×
سیاسی
شناسه خبر : 318327
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/28 ساعت 18:08
نارضایتی 70 درصدی مردم از محدودیت‌های اینترنتی در نظرسنجی ریاست‌جمهوری

نارضایتی 70 درصدی مردم از محدودیت‌های اینترنتی در نظرسنجی ریاست‌جمهوری

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه سیاست پایدار کشور نباید بر محدودسازی اینترنت باقی بماند، گفت: 70 درصدی مردم از محدودیت اینترنت انتقاد دارند و بر اساس نظرسنجی مرکز ریاست‌جمهوری، مردم نسبت به محدودیت اینترنت ناراضی هستند.

نورنیوز- گروه سیاسی: محمدجعفر قائم‌پناه روز دوشنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی ارتباطات با عنوان «شریان‌های ارتباطی پایدار ایران؛ حماسه تاب‌آوری شبکه ارتباطی در جنگ تحمیلی سوم» با تأکید بر اینکه سیاست پایدار کشور نباید بر محدودسازی اینترنت باقی بماند، گفت: محدودیت‌های فراگیر ارتباطی به نتایج درستی منتج نمی‌شود، استفاده از فیلترشکن‌ها و ابزارها به شبکه‌ها و سرویس‌های معاند امکان فعالیت داد؛ به‌طوری‌که عوامل دشمن با فرصت‌طلبی از محدودیت‌های ارتباطات، در مسیر آشوب و خیانت به مردم از ابزارهای جایگزین بهره گرفتند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ارتباطات دیجیتال امروز فراتر از یک ابزار فناورانه، به بخشی از زیست روزمره مردم، اقتصاد، آموزش، حکمرانی، فرهنگ و امنیت ملی تبدیل شده است، گفت: همان‌گونه که در گذشته راه، برق و انرژی زیرساخت‌های اصلی توسعه به شمار می‌رفتند، امروز شبکه‌های ارتباطی و زیرساخت‌های دیجیتال نیز در همان منظومه قرار گرفته‌اند.

وی افزود: دولت نگاه به اینترنت و ارتباطات را نگاهی فرصت‌محور و آینده‌نگر می‌داند و توسعه این حوزه را بخشی از برنامه عمومی پیشرفت کشور تلقی می‌کند. ایران نمی‌تواند نسبت به تحولات بزرگ دیجیتال در جهان بی‌تفاوت باشد و آینده اقتصاد، رسانه، خدمات عمومی و حتی حکمرانی بیش از هر زمان دیگری به مسئله ارتباطات گره خورده است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به بحث‌های اخیر درباره دسترسی عمومی به اینترنت، به‌ویژه اینترنت بین‌الملل اظهار داشت: در ماه‌های اخیر این موضوع در افکار عمومی و میان فعالان اقتصادی، دانشگاهی و رسانه‌ای محل بحث و نگرانی بوده است.

قائم‌پناه بیان داشت: در برخی مقاطع و از جمله در رخدادهای تلخ دی‌ماه و نیز در روزهای جنگ رمضان محدودیت‌هایی در دسترسی‌ها اعمال شد، کشور در آن مقاطع با شرایط عادی روبه‌رو نبود و تهدید امنیت عمومی، جنگ روانی، عملیات رسانه‌ای سازمان‌یافته و نگرانی نسبت به زیرساخت‌های حیاتی، تصمیم‌گیری را در وضعیتی دشوار قرار داده بود.

وی تأکید کرد: برخی محدودیت‌ها در چنین فضایی و با منطق مدیریت بحران اعمال شد تا امنیت ملی، جان مردم، آرامش عمومی و پایداری کشور صیانت شود. اکنون سیاست پایدار کشور نمی‌تواند بر محدودسازی بنا شود. در حکمرانی ارتباطات، مسیر درست، فراهم کردن دسترسی، ارتقای کیفیت، افزایش اعتماد، توسعه زیرساخت و توانمندسازی جامعه است.

