×
اجتماعی
شناسه خبر : 317472
تاریخ انتشار : جمعه 1405/02/25 ساعت 05:53
با یک رژیم غذایی 4 هفته‌ای، پیری را معکوس کنید

با یک رژیم غذایی 4 هفته‌ای، پیری را معکوس کنید

پژوهش جدید دانشگاه سیدنی نشان می‌دهد سالمندانی که مصرف چربی و پروتئین حیوانی را در رژیم غذایی خود کاهش داده‌اند، تنها پس از چهار هفته نشانه‌هایی از کاهش سن بیولوژیکی را تجربه کرده‌اند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: پژوهش جدید دانشمندان «دانشگاه سیدنی»(USYD) نشان داد افراد مسنی که مصرف چربی را در رژیم غذایی خود کاهش داده‌اند یا میزان پروتئین حیوانی مصرفی خود را کم کرده‌اند، نشانه‌هایی از جوان‌تر شدن بیولوژیکی دارند.

به نقل از ساینس‌دیلی، این پژوهش نشان داد که بزرگسالان بین ۶۵ تا ۷۵ سال پس از دنبال کردن رژیم‌های غذایی خاص فقط به مدت چهار هفته، کاهش سن بیولوژیکی را تجربه کردند. پژوهشگران می‌گویند این یافته‌ها نشان می‌دهند که تغییرات غذایی در مراحل بعدی زندگی ممکن است نشانگرهای مرتبط با پیری و سلامت کلی را به سرعت بهبود ببخشند.

اگرچه نتایج این پژوهش امیدوارکننده هستند اما دانشمندان تأکید کردند پژوهش آنها تنها یک نشانه اولیه را ارائه می‌دهد و نه یک اثبات قطعی مبنی بر این که رژیم غذایی می‌تواند پیری را معکوس کند. آنها می‌گویند برای تعیین این که آیا این تغییرات بیولوژیکی، خطر بیماری را به مرور زمان کاهش می‌دهند و آیا همین تغییرات در سایر گروه‌های سنی نیز رخ می‌دهند، به پژوهش‌های بزرگتر و طولانی‌تری نیاز است.

سن بیولوژیکی چیست؟

سن تقویمی، تعداد سال‌های زندگی یک شخص را اندازه‌گیری می‌کند اما سن بیولوژیکی نشان‌دهنده میزان عملکرد بدن است. پیری بیولوژیکی می‌تواند بسته به عواملی مانند سلامت، سبک زندگی و توانایی بدن در بهبودی از استرس و بیماری، از شخصی به شخص دیگر تفاوت قابل توجهی داشته باشد.

دانشمندان برای تخمین سن بیولوژیکی، نشانگرهای زیستی را تحلیل می‌کنند که شاخص‌های قابل اندازه‌گیری سلامت فیزیولوژیکی در طول زمان هستند. این نشانگرهای زیستی اغلب برای درک سلامتی بلندمدت و طول عمر احتمالی، سودمندتر از سن تقویمی در نظر گرفته می‌شوند.

دانشمندان در این پژوهش از اطلاعات ۲۰ نشانگر زیستی برای محاسبه نمرات سن بیولوژیکی شرکت‌کنندگان استفاده کردند. این اطلاعات شامل اندازه‌گیری‌ مواردی مانند کلسترول، انسولین و سطح پروتئین واکنشی C بود.

این پژوهش شامل ۱۰۴ شرکت‌کننده بود که یکی از چهار رژیم غذایی به طور تصادفی به آنها اختصاص داده شد. هر رژیم غذایی، ۱۴ درصد کل انرژی را از پروتئین تأمین می‌کرد.

دو رژیم غذایی، همه‌چیزخوار بودند که نیمی از پروتئین آنها از منابع حیوانی و مابقی از گیاهان تأمین می‌شد. دو رژیم غذایی دیگر، نیمه‌گیاه‌خوار بودند که در آنها ۷۰ درصد پروتئین از منابع گیاهی تأمین می‌شد.

در این گروه‌ها به شرکت‌کنندگان رژیم غذایی پرچرب و کم‌کربوهیدرات یا رژیم غذایی کم‌چرب و پرکربوهیدرات نیز داده شد. اینکار، چهار گروه رژیم غذایی ایجاد کرد که عبارتند از همه‌چیزخوار پرچرب، همه‌چیزخوار پرکربوهیدرات، نیمه‌گیاه‌خوار پرچرب و نیمه‌گیاه‌خوار پرکربوهیدرات.

شاخص توده بدنی شرکت‌کنندگان بین ۲۰ تا ۳۵ بود. همه شرکت‌کنندگان غیرسیگاری، غیرگیاه‌خوار بودند و هیچ عارضه جدی مانند دیابت نوع ۲، سرطان‌، بیماری کلیوی، بیماری کبدی و حساسیت غذایی نداشتند.

