×
بین الملل
شناسه خبر : 318134
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/27 ساعت 18:28
نگرانی واشنگتن از پهپادهای کوبا در نزدیکی آمریکا

نگرانی واشنگتن از پهپادهای کوبا در نزدیکی آمریکا

رسانه‌های آمریکایی به نقل از ارزیابی‌های محرمانه نهادهای اطلاعاتی این کشور گزارش دادند که کوبا بیش از 300 پهپاد نظامی در اختیار دارد و واشنگتن نسبت به احتمال انتقال فناوری پهپادی از سوی ایران و روسیه به هاوانا ابراز نگرانی کرده است؛ موضوعی که به‌دلیل فاصله اندک کوبا با خاک آمریکا، حساسیت مقام‌های این کشور را افزایش داده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: نهادهای اطلاعاتی آمریکا در ارزیابی‌های محرمانه خود اعلام کرده‌اند کوبا بیش از ۳۰۰ پهپاد نظامی در اختیار دارد و در ماه‌های اخیر بحث‌هایی در میان مقام‌های نظامی این کشور درباره استفاده از این پهپادها در صورت درگیری با آمریکا مطرح شده است. گفته می‌شود اهداف احتمالی شامل پایگاه دریایی آمریکا در گوانتانامو، شناورهای نظامی آمریکایی و حتی شهر کیوست در جنوب فلوریدا بوده‌اند.

یک مقام ارشد آمریکایی به آکسیوس گفته است نزدیکی جغرافیایی کوبا به آمریکا، همراه با حضور مشاوران نظامی ایرانی در هاوانا، نگرانی واشنگتن را افزایش داده است. به گفته وی، آمریکا نگران انتقال فناوری پهپادی و همکاری میان ایران، روسیه و دیگر بازیگران ضدآمریکایی در نزدیکی مرزهای خود است.

در همین راستا، «جان رادکلیف» رئیس سازمان سیا، روز پنج‌شنبه سفری محرمانه به کوبا انجام داده و به مقام‌های این کشور هشدار داده است که از هرگونه اقدام خصمانه علیه آمریکا خودداری کنند. به گفته مقام‌های آمریکایی، او همچنین از دولت کوبا خواسته ساختار سیاسی کنونی خود را تغییر دهد تا زمینه لغو تحریم‌های آمریکا فراهم شود.

این گزارش همچنین می‌گوید وزارت دادگستری آمریکا قصد دارد کیفرخواستی علیه رائول کاسترو منتشر کند. واشنگتن او را متهم می‌کند که در سرنگونی دو هواپیمای امدادی در سال ۱۹۹۶ نقش داشته است.

طبق ادعای مقام‌های آمریکایی، کوبا از سال ۲۰۲۳ پهپادهایی با قابلیت‌های تهاجمی از روسیه و ایران دریافت کرده و آنها را در نقاط مختلف جزیره مستقر کرده است. همچنین گفته می‌شود مقام‌های اطلاعاتی کوبا در تلاش‌ هستند تجربه ایران در مقابله با فشارهای آمریکا و استفاده از پهپادها در جنگ‌های منطقه‌ای را مطالعه کنند.

پیت هگست وزیر جنگ آمریکا، نیز در جلسه‌ای در کنگره اعلام کرده بود که حضور زیرساخت‌های جاسوسی روسیه و چین در کوبا، به‌ویژه تاسیسات شنود و جمع‌آوری اطلاعات سیگنالی، مدت‌هاست برای واشنگتن «بسیار نگران‌کننده» تلقی می‌شود.

در بخش دیگری از گزارش آمده است که آمریکا برآورد می‌کند هزاران سرباز کوبایی در جنگ اوکراین در کنار نیروهای روسیه جنگیده‌اند و بخشی از تجربه جنگ پهپادی روسیه و ایران را به ارتش کوبا منتقل کرده‌اند.