قائم‌پناه گفت: هر تصمیم محدودکننده اگر در شرایط خاص اجتناب‌ناپذیر تشخیص داده شود، باید متناسب، موقت، دقیق، قابل‌توضیح و قابل‌بازنگری باشد.

وی با بیان اینکه محدودیت‌های فراگیر ارتباطی همواره به نتایج موردانتظار منتهی نمی‌شود، افزود: در مواردی، استفاده گسترده از فیلترشکن‌ها و مسیرهای غیررسمی دسترسی، امکان فعالیت شبکه‌ها و سرویس‌ها را فراهم کرده است. این تجربه نشان می‌دهد که سیاست‌گذاری ارتباطی باید هوشمند، لایه‌بندی‌شده و متناسب با نوع تهدید باشد؛ زیرا محدودیت‌های عمومی اگر بدون تفکیک و ارزیابی مستمر اعمال شود، ممکن است هزینه‌ای بیشتر برای شهروندان، کسب‌وکارها، دانشگاهیان و زندگی روزمره مردم ایجاد کند.

قائم‌پناه با اشاره به تأثیر مستقیم اینترنت بر حوزه سلامت، نمونه‌ای از نیازهای تخصصی در چشم‌پزشکی را مطرح کرد و ادامه داد: در برخی خدمات درمانی، به‌ویژه هنگام استفاده از نرم‌افزارها و سامانه‌های محاسباتی وابسته به شرکت‌های خارجی، دسترسی به اینترنت بین‌الملل برای ادامه کار ضروری است و نبود آن می‌تواند ارائه خدمات پزشکی را با اختلال مواجه کند.

وی تأکید کرد: اینترنت و ارتباطات دیجیتال امروز نه فقط بر اقتصاد و آموزش، بلکه بر سلامت مردم نیز اثر مستقیم دارند و سیاست‌گذاری در این حوزه باید با دقت، عقلانیت و نگاه به منافع عمومی انجام شود.

این مقام مسئول با اشاره به انتقاد ۷۰ درصدی مردم از محدودیت اینترنت، گفت: بر اساس نظرسنجی مرکز ریاست‌جمهوری، مردم نسبت به محدودیت اینترنت ناراضی هستند. 


اخبار مرتبط
بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند
سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 09:36
معاون رئیس‌جمهور:
بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند
معاون رئیس‌جمهور با انتقاد شدید از اختلالات اینترنتی، آن را عامل اصلی تبعیض علیه زنان و مانع مشارکت اقتصادی آنان دانست؛ هم‌زمان وزیر ارتباطات ضمن اشاره به موفقیت زنان در پروژه ماهواره ناهید، نسبت به آسیب‌های جدی قطعی اینترنت هشدار داد.
تأکید مخابرات بر اینترنت پایدار برای همه کاربران
یکشنبه 1405/02/27 ساعت 14:32
تأکید مخابرات بر اینترنت پایدار برای همه کاربران
معاون شبکه شرکت مخابرات ایران با تأکید بر حق دسترسی همگانی به اینترنت اعلام کرد این شرکت در حال توسعه زیرساخت‌ها برای فراهم‌سازی اینترنت پایدار و بدون اختلال برای کاربران است
اختلال اینترنت، گردش مالی کسب‌وکارهای مجازی را تحت تأثیر قرار داد
جمعه 1405/02/25 ساعت 15:04
اختلال اینترنت، گردش مالی کسب‌وکارهای مجازی را تحت تأثیر قرار داد
سخنگوی اتاق اصناف ایران اعلام کرد اختلال و ناپایداری اینترنت موجب کاهش سرعت فعالیت بخشی از اقتصاد دیجیتال و وارد شدن خسارت به کسب‌وکارهای آنلاین شده است.
سخنگوی دولت: اینترنت را حق مردم می‌دانیم
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 20:40
سخنگوی دولت: اینترنت را حق مردم می‌دانیم
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه دسترسی به اینترنت «حق رسمی مردم» است، گفت: در شرایط خاص ممکن است تصمیمات متفاوتی اتخاذ شود.
نظرات

