×
اقتصادی
شناسه خبر : 318135
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/27 ساعت 19:09
غول 250 تنی شیلات در آب‌های مازندران متولد شد

برای اولین بار در خاورمیانه؛

غول 250 تنی شیلات در آب‌های مازندران متولد شد

مدیرکل شیلات مازندران از ساخت نخستین قفس فلزی پرورش ماهی با ظرفیت 250 تن در خاورمیانه خبر داد و گفت امسال برای نخستین‌بار پرورش گونه بازش ماهی آزاد در دریای خزر نیز محقق شده است. به گفته او، توسعه ماهیان خاویاری، بازسازی ذخایر آبزیان و صادرات 13 هزار تن محصولات شیلاتی از دیگر دستاوردهای این استان در سال 1404 بوده است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: نیما حسین‌زاده روز یکشنبه در حاشیه نشست شورای اقتصادی مازندران در ساری در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به رسالت شیلات در تحقق اقتصاد دریامحور اظهار داشت: در سال ۱۴۰۴ اقدامات بسیار خوبی در این راستا انجام شده است. اگرچه پرورش ماهی در قفس به صورت سنتی سال‌هاست دنبال می‌شود، اما امسال برای نخستین بار در کشور موفق به پرورش گونه بازش ماهی آزاد در دریای خزر شدیم.

وی افزود: علاوه بر این، یک قفس سازه فلزی با ظرفیت ۲۵۰ تن برای اولین بار در خاورمیانه توسط بخش خصوصی و با هزینهای بیش از ۲۰ میلیارد تومان ساخته شده است که امیدواریم در سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد.

مدیرکل شیلات مازندران پرورش ماهیان خاویاری را یکی دیگر از اقدامات ویژه در حوزه اقتصاد دریامحور دانست و تصریح کرد: ماهیان خاویاری به عنوان گونه‌ای بسیار با ارزش و فسیل زنده دریای خزر محسوب می‌شوند. ما این کار را در سه پروژه مگاپروژه در کنار ساحل پیگیری کردیم و مزارع ساخته شده و در حال تکمیل است. در حال حاضر با تولید بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ تن، رتبه خوبی در کشور در زمینه پرورش ماهیان خاویاری و خاویار داریم.

حسین‌زاده از پیگیری اجرای طرح پرورش میگو در اراضی ۱۵۰۰ هکتاری بانک زمین در شمال بهشهر خبر داد و گفت: مطالعات این طرح انجام شده و پیگیری‌ها برای واگذاری زمین ادامه دارد. استان مازندران در بحث پرورش میگو شرایط بسیار بهتری نسبت به استان‌های همجوار دارد.

وی در ادامه به موضوع بازسازی ذخایر آبزیان دریای خزر اشاره کرد و گفت: در مرکز شهید باهنر کلاردشت، پرورش ماهی آزاد را داریم و تکثیر و رهاسازی آن در دریا انجام می‌شود. دو اقدام بسیار مهم که بیش از ۲۰ تا ۳۰ سال دنبال می‌شد امسال محقق شده است. اولین اقدام، رهاسازی ماهیان میکرو سزارین شده خاویاری است که پس از ۲۰ سال برای اولین بار با تعامل شرکت امور ماهیان خاویاری و شرکت مادر تخصصی انجام شد.

مدیرکل شیلات مازندران اضافه کرد: دومین اقدام که مورد تأکید معاون وزیر و استاندار مازندران بوده، ایجاد ذخیره ژنی برای ماهیان خاویاری است. در این راستا مقرر شد سد تجن به عنوان یک ذخیره ژنتیکی برای ماهیان خاویاری در نظر گرفته شود و نسبت به رهاسازی آنها در این سد اقدام کنیم.

حسین‌زاده با اشاره به آمار صید در استان بیان کرد: در بخش ماهیان استخوانی و غضروفی، بیش از ۶ هزار تن صید با ارزش ریالی ۳۰۰ میلیارد تومان داشتیم. همچنین صید ماهیان استخوانی بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ تن با ارزش ریالی یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که مورد اقبال صیادان قرار گرفته و درآمد ریالی خوبی به همراه داشته است.

وی از به‌روزرسانی سردخانه شیلات مازندران خبر داد و گفت: این سردخانه که نوستالژی شیلات بود به صورت مشارکتی به بخش خصوصی واگذار شده و کاملاً به‌روزرسانی و تجهیز شده است. این سردخانه در امر صادرات ماهیان خاویاری و ماهیان پرورشی استان فعالیت می‌کند.

مدیرکل شیلات مازندران همچنین از نوسازی یک سالن ورزشی در داخل محوطه شیلات خبر داد و افزود: این سالن ورزشی به‌روزرسانی شده و توسط بخش خصوصی در حال نوسازی و تجهیز است تا در اختیار همشهریان قرار گیرد.

حسین‌زاده در پایان با اشاره به صادرات محصولات شیلاتی استان مازندران تصریح کرد: در سال ۱۴۰۴ بالغ بر ۱۳ هزار تن محصولات شیلاتی شامل خوراک آبزیان، ماهیان آب پرورشی و خاویار به کشورهای دیگر صادر شده است. با وجود شرایط موجود در کشور، برنامه‌ریزی به گونه‌ای انجام شد که هیچ کمبودی در تأمین آبزیان پرورشی و صید از دریا برای هموطنان مشاهده نشد.


نظرات

آخرین اخبار
برنج چینی در فضا جوانه زد
ویتامینی که کمبود آن خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بار دیگر قطر را دشمنی خطرناک توصیف کرد
دستگیری عامل انتشار تصاویر پرتاب موشک‌های ایرانی
کشف انبار نان خشک در اراک
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
عصبانیت ترامپ از پیروزی «عبدل السید»
بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی استان بوشهر
اعتراف «ونس» به از دست رفتن 230 میلیارد دلار پول مردم در کلاهبرداری