×
اقتصادی
شناسه خبر : 316714
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/21 ساعت 18:46
سقوط ارزهای آسیایی زیر سایه تنش‌های ژئوپلیتیک

سقوط ارزهای آسیایی زیر سایه تنش‌های ژئوپلیتیک

ارزهای نوظهور آسیایی در پی بن‌بست مذاکرات میان ایران و آمریکا و تقویت دلار سقوط کردند؛ در مقابل، رشد سهام شرکت‌های تراشه‌ساز با محوریت هوش مصنوعی شاخص بورس‌های منطقه را به رکوردهای جدید رساند.

نورنیوز- گروه اقتصادی: ارزهای آسیایی امروز (دوشنبه) در پی بن‌بست مذاکرات صلح میان آمریکا و ایران در حالی سقوط کردند که شرکت‌های سازنده تراشه با اتکا به موج هوش مصنوعی خلاف فضای منفی بازار حرکت کردند.

ارزش بیشتر ارزهای نوظهور آسیایی روند کاهشی داشت و تحت فشار دلار آمریکا قرار گرفتند؛ دلاری که در پی حل‌نشدن مذاکرات صلح میان ایران و آمریکا و افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن تقویت شد.

در عین حال، رشد خستگی‌ناپذیر بازارهای سهام با محوریت هوش مصنوعی به بورس‌های منطقه‌ای کمک کرد.

شاخص ام‌اس‌سی‌آی (MSCI) که ارزهای بازارهای نوظهور جهان را دنبال می‌کند 0.1 درصد کاهش یافت، در حالی که شاخص سهام بازارهای نوظهور آسیا بیش از یک درصد رشد کرد و به یک رکورد تاریخی رسید؛ رشدی که با هدایت شاخص فناوری‌محور کوسپی کره‌جنوبی رقم خورد.

پزوی فیلیپین با افت 0.7 درصدی به 60.912 واحد در برابر هر دلار آمریکا رسید که بزرگ‌ترین کاهش روزانه آن از پایان آوریل بود. وون کره‌جنوبی نیز 0.8 درصد افت کرد و سومین روز متوالی کاهش خود را ثبت کرد.

پس از آن‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌سرعت پاسخ ایران به پیشنهاد صلح را رد کرد و آن را «کاملاً غیرقابل قبول» خواند؛ شاخص دلار به 98.101 رسید .

اقتصادهای آسیایی که به شدت به انرژی وارداتی از منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز وابسته هستند، در برابر افزایش قیمت نفت آسیب‌پذیرند؛ افزایشی که می‌تواند به تورم بالاتر و فشار بر رشد اقتصادی منجر شود.

چین در داده‌های منتشرشده روز دوشنبه، بالاترین تورم قیمت درب کارخانه طی 45 ماه گذشته را ثبت کرد.

لاوانیا ونکاتسواران، اقتصاددان ارشد آسه‌آن در بانک اوسی‌بی‌سی، گفت: تحولات ژئوپلیتیک سیاست‌گذاران را محتاط نگه می‌دارد، به‌ویژه آن‌که فشارهای خارجی در سراسر منطقه به شکل فزاینده‌ای متفاوت شده‌اند.

وی در ادامه افزود که هم ریسک‌های قیمت و هم ریسک‌های خارجی برای بانک‌های مرکزی منطقه در حال ظهور هستند.

این کارشناس تصریح کرد: اگرچه سناریوی پایه ما همچنان این است که بانک‌های مرکزی منطقه در حالت صبر و مشاهده باقی بمانند، اما ریسک افزایش نرخ بهره از سوی بانک‌های مرکزی اندونزی، هند و تایلند در حال افزایش است.

در فیلیپین، نرخ تورم آوریل هفته گذشته به‌طور غیرمنتظره‌ای به بالاترین سطح در سه سال اخیر جهش کرد و سرمایه‌گذاران را به افزایش انتظارات خود برای افزایش‌های بیشتر نرخ بهره سوق داد.

روپیه اندونزی تنها چند واحد با کمترین سطح خود در تاریخ یعنی 17,445 واحد در برابر دلار فاصله داشت و این در حالی بود که رینگیت مالزی و دلار سنگاپور هر کدام 0.2 درصد کاهش یافتند.

در سایر بازارها، شاخص کوسپی بورس کره جنوبی بیش از پنج درصد جهش کرد و به یک رقم تاریخی رسید که ناشی از صعود سهام شرکت‌های تراشه‌ساز با خوش‌بینی نسبت به بازار هوش مصنوعی بود.

ارزش سهام شرکت سامسونگ الکترونیکس بیش از پنج درصد رشد کرد و سهام شرکت تولیدکننده تراشه اس‌کی هاینیکس نیز بیش از 10 درصد افزایش یافت؛ به‌طوری که هر دو شرکت به سطوح بی‌سابقه دست یافتند.