دانشمندان دریافتند گروه رژیم غذایی پرچرب و کم‌کربوهیدرات که رژیم غذایی آنها نزدیک‌ترین رژیم غذایی به رژیم غذایی شرکت‌کنندگان پیش از پژوهش بود، هیچ تغییر قابل توجهی را در نشانگرهای سن بیولوژیکی نشان ندادند.

سه گروه دیگر، کاهش سن بیولوژیکی را نشان دادند. قوی‌ترین شواهد آماری از گروه همه‌چیزخوار پرکربوهیدرات به دست آمد که رژیم غذایی همه‌چیزخواری با کربوهیدرات بیشتر و چربی کمتر داشتند. در آن گروه، ۱۴ درصد انرژی از پروتئین، ۲۸ تا ۲۹ درصد از چربی و ۵۳ درصد از کربوهیدرات‌ها تأمین می‌شد.

اگرچه نتایج این پژوهش نشان دادند که رژیم غذایی ممکن است به طور شگفت‌آوری با سرعت بر پیری بیولوژیکی تأثیر بگذارد اما پژوهشگران هشدار دادند که هنوز مشخص نیست آیا این پیشرفت‌ها در بلندمدت دوام می‌آورند و به کاهش مداوم سن بیولوژیکی می‌انجامند.

پروفسور «آلیستر سینیور»(Alistair Senior) پژوهشگر دانشکده علوم زیستی و محیطی و «مرکز چارلز پرکینز»(Charles Perkins Centre) دانشگاه سیدنی که بر این پژوهش نظارت داشت، گفت: برای ارزیابی این که آیا تغییرات غذایی، خطر بیماری‌های مرتبط با سن را تغییر می‌دهند یا خیر، به تغییرات غذایی بلندمدت‌تری نیاز است.

دکتر «کیتلین اندروز»(Caitlin Andrews) پژوهشگر دانشکده علوم زیستی و محیطی دانشگاه سیدنی و سرپرست این پژوهش گفت: هنوز خیلی زود است که با قطعیت بگوییم تغییرات خاص در رژیم غذایی به افزایش طول عمر می‌انجامند اما این پژوهش، نشانه‌های اولیه‌ای را از مزایای احتمالی تغییرات غذایی در مراحل بعدی زندگی ارائه می‌دهد. پژوهش‌های آینده باید بررسی کنند که آیا این یافته‌ها را می‌توان به سایر گروه‌ها نیز تعمیم داد و آیا تغییرات ثبت‌شده پایدار هستند یا پیامدهای بلندمدت را پیش‌بینی‌ می‌کنند.

این پژوهش در مجله «Aging Cell» به چاپ رسید.


ایسنا
اخبار مرتبط
کشف عامل پنهان پیری زودرس مغز
جمعه 1405/04/05 ساعت 15:00
کشف عامل پنهان پیری زودرس مغز
پژوهش جدید نشان می‌دهد سلامت متابولیک ضعیف، مستقل از سن، می‌تواند خون‌رسانی به مغز را کاهش دهد و خطر افت عملکرد شناختی را افزایش دهد.
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
پنج‌شنبه 1405/02/31 ساعت 05:03
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
پژوهشگران ارتباطی میان اسید لینولئیک در برخی روغن‌های آشپزی و تشدید سرطان پستان یافته‌اند؛ با این حال، متخصصان تأکید می‌کنند که «تعادل در رژیم غذایی» و «سبک زندگی کلی» همچنان مهم‌تر از حذف یک ماده غذایی خاص در پیشگیری از بیماری‌هاست.
آغاز آزمایش معکوس‌کردن پیری سلولی در انسان
پنج‌شنبه 1405/01/20 ساعت 08:30
آغاز آزمایش معکوس‌کردن پیری سلولی در انسان
یک روش نوین برای معکوس‌کردن پیری سلولی وارد مرحله آزمایش انسانی شده است؛ رویکردی مبتنی بر «بازبرنامه‌ریزی جزئی» که می‌تواند آینده درمان بیماری‌های وابسته‌ به سن، مانند گلوکوم، و حتی جوان‌سازی اندام‌هایی چون کلیه، کبد و مغز را دگرگون کند. با وجود امیدهای بزرگ، خطرات بالقوه همچنان جدی است.
نگرانی از پیری، روند سلولی آن را در زنان تندتر می‌کند
شنبه 1404/12/02 ساعت 02:01
نگرانی از پیری، روند سلولی آن را در زنان تندتر می‌کند
تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که اضطراب بیشتری نسبت به پیر شدن دارند، نشانه‌های پیری زیستی (مانند تغییرات اپی‌ژنتیکی) را سریع‌تر در بدن خود بروز می‌دهند؛ این نگرانی‌ها عمدتاً پیرامون از دست دادن استقلال و نقش‌های مراقبتی شکل می‌گیرد.
چگونه شکلات تلخ می‌تواند روند پیری را کند، کند؟
پنج‌شنبه 1404/09/27 ساعت 04:00
چگونه شکلات تلخ می‌تواند روند پیری را کند، کند؟
مطالعات اخیر نشان می‌دهد که مصرف شکلات تلخ می‌تواند با بهبود سلامت سلول‌ها و کاهش آسیب‌های اکسیداتیو، روند پیری را کند کند. این یافته‌ها بر اهمیت ترکیبات فعال موجود در کاکائو و اثرات مثبت آن بر سلامت قلب و مغز تأکید دارند
نظرات

