×
بین الملل
شناسه خبر : 316983
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 19:56
تحلیل «یدیعوت آحارانوت» از بن‌بست در مذاکرات تهران و واشنگتن

تحلیل «یدیعوت آحارانوت» از بن‌بست در مذاکرات تهران و واشنگتن

روزنامه یدیعوت آحارانوت با بررسی واکنش احتمالی آمریکا به پاسخ ایران، نوشت تل‌آویو از رد خواسته‌های واشنگتن توسط تهران غافلگیر نشده و اکنون در انتظار تصمیم ترامپ میان تشدید فشار، اقدامات محدود نظامی یا ادامه مسیر مذاکره است؛ موضوعی که به گفته این رسانه تحت تأثیر ملاحظات سیاسی و بین‌المللی آمریکا قرار دارد.

نورنیوز- گروه بین الملل: روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارانوت در مقاله‌ای، واکنش احتمالی ترامپ به پاسخ ایران را مورد بررسی قرار داده است. تهران به طرح واشنگتن برای پایان جنگ پاسخ داده است؛ اما این پاسخ منافع ایران و نه خواسته‌های آمریکا را مدنظر داشته است.

یدیعوت آحارانوت گزارش خود را اینگونه آغاز کرده است: اسرائیل از پاسخ تهران که منجر به واکنش تند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا شد، غافلگیر نشد. یک مقام اسرائیلی گفت: «توافق (بین تهران و واشنگتن) برای اسرائیل وحشتناک است، چقدر عالی که پذیرفته نشد؛ اما سوال این است که ترامپ با وجود محدویت‌هایی که دارد، چگونه عمل خواهد کرد. مسائلی مانند سفر به چین، جام جهانی و تمایل به عدم آغاز دوباره جنگ، بر واکنش ترامپ تأثیر خواهد گذاشت.

این روزنامه در ادامه گزارش خود مدعی شد ایران در پاسخ به ایالات متحده، فهرستی طولانی از خواسته‌ها را مطرح کرده است، ایران از برچیدن تأسیسات هسته‌ای خود و برآورده کردن خواسته‌های ایالات متحده در مورد اورانیوم غنی‌شده خودداری کرد و ترامپ واکنشی تند به این موضوع واکنش نشان داد. وی در شبکه اجتماعی «تروث» نوشت: من پاسخ (ایران) را خواندم و آن را دوست نداشتم. کاملاً غیرقابل قبول است.

در ادامه این مقاله آمده است: اسرائیل از پاسخ ایران غافلگیر نشد و از همان ابتدا ارزیابی کرده بود که احتمال توافق بسیار کم است. یک مقام اسرائیلی در این خصوص گفت: «عالی است که آنها این توافق را نپذیرفتند؛ زیرا (هرگونه توافق بین تهران و واشنگتن) برای اسرائیل فاجعه‌بار است. با این حال وی به روشنی گفت که هنوز برای دانستن اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد خیلی زود است، هیچ‌کس نمی‌داند. شاید یک گزینه حمله نظامی در کار باشد؛ اما ما به صبر نیاز داریم.

یدیعوت آحارانوت در ادامه نوشت: حالا سوال این است که ترامپ چه واکنشی نشان خواهد داد. ارزیابی در اسرائیل این است که ترامپ نمی‌خواهد بار دیگر جنگ تمام شده را آغاز کند، همچنین او با محدودیت‌هایی روبرو است. سفر به چین در روز چهارشنبه و دیدار با شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، همچنین جام جهانی به میزبانی ایالات متحده که ظرف یک ماه آینده آغاز می‌شود، محدودیت‌های جدی برای ترامپ به دنبال داشته است.

این روزنامه اسرائیلی با ابراز ناامیدی از تصمیم ترامپ به جنگ تمام با ایران، در ادامه نوشت: ارزیابی در اسرائیل این است که ترامپ ممکن است دستور «اقدامات هدفمند» را صادر کند. هدف او کشاندن ایران به میز مذاکره و گرفتن امتیازات بیشتر است. رئیس‌جمهور آمریکا، پس از دریافت پاسخ ایران، با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، صحبت کرد و در مکالمات قبلی بین آنها، به نتانیاهو روشن کرده بود که از خارج کردن اورانیوم غنی‌شده از ایران صرف نظر نخواهد کرد و مصمم است که اجازه ندهد ایران از آن استفاده کند.

یدیعوت آحارانوت نوشت: اسرائیل معتقد است که هیچ گزینه‌ای جز حمله به اهداف انرژی و زیرساخت‌ها در ایران وجود ندارد؛ اما از سوی دیگر، آنها نمی‌خواهند به عنوان کسانی دیده شوند که ترامپ را به ازسرگیری خصومت‌ها سوق می‌دهند. تعداد زیادی از مقامات اسرائیلی از ادامه محاصره ایران توسط آمریکا حمایت می‌کنند و فکر می‌کنند که این موثرترین اقدام است. با این حال، همانطور که گفته شد، ممکن است اقدامات نظامی با هدف تحت فشار قرار دادن ایران برای امتیازگیری بیشتر انجام شود.

در شرایط کنونی که به اذعان رسانه های اسرائیلی، صهیونیست‌ها از آغاز دوباره جنگ تمام‌عیار ناامید شده‌اند برخی کارشناسان هشدار می دهند که طرف اسرائیلی برای تخریب روند مذاکراتی ممکن است به اقدامات متهورانه دیگری روی آورد؛ از جمله ترغیب ترامپ به تداوم محاصره دریایی یا اقدامات هدفمند و عملیات‌های نقطه‌ای در ایران.


