شده، نشان می‌دهد که ایالات متحده در تلاش است توافق نظامی قدیمی را تغییر دهد تا تضمین کند نیروهای آمریکایی بتوانند حتی در صورت استقلال گرینلند، برای همیشه در آنجا بمانند. این ایده در عمل نوعی بند دائمی است و گرینلندی‌ها آن را دوست ندارند.

آمریکا مذاکرات را فراتر از مسائل نظامی برده و خواهان حق وتوی موثر بر هرگونه قرارداد عمده سرمایه‌گذاری در گرینلند است تا رقبایی مانند روسیه و چین را کنار بزند. گرینلندی‌ها و دانمارکی‌ها به‌شدت با این موضوع مخالف‌اند.

ایالات متحده درباره همکاری با گرینلند بر سر منابع طبیعی نیز گفت‌وگو می‌کند. این جزیره سرشار از نفت، اورانیوم، عناصر نادر خاکی و دیگر مواد معدنی حیاتی است، هرچند بخش زیادی از آن در عمق یخ‌های گرینلند دفن شده است.

وزارت دفاع آمریکا با سرعت در حال پیشبرد برنامه‌های توسعه نظامی است و اخیرا یک افسر تفنگداران دریایی را به شهر «نارسارسواک» در جنوب گرینلند فرستاده تا فرودگاه متعلق به دوران جنگ جهانی دوم، بندر و مکان‌هایی را که نیروهای آمریکایی می‌توانند در آن مستقر شوند، بررسی کند.

مقامات گرینلند نگران‌اند که خواسته‌های آمریکا آن‌قدر سنگین باشد که در عمل به محدود شدن حاکمیت آن‌ها منجر شود. با وجود تمام صحبت‌های مقامات دانمارکی و آمریکایی مبنی بر اینکه آینده گرینلند به ۵۷ هزار ساکن آن بستگی دارد، مقامات گرینلندی می‌گویند خواسته‌های آمریکا می‌تواند دست آن‌ها را برای نسل‌های آینده ببندد.

«یوستوس هانسن» عضو پارلمان گرینلند در این باره گفت که اگر آمریکایی‌ها به همه خواسته‌های‌شان برسند، دیگر هیچ استقلال واقعی وجود نخواهد داشت.


نظرات

آخرین اخبار
خنده شاید قدمتی 15 میلیون ساله داشته باشد
کارت قرمزِ سیاست؛ وقتی ترامپ قانون فوتبال را عوض می کند
رازهایی که دست‌خط شما از مغزتان فاش می‌کند
اسپانیا صعود کرد، رؤیای آخرین جام جهانی رونالدو فرو ریخت
پایان کار کمیته دولتی حماس در نوار غزه
هشدار نهاد مالی اروپا درباره ادامه جنگ با ایران
جی‌پی مورگان خبر داد: بازار نفت در آستانه موج عرضه جدید
وزیر فرهنگ: دشمنان از حضور میلیونی مردم در بدرقه رهبر شهید درس بگیرند
آلمان: جنگ آمریکا علیه ایران به اقتصاد ما آسیب زده است
قاتل فراری پس از دو سال در شوشتر دستگیر شد
آماده‌باش کامل پلیس برای مدیریت ترافیک تشییع رهبرشهید در قم
ذوالقدر: یک معادله جدید در تهران شکل گرفت/ترامپ با مردم ایران با احترام صحبت کن
مدافع گل‌گهر در آستانه پیوستن به پرسپولیس
وزارت امور خارجه روسیه سفیر سوئد را احضار کرد
تغییر محل اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در مسجد جمکران
محور چالوس و آزادراه تهران–شمال یک‌طرفه شد
بقائی:رهبر شهید میراثی از عزت و استقلال‌خواهی برای ملت به یادگار گذاشت
یزد برای شرکت در تشییع رهبر شهید فردا سه‌شنبه تعطیل است
عارف غلامی در آستانه جدایی از استقلال
نمایندگی ایران در سازمان ملل: تشییع رهبر شهید نمایش پیوند ملت و دولت بود
قالیباف: قاتلان قائد امت به سزای عمل‌شان خواهند رسید
کاهش مشارکت آمریکا در ناتو بجای خروج از ائتلاف
منطقه آزاد قشم هم به جمع شهرهای تعطیل پیوست
پیام فرزند آیت‌الله سیستانی به دفتر رهبر انقلاب چه بود؟
ترامپ: رئیس جمهور چین به آمریکا می‌آید
سی‌ان‌ان: امروز اوج مراسم تشییع در تهران بود
آماده‌سازی نجف برای استقبال رسمی از پیکر رهبر شهید
هشدار هواشناسی درباره بارش شدید و گردوخاک در 7 استان
کاشان و آران و بیدگل فردا تعطیل شد
امارات در پی طرح ضدایرانی در شورای آیمو
بدرقه‌ای که در تهران تاریخ ساز شد/پیکر مطهر رهبر شهید به قم رسید
اژه‌ای: ملت ایران رستاخیز ملی را در تاریخ ثبت کرد
تخلیه 10 هزار نفر در جنوب فرانسه در پی آتش‌سوزی گسترده
ادارات استان بوشهر هم فردا سه شنبه تعطیل است
ادارات و مراکز آموزشی مازندران فردا تعطیل است
بازگشت ساعات کاری متروی تهران به وضعیت عادی
رویترز: تشییع تهران پیام قدرت و انسجام ایران را به جهان مخابره کرد
اما و اگرهای افزایش حقوق نیروهای مسلح
عربستان بزرگ‌ترین تخفیف نفتی خود از دوران کرونا را اعمال کرد
از میدان تشییع تا میز مذاکره؛ نمایش قدرتی که جنگ نتوانست بشکند
زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد تغییر نکرد
ادارات استان سمنان دو روز تعطیل شد
تشییع تهران یکی از بزرگ‌ترین تجمعات تاریخی ایران بود
حملات توپخانه‌ای و هوایی اسرائیل به جنوب لبنان
رسانه های جهان از تشییع میلیونی پیکر رهبر شهید چه گفتند؟
رسانه عبری: رهبر ایران برای خونخواهی برنامه دارد
سرگردانی کاروان سنگال در آمریکا پس از حذف از جام جهانی
دعوت عمار حکیم از مردم عراق برای حضور در مراسم رهبر شهید
ادارات خراسان شمالی تعطیل شد
باکو سفیر روسیه را احضار کرد