×
اقتصادی
شناسه خبر : 316860
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/22 ساعت 11:51
وزیر ارتباطات: اینترنت نیاز اساسی مردم است

وزیر ارتباطات: اینترنت نیاز اساسی مردم است

وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه اینترنت از ضروریات زندگی مردم است، گفت در سطوح تصمیم‌گیری کشور این موضوع پذیرفته شده و رفع محدودیت‌ها در دستور پیگیری قرار دارد.

 نورنیوز-گروه اقتصادی: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست با نمایندگان اصناف، اتحادیه‌ها، اپراتورها و فعالان زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال، ضمن قدردانی از همراهی بخش خصوصی در حفظ پایداری خدمات ارتباطی در ایام جنگ رمضان، اعلام کرد: تلاش‌های فعالان این حوزه به دلیل برخی حواشی ناشی از محدودیت اینترنت بین‌الملل کمتر دیده شد.

وی رایگان شدن برخی خدمات از سوی بخش خصوصی در این دوره را اقدامی ارزشمند دانست و افزود: مهم‌ترین مطالبه فعالان اقتصاد دیجیتال، دسترسی به اینترنت بین‌الملل است و وزارت ارتباطات نیز با رایزنی و پیگیری مستمر، این موضوع را با نهادهای مسئول دنبال کرده است.

هاشمی با بیان اینکه در سطوح مختلف تصمیم‌گیری کشور، ضرورت اینترنت برای زندگی مردم مورد پذیرش قرار گرفته است، تصریح کرد: خوشبختانه قوه عاقله کشور به دسترسی آزاد مردم به اطلاعات باور دارد و اینترنت را از ضروریات زندگی مردم می‌داند و در حال حاضر بحث شرایط حاکم بر کشور مانع از تحقق این حق مسلم مردم شده و ما در تلاشیم دریک نگاه هم افزا و با وحدت رویه آن را محقق کنیم.
تأکید بر تبیین آثار محدودیت اینترنت

وزیر ارتباطات با اشاره به برخی دیدگاه‌ها درباره جایگزینی اینترنت عمومی با اینترنت ویژه کسب‌وکارها، تأکید کرد: محدود کردن اینترنت به برخی خدمات یا پلتفرم‌ها، نگاه دقیقی به نیازهای جامعه نیست و نباید با تحلیل‌های غیرواقعی، افکار عمومی را به سمت نادرست هدایت کرد.

وی با اشاره به آثار محدودیت اینترنت بر زندگی گروه‌های مختلف جامعه از جمله افراد دارای معلولیت، اظهار کرد: برای بخشی از جامعه، قطع یا محدود شدن اینترنت به معنای قطع ارتباط با جهان و اختلال در زندگی روزمره است و گزارش‌ها نشان می‌دهد تبعات این مسئله در آینده نیز افزایش خواهد یافت.

هاشمی همچنین برخی طرح‌های محدودکننده در حوزه فناوری را مانعی برای نوآوری دانست و گفت: هرگونه سیاست‌گذاری باید به گونه‌ای باشد که زمینه رشد اقتصاد دیجیتال و توسعه نوآوری در کشور حفظ شود.
اینترنت ویژه کسب‌وکارها جایگزین اینترنت عمومی نیست

وزیر ارتباطات با اشاره به تجربه ایجاد دسترسی ویژه برای برخی کسب‌وکارها در شرایط بحران، تصریح کرد: این اقدام صرفاً برای کاهش خسارت‌ها در شرایط خاص و بحرانی انجام شد و قرار نیست جایگزین اینترنت بین‌الملل و ارتباط عمومی کسب‌وکارها با کاربران شود.
وی از فعالان زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال خواست مسائل، چالش‌ها و مطالبات حوزه خود را به وزارت ارتباطات منتقل کنند تا امکان پیگیری مؤثر آنها فراهم شود.

هاشمی با تأکید بر اهمیت روایت‌گری و تبیین نقش اینترنت در اقتصاد و اشتغال کشور، گفت: هنوز برخی افراد اینترنت را صرفاً به چند شبکه اجتماعی محدود می‌دانند، در حالی که اقتصاد، اشتغال، آموزش، پژوهش و آرامش روانی جامعه به این زیرساخت وابسته است.

تأکید بر طراحی راهکارهای پایدار در شرایط بحران

محسن پاشا، سرپرست معاونت مرکز ملی فضای مجازی؛ نیز در این نشست با اشاره به روند اجرای طرح دسترسی ویژه برای کسب‌وکارها، گفت: هدف اصلی این طرح، جلوگیری از قطع ارتباط مجموعه‌ها و افرادی بود که نیاز ضروری و روزمره به اینترنت دارند.

