×
اقتصادی
شناسه خبر : 318345
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/28 ساعت 20:50
سازمان بورس از پشت‌پرده بسته ماندن 42 نماد بازار چه گفت؟

سازمان بورس از پشت‌پرده بسته ماندن 42 نماد بازار چه گفت؟

معاون نظارت بر بورس‌ها، اعلام کرد به دلیل آسیب دیدگی و افشاهای اخیر ناشران در جنگ، در بورس فردا 42 نماد شامل حدود 35 درصد ارزش بازار بسته خواهند ماند و معاملات با یک ساعت تمدید تا ساعت 13:30 ادامه خواهد یافت تا فشار بر بازار کاهش یابد و فضایی آرام برای معامله‌گران فراهم شود.

نورنیوز- گروه اقتصادی: حمید یاری در یک برنامه تلویزیونی، گفت: معاملات آن دسته از صندوق‌های سهامی که بیش از 35 درصد پرتفوی آن‌ها شامل سهام شرکت‌های دسته یک، دو و سه باشد متوقف خواهد ماند. دلیل این تصمیم آن است که اگر سرمایه‌گذاران درخواست ابطال واحدهای صندوق را ثبت کنند، مدیر صندوق مجبور می‌شود سایر سهام موجود در پرتفوی صندوق را بفروشد. به همین دلیل، برای جلوگیری از فشار مضاعف و برای حمایت از بازار، تصمیم گرفته شد معاملات این صندوق‌ها نیز فعلاً بسته بماند.

یاری گفت: تلاش ما بر مبنا این بوده که تا حد ممکن تغییرات غیرضروری در قواعد معاملات و ریزساختارها ایجاد نشود. البته اگر نیاز به مداخله وجود داشته باشد، حتماً اقدام می‌کنیم؛ همان‌طور که در برخی حوزه‌ها نیز این اقدامات انجام شد. اما سعی کردیم فعالان بازار با فضای کاملاً جدید و ناشناخته‌ای مواجه نشوند و شرایط تا حد امکان بر همان روال کلی گذشته حفظ شود.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس گفت: طبیعتاً ممکن است نگرانی‌هایی درباره احتمال بسته شدن دوباره بازار وجود داشته باشد. به همین منظور در جلساتی که در هیئت‌مدیره سازمان بورس، ارکان بازار و با فعالان بازار برگزار شد، تأکید ما بر این بود که دیگر بازار تعطیلی طولانی‌مدت نداشته باشد؛ مگر این‌که اتفاقات بسیار خاص و ویژه‌ای رخ دهد.

وی افزود، در شرایط عادی، برنامه این است که بازار پس از بازگشت به مدار معاملات، دیگر با توقف‌های طولانی مواجه نشود.

42 نماد بازار فردا بسته خواهند ماند

 معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس، در برنامه تلویزیونی میز اقتصاد مطرح کرد: بازار سهام برای مدت طولانی بسته بوده و در این مدت اتفاقاتی برای برخی ناشران رخ داده است. تعدادی از ناشران، بر اساس قوانین و مقررات، باید افشای «الف» داشته باشند. زمانی که افشای «الف» انجام می‌شود، نماد آن ناشر در روز بعد با دامنه باز بازگشایی می‌شود. در شرایط عادی بازار، چون این افشاها در طول زمان پراکنده است، تعداد زیادی افشای «الف» به‌صورت هم‌زمان نداریم؛ اما اکنون تعداد این افشاها زیاد شده است. به همین دلیل، بازار عادی فردا یک ساعت بیش‌تر ادامه خواهد داشت؛ یعنی به جای ساعت 12:30، تا 13:30 فعال خواهد بود. این مجوز برای فردا و پس‌فردا صادر شده تا با توجه به شرایط، فرآیند معاملات بهتر مدیریت شود. در بحث بازگشایی بازار سهام، چند موضوع اساسی وجود دارد. در طول جنگ اخیر، اتفاقاتی برای برخی ناشران رخ داده که می‌توان آن‌ها را در چند دسته تقسیم کرد.