با این حال، مقام‌های آمریکایی تاکید کرده‌اند که کوبا در حال حاضر تهدیدی فوری برای آمریکا محسوب نمی‌شود و نشانه‌ای از برنامه‌ریزی قریب‌الوقوع برای حمله وجود ندارد. آنها همچنین اذعان کرده‌اند که توان نظامی کوبا قابل مقایسه با بحران موشکی سال ۱۹۶۲ نیست و این کشور توان بستن تنگه فلوریدا را مانند اقدام ایران در تنگه هرمز ندارد.

یکی از مقام‌های آمریکایی در پایان گفته است: «هیچ‌کس نگران جنگنده‌های کوبایی نیست؛ حتی مشخص نیست چند هواپیمای عملیاتی در اختیار داشته باشند. اما فاصله ۹۰ مایلی کوبا با آمریکا واقعیتی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.»


اخبار مرتبط
روبیو از «رابطه جدید» آمریکا با کوبا خبر داد
چهارشنبه 1405/02/30 ساعت 17:25
روبیو از «رابطه جدید» آمریکا با کوبا خبر داد
وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد دولت ترامپ به دنبال برقراری رابطه‌ای جدید با مردم کوبا است و از اختصاص 100 میلیون دلار کمک غذایی و دارویی خبر داد.
آیا ترامپ ماشه جنگ با کوبا را می‌چکاند؟
سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 09:55
روایت پالتیکو از بن‌بست تحریم؛
آیا ترامپ ماشه جنگ با کوبا را می‌چکاند؟
وبگاه تحلیلی «پالتیکو» در گزارشی اختصاصی فاش کرد که دولت دونالد ترامپ پس از شکست سیاست‌های تحریمی و محاصره نفتی، اکنون به طور جدی در حال آماده‌سازی برای اقدام نظامی علیه کوبا است.
پرواز پهپادهای کویتی در آسمان بصره
دوشنبه 1405/02/28 ساعت 18:54
پرواز پهپادهای کویتی در آسمان بصره
وزارت دفاع عراق گزارش داده که در اواسط فوریه، تعداد 8 تا 15 پهپاد کویتی به شکل چند اسکادران وارد آسمان استان بصره شده‌اند. این موضوع به فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق گزارش و درخواست اعتراض رسمی از طریق وزارت خارجه مطرح شده است.
پیام خاص سفیر کوبا از تالار کاخ سلیمانیه به واشنگتن!
یکشنبه 1405/02/27 ساعت 16:47
پیام خاص سفیر کوبا از تالار کاخ سلیمانیه به واشنگتن!
سفیر کوبا در ایران با اشاره به بیش از 50 سال روابط دیپلماتیک میان تهران و هاوانا تأکید کرد که دو کشور به دلیل تجربه مشترک فشارها و تحریم‌های آمریکا، امروز بیش از هر زمان دیگری شرایط مشابهی دارند.
اعلام آمادگی کوبا برای مقابله با تهدیدهای آمریکا
شنبه 1405/02/26 ساعت 09:56
اعلام آمادگی کوبا برای مقابله با تهدیدهای آمریکا
سفیر کوبا در واشنگتن اعلام کرد این کشور آماده دفاع از خود در برابر هرگونه اقدام نظامی احتمالی آمریکا است و تأکید کرد هاوانا تهدیدی برای واشنگتن محسوب نمی‌شود.
مدیر سیا در هاوانا با مقام‌های ارشد کوبا دیدار کرد
جمعه 1405/02/25 ساعت 02:04
مدیر سیا در هاوانا با مقام‌های ارشد کوبا دیدار کرد
دولت کوبا پنجشنبه شب اعلام کرد که یک هیات آمریکایی به ریاست «جان رتکلیف» مدیر «آژانس مرکزی اطلاعات» (سیا) در سفر به هاوانا با مقام‌های ارشد کوبایی دیدار کرد.
نظرات

