×
بین الملل
شناسه خبر : 317442
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 16:29
شبیخون نظامی ترامپ به گرینلند در سایه هرج‌ومرج سیاسی در دانمارک

شبیخون نظامی ترامپ به گرینلند در سایه هرج‌ومرج سیاسی در دانمارک

یک رسانه آلمانی گزارش داد دولت ترامپ در بحبوحه بحران سیاسی دانمارک، در حال مذاکره با گرینلند و کپنهاگ برای افزایش حضور نظامی آمریکا و ایجاد سه پایگاه جدید در این جزیره قطبی است.

نورنیوز- گروه بین الملل: روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ در مطلبی از سوء استفاده دولت تروریست آمریکا از هرج و مرج سیاسی در دولت دانمارک برای پیشبرد اهداف خود در قبال گرینلند خبر داده و نوشت: دولت ترامپ در حال مذاکره با گرینلند و دانمارک در مورد سه پایگاه نظامی جدید آمریکا در این جزیره قطبی است.

اوایل امسال، دونالد ترامپ ادعا کرد که گرینلند باید به دلایل «امنیت ملی» به ایالات متحده تعلق داشته باشد و حتی تهدید به حمله نظامی کرد. در حالی که ترامپ اکنون در حال مذاکره برای ایجاد پایگاه‌های جدید در این منطقه است، هفته‌هاست که در دانمارک کشمکش قدرت بر سر تشکیل دولت در جریان است.

ینس-فردریک نیلسن، نخست وزیر گرینلند، روز سه‌شنبه در کپنهاگ، پایتخت دانمارک تأیید کرد که گرینلند، دانمارک و ایالات متحده در حال حاضر در حال مذاکره برای افزایش حضور نظامی ایالات متحده در قطب شمال هستند. البته طرف‌های درگیر در مورد جزئیات این مذاکرات سکوت کرده‌اند.

به گزارش رسانه های غربی ایالات متحده قصد دارد سه پایگاه جدید در جنوب این جزیره تأسیس کند. این پایگاه‌ها بر نظارت بر فعالیت‌های بالقوه روسیه و چین در منطقه آتلانتیک شمالی بین گرینلند، ایسلند و بریتانیا تمرکز خواهند داشت.

گمان می‌رود عناصر کمیاب خاکی در زیر صفحه یخی گرینلند وجود داشته باشند و این عناصر می‌توانند در آینده نقش مهمی در بازار جهانی ایفا کنند. ذوب شدن یخ‌های قطب شمال به دلیل بحران آب و هوا، مسیرهای جدید کشتیرانی را در اطراف این جزیره باز می‌کند. این فرصت توجه ایالات متحده، روسیه و چین را به خود جلب کرده است.

طبق گزارش رسانه‌های محلی، دو مکان احتمالی برای پایگاه‌های نظامی ایالات متحده می‌تواند نارسارسواک و کانگرلوسواک باشد. این مناطق در حال حاضر شامل پایگاه‌های سابق ایالات متحده با باند فرودگاه و تأسیسات بندری هستند.

به گزارش بی‌بی‌سی، این پایگاه‌ها ممکن است به عنوان قلمرو ایالات متحده اعلام شوند. ایالات متحده در حال حاضر یک پایگاه فعال در پایگاه فضایی پیتوفیک در شمال غربی گرینلند، دارد. بی‌بی‌سی گزارش می‌دهد که مایکل نیدهام، از مقامات وزارت امور خارجه، مذاکرات را از طرف آمریکایی رهبری می‌کند. طبق این گزارش، جف لندری، فرستاده ترامپ به گرینلند، در این مذاکرات نقشی ندارد. انتظار می‌رود لندری هفته آینده برای یک کنفرانس اقتصادی به گرینلند سفر کند. با این حال، طبق فهرست مهمانان فعلی، انتظار نمی‌رود نمایندگان دولت دانمارک در این کنفرانس شرکت کنند.

به این ترتیب در حالی که مذاکرات در مورد پایگاه‌های ایالات متحده در گرینلند در حال پیشرفت است، دانمارک چندین هفته است که دولت جدیدی ندارد. اگرچه ائتلاف حاکم قدیمی متشکل از سوسیال دموکرات‌ها، ونستر و میانه‌روها در حال حاضر به فعالیت خود ادامه می‌دهد، همزمان احزاب برای تشکیل ائتلاف جدید تلاش می‌کنند. اخیراً، مته فردریکسن، نخست‌وزیر موقت و از مخالفان ادعاهای ارضی ترامپ پس از شکست مذاکرات ائتلاف با میانه‌روها، از مأموریت تشکیل دولت برکنار شد. اکنون، ترولز لوند پولسن، وزیر دفاع موقت و رهبر حزب لیبرال ونستر، مأمور تشکیل دولت شده است.

با این حال، مشکل اساسی تشکیل دولت دانمارک همچنان پابرجاست و آن این است که به ندرت هیچ حزبی در انتخابات پایان ماه مارس بیش از 12 درصد آرا را به دست آورد.

