×
اجتماعی
شناسه خبر : 317254
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/24 ساعت 04:00
درصورت همکاری چت‌جی‌پی‌تی در قتل، آیا شریک جرم است؟

درصورت همکاری چت‌جی‌پی‌تی در قتل، آیا شریک جرم است؟

پس از افشای گفت‌وگوی عامل تیراندازی دانشگاه ایالتی فلوریدا با چت‌جی‌پی‌تی درباره انتخاب سلاح و زمان حمله، دادستان کل فلوریدا تحقیقاتی را برای بررسی مسئولیت احتمالی شرکت اوپن‌اِی‌آی آغاز کرده؛ پرونده‌ای کم‌سابقه که می‌تواند مرز مسئولیت کیفری شرکت‌های هوش مصنوعی را وارد مرحله تازه‌ای کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی:  وبگاه تِک‌اِکسپلور در گزارشی آورده است: فینیکس ایکنر (Phoenix Ikner) پیش از آنکه شروع به تیراندازی در محوطه دانشگاه ایالتی فلوریدا (واقع در ایالت فلوریدا در آمریکا) بکند، نه با دوستانش صحبت کرد، نه با مادر و پدر یا هر کسی که ممکن بود او را از این کار منصرف کند؛ او با یک چت‌بات هوش مصنوعی گفت‌وگو کرد.

طبق شواهد جمع‌آوری‌شده توسط دادستان کل فلوریدا، این دانشجو از چت‌جی‌پی‌تی پرسیده بود کدام سلاح و مهمات برای حمله مناسب‌تر است و در چه زمان و مکانی می‌تواند بیشترین تلفات را ایجاد کند. محققان می‌گویند که چت‌بات به سؤالات او پاسخ داده است.

حالا جیمز اوت مایر (James Uthmeier)، دادستان کل فلوریدا، می‌خواهد بداند آیا می‌توان شرکت اوپن‌اِی‌آی (OpenAI)، سازنده چت‌جی‌پی‌تی، را در این جنایت شریک جرم دانست یا خیر. وی تحقیقات جنایی را علیه این شرکت آغاز کرده و می‌گوید ممکن است این شرکت یا کارکنانش متهم شوند.

آیا یک شرکت می‌تواند مجرم باشد؟

بر اساس قوانین، پیگرد کیفری شرکت‌ها هرچند امکان‌پذیر اما نسبتاً نادر است. اواخر ماه گذشته، شرکت پوردو فارما (Purdue Pharma) به دلیل نقشش در بحران موادمخدر با جریمه‌های کیفری بیش از ۵ میلیارد دلاری مواجه شد؛ اما همه این پرونده‌ها مربوط به مدیران، فروشندگان یا مهندسانی بود که تصمیمات نادرستی گرفتند. پرونده ایکنر متفاوت است.

متئو توکسون (Matthew Tokson)، استاد حقوق در دانشگاه یوتا، می‌گوید: در نهایت، این یک محصول بود که این جنایت را تشویق کرد. این همان چیزی است که این پرونده را بسیار منحصربه‌فرد و دشوار می‌کند.

کارشناسان حقوقی می‌گویند اثبات اتهاماتی مانند سهل‌انگاری یا بی‌احتیاطی عمدی (نادیده گرفتن آگاهانه خطرات) بسیار دشوار است.

اوپن‌اِی‌آی نیز تأکید می‌کند که چت‌جی‌پی‌تی هیچ مسئولیتی در قبال این حمله ندارد. این شرکت می‌گوید: ما پیوسته در تلاشیم تا سامانه‌های خود را بهبود بخشیم تا نیت‌های مخرب را شناسایی و از سوءاستفاده جلوگیری کنیم و در مواجهه با خطرات ایمنی، واکنش مناسبی نشان دهیم.

شکایت مدنی یا کیفری؟ تفاوت در چیست؟

برای کسانی که به دنبال پاسخگویی هستند، شکایت مدنی (که معمولاً به پرداخت جریمه نقدی منجر می‌شود) ممکن است مسیری عملی‌تر باشد. در مقابل، اثبات پرونده کیفری (که می‌تواند به زندان هم منجر شود) بسیار سخت‌تر است.

