×
بین الملل
شناسه خبر : 316479
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/20 ساعت 18:25
تنش در روابط رم و واشنگتن بر سر مواضع ایتالیا در قبال ایران

تنش در روابط رم و واشنگتن بر سر مواضع ایتالیا در قبال ایران

وزیر امور خارجه ایتالیا با تأکید بر تداوم اتحاد راهبردی رم و واشنگتن گفت: با وجود اختلاف‌نظرها درباره بحران ایران، روابط دو کشور همچنان مستحکم است و تماس‌های نزدیک میان طرفین ادامه دارد.

نورنیوز- گروه بین الملل: «آنتونیو تاجانی» وزیر امور خارجه ایتالیا در گفت‌وگویی بیان کرد که اتحاد این کشور با آمریکا با وجود تنش‌های اخیر بر سر موضع رم در قبال جنگ غیرقانونی آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران و تعهدات نظامی در تنگه هرمز همچنان «مستحکم» است.

تاجانی در گفت‌وگو با روزنامه ایتالیایی کوریرا دلا سرا اظهار کرد: «اتحادمان مستحکم است و این اتحاد با آمریکاست، نه با ترامپ، اوباما یا بایدن.»

اظهارات او پس از آن مطرح شد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز موضع ایتالیا در قبال بحران ایران را مورد انتقاد قرار داد و این احتمال را مطرح کرد که حضور نظامی آمریکا در پایگاه‌های این کشور کاهش یابد.

تاجانی گفت که اروپا و ایتالیا هنوز به آمریکا نیاز دارند اما استدلال کرد که واشنگتن نیز به دلایل راهبردی و اقتصادی به اروپا و ایتالیا وابسته است.

او افزود: «تضعیف قاره‌ای مانند قاره ما و کشوری مانند کشور ما که از نظر راهبردی و اقتصادی دارای اهمیتی حیاتی هستند، حتی برای امنیت کل غرب به نفع هیچ کس نیست.»

تاجانی در پاسخ به اتهامات واشنگتن مبنی بر اینکه ایتالیا برای حمایت از تلاش‌های آمریکا در غرب آسیا به اندازه کافی اقدامی انجام نداده است این اتهامات را «نادرست» خواند و گفت: «این درست نیست که ایتالیا "هیچ کاری نکرده"». 

وزیر امور خارجه ایتالیا در همین راستا به مشارکت کشورش در ماموریت‌های حفاظت از صلح ناتو و سازمان ملل، به‌ویژه در لبنان اشاره کرد.

او گفت که رم آماده است نقش خود را در لبنان با ارائه آموزش نظامی به دولت لبنان و حمایت از طریق پلیس مالی ایتالیا برای مبارزه با قاچاق اسلحه، قاچاق مواد مخدر و تامین مالی تروریسم گسترش دهد.

تاجانی همچنین گفت: «ما هرگز عقب‌نشینی نکرده‌ایم؛ سربازان ما از عراق تا افغانستان در راه دفاع از صلح و آزادی جان باخته‌اند.»

تاجانی با گفتن این که ایتالیا می‌تواند برای تضمین آزادی ناوبری کشتی‌های مین‌روب را به تنگه هرمز اعزام کند، تاکید کرد که چنین اقدامی نیازمند «آتش‌بسی تثبیت‌شده و چارچوبی از موافقت‌نامه‌های بین‌المللی» است.

وزیر امور خارجه ایتالیا که پیشتر کشورش اجازه استفاده از پایگاه‌های هوایی این کشور را برای حملات متجاوزانه آمریکا علیه ایران نداده بود، گفت: «ما قطعا نمی‌خواهیم به جنگ برویم اما هر کاری که لازم باشد برای تضمین احترام به حقوق بین‌المللی دریاها انجام خواهیم داد.»

تاجانی گفت که ایتالیا و آمریکا با وجود اختلاف‌نظرها بر سر مسئله ایران همچنان تماس‌های نزدیک را حفظ کرده‌اند.

او در این باره بیان کرد: «ما متحد هستیم و خواهیم ماند اما نمی‌توانیم بر سر همه چیز توافق داشته باشیم.»

تاجانی همچنین استدلال کرد که اروپا باید «از نظر دفاعی و سیاست خارجی قوی‌تر، منسجم‌تر و مستقل‌تر شود.»

تاجانی بدون در نظر گرفتن علت اصلی وضعیت کشتیرانی در تنگه هرمز و حق مشروع ایران برای دفاع ملی در برابر تهاجم خارجی که در جنگ اخیر شامل اعمال قانون کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز بوده است، هشدار داد که اختلال طولانی‌مدت در تنگه هرمز می‌تواند، به‌ویژه به دلیل مسدود شدن حمل‌ونقل کودهای کشاورزی از کشورهای حاشیه خلیج فارس مشکلات اقتصادی و امنیت غذایی گسترده‌تری ایجاد کند.

او گفت: «اگر این محاصره چندین ماه‌ ادامه پیدا کند، در بسیاری از کشورهای آفریقایی با بحران‌های غذایی مواجه خواهیم شد و مسلما کشاورزان ایتالیایی در حال حاضر نیز بهای افزایش قیمت کود را پرداخت می‌کنند.»