شاخص اصلی بورس تایوان 0.9 درصد رشد کرد و به سطح رکوردی هفته گذشته نزدیک شد. بورس‌های مانیل، سنگاپور و بانکوک نیز بین 0.2 تا 0.3 درصد افزایش یافتند.

در مقابل، سهام در جاکارتا تا 1.8 درصد سقوط کرد و به پایین‌ترین سطح از اوایل ژوئیه 2025 رسید که تحت تأثیر کاهش سهام بانک‌های بزرگ شامل بانک سنترال آسیا، بانک ماندیری و بانک راکیات اندونزی بود.

پس از آن‌که داده‌های هفته گذشته نشان داد اقتصاد اندونزی در سه‌ماهه نخست سال با سریع‌ترین آهنگ رشد در بیش از سه سال گذشته گسترش یافته است، تحلیلگران پیش‌بینی کردند رشد اقتصادی با فروکش‌کردن حمایت‌های موقت و انتقال شوک جنگ ایران کاهش خواهد یافت؛ شوکی که می‌تواند حاشیه سود شرکت‌ها را کاهش دهد و احساسات بازار را تضعیف و شرایط مالی را سخت‌تر کند.


نظرات

آخرین اخبار
گزارش تصویری| دیدار تیم های فوتبال ایران و بلژیک
هشدار ترکیه درباره احتمال خرابکاری رژیم صهیونیستی در مذاکرات ایران و آمریکا
پیام سردار قاآنی خطاب به سربازان تروریست ارتش رژیم صهیونیستی
وقوع انفجار در دوحه
جولانی درخواست ترامپ را نپذیرفت
سرپرست وزارت دفاع: به دشمن بدعهد اعتماد نداریم
اعتراف ارتش اسرائیل به نقش عملیات شناسایی حزب‌الله در افزایش تلفات
پیروزی هندبال ساحلی ایران برابر آمریکا در دیدار تدارکاتی
بازگشت داور جنجالی به میدان قضاوت جام جهانی
نیمه دوم بازی؛ ایران (0)- بلژیک (0)/حیف از گل آفساید طارمی + فیلم
اعلام وضعیت اضطراری در لس‌آنجلس پس از آتش‌سوزی دوباره
بازگشت نساجی به لیگ برتر فوتبال
اهدای پرچم گنبد حرم امام حسین(ع) برای بدرقه رهبر شهید
واکنش تند فدراسیون فوتبال ایران به اظهارات مقام آمریکایی
نماینده روسیه: ایران دارایی‌های مسدودشده خود را بازپس می‌گیرد
وزیر خارجه فرانسه دوشنبه به سوئیس می‌رود
برلین: ترامپ موجب انسداد تنگه هرمز شد
رسانه عبری: اسرائیل در آستانه عقب‌نشینی از جنوب لبنان
اکثریت آمریکایی‌ها خواستار پایان فوری درگیری با ایران هستند
ترامپ: نخست‌وزیر انگلیس کناره گیری می کند
وزیر ارشاد: مذاکره‌کنندگان ایرانی با شجاعت از حقوق ملت دفاع می‌کنند
واقعیت جنگ ایران با روایت پیروزی ترامپ فاصله دارد
حمایت مشاور ترامپ از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا
عبور 25 میلیون بشکه نفت از «خط محاصره»
بقایای پیکر شهدای مدرسه شجره طیبه میناب تشییع می شود+زمان مراسم
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ+ شروط جدید
اولین شب مراسم عزاداری ماه محرم در جوار محل عروج قائد شهید
نتانیاهو: اشغال جنوب لبنان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد
طوفان در آتلانتا؛ اسپانیا دروازه عربستان را 4 بار باز کرد
مذاکرات پرسپولیس با اسکوچیچ در ترکیه پایان یافت
استقلال به شایعات نقل‌وانتقالات واکنش نشان داد
شرکت جدید برای بیمه‌گری در تنگه هرمز تشکیل شد
رئیس‌جمهور: وحدت ملی بزرگ‌ترین دستاورد کشور در شرایط کنونی است
زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 اعلام شد
حزب‌الله: امیدی به مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل در واشنگتن نیست
آخرین وضعیت جسمی شاپور رحیمی
چین جنگنده‌هایش را به نزدیکی تایوان اعزام کرد
اعلام نتایج قرعه‌کشی طرح فروش عادی ایران‌خودرو +آدرس
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد
نورویدیو | عشقِ حسین ، ادعا نمی خواهد نشانه می خواهد
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب‌شرق الشحر یمن
دبیرکل حزب‌الله: پروژه حذف ایران و مقاومت شکست خورد
بلومبرگ: تورم ناشی از تحولات تنگه هرمز دامنگیر اقتصاد آمریکا شد