×
بین الملل
شناسه خبر : 318105
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/27 ساعت 16:47
پیام خاص سفیر کوبا از تالار کاخ سلیمانیه به واشنگتن!

پیام خاص سفیر کوبا از تالار کاخ سلیمانیه به واشنگتن!

سفیر کوبا در ایران با اشاره به بیش از 50 سال روابط دیپلماتیک میان تهران و هاوانا تأکید کرد که دو کشور به دلیل تجربه مشترک فشارها و تحریم‌های آمریکا، امروز بیش از هر زمان دیگری شرایط مشابهی دارند.

نورنیوز- گروه بین الملل: خورخه فرناندو لفبره نیکلاس، سفیر کوبا در ایران روز یکشنبه، ۲۷ اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از کاخ موزه سلیمانیه کرج که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی موزه و میراث فرهنگی انجام شد، با اشاره به سابقه روابط دیپلماتیک ایران و کوبا، اظهارکرد: روابط میان دو کشور، موضوعی تازه و مقطعی نیست؛ این روابط بیش از ۵۰ سال قدمت دارد و همواره بر پایه احترام متقابل، استقلال‌طلبی و مقابله با سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه ایران و کوبا طی دهه‌های گذشته تجربیات مشترکی را در مواجهه با فشارهای خارجی پشت سر گذاشته‌اند، افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری، دو کشور شرایط مشابهی را تجربه می‌کنند؛ چراکه هر دو تحت فشارها، تحریم‌ها و تهدیدهای آمریکا قرار دارند و هر روز نیز ادبیات تهدید و جنگ علیه ملت‌های مستقل تکرار می‌شود.

سفیر کوبا در ایران ادامه داد: ملت‌هایی که برای استقلال، هویت و حق تعیین سرنوشت خود ایستادگی می‌کنند، همواره هدف فشار قرار می‌گیرند اما تجربه نشان داده است که مقاومت ملت‌ها در نهایت ماندگار خواهد شد و فشارها نمی‌تواند اراده مردم را از بین ببرد.

لفبره نیکلاس همچنین با اشاره به ایستادگی مردم ایران در برابر فشارها و تهدیدهای خارجی، تصریح کرد: ما از نزدیک شاهد شجاعت، مقاومت و انسجام مردم ایران بوده‌ایم و معتقدیم این ایستادگی، نمونه‌ای قابل توجه در جهان امروز است.

وی خاطرنشان کرد: مقاومت مردم ایران در برابر حملات، فشارها و تهدیدها تنها یک واکنش سیاسی نیست، بلکه دفاع از هویت، استقلال و تاریخ یک ملت است و بدون تردید این مقاومت در حافظه تاریخی ملت‌ها باقی خواهد ماند.

سفیر کوبا در ایران با اشاره به اهمیت حفظ آثار تاریخی و فرهنگی در دوران بحران و جنگ، اظهارکرد: میراث فرهنگی بخشی از حافظه تاریخی ملت‌ها و روایتگر هویت، فرهنگ و سبک زندگی نسل‌های مختلف است.  زمانی که یک بنای تاریخی یا یک اثر فرهنگی مورد آسیب قرار می‌گیرد، در واقع بخشی از هویت و حافظه یک ملت هدف قرار گرفته و این مسئله خسارتی برای تمام بشریت است.

لفبره نیکلاس با بیان اینکه بازسازی و مرمت بناهای تاریخی اقدامی ارزشمند و آینده‌نگرانه است، تصریح کرد: بسیار مهم است که چنین مکان‌هایی به فضایی آموزشی و فرهنگی نیز تبدیل شوند تا نسل‌های جدید بتوانند با تاریخ، معماری و شیوه‌های مرمت آشنا شوند.

وی ادامه داد: اینکه دانشجویان، پژوهشگران و استادان بتوانند در چنین فضاهایی حضور پیدا کنند و به صورت عملی فرآیند مرمت و حفاظت از آثار تاریخی را مشاهده کنند، اقدامی ارزشمند است و می‌تواند به تربیت نسل جدیدی از متخصصان حوزه میراث فرهنگی کمک کند.

سفیر کوبا در ایران با ابراز امیدواری نسبت به تکمیل روند بازسازی این مجموعه تاریخی، گفت: امیدوارم این قصر هرچه سریع‌تر به مرحله بازسازی کامل برسد و دوباره به عنوان نمادی فرهنگی و تاریخی مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین با انتقاد از حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی و فرهنگی در جنگ‌ها، تاکید کرد: حمله به مدارس، بیمارستان‌ها و اماکن تاریخی هیچ ارتباطی با جنگ ندارد و این اقدامات، مصداق آشکار رفتارهای ضدبشری است.

لفبره نیکلاس افزود: زمانی که مراکز آموزشی، درمانی یا آثار تاریخی هدف حمله قرار می‌گیرند، در واقع مردم عادی قربانی می‌شوند و این مسئله آثار عمیق انسانی، اجتماعی و فرهنگی بر جای می‌گذارد لذا جامعه جهانی و نهادهای بین‌المللی باید در برابر چنین اقداماتی مسئولانه‌تر عمل کنند و اجازه ندهند حمله به میراث فرهنگی و مراکز غیرنظامی به امری عادی در جهان تبدیل شود.

سفیر کوبا در ایران با اشاره به مسئولیت نهادهای بین‌المللی در ثبت و پیگیری این حوادث، اظهارکرد: سازمان‌هایی مانند یونسکو باید این اتفاقات را مستندسازی و ثبت کنند تا چنین فجایعی دوباره تکرار نشود؛ چراکه حفاظت از میراث فرهنگی، مسئولیتی جهانی است و تنها به یک کشور محدود نمی‌شود.

سفیر کوبا در ایران در پایان با تاکید بر گسترش همبستگی میان ملت‌های مستقل، گفت: کشورهایی که برای استقلال و حفظ هویت خود تلاش می‌کنند، بیش از هر زمان دیگری نیازمند همبستگی و همکاری مشترک هستند و این همبستگی می‌تواند در حوزه‌های مختلف فرهنگی، علمی و حتی دفاعی گسترش پیدا کند.


نظرات

آخرین اخبار
تله انفجاری در جنوب؛ 4 صهیونیست زخمی شدند
ناپولی پرید؛ یوونتوس باخت!
«عدم درج قیمت» در صدر تخلفات صنفی کشور
ماموریت صلح در تهران/ جبهه متحد ایران و پاکستان علیه ناامنی‌های منطقه‌ای
ماراتن کنکور 1405 استارت خورد + سایت سنجش
پیام خاص سفیر کوبا از تالار کاخ سلیمانیه به واشنگتن!
تقویم زمانی ثبت‌نام مصاحبه‌های دکتری دانشگاه آزاد اعلام شد + سایت
اطلاعیه دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید انقلاب در پاسخ به انتساب یک شعر به امام شهید
محاکمه غول‌های فناوری به جرم به خطر انداختن کودکان!
افشای پایگاه‌های مخفی اسرائیل در قلب صحرای عراق!
توقف بی‌سابقه تردد تجاری در تنگه هرمز از صبح یکشنبه
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 27 اردیبهشت 1405
تعرض به میراث فرهنگی ایران پیگیری بین‌المللی می‌شود
تاکید شورای همکاری خلیج فارس بر حفظ امنیت و ثبات منطقه
عارف: تولید گندم امسال به سطح مطلوب رسیده است
وزارت نیرو: تغییر ساعت مصرف برق را کاهش می‌دهد
نیجریه ادعای ترامپ درباره عملیات علیه داعش را رد کرد
فیفا از 3 غایب بزرگ ایران در جام جهانی پرده برداشت
پکن به ترامپ اجازه درشت‌گویی نداد
قتل فجیع زن ایرانی در ترکیه؛ قاتل پس از مثله‌کردن جسد بازداشت شد
دو کشته در حادثه سقوط هلی‌کوپتر در نیوزیلند
محبی در آستانه انتقال به لخ‌پوزنان
ادعای جنجالی لیبرمن درباره توافق نتانیاهو و ترامپ
پیام فرمانده کل سپاه در چهلمین روز شهادت امیر نصیرزاده
50 درصد مبتلایان به فشار خون بالا از بیماری خود بی‌خبرند
جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس با وزیر تعاون با موضوع کالابرگ
ادامه بارش‌ها در مازندران تا پایان هفته جاری
شاهکار علیرضا یوسفی در قهرمانی آسیا ؛ کسب سه مدال با شکستن رکورد جهان
«ده پهلوان»؛ سریال جدید حسن فتحی با موضوع عشق و تاریخ
روایت فرهادی از تجربه ساخت فیلم‌های بین‌المللی
قتل زن 26 ساله در فریدونکنار؛ قاتل در کمتر از چند ساعت دستگیر شد
ادعای آمریکا درباره ارتباط یک عراقی با حمله به کنسولگری در تورنتو
هواشناسی تهران درباره طوفان گرد و خاک هشدار داد
سه دروغ ترامپ درباره ایران و جنگ؛ از بازی با قیمت انرژی تا ادعای صلح‌طلبی
تأکید مخابرات بر اینترنت پایدار برای همه کاربران
نجات 30 مسافر از حریق مجتمع اقامتی در مشهد
پزشکیان: دسترسی پایدار به خدمات دیجیتال حق مردم ایران است
اقامت آسیب‌دیدگان جنگ در هتل‌های پایتخت تا چه زمانی ادامه دارد؟
سخنگوی وزارت خارجه: «حفظ ثبات بازار انرژی» بهانه جدید جنگ‌افروزی است
حمله پهپادی به نزدیکی نیروگاه هسته‌ای امارات
قیمت تخم‌مرغ کاهشی شد
زمان و محل تشییع پیکر بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون اعلام شد
تأکید ستاد کل نیروهای مسلح بر نقش راهبردی روابط عمومی‌ها
روایت فیلم خصوصی که زمینه ساز جنایت خونین شد
آغاز پیش‌فروش بلیت قطار خرداد 1405 از فردا
سارقان مسلح عاملان شهادت افسر نیروی انتظامی در اغتشاشات بودند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 27 اردیبهشت ؛ حرکت ناموزون قیمت‌ها +جدول
اشک ارادت شهید شمخانی در کاظمین؛ پناه آخر یک روح بی‌قرار به امام جواد(ع)
وصول 21 هزار میلیارد ریال مالیات معوق از یک شبکه مجرمانه
پشت پرده روابط ابوظبی و تل‌آویو چه می‌گذرد؟