×
بین الملل
شناسه خبر : 317442
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 16:29
شبیخون نظامی ترامپ به گرینلند در سایه هرج‌ومرج سیاسی در دانمارک

شبیخون نظامی ترامپ به گرینلند در سایه هرج‌ومرج سیاسی در دانمارک

یک رسانه آلمانی گزارش داد دولت ترامپ در بحبوحه بحران سیاسی دانمارک، در حال مذاکره با گرینلند و کپنهاگ برای افزایش حضور نظامی آمریکا و ایجاد سه پایگاه جدید در این جزیره قطبی است.

نورنیوز- گروه بین الملل: روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ در مطلبی از سوء استفاده دولت تروریست آمریکا از هرج و مرج سیاسی در دولت دانمارک برای پیشبرد اهداف خود در قبال گرینلند خبر داده و نوشت: دولت ترامپ در حال مذاکره با گرینلند و دانمارک در مورد سه پایگاه نظامی جدید آمریکا در این جزیره قطبی است.

اوایل امسال، دونالد ترامپ ادعا کرد که گرینلند باید به دلایل «امنیت ملی» به ایالات متحده تعلق داشته باشد و حتی تهدید به حمله نظامی کرد. در حالی که ترامپ اکنون در حال مذاکره برای ایجاد پایگاه‌های جدید در این منطقه است، هفته‌هاست که در دانمارک کشمکش قدرت بر سر تشکیل دولت در جریان است.

ینس-فردریک نیلسن، نخست وزیر گرینلند، روز سه‌شنبه در کپنهاگ، پایتخت دانمارک تأیید کرد که گرینلند، دانمارک و ایالات متحده در حال حاضر در حال مذاکره برای افزایش حضور نظامی ایالات متحده در قطب شمال هستند. البته طرف‌های درگیر در مورد جزئیات این مذاکرات سکوت کرده‌اند.

به گزارش رسانه های غربی ایالات متحده قصد دارد سه پایگاه جدید در جنوب این جزیره تأسیس کند. این پایگاه‌ها بر نظارت بر فعالیت‌های بالقوه روسیه و چین در منطقه آتلانتیک شمالی بین گرینلند، ایسلند و بریتانیا تمرکز خواهند داشت.

گمان می‌رود عناصر کمیاب خاکی در زیر صفحه یخی گرینلند وجود داشته باشند و این عناصر می‌توانند در آینده نقش مهمی در بازار جهانی ایفا کنند. ذوب شدن یخ‌های قطب شمال به دلیل بحران آب و هوا، مسیرهای جدید کشتیرانی را در اطراف این جزیره باز می‌کند. این فرصت توجه ایالات متحده، روسیه و چین را به خود جلب کرده است.

طبق گزارش رسانه‌های محلی، دو مکان احتمالی برای پایگاه‌های نظامی ایالات متحده می‌تواند نارسارسواک و کانگرلوسواک باشد. این مناطق در حال حاضر شامل پایگاه‌های سابق ایالات متحده با باند فرودگاه و تأسیسات بندری هستند.

به گزارش بی‌بی‌سی، این پایگاه‌ها ممکن است به عنوان قلمرو ایالات متحده اعلام شوند. ایالات متحده در حال حاضر یک پایگاه فعال در پایگاه فضایی پیتوفیک در شمال غربی گرینلند، دارد. بی‌بی‌سی گزارش می‌دهد که مایکل نیدهام، از مقامات وزارت امور خارجه، مذاکرات را از طرف آمریکایی رهبری می‌کند. طبق این گزارش، جف لندری، فرستاده ترامپ به گرینلند، در این مذاکرات نقشی ندارد. انتظار می‌رود لندری هفته آینده برای یک کنفرانس اقتصادی به گرینلند سفر کند. با این حال، طبق فهرست مهمانان فعلی، انتظار نمی‌رود نمایندگان دولت دانمارک در این کنفرانس شرکت کنند.

به این ترتیب در حالی که مذاکرات در مورد پایگاه‌های ایالات متحده در گرینلند در حال پیشرفت است، دانمارک چندین هفته است که دولت جدیدی ندارد. اگرچه ائتلاف حاکم قدیمی متشکل از سوسیال دموکرات‌ها، ونستر و میانه‌روها در حال حاضر به فعالیت خود ادامه می‌دهد، همزمان احزاب برای تشکیل ائتلاف جدید تلاش می‌کنند. اخیراً، مته فردریکسن، نخست‌وزیر موقت و از مخالفان ادعاهای ارضی ترامپ پس از شکست مذاکرات ائتلاف با میانه‌روها، از مأموریت تشکیل دولت برکنار شد. اکنون، ترولز لوند پولسن، وزیر دفاع موقت و رهبر حزب لیبرال ونستر، مأمور تشکیل دولت شده است.

با این حال، مشکل اساسی تشکیل دولت دانمارک همچنان پابرجاست و آن این است که به ندرت هیچ حزبی در انتخابات پایان ماه مارس بیش از 12 درصد آرا را به دست آورد.

فردریکسن و شرکای ائتلافی او در ابتدای سال قاطعانه با ادعاهای ارضی ترامپ مخالفت کردند.

گرینلند مستعمره سابق پادشاهی دانمارک است و همچنان اگرچه از خودمختاری داخلی برخوردار است بخشی از خاک دانمارک است. دولت گرینلند برای سیاست خارجی و امنیتی به دولت کپنهاگ وابسته است. گرینلند از طریق دانمارک عضو ناتو و اتحادیه اروپا است.


اخبار مرتبط
مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند
دوشنبه 1405/02/28 ساعت 21:20
نیویورک‌تایمز:
مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند
نیویورک تایمز گزارش داد آمریکا، دانمارک و گرینلند طی ماه‌های اخیر مذاکرات محرمانه‌ای در واشنگتن درباره آینده این جزیره قطبی برگزار کرده‌اند.
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
چهارشنبه 1405/01/12 ساعت 15:49
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
طبق گزارش نیویورک تایمز، «ارتش ایالات متحده در حال مذاکره با دانمارک برای گسترش حضور خود در گرینلند است و به دنبال دسترسی به سه مکان دیگر از جمله پایگاه‌های سابق آمریکا در نارسارسواک و کانگرلوسواک است.»
عرضه حفظ گرینلند را ندارید، درخواست بدهید ما بیاییم
یکشنبه 1405/01/02 ساعت 00:10
سردار رادان خطاب به اتحادیه اروپا:
عرضه حفظ گرینلند را ندارید، درخواست بدهید ما بیاییم
سردار رادان خطاب به اتحادیه اروپا گفت: اگر عرضه حفظ گرینلند را ندارید، درخواست بدهید ما بیاییم.
انتخابات زودهنگام دانمارک در سایه تنش با آمریکا بر سر گرینلند
جمعه 1404/12/08 ساعت 19:04
انتخابات زودهنگام دانمارک در سایه تنش با آمریکا بر سر گرینلند
مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک، تاریخ 24 مارس (4 فروردین 1405) را برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام اعلام کرد. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که تنش با آمریکا بر سر مسئله گرینلند و اظهارات دونالد ترامپ همچنان به عنوان یک موضوع کلیدی در سیاست داخلی دانمارک باقی مانده است.
نظرات

آخرین اخبار
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
قسمت اول گفت‌وگوی صریح رئیس‌جمهور بعد از خبر 22 پخش می‌شود
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
عصبانیت ترامپ از پیروزی «عبدل السید»
بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی استان بوشهر
اعتراف «ونس» به از دست رفتن 230 میلیارد دلار پول مردم در کلاهبرداری
رویترز ادعای ترامپ را رد کرد؛ تنگه هرمز هنوز باز نشده است
تاکید وزیر خارجه قطر بر لزوم اجرای یادداشت تفاهم میان ایران و آمریکا
تداوم نقض آتش‌بس در جنوب لبنان؛ یک شهید و 11 زخمی
ایتالیا به ایران درباره تنگه هرمز پیام داد
لغو بخشی از تجریم‌های مرتبط با ایران
راهبرد هسته‌ای جدید آمریکا در قبال روسیه و چین
عالیشاه شاگرد مهدی رحمتی شد
محکومیت شدید اقدامات صهیونیست‌ها از سوی اسلام‌آباد
درخواست حماس از آمریکا برای اجرای کامل نقشه راه آتش‌بس
پوتین فرمانده نیروهای جدید سامانه‌های بدون سرنشین را تعیین کرد
نورنما | یک سنجاب مسابقه بیسبال را به هم ریخت
توسعه مرز ریلی رازی؛ گامی بزرگ در مسیر کریدور شرق-غرب
مسابقات تکواندو نونهالان پردیس به یاد شهدای میناب
مدیریت هوشمند آب با اتصال سامانه‌های کشاورزی و نیرو
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه در 15 مرداد؛ جدال اونس جهانی و دلار بر سر قیمت‌ها
تأکید شهباز شریف بر ادامه تلاش‌های پاکستان برای صلح در منطقه
جست‌وجوی نفسگیر در زاینده‌رود؛ سرنوشت کودک 7 ساله در هاله‌ای از ابهام
سقوط 30 درصدی قیمت دام زنده؛ چرا قیمت گوشت برای مردم ارزان نشد؟
عربستان: اقدامات یک‌جانبه اسرائیل در خاک فلسطین باطل و فاقد اعتبار است
اتفاق عجیب در راه لیگ برتر / استقلال و پرسپولیس از پایتخت می‌روند
دیدار وزیر صمت ایران با نخست‌وزیر پاکستان در اسلام‌آباد + فیلم
هشدار یمن درباره فرار رو به جلوی رژیم سعودی
بازی‌سازی فرانسه در جنگ اوکراین و روسیه!
بمب نقل‌وانتقالاتی پرسپولیس از روسیه می‌آید/ مذاکره برای جذب ستاره جوان
توصیف باشکوه آیین اربعین در رسانه روسیه
یورش گسترده نظامیان صهیونیست به اردوگاه قلندیا
پرونده «گوسفند کبوده پاسارگاد» برای ثبت جهانی در فائو نهایی شد
مشتری تازه مهدی طارمی از لیگ فرانسه؛ جزئیات پیشنهاد احتمالی
توقف پروازها در فرودگاه شهدای ساری از فردا
جزئیات محرمانه وین درباره مذاکرات صلح با اوکراین
چراغ سبز به نفت‌کش‌های پاکستانی برای عبور از تنگه باب‌المندب