فردریکسن و شرکای ائتلافی او در ابتدای سال قاطعانه با ادعاهای ارضی ترامپ مخالفت کردند.

گرینلند مستعمره سابق پادشاهی دانمارک است و همچنان اگرچه از خودمختاری داخلی برخوردار است بخشی از خاک دانمارک است. دولت گرینلند برای سیاست خارجی و امنیتی به دولت کپنهاگ وابسته است. گرینلند از طریق دانمارک عضو ناتو و اتحادیه اروپا است.


اخبار مرتبط
مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند
دوشنبه 1405/02/28 ساعت 21:20
نیویورک‌تایمز:
مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند
نیویورک تایمز گزارش داد آمریکا، دانمارک و گرینلند طی ماه‌های اخیر مذاکرات محرمانه‌ای در واشنگتن درباره آینده این جزیره قطبی برگزار کرده‌اند.
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
چهارشنبه 1405/01/12 ساعت 15:49
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
طبق گزارش نیویورک تایمز، «ارتش ایالات متحده در حال مذاکره با دانمارک برای گسترش حضور خود در گرینلند است و به دنبال دسترسی به سه مکان دیگر از جمله پایگاه‌های سابق آمریکا در نارسارسواک و کانگرلوسواک است.»
عرضه حفظ گرینلند را ندارید، درخواست بدهید ما بیاییم
یکشنبه 1405/01/02 ساعت 00:10
سردار رادان خطاب به اتحادیه اروپا:
عرضه حفظ گرینلند را ندارید، درخواست بدهید ما بیاییم
سردار رادان خطاب به اتحادیه اروپا گفت: اگر عرضه حفظ گرینلند را ندارید، درخواست بدهید ما بیاییم.
انتخابات زودهنگام دانمارک در سایه تنش با آمریکا بر سر گرینلند
جمعه 1404/12/08 ساعت 19:04
انتخابات زودهنگام دانمارک در سایه تنش با آمریکا بر سر گرینلند
مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک، تاریخ 24 مارس (4 فروردین 1405) را برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام اعلام کرد. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که تنش با آمریکا بر سر مسئله گرینلند و اظهارات دونالد ترامپ همچنان به عنوان یک موضوع کلیدی در سیاست داخلی دانمارک باقی مانده است.
نظرات

آخرین اخبار
قطعی برق کرمان امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
برنامه قطعی برق خوزستان امروز چهارشنبه 4 شهریور+ لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
برنامه قطعی برق تهران امروز چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد+ لینک
تربیت دوقلوها؛ از مهار حسادت تا تقویت استقلال
هشدار یک متخصص ایمپلنت درباره تاثیر سیگار بر شکست درمان
وقتی کودکان قربانی محتوای نامناسب شبکه‌های اجتماعی می‌شوند
استفاده از پله‌ها بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید است
اورونوف خبر مصدومیتش را تکذیب کرد
مواضع دوگانه انگلیس علیه ایران؛ حمایت از دیپلماسی و تشدید فشار اقتصادی
رایزنی وزیران خارجه قطر و عمان درباره ایجاد کریدور موقت مشترک در تنگه هرمز
جنگنده‌های اسرائیلی جنوب لبنان را بمباران کردند
غریب آبادی: تفاهم ایران و عمان به منزله بازگشایی تنگه هرمز نیست
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند
نورویدئو | جنگ مالی واشنگتن ؛وقتی تحریم ، به نقطه آسیب پذیری آمریکا می رسد
رایزنی تلفنی عراقچی و عاصم منیر
گزارش عراقچی از رایزنی با مقامات پاکستان و عمان
پاسخ قالیباف به لفاظی‌های بسنت: نمایش مضحکت، «روز پیروزی» نبود؛ «روز دلقک» بود!
نیروی دموکراتیک سوریه منحل شد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
سخنگوی دولت: سهمیه بنزین 1500 و 3000 تومانی تغییر نمی‌کند
قالیباف: آمریکا در جنگ نظامی و سیاسی از ایران شکست خورد
رئیس‌جمهور کوبا: تحریم‌های آمریکا نسل‌کشی است
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 4 شهریور + جدول
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا چهارشنبه 4 شهریور + لینک
خروج یک هواپیما از باند فرودگاه مشهد؛ حادثه هیچ مصدومی نداشته است
هشدار بقائی به تبعات سکوت کشورها در برابر قلدری آمریکا
واشنگتن‌پست: ایران قادر است تحریم‌های آمریکا را دور بزند
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد
نیروی دریایی سوئد خواستار مصادره ملک شهروند روس شد
سفر محرمانه رئیس سیا به مسکو؛ مذاکرات پشت پرده آمریکا و روسیه
شناسایی معاملات مشکوک به پولشویی 130 هزار میلیارد تومانی در بازار ارز و طلا
ما بر ایستادگی در کنار جمهوری اسلامی ایران و وحدت میادین تأکید داریم
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز