×
بین الملل
شناسه خبر : 317190
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/23 ساعت 16:28
ورود ترامپ به پکن برای مذاکرات حساس با شی جین‌پینگ

ورود ترامپ به پکن برای مذاکرات حساس با شی جین‌پینگ

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در شرایطی برای دیداری دو روزه و مذاکراتی مهم با «شی جین‌پینگ» وارد پکن شد که تنش‌های تجاری، جنگ علیه ایران و بحران‌های اقتصادی داخلی، این سفر را به یکی از حساس‌ترین دیدارهای واشنگتن و پکن در سال‌های اخیر تبدیل کرده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای ۲ روز مذاکرات مهم با «شی جین‌پینگ» رهبر چین، وارد پکن، پایتخت چین شده است و انتظار می‌رود در مراسم استقبال کوتاهی در فرودگاه شرکت کند.

ترامپ روز سه‌شنبه هنگام ترک کاخ سفید، در رابطه با چین به خبرنگاران گفته بود: «ما دو ابرقدرت هستیم. ما از نظر نظامی قوی‌ترین ملت روی زمین هستیم. چین دومین کشور در نظر گرفته می‌شود.»

در حالی که ترامپ مایل است حس قدرت را القا کند، این دیدار در لحظه حساسی از ریاست جمهوری او رخ می‌دهد، زیرا حمایت او در داخل کشورش به دلیل تجاوز آمریکایی-اسرائیلی علیه ایران و افزایش تورم در نتیجه آن، به شدت کاهش یافته است.

سفر ترامپ، که اولین سفر یک رئیس‌جمهور آمریکا از زمان سفر خودش در ۹ سال گذشته است، امسال «یک سفر بسیار جدی و مهم» خواهد بود. او در رویدادی در واشنگتن گفت که به شی گفته است «بزرگترین نمایشی را که تاکنون در تاریخ چین داشته‌اید، به نمایش بگذارید.»

ترامپ همواره رابطه خود با شی را با عبارات شخصی و گرم بیان کرده است، اما این سفر فشار بیشتری نسبت به آنچه هر دو طرف علنا اذعان می‌کنند، به همراه دارد.

تجارت در صدر مذاکرات خواهد بود و ترامپ بیش از ۱۲ مدیر ارشد را با خود به پکن آورده است، از جمله تیم کوک از اپل و ایلان ماسک، مدیر عامل اسپیس ایکس و تسلا که وزارت بهره‌وری دولت ترامپ را اداره می‌کرد. جنسن هوانگ، مدیر عامل انویدیا، در دومین مرحله پرواز به چین در آلاسکا به ترامپ در باند فرودگاه پیوست. کلی اورتبرگ، مدیرعامل و رئیس بوئینگ، دیوید سولومون، مدیرعامل گلدمن ساکس و مایکل میباخ، مدیرعامل مسترکارت از دیگر همراهان این هیات هستند. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده و پیت هگست، وزیر جنگ، از جمله مقاماتی هستند که او را همراهی می‌کنند. اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، پس از مذاکرات تجاری با هی لیفنگ، معاون نخست‌وزیر چین، در کره‌جنوبی در روز چهارشنبه، به ترامپ در پکن ملحق خواهد شد.

احتمال تمدید آتش‌بس تجاری که پاییز گذشته بین واشنگتن و پکن حاصل شد نیز در دستور کار قرار دارد. با این حال، انتظارات برای نتایج این اجلاس کم است، زیرا هر دو رهبر با موانعی در داخل و خارج از کشورشان روبرو هستند که ممکن است فضای مانور آنها را محدود کند.

ترامپ، که میزان محبوبیتش در پایین‌ترین نقطه خود در دوره دوم ریاست جمهوری‌اش قرار دارد، شاهد لغو بخش زیادی از رژیم تعرفه جهانی خود توسط دادگاه‌های ایالات متحده بوده و درگیر جنگی نامحبوب با ایران است که از یک جدول زمانی اولیه شش هفته‌ای فراتر رفته و قیمت بنزین را به شدت افزایش داده است. شی جین‌پینگ هم مشکلات اقتصادی دیرینه خود را دارد، از جمله بیکاری بالای جوانان، تقاضای ضعیف مصرف‌کننده و بخش املاک رو به زوال، و همچنین نگرانی‌های جدیدی در مورد اینکه چین تا چه مدت می‌تواند شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران را تحمل کند.

ترامپ اکنون با امضای قراردادهایی با چین برای خرید بیشتر مواد غذایی و هواپیماهای آمریکایی به دنبال پیروزی است و می‌گوید که با شی‌جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین «بیش از هر چیز دیگری» در مورد تجارت صحبت خواهد کرد.

