×
بین الملل
شناسه خبر : 316983
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 19:56
تحلیل «یدیعوت آحارانوت» از بن‌بست در مذاکرات تهران و واشنگتن

تحلیل «یدیعوت آحارانوت» از بن‌بست در مذاکرات تهران و واشنگتن

روزنامه یدیعوت آحارانوت با بررسی واکنش احتمالی آمریکا به پاسخ ایران، نوشت تل‌آویو از رد خواسته‌های واشنگتن توسط تهران غافلگیر نشده و اکنون در انتظار تصمیم ترامپ میان تشدید فشار، اقدامات محدود نظامی یا ادامه مسیر مذاکره است؛ موضوعی که به گفته این رسانه تحت تأثیر ملاحظات سیاسی و بین‌المللی آمریکا قرار دارد.

نورنیوز- گروه بین الملل: روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارانوت در مقاله‌ای، واکنش احتمالی ترامپ به پاسخ ایران را مورد بررسی قرار داده است. تهران به طرح واشنگتن برای پایان جنگ پاسخ داده است؛ اما این پاسخ منافع ایران و نه خواسته‌های آمریکا را مدنظر داشته است.

یدیعوت آحارانوت گزارش خود را اینگونه آغاز کرده است: اسرائیل از پاسخ تهران که منجر به واکنش تند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا شد، غافلگیر نشد. یک مقام اسرائیلی گفت: «توافق (بین تهران و واشنگتن) برای اسرائیل وحشتناک است، چقدر عالی که پذیرفته نشد؛ اما سوال این است که ترامپ با وجود محدویت‌هایی که دارد، چگونه عمل خواهد کرد. مسائلی مانند سفر به چین، جام جهانی و تمایل به عدم آغاز دوباره جنگ، بر واکنش ترامپ تأثیر خواهد گذاشت.

این روزنامه در ادامه گزارش خود مدعی شد ایران در پاسخ به ایالات متحده، فهرستی طولانی از خواسته‌ها را مطرح کرده است، ایران از برچیدن تأسیسات هسته‌ای خود و برآورده کردن خواسته‌های ایالات متحده در مورد اورانیوم غنی‌شده خودداری کرد و ترامپ واکنشی تند به این موضوع واکنش نشان داد. وی در شبکه اجتماعی «تروث» نوشت: من پاسخ (ایران) را خواندم و آن را دوست نداشتم. کاملاً غیرقابل قبول است.

در ادامه این مقاله آمده است: اسرائیل از پاسخ ایران غافلگیر نشد و از همان ابتدا ارزیابی کرده بود که احتمال توافق بسیار کم است. یک مقام اسرائیلی در این خصوص گفت: «عالی است که آنها این توافق را نپذیرفتند؛ زیرا (هرگونه توافق بین تهران و واشنگتن) برای اسرائیل فاجعه‌بار است. با این حال وی به روشنی گفت که هنوز برای دانستن اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد خیلی زود است، هیچ‌کس نمی‌داند. شاید یک گزینه حمله نظامی در کار باشد؛ اما ما به صبر نیاز داریم.

یدیعوت آحارانوت در ادامه نوشت: حالا سوال این است که ترامپ چه واکنشی نشان خواهد داد. ارزیابی در اسرائیل این است که ترامپ نمی‌خواهد بار دیگر جنگ تمام شده را آغاز کند، همچنین او با محدودیت‌هایی روبرو است. سفر به چین در روز چهارشنبه و دیدار با شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، همچنین جام جهانی به میزبانی ایالات متحده که ظرف یک ماه آینده آغاز می‌شود، محدودیت‌های جدی برای ترامپ به دنبال داشته است.

این روزنامه اسرائیلی با ابراز ناامیدی از تصمیم ترامپ به جنگ تمام با ایران، در ادامه نوشت: ارزیابی در اسرائیل این است که ترامپ ممکن است دستور «اقدامات هدفمند» را صادر کند. هدف او کشاندن ایران به میز مذاکره و گرفتن امتیازات بیشتر است. رئیس‌جمهور آمریکا، پس از دریافت پاسخ ایران، با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، صحبت کرد و در مکالمات قبلی بین آنها، به نتانیاهو روشن کرده بود که از خارج کردن اورانیوم غنی‌شده از ایران صرف نظر نخواهد کرد و مصمم است که اجازه ندهد ایران از آن استفاده کند.

یدیعوت آحارانوت نوشت: اسرائیل معتقد است که هیچ گزینه‌ای جز حمله به اهداف انرژی و زیرساخت‌ها در ایران وجود ندارد؛ اما از سوی دیگر، آنها نمی‌خواهند به عنوان کسانی دیده شوند که ترامپ را به ازسرگیری خصومت‌ها سوق می‌دهند. تعداد زیادی از مقامات اسرائیلی از ادامه محاصره ایران توسط آمریکا حمایت می‌کنند و فکر می‌کنند که این موثرترین اقدام است. با این حال، همانطور که گفته شد، ممکن است اقدامات نظامی با هدف تحت فشار قرار دادن ایران برای امتیازگیری بیشتر انجام شود.

در شرایط کنونی که به اذعان رسانه های اسرائیلی، صهیونیست‌ها از آغاز دوباره جنگ تمام‌عیار ناامید شده‌اند برخی کارشناسان هشدار می دهند که طرف اسرائیلی برای تخریب روند مذاکراتی ممکن است به اقدامات متهورانه دیگری روی آورد؛ از جمله ترغیب ترامپ به تداوم محاصره دریایی یا اقدامات هدفمند و عملیات‌های نقطه‌ای در ایران.


