×
سیاسی
شناسه خبر : 317452
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 17:30
عراقچی در بریکس: جهان نیازمند عبور از ساختارهای فرسوده به سوی واقعیتی عدالت‌محور است

عراقچی در بریکس: جهان نیازمند عبور از ساختارهای فرسوده به سوی واقعیتی عدالت‌محور است

عراقچی در اجلاس بریکس گفت: مسیر پایداری ما باید بر تقویت تاب‌آوری ملی و منطقه‌ای متمرکز باشد. کشورهای عضو بریکس باید زنجیره‌های تأمین خود را ایمن کنند، سیستم‌های پولی خود تنوع ببخشند و در برابر فشارهای یکجانبه، ساختارهای دفاعی اقتصادی مستحکمی بنا کنند تا در برابر بحران‌ها نه فرسوده، بلکه بازسازی شوند.

نورنیوز- گروه سیاسی: سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران، پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت در نشست دوم وزرای خارجه بریکس با موضوع "بسترسازی برای تاب‌آوری، نوآوری، همکاری و پایداری" گفت: نوآوری در بریکس نباید تنها در آزمایشگاه‌ها خلاصه شود، بلکه باید در سیاست‌گذاری‌ها نیز جاری گردد. باید بستری ایجاد کنیم که در آن تبادل فناوری، دانش و سرمایه‌های انسانی میان کشورهای عضو، بدون مانع انجام شود.

متن کامل سخنرانی وزیر امور خارجه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای رئیس، همکاران ارجمند:

امروز ما در نقطه‌ای از تاریخ ایستاده‌ایم که جهان میان دو مسیر قرار دارد: تداوم ساختارهای فرسوده و بی‌اثر، یا عبور به سوی واقعیتی جدید که با عدالت و توازن تعریف می‌شود. امروز نوآوری تنها یک شعار نیست؛ بلکه یک ضرورت راهبردی به شمار می‌رود. ما در جستجوی راهی هستیم تا از بحران‌های گذرا به سوی ساختارهای ماندگار حرکت کنیم.

جهان امروز نیازمند گذار از «مدیریت بحران‌ها» به «مدیریت فرصت‌ها» است. برای آنکه بتوانیم در دنیای پرشتاب امروز جایگاه خود را حفظ کنیم، نباید تنها واکنش‌گر باشیم؛ بلکه باید بسترساز تغییرات مثبت باشیم. این مسیر، شامل چهار رکن اصلی است: نوآوری، تاب‌آوری، همکاری و پایداری.

نوآوری در بریکس نباید تنها در آزمایشگاه‌ها خلاصه شود، بلکه باید در سیاست‌گذاری‌ها نیز جاری گردد. باید بستری ایجاد کنیم که در آن تبادل فناوری، دانش و سرمایه‌های انسانی میان کشورهای عضو، بدون مانع انجام شود. هدف، ایجاد یک اکوسیستم مشترک نوآوری است؛ جایی که شرکت‌های نوپا و مراکز تحقیقاتی کشورهای عضو، به جای رقابت مخرب، در یک شبکه هم‌افزا برای حل چالش‌های جهانی، مانند امنیت غذایی و انرژی، با یکدیگر همکاری کنند.

جهان امروز با شوک‌های پیاپی در حوزه‌های اقتصادی، زیست‌محیطی و امنیتی روبروست. سیستم‌های فعلی در برابر این شوک‌ها بسیار شکننده بوده‌اند.
جنگ‌ها یکی از این شوک‌ها هستند. جنگ‌های تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، لبنان، غزه و دیگر مناطق جهان، خسارات جبران‌ناپذیری بر زیرساخت‌های زیستی وارد کرده است.

از این رو، مسیر پایداری ما باید بر تقویت تاب‌آوری ملی و منطقه‌ای متمرکز باشد. کشورهای عضو بریکس باید زنجیره‌های تأمین خود را ایمن کنند، سیستم‌های پولی خود تنوع ببخشند و در برابر فشارهای یکجانبه، ساختارهای دفاعی اقتصادی مستحکمی بنا کنند تا در برابر بحران‌ها نه فرسوده، بلکه بازسازی شوند.

در دنیای پرریسک امروز، تاب‌آوری یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت قطعی است. ما باید زیرساخت‌هایی بنا کنیم که در برابر شوک‌های اقتصادی و اختلالات زنجیره تأمین، آسیب‌پذیر نباشند. این، به معنای توسعه سیستم‌های مالی مستقل، ایجاد ذخایر استراتژیک مشترک و تقویت امنیت سایبری و دیجیتال است.

هیأت‌های محترم؛

در عصری که یکجانبه‌گرایی و جداسازی رو به افزایش است، همکاری تنها راه نجات است. اما ما به دنبال همکاری‌های گذرا نیستیم؛ بلکه به دنبال همکاری‌های ساختاری و هم‌افزا هستیم. مسیر پیش‌روی بریکس باید بر پایه احترام به حاکمیت ملی و تفاوت‌های فرهنگی باشد. ما باید از همکاری‌های سنتی فراتر رفته و به سمت هم‌افزایی استراتژیک حرکت کنیم؛ جایی که توانمندی‌های هر کشور، مکمل نیازهای کشور دیگر باشد.