دسته اول، ناشرانی هستند که به‌صورت مستقیم در جنگ آسیب دیده‌اند؛ مانند فولاد خوزستان، فولاد مبارکه، شرکت‌های فجر و مبین در حوزه پتروشیمی و برخی شرکت‌های دارویی و کوچک‌تر. بعضی از این شرکت‌ها آسیب جدی دیده‌اند و برخی دیگر آسیب محدودتری داشته‌اند، اما چون هنوز افشاها و بررسی شرایط آن‌ها کامل نشده، برای صیانت از حقوق سهامداران، نماد این شرکت‌ها فردا بسته خواهد ماند.
دسته دوم، گروه دیگری از شرکت‌ها وجود دارند که وابستگی بالایی به شرکت‌های گروه اول دارند. برای مثال، شرکت‌های فجر و مبین که تأمین‌کننده برق، بخار و خدمات برخی پتروشیمی‌ها بودند. بنابراین، حتی اگر آن شرکت‌ها مستقیم آسیب ندیده باشند، به دلیل توقف کامل تولید و نامشخص بودن زمان بازگشت به شرایط عادی، آن‌ها نیز فعلاً متوقف خواهند بود.

دسته سوم، شرکت‌های سرمایه‌گذاری هستند که درصد بالایی از پرتفوی آن‌ها به سهام همین شرکت‌های آسیب‌دیده اختصاص دارد. در مجموع، حدود 42 نماد اصلی بازار فردا بسته خواهند ماند که چیزی حدود 35 تا 36 درصد ارزش بازار را شامل می‌شود.

در مقابل، حدود 64 درصد دیگر بازار، افشاهای لازم و حداقلی خود را انجام داده‌اند و فردا باز خواهند بود و در دامنه مثبت و منفی 3 درصد معامله می‌شوند. تنها تفاوت این است که ساعت معاملات نسبت به قبل از جنگ، یک ساعت بیش‌تر خواهد بود.

دلیل این افزایش زمان هم آن است که تعدادی از نمادها که با دامنه باز معامله می‌شوند و به دلیل حجم بالای این نمادها، برای عملکرد بهتر سیستم معاملات و همچنین صیانت از حقوق سهامداران، تصمیم گرفتیم فرصت بیشتری برای انجام معاملات فراهم شود تا معامله‌گران با آرامش بیش‌تری تصمیم‌گیری کنند.

به همین دلیل، معاملات فردا و پس‌فردا برای ما اهمیت زیادی دارد؛ چرا که برخی نمادها با دامنه باز معامله می‌شوند و امیدواریم سهامداران رفتار هیجانی نداشته باشند.


اخبار مرتبط
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 12:21
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
رییس سازمان بورس اعلام کرد نماد شرکت‌های آسیب‌دیده پس از گزارشگری مالی کافی و پایان تعطیلی 51 روزه بازار سرمایه، در فرصت مناسب بازگشایی می‌شوند.
اولین روز معاملاتی بورس 1405؛ تقابل صف فروش سنگین با رشد نمادهای بانکی و خودرویی
سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 09:22
اولین روز معاملاتی بورس 1405؛ تقابل صف فروش سنگین با رشد نمادهای بانکی و خودرویی
نخستین روز معاملاتی بازار سرمایه در سال 1405، در حالی از ساعت 9 صبح امروز آغاز به کار کرد که سایه تبعات جنگ بر برخی صنایع سنگینی می‌کند. در حالی که بیش از 10 هزار میلیارد تومان صف فروش در دقایق اولیه شکل گرفته است، بازگشت سبز صنایع ریالی نظیر خودرو، بانک و سیمان نشان از تلاش بازار برای بازیابی تعادل دارد.
انتقاد نماینده مجلس از تعطیلی بورس در شرایط فعلی
یکشنبه 1405/02/27 ساعت 10:27
انتقاد نماینده مجلس از تعطیلی بورس در شرایط فعلی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با انتقاد از تعطیلی بورس تأکید کرد نوسانات بازار سرمایه در شرایط جنگی طبیعی است و نباید فعالیت بورس متوقف شود.
فاصله  زیاد عرضه تا تقاضا در بازار گازوئیل بورس انرژی
شنبه 1405/02/26 ساعت 15:59
فاصله زیاد عرضه تا تقاضا در بازار گازوئیل بورس انرژی
ابتدای آغاز معاملات گازوئیل در بورس انرژی تاکنون، بیش از 56 میلیون لیتر گازوئیل عرضه شده که تنها حدود 10.8 درصد آن به فروش رسیده است.
آمادگی بورس برای بازگشایی از اواسط هفته آینده
جمعه 1405/02/25 ساعت 13:12
آمادگی بورس برای بازگشایی از اواسط هفته آینده
مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس اعلام کرد با تحقق بخش عمده الزامات، احتمال اعلام زمان بازگشایی بازار سهام در هفته آینده وجود دارد.
نظرات

آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
گزارش جنجالی فایننشال‌تایمز درباره دزدی نفتی آمریکا
نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
راه‌اندازی قطار اکو در دستور کار ایران و پاکستان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات پهپادی نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت واردن
رویترز: آمریکا نگران گسترش جبهه جدید در دریای سرخ است
7 راهکار طلایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی در روزهای گرم تابستان
تهران در هرم گرما؛ دما 3 درجه بالا می‌رود
خالق ملودی جاودانه «پلنگ صورتی» درگذشت
افت شدید عبور کشتی‌ها از هرمز
تنگه هرمز اقتصاد ژاپن را لرزاند؛ رکورد کسری تجاری سامورایی‌ها
نورنما | آماده سازی قطعات تازه تفحص شده پیکر شهدای مدرسه میناب برای تشییع
نوراینفو | چند توصیه برای سلامتی روان زنان در خانه
انصارالله: ترامپ نه توان بازکردن هرمز را دارد نه حفاظت از عربستان
رشد بازارهای آسیایی با افزایش تقاضا برای سهام فناوری
پرونده سهمیه آسیایی پیچیده‌تر شد؛ چادرملو دنبال حق خود می‌رود
چین پرتابگرهای فضایی برقی را آزمایش می‌کند
پاسخ قشقاوی به ادعای جدید ترامپ؛ دروغ‌های تکراری دیگر اثر ندارد
سرلشکر حاتمی: به اندازه سر سوزن به دشمن اعتماد نداریم
جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
وزارت کشور: مقدمات صدور گواهینامه رانندگی برای بانوان فراهم شده است
تشدید برخورد با استخراج غیرمجاز رمزارز
زائران اربعین اعتبار 6 ماهه گذرنامه زیارتی را جدی بگیرید
وزش باد شدید و گردوخاک در چند استان
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ جزئیات قتل و ابهامات پرونده
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت مادر شهیدان مظفر
چرا کشورهای عربی وارد میانجیگری ایران و آمریکا شدند؟
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
بهیاران 4 استان جنوبی بدون کنکور دانشجو می‌شوند
ترامپ پروژه‌ای را دنبال می‌کند که اوباما نپذیرفت
ثبت‌نام زائران اربعین حسینی؛ کدام مرزها بیشترین تقاضا را دارند؟
داغ میناب تازه شد؛ تشییع اعضای پیکر 34 شهید مدرسه شجره طیبه
واردات گوشت با قبض انباری؛ ثبت سفارش 110 قلم کالا بدون منشأ ارز آزاد شد
چلسی و دومین خرید گران‌قیمت تاریخ لیگ برتر
حکم اعدام مهدی خانکی اجرا شد؛ جزئیات پرونده عنصر فعال یک گروهک تروریستی
آیا شبکه‌های اجتماعی مقصر اصلی اعتیاد به جراحی زیبایی هستند؟
دوصدایی فرصت یا تهدید؟!
واکنش روسیه به اظهارات روبیو درباره ایران
حمایت ویژه 10 میلیارد تومانی از طرح‌های سلامت
آخرین اخبار اربعین؛ وضعیت امنیتی مرزها و پاسخ وزارت کشور به شایعات
پاسخ وزارت خارجه به اظهارات وزیر خارجه فرانسه درباره ایران
قیمت گوشت قرمز امروز 31 تیر 1405 + جدول قیمت ها
فوتبال ایرانی علیه آزادی بیان
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 تیر 1405+ جدول پخش
ونس و عراقچی دو روایت، یک واقعیت
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در لردگان
اقتصادنگار | عرق ریزی شهروندان در تابستان داغ اجاره نشینی
9 مسئول حفاظت آزمون‌های نهایی به دلیل تخلف برکنار شدند