اخبار مرتبط
انتقاد بولتون از مدیریت ترامپ در بحران ایران و تنگه هرمز
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 15:00
انتقاد بولتون از مدیریت ترامپ در بحران ایران و تنگه هرمز
جان بولتون در یادداشتی با انتقاد از عملکرد دونالد ترامپ در قبال ایران نوشت : رئیس‌جمهور آمریکا بدون هماهنگی با متحدان وارد تقابل شد و اکنون برای خروج از بحران و بازگشایی تنگه هرمز با بن‌بست سیاسی مواجه است.
مجلس آمریکا برای هفتمین بار قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ را به رای می گذارد
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 09:38
مجلس آمریکا برای هفتمین بار قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ را به رای می گذارد
رهبر اقلیت دموکرات سنای آمریکا اعلام کرد دولت دونالد ترامپ با عبور از مهلت 60 روزه قانون اختیارات جنگی بدون مجوز کنگره، آمریکا را به جنگی غیرقانونی و پرهزینه کشانده و دموکرات‌ها برای توقف آن رأی‌گیری تازه‌ای برگزار می‌کنند.
آخرین آمار از هزینه های سنگین جنگ ترامپ علیه ایران
سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 09:12
آخرین آمار از هزینه های سنگین جنگ ترامپ علیه ایران
فایننشال تایمز گزارش داد هزینه‌های جنگ آمریکا علیه ایران به صدها میلیارد دلار رسیده و آثار آن در افزایش قیمت سوخت و بحران اقتصادی نمایان شده است.
نظرات

آخرین اخبار
اروپا وارد فاز جدید تسلیحاتی شد
مجلس به دنبال قانون حکمرانی تنگه هرمز
آیت‌الله سید مصطفی خامنه‌ای: مقابله با اشرار، در تضاد با صبر نیست
سناتور تندروی آمریکایی: کشورهای خلیج فارس باید علیه ایران وارد عمل شوند
نوراینفو | عادت‌هایی که موجب افسردگی می شوند
جدال آمریکا، چین و روسیه در شورای امنیت بر سر دریای سرخ
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 23 تیر 1405
منشا دود دیده‌شده در شرق تهران چه بود؟
حمله تند سناتور روس به ترامپ
صنعا: پاسخ به حمله عربستان ادامه دارد
احتمال خاموشی موقت در کیش
ادعاهای تازه ترامپ درباره عراق؛ از خروج نیروهای نظامی تا گسترش همکاری‌های نفتی
34 میلیون خانه زیر چتر بیمه حوادث
قلعه الموت در آستانه ثبت جهانی
آسانی قراردادش را با استقلال یک‌طرفه فسخ کرد
جزئیات دستورالعمل جدید دولت برای بهینه‌سازی مصرف آب و حامل‌های انرژی
پیام دکتر پزشکیان به مردم جنوب
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
عقب‌نشینی ترامپ از ادعای جنجالی درباره عوارض عبور از تنگه هرمز
زمان برگزاری مراسم بزرگداشت رهبر شهید انقلاب تغییر کرد
جهش خرید تضمینی گندم؛ عبور از مرز 5.5 میلیون تن
جزئیات جدید از تردد شناورهای خارجی در تنگه هرمز پس از تفاهم‌نامه
حضور پرشور مردم و مسئولان در مراسم بزرگداشت رهبر شهید انقلاب
«نه» انگلیس به طرح عوارضی ترامپ در تنگه هرمز
«لباس شخصی » از فردا روی پرده سینماها می‌رود
نشست ویژه بررسی حمله سایبری به بانک‌ها در سازمان بازرسی
وزارت صمت: دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری خودرو در راه است
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 23 تیر 1405+جدول
صندوق بازنشستگی: اطلاعیه‌های وام و اعتبار خرید در فضای مجازی جعلی است
تصاویر انهدام پایگاه العدید آمریکا در قطر
یاد آقای شهید ایران مصلی تهران 23 تیر
جزئیات حمله دشمن به خوزستان؛ انفجار در ماهشهر و آبادان
عزیزی بار دیگر رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شد
یاد آقای شهید ایران مصلی تهران 23 تیر
ممنوعیت فرود سوخت‌رسان‌های آمریکا در بن‌گوریون
جزئیات حمله امروز آمریکا به مناطقی در شهرستان های دشتی و تنگستان
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 23 تیر 1405
سرلشکر صفوی: رهبری شهید 15 سال قبل به بستن تنگه هرمز به عنوان یک ابزار نگاه می‌کردند
استقرار بیش از 230 اتوبوس برای جابه‌جایی زائران اربعین
خبر خوش برای مستأجران؛ ودیعه با 25 درصد افزایش بازپرداخت می‌شود
تهدید ترامپ درباره تنگه هرمز به ضرر آمریکا تمام می‌شود
نتایج وام ضروری 75 میلیون تومانی بازنشستگان اعلام شد
فرانسه: قصد ورود به هیچ جنگ جدیدی در خاورمیانه را نداریم
رئیس‌جمهور: دولت با تمام ظرفیت در کنار فعالان اقتصادی است
ماجرای سه شهروند بحرینی که به اتهام همکاری با سپاه به حبس ابد محکوم شدند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 23 تیر 1405
پلیس تهران از بازداشت متهم به جمع‌آوری اطلاعات نقاط حساس کشور خبر داد
وزیر خارجه عمان: تهدید اصلی امنیت خلیج فارس, خارج از منطقه است
شفاف‌سازی دولت درباره مالیات املاک مازاد بانک‌ها