همکاری واقعی، فراتر از امضای توافق‌نامه‌های ساده است. باید بستری ایجاد کنیم که در آن همکاری‌های ما از سطح تجارت کالا به سطح ادغام زنجیره‌های ارزش و سرمایه‌گذاری‌های مشترک در زیرساخت‌های حیاتی ارتقا یابد. باید به دنبال ساختن پلی باشیم که میان ظرفیت‌های بی‌شمار کشورهای بریکس و نیازهای توسعه‌ای آنها، ارتباطی پایدار و مبتنی بر احترام متقابل برقرار کند.

تمام تلاش‌های ما در نوآوری، تاب‌آوری و همکاری اگر بر خاکستر نابودی محیط زیست و نابرابری‌های شدید اجتماعی بنا شوند، بی‌معنا خواهند بود. پایداری نه تنها یک هدف زیست‌محیطی، بلکه یک ضرورت اقتصادی و سیاسی است. مسیریابی ما باید تضمین کند که رشد اقتصادی امروز، به قیمت تخریب منابع نسل‌های آینده تمام نشود. ما باید به دنبال توسعه‌ای باشیم که در آن عدالت اجتماعی و سلامت سیاره زمین، با پیشرفت مادی همگام باشد.

هیچ پیشرفتی، اگر هزینه‌اش تخریب محیط زیست یا بی‌عدالتی اجتماعی باشد، پیشرفت واقعی نیست. ما باید بستری فراهم کنیم که در آن «رشد اقتصادی» با «حفاظت زیست‌محیطی» گره بخورد. این یعنی سرمایه‌گذاری بر انرژی‌های پاک، مدیریت هوشمندانه منابع آب و حمایت از توسعه‌ای که عدالت اجتماعی را تضمین می‌کند. پایداری باید به عنوان یک معیار در تمام پروژه‌های توسعه‌ای بریکس لحاظ شود.

مسیریابی دشوار است و چالش‌ها عظیم‌اند اما قدرت ما در همکاری است. بیایید این نشست را پایان گفتگوها ندانیم، بلکه آغاز یک عملیات راهبردی برای ساختن جهانی بدانیم که در آن، نوآوری، تاب‌آوری، همکاری و پایداری نه تنها آرمان‌های دوردست، بلکه واقعیت‌های ملموس زندگی روزمره مردم ما باشند.


اخبار مرتبط
گفت و گوی عراقچی و وزیر امور خارجه مصر درباره وضعیت غرب آسیا
پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 23:35
گفت و گوی عراقچی و وزیر امور خارجه مصر درباره وضعیت غرب آسیا
وزیران خارجه ایران و مصر آخرین وضعیت منطقه غرب آسیا، روند تحولات پس از آتش‌بس و ضرورت تداوم رایزنی‌های منطقه‌ای برای کمک به ثبات و امنیت منطقه را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.
دیدار وزیر امور خارجه با نخست وزیر هند در حاشیه بریکس
پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 22:04
دیدار وزیر امور خارجه با نخست وزیر هند در حاشیه بریکس
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو بریکس به دهلی‌نو سفر کرده است، در حاشیه این نشست با ناراندرا مودی نخست وزیر هند دیدار کرد.
مودی: بریکس سکویی برای تقویت صدای جنوب جهانی است
پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 21:56
مودی: بریکس سکویی برای تقویت صدای جنوب جهانی است
نخست‌وزیر هند، با اشاره به نشست وزیران خارجه و هیأت‌های کشورهای بریکس اعلام کرد این گروه به سکویی مهم برای تقویت همکاری اقتصادهای نوظهور و بازتاب مطالبات جنوب جهانی تبدیل شده و دهلی‌نو در دوره ریاست خود بر این بلوک بر تقویت چندجانبه‌گرایی، توسعه پایدار و تاب‌آوری اقتصادی تمرکز خواهد کرد.
پاسخ تند عراقچی به نماینده امارات ؛ شما شریک فعال تجاوز به ایران بودید
پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 14:31
پاسخ تند عراقچی به نماینده امارات ؛ شما شریک فعال تجاوز به ایران بودید
وزیر امور خارجه ایران در نشست وزرای خارجه بریکس با انتقاد شدید از مواضع نماینده امارات و در پاسخ به ادعای بی اساس او ، این کشور را «شریک فعال تجاوز» علیه ایران خواند و گفت ابوظبی با در اختیار گذاشتن پایگاه‌ها، حریم هوایی و تسهیلات اطلاعاتی به آمریکا و اسرائیل در حملات علیه ایران مشارکت داشته است.
عراقچی: کویت فورا اتباع بازداشت شده ایرانی را آزاد کند
چهارشنبه 1405/02/23 ساعت 20:57
عراقچی: کویت فورا اتباع بازداشت شده ایرانی را آزاد کند
وزیر خارجه کشورمان از کویت خواست فورا اتباع ایرانی را که به صورت غیرقانونی بازداشت کرده، آزاد کند.
عراقچی برای شرکت در اجلاس بریکس راهی دهلی‌نو شد
چهارشنبه 1405/02/23 ساعت 16:56
عراقچی برای شرکت در اجلاس بریکس راهی دهلی‌نو شد
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی دیپلماتیک برای شرکت در بیستمین اجلاس وزیران امور خارجه بریکس و رایزنی درباره تحولات غرب آسیا و همکاری‌های اقتصادی، عازم دهلی‌نو شد.
نظرات