چندین پرونده مدنی در آمریکا علیه پلتفرم‌های هوش مصنوعی تشکیل شده است، اما هنوز هیچ‌کدام به صدور حکم نهایی علیه این شرکت‌ها منجر نشده است.

متیو برگمن (Matthew Bergman)، وکیل مدافع شاکیان چت‌جی‌پی‌تی، تأکید می‌کند که در نسخه‌های جدیدتر چت‌جی‌پی‌تی، تدابیر ایمنی بیشتری در آن‌ها تعبیه شده است.

حتی اگر محکومیت کیفری فقط به جریمه نقدی ختم شود، باز هم می‌تواند آسیب بزرگی به اعتبار شرکت وارد کند. با این حال، به گفته کارشناسان، پیگرد کیفری نمی‌تواند جایگزین قوانین روشنی شود که دولت آمریکا تاکنون در ایجاد آن‌ها ناکام مانده است.


ایرنا
اخبار مرتبط
شوک به دنیای هوش مصنوعی/ سم آلتمن و چت‌جی‌پی‌تی متهم به همدستی در قتل
سه‌شنبه 1405/03/12 ساعت 12:28
شوک به دنیای هوش مصنوعی/ سم آلتمن و چت‌جی‌پی‌تی متهم به همدستی در قتل
دادستان کل فلوریدا از اوپن‌ای‌آی و مدیرعامل آن، سم آلتمن، به دلیل ارتباط چت‌بات هوش مصنوعی «چت‌جی‌پی‌تی» با حوادث خشونت‌آمیز، از جمله تیراندازی دانشگاه ایالتی فلوریدا، شکایت کرد.
چت‌جی‌پی‌تی یک معمای 60 ساله ریاضی را حل کرد
یکشنبه 1405/02/13 ساعت 14:52
چت‌جی‌پی‌تی یک معمای 60 ساله ریاضی را حل کرد
یک جوان 23 ساله مدعی شده با کمک چت‌جی‌پی‌تی به راه‌حلی برای یکی از مسائل مشهور «اردوش» دست یافته؛ مسئله‌ای که بیش از 60 سال ذهن ریاضیدانان را به خود مشغول کرده بود.
«چت‌جی‌پی‌تی»، مشاور  قاتل دانشجویان فلوریدا
سه‌شنبه 1405/02/08 ساعت 12:05
هشدار دوباره درباره هوش مصنوعی
«چت‌جی‌پی‌تی»، مشاور قاتل دانشجویان فلوریدا
گزارش‌ها حاکی است مرد متهم به قتل دو دانشجوی دکترای دانشگاه جنوب فلوریدا پیش از وقوع جنایت، سؤالی درباره قرار دادن یک فرد در کیسه زباله از «چت‌جی‌پی‌تی» پرسیده است.
جهش فوق العاده در پزشکی با هوش مصنوعی/ تشخیص بیماری نادر با چت‌جی‌پی‌تی
جمعه 1405/01/21 ساعت 12:53
جهش فوق العاده در پزشکی با هوش مصنوعی/ تشخیص بیماری نادر با چت‌جی‌پی‌تی
این روزها که چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) در تکنولوژی و عرصه های گوناگون غوغایی بر پا کرده به تازگی موفق به کشف بیماری نادر یک زن شده است که سال‌ها با تشخیص اشتباه پزشکان درمان هایی نادرست و بی فایده را انجام داده بود.
نظرات

