×
اقتصادی
شناسه خبر : 318277
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/28 ساعت 15:52
وزیر نیرو: در تولید برق کسری نداریم

وزیر نیرو: در تولید برق کسری نداریم

وزیر نیرو اعلام کرد در تولید برق کشور کسری وجود ندارد و با اجرای سیاست‌های مدیریت مصرف و مهار رشد تقاضا، تابستان پیش‌رو در وضعیت تأمین انرژی بهتری سپری خواهد شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: عباس‌علی‌آبادی روز دوشنبه در مراسم آغاز برنامه های گذر از اوج بار تابستان ۱۴۰۵ و رونمایی از «کمپین ۲۵ درجه، قرار همدلی» با اشاره به لزوم تکیه بر توان درونی کشور و ساختار کارشناسی وزارت نیرو اعلام کرد: باید ثابت کنیم که ظرفیت‌های پایدار و ماندگار داریم. نظام کارشناسی وزارت نیرو باید به‌گونه‌ای باشد که نیازمند تزریق مداوم نیرو از بیرون نباشد؛ بلکه آن‌قدر توان ایجاد کند که دیگران هم به این مجموعه متکی شوند.

وی مهم‌ترین تصمیم سیاستی این دوره را تغییر ریل مصرف انرژی عنوان کرد و افزود: مهم‌ترین سیاست وزارت نیرو جلوی از رشد مصرف برق و معکوس کردن آن است زیرا رشد مصرف انرژی در کشور با رشد جمعیت همخوانی ندارد و این روند باید اصلاح شود.

علی‌آبادی با اشاره به تفاوت میان «مصرف‌کننده انرژی» و «تولیدکننده ارزش افزوده از انرژی» توضیح داد: مصرف انرژی اگر به تولید کالا و ارزش افزوده منجر شود، دارای ارزش است اما اینکه انرژی را فقط بسوزانیم و از بین ببریم، با آینده اقتصاد و محیط‌زیست سازگار نیست.

وی با تاکید بر لزوم آماده‌سازی زیرساخت‌ها برای تحول در شیوه مصرف، به‌ویژه در حمل‌ونقل با هدف کاهش اتلاف انرژی، یادآور شد: در خیابان‌ها باید زیرساخت لازم برای تأمین انرژی مردم با برق فراهم شود. اگر این زیرساخت‌ها را زودتر ایجاد کرده بودیم، حجم زیادی از انرژی الکتریکی مورد نیاز را می‌توانستیم تأمین کنیم.

وزیر نیرو درباره وضعیت تامین برق در تابستان پیشِ‌رو گفت: در حال حاضر هیچ کسری در تولید برق نداریم اما امسال باید به ظرفیتی برسیم که بتوانیم حداکثر مصرف را مدیریت کنیم و تمام سیستم، آرایش متناسب با این هدف را پیدا کند.

علی‌آبادی با اشاره به رویکرد جدید در مدیریت شبکه برق افزود: به‌جای قطع برق، باید به سمت محدودسازی هوشمند و مدیریت ظرفیت برویم. خوشبختانه حدود ۷۰ درصد مصرف به‌گونه‌ای است که می‌تواند شاخص خوبی برای برنامه‌ریزی و مدیریت باشد. این یعنی می‌توانیم بدون تحمیل فشار به مردم، مصرف را منطقی‌تر کنیم.

وی با تاکید بر کرامت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف خاطرنشان کرد: خیلی‌ها شاید توان مالی زیادی نداشته باشند، اما حاضرند در کاهش مصرف و کمک به کشور مشارکت کنند. باید به مردم احترام بگذاریم، درست توضیح بدهیم و شرایطی فراهم کنیم که کاهش مصرف برایشان قابل انجام و قابل تحمل باشد؛ اجرای محترمانه و عادلانه مدیریت مصرف، اصل مهم ما است.

وزیر نیرو همچنین با قدردانی از تلاش‌های میدانی و فنی کارکنان صنعت آب و برق تصریح کرد: گاهی برای رفع یک مشکل، همکاران ما ساعت‌ها در شرایط سخت کار می‌کنند تا مردم آسیب نبینند. این تلاش‌ها شاید در ظاهر دیده نشود، اما واقعاً ارزشمند است. تابستان سختی پیش روست، اما با همین روحیه می‌توانیم تابستانی به‌مراتب بهتر نسبت به سال‌های قبل رقم بزنیم.

وی ضمن آرزوی موفقیت برای همه کارکنان و مدیران این حوزه تاکید کرد: شرایط سخت است، اما کار بزرگ همیشه در شرایط سخت انجام می‌شود. مسیر پیش رو ادامه دارد و امیدوارم امسال، هم در تامین انرژی و هم در اصلاح الگوی مصرف، سالی بهتر برای مردم و کشور رقم بخورد.


نظرات

آخرین اخبار
پایان مشارکت هلند در طرح آموزش نیروهای اوکراینی تحت رهبری انگلیس
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است