اخبار مرتبط
انتقاد بولتون از مدیریت ترامپ در بحران ایران و تنگه هرمز
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 15:00
انتقاد بولتون از مدیریت ترامپ در بحران ایران و تنگه هرمز
جان بولتون در یادداشتی با انتقاد از عملکرد دونالد ترامپ در قبال ایران نوشت : رئیس‌جمهور آمریکا بدون هماهنگی با متحدان وارد تقابل شد و اکنون برای خروج از بحران و بازگشایی تنگه هرمز با بن‌بست سیاسی مواجه است.
مجلس آمریکا برای هفتمین بار قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ را به رای می گذارد
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 09:38
مجلس آمریکا برای هفتمین بار قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ را به رای می گذارد
رهبر اقلیت دموکرات سنای آمریکا اعلام کرد دولت دونالد ترامپ با عبور از مهلت 60 روزه قانون اختیارات جنگی بدون مجوز کنگره، آمریکا را به جنگی غیرقانونی و پرهزینه کشانده و دموکرات‌ها برای توقف آن رأی‌گیری تازه‌ای برگزار می‌کنند.
آخرین آمار از هزینه های سنگین جنگ ترامپ علیه ایران
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 09:12
آخرین آمار از هزینه های سنگین جنگ ترامپ علیه ایران
فایننشال تایمز گزارش داد هزینه‌های جنگ آمریکا علیه ایران به صدها میلیارد دلار رسیده و آثار آن در افزایش قیمت سوخت و بحران اقتصادی نمایان شده است.
نظرات

آخرین اخبار
زنگ خطر آموزش‌های دانشگاهی علوم پایه و مهندسی به صدا درآمده است؟
شارژ لیزری پهپادهایی که فرود نمی‌آیند
ادعای تازه ترامپ درباره تنگه هرمز و ایران؛ از فردا تنگه را باز می کنیم
چالش ترامپ با افسانه شکست ایران
معافیت بیمه‌ای برای بازی سازان
روایت محسن رضایی از شکست آمریکا در جنگ سوم ترامپ؛ آمریکا 500 کشته داد
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها چهارشنبه 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
آماده‌باش بهداشتی در گنبدکاووس برای مقابله با بیماری وبا
طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی چه زمانی سراسری می‌شود؟
قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 13 مرداد 1405+ جدول
اقتصاد به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات کنگره تبدیل شد
رایزنی‌های فشرده عراق با ایران برای عبور نفتکش‌های بغداد
برنامه‌های مقابله‌ای وزارت اقتصاد در قبال برنامه دشمنان
خواسته «فون در لاین»؛ «اقدام یکپارچه» برای تامین امنیت مرزهای اروپا
نجات معجزه‌آسای کودک عراقی با اقدام تیم هلال احمر ایران
تالاب جهانی میانکاله همچنان در آتش می‌سوزد
تعلیق ارسال سامانه‌های دفاعی پاتریوت به اوکراین
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا سه شنبه 13 مرداد
رایزنی اردوغان و بن سلمان درباره اوضاع منطقه
حزب الله عراق: متعهد به سلاح مقاومت هستیم
استفاده اتحادیه اروپا از اوکراین به‌عنوان «گوشت دم توپ» علیه روسیه
آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در تهران همزمان با اربعین حسینی
تکذیب نشست قریب‌الوقوع اسلام آباد
حریق گسترده جنگل‌های آن‌سوی ارس؛ استقرار نیروهای ایرانی برای جلوگیری از سرایت آتش
چرا گذشت زمان به نفع ایران است؟
شوک بزرگ در بازار نقل‌وانتقالات‌ استقلال
پیام اربعینی رئیس‌جمهور عراق
معاریو: ایران ضرب‌آهنگ جنگ را مدیریت می‌کند
تغییرات اقلیمی به نیروگاه‌های هسته‌ای رسید؛ توقف فعالیت راکتور مجارستان
سالگرد حمله داعش به سنجار؛ نسل کشی ایزدی ها توسط داعش
بازنگری نرخ کرایه سرویس مدارس تهران
گفته‌ها و ناگفته‌های پیام پزشکیان درباره تفاهم اسلام‌آباد
افتخار تاریخی هاکی ایران؛ مدال برنز گردن‌آویز دانش‌آموز اصفهانی
آخرین رایزنی ترکیه و کویت درباره امنیت منطقه
واکنش اتحادیه عرب به حملات وحشیانه رژیم صهیونی
دعوت از عراقچی برای حضور در پاکستان در اولین فرصت ممکن
آمادگی سپاه برای برخورد با هرگونه خطای محاسباتی دشمنان
فرستادگان شورای صلح از نتانیاهو خواستند جنگ غزه را متوقف کند
تمدید قرارداد تاریخی پوچتینو با تیم ملی فوتبال آمریکا
حمایت دولت از اقتصاد اربعین؛ تأکید بر توسعه مرزهای ایلام
هاآرتص: ترامپ از جنگ تمام‌عیار با ایران هراس دارد
نورنما | اربعین یعنی تمام جاده ها به یک نام ختم می شوند؛ حسین(ع)
قدردانی رئیس دفتر سیاسی حماس از مواضع ایران در قبال فلسطین
وزیر نیرو: رفع ناترازی برق بدون همراهی مردم ممکن نیست
بحران گاز اروپا وارد مرحله جدید شد؛ نقش تنگه هرمز در تشدید کمبود انرژی
آمریکا در پی کاهش وابستگی به چین برای تولید سلاح
جزئیات نتایج دکتری بدون آزمون دانشگاه تهران و شرایط ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان
نگرانی‌ها از ورود مجدد قاتلان خونسرد آمریکایی
آخرین اخبار تنگه هرمز؛ تکذیب مذاکرات با آمریکا و تایید رایزنی با عمان
آلبالو هم تنظیم بازاری شد!