آخرین اخبار
تل‌آویو در تله صمود؛ شکست بزرگ بدون جنگ مستقیم
کاروان پاراوزنه‌برداری یک طلا و یک برنز گرفت
عاصم منیر وارد تهران شد
واکنش سفارت ایران به آلمان در پی اتهام‌زنی بی‌اساس
معمای پرکاری پاکستان!
هند موشک بالستیک کوتاه‌برد آزمایش کرد
تاثیر مثبت جام جهانی بر تولید ناخالص داخلی کانادا
تجمع اعتراضی هزاران نفر از مردم کوبا مقابل سفارت آمریکا
انتقاد پوتین از وضعیت فساد در رژیم کی‌یف
گنبد آهنین و نفربر ارتش اسرائیل زیر حملات حزب الله
اعتراض صدراعظم آلمان به خشونت صهیونیست ها در کرانه باختری
تیم ملی آمریکا مقصد بعدی گواردیولا است؟
اضافه کاری کارکنان بعد از ساعت 13 ممنوع!
یمن: تجاوز جدید با پاسخ قاطع روبرو خواهد شد
تحریم‌های ضدایرانی به هرمز کشیده شد
بقائی: تجاوز آمریکا «غیرضروری» نبود بلکه «مجرمانه» بود
رهبران 7 کشور غربی شهرک سازی در کرانه باختری را محکوم کردند
روبیو ادعا کرد: همه دوست داریم شاهد توافق با ایران باشیم
امتحانات خردادماه در گلستان غیرحضوری شد
پاکستان و آمریکا در اتصال ریلی با هم همکاری می کنند
محاصره و فشار بر باریکه غزه شدت بیشتری گرفت
شکایت گل‌گهر از چادرملو به نفع پرسپولیسی ها
رویترز: یک تیم مذاکره‌کننده قطری در تهران حضور دارد
روابط عمومی سپاه: مذاکره، صحنه دیگری از کارزار میدان نبرد است
وزیر نفت: مردم بهینه انرژی مصرف کنند
15 نفر محکوم فراری در پیشوا تحویل زندان شدند
فتوحات جدید واحدهای ارتش روسیه در اوکراین
تاجرنیا: فوتبال باید برای همه جهان غیرسیاسی باشد
مشاهده خرس سیاه آسیایی در شهر گوهران
هشدار لاوروف به احتمال ازسرگیری جنگ در منطقه خلیج فارس
بقایی: ایران صرفا خواهان احقاق خود است
بحرینی: محاصره دریایی مصداق جنایت جنگی است
تعرفه واردات گوشی‌های پرچمدار چقدر شد؟
حمله هوایی انتحاری حزب الله به پادگان برانیت
افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی
پایان 10 سال حکمرانی گواردیولا بر منچسترسیتی+فیلم
کشف محموله نیم کیلویی شیشه در ملکان
برپایی 7 مرکز عرضه دام زنده در پایتخت برای عید قربان
آخرین فرصت ثبت‌نام در طرح مشارکت در تولید ایران‌خودرو
انصراف نماینده فلسطین از نامزدی نایب‌رئیسی مجمع عمومی سازمان ملل
بقایی سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده شد
هشدار امارات درباره تبعات تنش جدید بین ایران و آمریکا
خشم هواداران فوتبال از لیست جنجالی انگلیس
تلاش‌ها برای توقف جنگ وارد مرحله حساسی شده است
عقب‌نشینی قیمت نفت ایران در بازار اروپا
متقاضیان بیمه بیکاری بخوانند؛آغاز ثبت نام از فردا
روایت متفاوت جنگ 12روزه در قاب طنز
هشدار درباره «فاجعه سالمندی» در ایران
حملات علیه ایران نباید به عنوان «جنگ غیرضروری» مفهوم‌سازی شود
آخرین وضعیت پرداخت خسارت به خودروهای جنگ‌زده+جزئیات