اما ترامپ در زمانی به پکن می‌رود که ایران همچنان بر دستور کار داخلی او تسلط دارد. این جنگ با تنش‌آفرینی‌های نظامی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی و محاصره بنادر ایرانی، منجر به بسته شدن تنگه هرمز به روی طرف‌های متخاصم، سرگردانی تانکرهای نفت و گاز طبیعی و افزایش قیمت انرژی شده است. رئیس‌جمهور ایالات متحده گفته است که به کمک شی جین‌پینگ در حل این جنگ نیازی ندارد، حتی با وجود اینکه سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، هفته گذشته در پکن بود.

ترامپ روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «ما چیزهای زیادی برای بحث داریم. اگر بخواهم با شما صادق باشم، نمی‌گویم ایران یکی از آنهاست، زیرا ما ایران را کاملاً تحت کنترل داریم.» چین از شرکای اصلی تجاری ایران است و قطعنامه پیشین علیه ایران در شورای امنیت را وتو کرد و بارها خواستار پایان جنگ شده و حتی حاضر به اجرای تحریم‌های دریایی آمریکا نشده است. 

آلن کارلسون، دانشیار دولت در دانشگاه کرنل و متخصص سیاست خارجی چین، گفت که با توجه به اینکه تنها تحولات اندکی در این اجلاس انتظار می‌رود، هر دو طرف به دنبال پیروزی‌های محدودی خواهند بود. ترامپ به دنبال کمک بیشتر از چین در مورد ایران است، که با آن روابط نزدیکی دارد، اما «همچنین، فکر می‌کنم، او به طور کلی به یک برد در صحنه جهانی نیاز دارد.»

یک مقام ارشد دولت واشنگتن به خبرنگاران گفت که ترامپ و شی جین‌پینگ «چندین بار» در مورد جنگ علیه ایران صحبت کرده‌اند و انتظار می‌رود ترامپ، شی جین‌پینگ را در مورد درآمد و کالاهایی که چین به دولت ایران ارائه می‌دهد، و همچنین آنچه که این مقام به عنوان «صادرات بالقوه سلاح» توصیف کرد، تحت فشار قرار دهد. چین، که ترامپ آن را به خاطر کمک به آوردن ایران به پای میز مذاکره تحسین کرده است، خواستار راه‌حل دیپلماتیک برای این درگیری شده و تحریم‌های ایالات متحده علیه شرکت‌ها و افراد چینی که با ایران تجارت می‌کنند را غیرقانونی دانسته و از آن انتقاد کرده است.

صبح پنجشنبه، ترامپ در مراسم استقبال و ملاقات با شی جین‌پینگ شرکت خواهد کرد، سپس از معبد بهشت، یک شاهکار معماری عظیم مربوط به قرن پانزدهم، بازدید خواهد کرد و پس از آن عصر یک ضیافت رسمی برگزار خواهد شد.

روز جمعه، او قبل از عزیمت به واشنگتن، برای صرف چای و ناهار کاری به شی جین‌پینگ ملحق خواهد شد. انتظار می‌رود این دو رهبر حداقل یک بار دیگر در سال جاری، زمانی که ترامپ میزبان شی جین‌پینگ در واشنگتن است، با یکدیگر ملاقات کنند. 

دولت ترامپ امیدوار است روند ایجاد یک «هیئت تجاری» با چین را برای رسیدگی به اختلافات بین کشورها آغاز کند. این هیئت می‌تواند به جلوگیری از جنگ تجاری که سال گذشته پس از افزایش تعرفه‌های ترامپ شعله‌ور شد، کمک کند؛ اقدامی که چین از طریق کنترل مواد معدنی کمیاب با آن مقابله کرد. این منجر به آتش‌بس یک ساله در اکتبر گذشته شد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
نماینده جمهوری‌خواه خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل شد
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
افزایش 26.5 درصدی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای کالا از 15 خرداد
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
ما مسیرمان شهادت است هیچگاه این باور از ما سلب نشد
ادعای وزیر خارجه آمریکا از نهایی شدن توافق با ایران
وزیر آموزش و پرورش: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی است
رویترز: با وجود هجوم نفت خام آمریکا به آسیا، جای خالی هرمز هرگز پُر نمی‌شود
احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در نقاط جدید اروپا
نورویدیو | لبنان ؛ آزمون واقعی آتش بس یا آغاز یک معادله جدید ؟
مراسم «آن‌ها فرشته بودند» در تهران برگزار می‌شود
رئیس دفتر رئیس جمهور: حضور مردم در دفاع از کشور ستودنی است
علت تاخیر در پرواز تهران - نجف مشخص شد