آخرین اخبار
سوءتغذیه خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد
تجاوز مجدد آمریکا به مناطق جنوبی کشور؛ پاسخ سخت و پشیمان‌کننده ایران در راه است
مکرون: نشست «ائتلاف مشتاقان» هفته آینده در پاریس برگزار می‌شود
کربلا آماده یک بدرقه تاریخی؛ پیکر رهبرشهید وارد حرم مطهر سیدالشهداء شد
واکنش تند سفیر ایران به موضع صدراعظم آلمان درباره تجاوز آمریکا
غلامرضا ثابت‌ایمانی به سپاهان بازگشت
روش‌های نوین IVF شانس موفقیت را افزایش دادند
رایزنی اردوغان و مکرون؛ تأکید بر نقش یادداشت تفاهم اسلام‌آباد در کاهش تنش‌ها
نامه رسمی ایران به شورای امنیت درباره تجاوزات آمریکا
هشدار روان‌شناس درباره اضطراب امتحان؛ استرس حافظه را مختل می‌کند
هشدار امنیتی چین درباره مدل هوش مصنوعی آنتروپیک
ایران در شورای حقوق بشر خواستار توجه به پیامدهای تحریم‌ها و جنگ شد
پزشکیان از رئیس‌جمهور تاجیکستان قدردانی کرد
سازمان ملل درباره تنش ایران و آمریکا هشدار داد
رسانه انگلیسی: آمریکا در تغییر مواضع ایران ناکام مانده است
حمله آمریکا به جنوب ایران و پاسخ قاطع نیروهای مسلح؛ ترامپ پس از عملیات ایران چه گفت؟
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدا به 4 هزار و 321 نفر رسید
پیام احساسی سرمربی تیم ملی درباره جام جهانی 2026 چه بود؟
بلومبرگ: ذهن ترامپ در اجلاس ناتو بیش از هر چیز درگیر ایران بود
زمان دریافت کارت ورود به جلسه ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی اعلام شد
فرزند ارشد قائد شهید امت اسلام میزبان علما و بزرگان نجف شد
ارتش: حضور مردم در تشییع قائد شهید، پیام وفاداری به انقلاب و ولایت بود
نورنما | با استفاده از یک میلیون لگو یک جام 27 متری ساختن
چین: تشدید تنش در غرب آسیا به نفع هیچ‌کس نیست
نوراینفو | چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟
نخست‌وزیر انگلیس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
ترامپ: جنگ با ایران دوباره آغاز نخواهد شد
واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست
خرس قهوه‌ای نجات‌یافته در مازندران تلف شد
وزیر خارجه انگلیس خواستار تداوم آتش‌بس و مذاکرات شد
تاکید وزرای خارجه عربستان و عمان بر پرهیز از هر گونه اقدامات خطرآفرین
بیروت برای مذاکره با رژیم صهیونیستی شرط گذاشت
تحقیقات اف‌بی‌آی درباره فدراسیون فوتبال آرژانتین کلید خورد
وزیر خارجه آلمان: مین‌روبی تنگه هرمز بدون توافق با ایران ممکن نیست
تارتار نخستین جلسه تمرینی پرسپولیس را با نفرات جدید برگزار کرد
غریب‌آبادی: با ترامپ قاتل باید با زبان خودش صحبت کرد
دولت صنعا: حمله آمریکا به ایران، نشانه خوی جنایتکارانه واشنگتن است
پاکستان: ایران و آمریکا طبق یادداشت تفاهم‌نامه عمل کنند
بقائی: یادداشت تفاهم با آمریکا از ابتدا بر پایه اعتماد نبود
انگلیس و آلمان خواستار احیای آتش‌بس شدند
ارتش پاکستان: 54 تروریست در درگیری‌های بلوچستان کشته شدند
چین: جهان باید به حقوق ایران در تنگه هرمز احترام بگذارد
بیانیه پایانی ناتو؛ تأکید بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
حمایت کانادا از حمله آمریکا به ایران؛ پاسخ مناسبی بود!
زمان مجلس ختم رهبر شهید به تعویق افتاد
درگیری سپاه با گروهک‌های تروریستی در سردشت/ شهادت یک پاسدار
تغییر در کادر فنی تراکتور با سه چهره جدید
کادر فنی کشتی آزاد جوانان با 3 عضو جدید تقویت شد
هشدار بارش‌های سیلابی در 4 استان در 2 روز آینده + وزش باد در 13 استان
سی‌ان‌ان خبر داد: تردد نفتکش‌ها در تنگه هرمز عملاً متوقف شد