آخرین اخبار
زمان انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه آزاد اعلام شد
طرح مرکز پژوهش‌های مجلس برای آینده امنیتی خلیج فارس
اختلال دوباره در خدمات بانک‌های ملی و صادرات ؛امتداد آثار حمله سایبری
هشدار سازمان غذا و دارو درباره مکمل ورزشی «ON»
شب دیوانه‌وار جام جهانی؛ بلژیک پنج‌تایی کرد، فرانسه رقصید، کیپ‌ورد تاریخ ساخت
شب جنجالی جام جهانی 2026؛ ایران در انتظار صعود، بلژیک پنج‌تایی کرد و فرانسه درخشید
جاده چالوس و آزادراه تهران_شمال از ساعت 16 یکطرفه می‌شود
عاملان حمله تروریستی بانه مجازات خواهند شد
نورویدئو | جنگ رمضان چه چیزی را در منطقه تغییر داد؟
محسن رضایی: پاسخ نقض تفاهم‌نامه سریع و کوبنده خواهد بود
هواشناسی هشدار داد؛ رگبار، تگرگ و باد شدید در چند استان
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ سرنوشت صعود ایران به دست کدام تیم رقم می‌خورد؟
واکنش بحرین به گزارش حملات پهپادی در این کشور
پذیرش وکالت بیش از 20 هزار آسیب‌دیده جنگ تحمیلی اخیر
استقرار 6 بیمارستان صحرایی برای مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
پیش بینی وضعیت جوی تهران و قم در روزهای تشییع پیکر رهبر شهید
گل‌گهر - چادرملو؛ آخرین گام برای کسب سهمیه آسیایی فوتبال ایران
بحران بزرگ زرادخانه آمریکا پس از جنگ با ایران
11 استان ایران با تورم بالای 100 درصد روبه‌رو شدند
رایزنی عمان و مصر درباره امنیت تنگه هرمز
حمله به یک نفتکش در تنگه هرمز
زمان برگزاری نخستین جلسه علنی مجلس اعلام شد
ورود کره جنوبی چین و روسیه به منطقه دفاع هوایی کره جنوبی
پروازهای تهران - دبی از 10 تیرماه از سر گرفته می‌شود
فرمول جدید استخدام دولتی؛ سهم آزمون کتبی 70 درصد شد
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 6 تیر 1405 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 6 تیر 1405 / رشد 4 میلیونی قیمت سکه با اهرم دلار + جدول
نورنما | پیرترین جانور خشکی زی جهان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 6 تیر 1405
بورس هفته را سبز آغاز کرد
حمل‌ونقل عمومی تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید رایگان شد
شرط جنجالی نتانیاهو برای خروج از لبنان
جزئیات قتل عجیب در آمریکا؛ مرگ مرد لاغراندام زیر وزن سنگین همسرش
چرا واریزی برخی بازنشستگان کمتر از مبلغ خالص پرداختیِ فیش خرداد است؟
آخرین آمار زلزله ونزوئلا؛ تخریب 900 کشته و ده‌ها هزار مفقود
عاشورا؛ فریاد عدالت جاودان
آخرین وضعیت عمارت‌های آسیب‌دیده کردستان در جنگ
بازگشت نفت خلیج فارس به بازار جهانی
طعنه قلعه‌نویی در نشست خبری: مصر با برزیل بازی کرد، ما با تیم جوان تیخوانا بودیم
اعتراض طارمی به فیفا؛ «هیچ‌کس به ما کمک نکرد»
«نزدیک بود بمیریم»؛ روایتی از روح ایرانی
رکود سنگین در بازار مسکن
ستاره آرژانتین نیمکت‌نشین می‌شود
پیش‌بینی ورود نزدیک به 2 میلیون خودرو به تهران در روز مراسم تشییع رهبر شهید
بانک مرکزی: سود بانکی 40 درصدی صحت ندارد
نرخ تورم خرداد ماه اعلام شد
آمار فیفا از برترین‌های ایران در جام جهانی؛ رضاییان صدرنشین شد
بیانیه وزارت خارجه درباره نقض آشکار تفاهم خاتمه جنگ توسط آمریکا
تماشای آنلاین بازی ایران و مصر توسط بیش از 10 میلیون نفر
وعده پرداخت هفتگی مطالبات گندم‌کاران محقق نشد