وی با بیان اینکه این طرح در قالب دو سطح طراحی شده است، افزود: با آغاز جنگ رمضان روند اجرای آن سرعت گرفت اما اجرای چنین طرحی پیچیدگی‌های فنی و اجرایی فراوانی دارد.

پاشا تأکید کرد: سیاست‌های حوزه اینترنت آثار اجتماعی گسترده‌ای دارد و نباید به دلیل برخی مسائل محدود، همه مردم با محدودیت مواجه شوند.

وی همچنین از دسترسی مراکز آموزشی و پژوهشی کشور به اینترنت خبر داد و اظهار کرد: باید سازوکاری طراحی شود که در شرایط اضطراری، اتصال پایدار و تضمین‌شده کشور حفظ شود.

احسان چیت‌ساز، معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال؛ نیز با اشاره به اینکه برخی می خواهند اینترنت را به خاطره تبدیل کنند گفت بازگشایی اینترنت پس از بحران بنیان بازگشت جامعه به مدار رشد و کاهش شکاف دیجیتالی است .

حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی؛ با تأکید بر اینکه اینترنت را نباید به چند پلتفرم محدود کرد، گفت: تبعات محدودیت اینترنت از منظر امنیتی، اقتصادی و حاکمیتی گسترده است.

بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت؛ نیز با اشاره به کاهش درآمدهای این شرکت در ماه‌های اخیر، اعلام کرد: تداوم وضعیت موجود می‌تواند شکاف دیجیتال را در کشور افزایش دهد.

محمد حافظ حکمی، معاون فناوری، نوآوری و امور بین‌الملل وزارت ارتباطات نیز توسعه شبکه ثابت را از الزامات افزایش تاب‌آوری کسب‌وکارهای دیجیتال دانست و بر ضرورت شفاف‌سازی درباره برخی تخلفات در حوزه اینترنت ویژه تأکید کرد.

در ابتدای این نشست نیز، نمایندگان تشکل‌ها و فعالان زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال، دغدغه‌ها و ابهامات خود درباره وضعیت اینترنت، دسترسی عمومی، آثار اقتصادی محدودیت‌ها و پیامدهای شغلی و مالی آن را مطرح کردند و خواستار شفاف‌سازی بیشتر و اتخاذ تصمیمات حمایتی در این حوزه شدند.


اخبار مرتبط
وزیر ارتباطات: برای توسعه زیرساخت‌ها به مدل‌های جدید تأمین مالی نیاز داریم
دوشنبه 1405/04/01 ساعت 21:48
وزیر ارتباطات: برای توسعه زیرساخت‌ها به مدل‌های جدید تأمین مالی نیاز داریم
وزیر ارتباطات با تأکید بر توسعه اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های ارتباطی، از رشد چهار برابری اتصال مشترکان به شبکه فیبر نوری و ضرورت طراحی سازوکارهای جدید تأمین مالی خبر داد.
قطعی اینترنت به رتبه علمی و شاخص‌های نوآوری کشور ضربه می‌زند
دوشنبه 1405/02/21 ساعت 17:12
معاون علمی رئیس‌جمهور:
قطعی اینترنت به رتبه علمی و شاخص‌های نوآوری کشور ضربه می‌زند
معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به پیامدهای قطعی اینترنت گفت: این مسئله موجب افت شدید رتبه علمی و شاخص‌های نوآوری کشور می‌شود و دولت برای رفع این مشکل کارگروهی ویژه تشکیل داده است.
اقتصاد، اینترنت و امنیت ملی
دوشنبه 1405/02/21 ساعت 08:46
دکتر موسی غنی‌نژاد:
اقتصاد، اینترنت و امنیت ملی
مسدود کردن دسترسی ایرانیان به اینترنت جهانی، نه تنها زیان‌های اقتصادی نجومی برای اقتصاد ملی دارد، بلکه فراتر از آن اقدامی به شدت مغایر با حفظ انسجام ملی، بر باددهنده سرمایه اجتماعی و پایگاه مردمی حکومت و نهایتا در تضاد آشکار با امنیت ملی است. فعالان اقتصادی و برخی از مسوولان دولتی ذی‌ربط فاجعه مسدودی اینترنت جهانی را به تکرار مورد تاکید قرار داده‌اند.
نظرات