آخرین اخبار
راز تازه آلزایمر فاش شد؛ تأثیر مشترک خواب و ژنتیک بر سلامت مغز
چرا دعوای «کمک در خانه» بین زن و شوهرها تمام نمی‌شود؟
علت‌های شایع خشکی صبحگاهی مفاصل و عضلات دست چیست؟
دانشمندان کره‌ای تفاله قهوه را در 90 ثانیه به سوخت پاک تبدیل کردند
متا در راه عرضه عینک هوشمند ارزان‌تر با برند اختصاصی خود
جرد کوشنر میلیاردر شد؛ جهش ثروت داماد ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری
بقائی : هیات حاکمه آمریکا هیچ‌گاه در رفتارش نسبت به ملت ایران صداقت نشان نداده است
حمایت‌ها از ترامپ رو به کاهش است
مسی تولدش را با رکورد تاریخی در جام جهانی جشن گرفت
برتری بوسنی مقابل قطر در نیمه نخست
سوئیس و کانادا با تساوی به رختکن رفتند
مخالفت با حمایت از اسرائیل به رکوردی بی‌سابقه رسید
ایران خواستار اجرای عدالت در قبال عاملان جنایت مدرسه میناب شد
هندبال ساحلی ایران به مرحله دوم قهرمانی جهان رسید
شب عاشورای حسینی در جوار محل عروج قائد شهید انقلاب
نظامیان اسرائیل بار دیگر وارد جنوب سوریه شدند
چرخش ترامپ در قبال ایران؛ مقام سابق کنگره دلیل آن را فاش کرد
شوک به ملی‌پوشان در بدو ورود/ آمریکا باز هم برای تیم ملی ایران مزاحمت ایجاد کرد
رییس جمهور: امروز ایران را در منطقه به عنوان یک قدرت می‌بینند
لیست نهایی تیم ملی بسکتبال مشخص شد + اسامی
تنش در واشنگتن؛ مذاکرات صلح لبنان به بن‌بست رسید
«عاشورا» و ایران؛ تاملی در نسبتِ امر ملی و امر دینی
برگزاری مراسم معارفه گل‌محمدی در دهوک عراق
تکلیف عالیشاه با پرسپولیس مشخص شد
احتمال فاصله گرفتن ترامپ از تفاهم میان ایران و آمریکا
روبیو: دور جدید نشست کارشناسی ایران و آمریکا در راه است
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
آغاز غافلگیرکننده لیگ ملت‌های والیبال؛ شکست عجیب برزیل و ایتالیا
مخالفان ایتالیا خواستار پاسخگویی درباره مشارکت در جنگ علیه ایران شدند
شاپور رحیمی درگذشت
حریدی‌ها از «تغییر رژیم» به نتانیاهو هشدار دادند
حماس: نماینده شورای صلح ترامپ از اسرائیل حمایت می کند
هوای تهران خنک‌تر می‌شود
سربازان آمریکایی: پنتاگون شدت جراحات را کمتر از واقعیت اعلام کرد
آمریکا سفارت خود در کویت را باز کرد
تالاب قره‌قشلاق پس از 15 سال دوباره احیا شد
بقائی خطاب به روبیو: صلح با تداوم سیاست‌های آمریکا ممکن نیست
سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران ارشد داعش در سوریه شد
کلاهبرداری به نام جام جهانی؛ مراقب سایت‌های شرط‌بندی باشید
تأکید ایران و عربستان بر تداوم رایزنی‌ها برای حفظ ثبات منطقه
بن‌گویر: تخریب منازل فلسطینیان متوقف نمی‌شود!
نتانیاهو: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نخواهیم داد!
حمله روسیه به تفسیر وارونه غرب از قوانین بین‌الملل
حماس برای واگذاری کامل اداره غزه اعلام آمادگی کرد
نورنما | به یاد عاشورا ، روزی که خورشید بر میدان کربلا سرخ شد
بانک صادرات از رفع کامل اختلال خدمات کارت‌محور خبر داد
فراخوان انصارالله برای راهپیمایی سالروز شهادت امام حسین (ع) در صنعا
اهدای جام قهرمانی با حضور رئیس‌جمهور آمریکا
دو شهید در حمله اسرائیل به جنوب لبنان+ جزئیات حادثه
گزارش تصویری| عزاداری تاسوعای حسینی در سراسر کشور