آخرین اخبار
میکروب هلیکوباکتر پیلوری علت خطرناک‌ترین سرطان معده
پایان مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در کربلای معلی ؛ مشهد چشم انتظار است
بیانیه سپاه پاسداران درباره حمله به پایگاه‌های آمریکا در کویت و بحرین
کشف اسکلت 2000 ساله با حلقه‌های طلا در تایلند
چرا جت اختصاصی ترامپ در مسیر بازگشت از ترکیه زمین‌گیر شد؟
تجاوز مجدد آمریکا به مناطق جنوبی کشور؛ پاسخ کوبنده ایران در موج دوم حملات موشکی و پهپادی
راز بازسازی طبیعت پس از آتش‌سوزی جنگل‌ها کشف شد
سوءتغذیه خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد
مکرون: نشست «ائتلاف مشتاقان» هفته آینده در پاریس برگزار می‌شود
کربلا آماده یک بدرقه تاریخی؛ پیکر رهبرشهید وارد حرم مطهر سیدالشهداء شد
واکنش تند سفیر ایران به موضع صدراعظم آلمان درباره تجاوز آمریکا
غلامرضا ثابت‌ایمانی به سپاهان بازگشت
روش‌های نوین IVF شانس موفقیت را افزایش دادند
رایزنی اردوغان و مکرون؛ تأکید بر نقش یادداشت تفاهم اسلام‌آباد در کاهش تنش‌ها
نامه رسمی ایران به شورای امنیت درباره تجاوزات آمریکا
هشدار روان‌شناس درباره اضطراب امتحان؛ استرس حافظه را مختل می‌کند
هشدار امنیتی چین درباره مدل هوش مصنوعی آنتروپیک
ایران در شورای حقوق بشر خواستار توجه به پیامدهای تحریم‌ها و جنگ شد
پزشکیان از رئیس‌جمهور تاجیکستان قدردانی کرد
سازمان ملل درباره تنش ایران و آمریکا هشدار داد
رسانه انگلیسی: آمریکا در تغییر مواضع ایران ناکام مانده است
حمله آمریکا به جنوب ایران و پاسخ قاطع نیروهای مسلح؛ ترامپ پس از عملیات ایران چه گفت؟
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدا به 4 هزار و 321 نفر رسید
پیام احساسی سرمربی تیم ملی درباره جام جهانی 2026 چه بود؟
بلومبرگ: ذهن ترامپ در اجلاس ناتو بیش از هر چیز درگیر ایران بود
زمان دریافت کارت ورود به جلسه ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی اعلام شد
فرزند ارشد قائد شهید امت اسلام میزبان علما و بزرگان نجف شد
ارتش: حضور مردم در تشییع قائد شهید، پیام وفاداری به انقلاب و ولایت بود
نورنما | با استفاده از یک میلیون لگو یک جام 27 متری ساختن
چین: تشدید تنش در غرب آسیا به نفع هیچ‌کس نیست
نوراینفو | چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟
نخست‌وزیر انگلیس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
ترامپ: جنگ با ایران دوباره آغاز نخواهد شد
واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست
خرس قهوه‌ای نجات‌یافته در مازندران تلف شد
وزیر خارجه انگلیس خواستار تداوم آتش‌بس و مذاکرات شد
تاکید وزرای خارجه عربستان و عمان بر پرهیز از هر گونه اقدامات خطرآفرین
بیروت برای مذاکره با رژیم صهیونیستی شرط گذاشت
تحقیقات اف‌بی‌آی درباره فدراسیون فوتبال آرژانتین کلید خورد
وزیر خارجه آلمان: مین‌روبی تنگه هرمز بدون توافق با ایران ممکن نیست
تارتار نخستین جلسه تمرینی پرسپولیس را با نفرات جدید برگزار کرد
غریب‌آبادی: با ترامپ قاتل باید با زبان خودش صحبت کرد
دولت صنعا: حمله آمریکا به ایران، نشانه خوی جنایتکارانه واشنگتن است
پاکستان: ایران و آمریکا طبق یادداشت تفاهم‌نامه عمل کنند
بقائی: یادداشت تفاهم با آمریکا از ابتدا بر پایه اعتماد نبود
انگلیس و آلمان خواستار احیای آتش‌بس شدند
ارتش پاکستان: 54 تروریست در درگیری‌های بلوچستان کشته شدند
چین: جهان باید به حقوق ایران در تنگه هرمز احترام بگذارد
بیانیه پایانی ناتو؛ تأکید بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
حمایت کانادا از حمله آمریکا به ایران؛ پاسخ مناسبی بود!