آخرین اخبار
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز سه شنبه 27 مرداد + جدول
برنامه قطعی برق تهران امروز سه شنبه 27 مرداد+لینک
آیا قهوه واقعاً به هضم غذا کمک می‌کند
آیا کوتاه‌کردن، واقعاً رشد مو را تسریع می‌کند
چرا مردان از اتاق مشاوره فرار می‌کنند؟
هشدار درباره یک فرآورده دارویی غیرمجاز در بازار
حق انتخاب میزبان آسیایی از استقلال گرفته شد
ادعای کوشنر: ترامپ نمی‌خواهد برای توافق با ایران عجله کند
تقابل روایت‌ها میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد؛ جنگ 4 روزه تمام نشده است؟
دادستانی تهران: فعالیت برنامه «آزاد» بدون مجوز رسمی است
شومر: سوءتفاهم‌نامه ترامپ با ایران یک شکست مطلق در سیاست خارجی است
عراقچی: ایران و عمان مسیر تردد ایمن کشتی‌ها از هرمز را نهایی می‌کنند
پزشکیان: صبر، همبستگی و امید کلید ایستادگی ایران در برابر فشارهای خارجی است
هشدار هواشناسی: تداوم 48 ساعته گرمای غیرمعمول در سراسر کشور
بازداشت یک عضو ارشد جنبش النجباء در استان ذی‌قار عراق
واقعی یا یک نمایش؛ فشار کوشنر بر نتانیاهو برای اجرای طرح آتش‌بس 15 ماده‌ای غزه
جنایات غزه سیستماتیک است و جهان را تحت تأثیر قرار داده است
حمله سایبری به شبکه دولتی آلمان؛ ارتباط چند وزارتخانه قطع شد
افشای شرایط اسفبار ملوانان ناو آبراهام لینکلن توسط سناتور دموکرات
ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
صلح و امنیت منطقه‌ای و وضعیت تنگه هرمز ، محور دیدار غریب‌آبادی و همتای چینی
سفارت روسیه: لندن در حال تشدید عمدی تنش‌ها با مسکو است
آخرین گزارش‌ها از تحولات سیاسی و امنیتی در منطقه
چند خودرو در حریق پارکینگ خودرو‌های توقیفی نیشابور سوخت؟
واکنش منبع ایرانی به ادعای حمله پهپادی به دفتر بارزانی در اربیل
تراستی‌ها، نفت و یک سؤال بزرگ از دولت
شی جین‌پینگ و ترامپ در کاخ سفید دیدار می‌کنند
برنامه قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا سه شنبه 27 مرداد + جدول
تاکید عراقچی بر هوشیاری برابر توطئه‌هایی که می‌تواند به روابط ایران و عراق آسیب بزند
جزییات آتش سوزی گسترده در گرگان+ فیلم
ترامپ: خیلی راحت با عمان تعامل کردیم/ در آستانه توافق با ایران نیستیم
یمن و استراتژی «وحدت میدان‌ها»؛ رصد دقیق تحولات ایران
هتریک برنز نمایندگان ایران در براتیسلاوا
بازی دوگانه تجزیه‌طلبان با امنیت سیستان و بلوچستان
غیرنظامیان در جنوب لبنان بیشترین هزینه تجاوزات اسرائیل را می‌پردازند
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 27 مرداد + جدول
سخنگوی وزارت خارجه: حمله پهپادی به دفتر رئیس اقلیم کردستان عراق بسیار مشکوک است
عراقچی: آزادگان پرچم سربلندی ایران را در دورترین و سخت‌ترین میدان‌ها برافراشته نگاه داشتند
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا سه شنبه 27 مرداد
اطلاعیه سازمان حفظ نباتات برای صادرکنندگان پسته
سفر عمره از اواخر شهریور آغاز می‌شود
بازی استقلال _ نساجی؛ بدون هواداران زن برگزار می شود+جزییات
لاوروف: اظهارات ژاپن درباره جزایر کوریل از حد نزاکت خارج شده است
برنامه قطعی برق تهران فردا سه شنبه 27 مرداد+ لینک
یمن: اجرای معادله «محاصره در برابر محاصره» علیه عربستان آغاز شد
ادعای مقام پاکستانی درباره تداوم مذاکرات بر سر بازگشایی تنگه هرمز و پایان درگیری‌ها
سناتور مورفی: ایران بدون هیچ امتیازی پول‌های مسدودشده را به‌دست می‌آورد
دیدار همتی با نخست‌وزیر عراق
عکس های منتخب ایران: دوشنبه 26 مرداد 1405
. تیراندازی مرگبار در جنوب اسپانیا؛ قتل‌عام اعضای یک خانواده در هوئلوا