ایران ذیل شروط آتش‌بس با آمریکا در جنگ اخیر موافقت کرده بود به منظور فراهم کردن شرایط مذاکرات دیپلماتیک تنگه هرمز را تحت نظارت نیروهای مسلح بازگشایی کند. اگرچه  محاصره دریایی غیرقانونی آمریکا پس از بی‌نتیجه ماندن دور اول گفت‌وگوها با ایران منجر به حفظ وضعیت تردد از تنگه هرمز از سوی ایران شد.

 وزیر امور خارجه ایتالیا در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره اوکراین گفت که اتحادیه اروپا باید موضع واحدی در حمایت از کی‌یف حفظ کرده و سیاست تحریم‌های خود را علیه روسیه ادامه دهد.


نظرات

آخرین اخبار
دروغگویی کودک؛ رشد طبیعی یا هشدار اجتماعی؟
ورزش منظم چگونه خطر حمله قلبی ژنتیکی را کاهش می‌دهد؟
شناسایی پرنده‌ها از روی صدا به کمک هوش مصنوعی ممکن شد؟
علائمی که خبر از آلرژی شما به ورزش می دهد!
کاهش عملیات اسرائیل در لبنان
اعلام آمادگی سوئیس برای میزبانی توافق احتمالی ایران و آمریکا
خشم ایتالیا از شوخی اینفانتینو
عراقچی:احتمال اعلام تفاهم باآمریکادر روزهای آینده/ باید راه‌های بدعهدی طرف مقابل را ببندیم
موافقت ایران با کنوانسیون اقتصاد پلتفرمی در ژنو
آمادگی کامل نیروهای مسلح برای مقابله با تهدیدها
اسرائیل: در توافق ایران و آمریکا فریب خوردیم
توافق ایران شامل لبنان نیز می‌شود
پاسخ قالیباف به ترامپ: باید بدون هیچ بهانه‌ای به تعهدات داده شده، عمل شود
امارات با آزادسازی 10 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران موافقت کرد
نقاش معروف بریتانیایی درگذشت
جاسوس اسرائیلی دستگیر شد
دوجاریک: از آنچه می‌شنویم دلگرم هستیم
یک ستاره جام جهانی دیگر هم ویزا نگرفت
چراغ سبز دوحه و قاهره به توافق ایران و آمریکا
سی‌ان‌ان: عقب‌نشینی و ترس ترامپ از نقشه سرقت اورانیوم ایران
پرسپولیس به روند صدور مجوز حرفه‌ای معترض شد
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی اصفهان درگذشت
قدرت‌نمایی ایران در خلیج فارس نماد اقتدار نیروهای مسلح است
تیراندازی در وست وال استریت با یک کشته و 11 زخمی/ فرد مهاجم کشته شد
منبع آگاه : وزیر خارجه پاکستان عازم ژنو می شود
هشدار سی‌ان‌ان درباره بحران سوخت در آمریکا
گروسی: اولویت راستی‌آزمایی است!
بقایی:جلسه نهادهای ذی‌ربط برای بررسی متن پیش نویس تفاهم اولیه در حال برگزاری است
بازنشر پیام عراقچی از سوی ترامپ/ترامپ: پیام وزیر خارجه ایران درباره توافق مثبت بود
بارش‌های سیل‌آسا در راه شمال کشور
دوازده روز جنگ، یکسال مقاومت ملی
مهار آتش‌سوزی در ارتفاعات دشتی بوشهر
کریس رایت ادعا کرد: خروج روزانه حدود 7 میلیون بشکه نفت از خلیج فارس
خوزستان روی خط آتش؛ کدام شهرها امروز رکورد گرما را شکستند؟
پیام تند پوتین به غرب: هرگز با روسیه وارد جنگ نشوید
پاسخ عضو تیم رسانه‌ای مذاکرات به ادعای نبویان درباره تنگه هرمز
پاکستان از پایان نگارش توافق صلح ایران و آمریکا خبر داد
پیام پزشکیان به پوتین به مناسبت روز ملی روسیه
حمله حزب الله به نظامیان اسرائیلی
نورویدئو | ایران یک سال پس از آن دوازده روز
خط‌ونشان رونالدو برای مدعیان جام جهانی
فرمانده‌ای که دنبال «کار» بود نه «نام»+فیلم
وزیر جنگ اسرائیل: از لبنان، سوریه و غزه عقب نشینی نمی کنیم!
دریادار سیاری: دستمان روی ماشه است/هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم
ونس: خبری از پول نقد بابت امضای توافق با ایران نیست!
استارمر: استعفا نمی‌دهم، می‌جنگم!
خنثی‌سازی مهمات در ملارد/ شهروندان نگران نباشند
تنیسور میزبان هم حریف ملی‌پوش ایران نشد
واکنش تند سرمربی نروژ به رفتار توهین‌آمیز مقامات آمریکایی
عراقچی: جزئیات تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در زمان مناسب منتشر می‌شود