×
اجتماعی
شناسه خبر : 315838
تاریخ انتشار : جمعه 1405/02/18 ساعت 09:24
امدادرسانی ببش از هزار تیم در تهران برای آواربرداری در جنگ رمضان

امدادرسانی ببش از هزار تیم در تهران برای آواربرداری در جنگ رمضان

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: بیش از هزار تیم خدمات شهری در محل‌های حادثه برای بازگشایی معابر و آواربرداری‌های اولیه حضور داشتند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران  در تشریح اقدامات انجام شده در جنگ رمضان اظهار داشت: در روزهای جنگ وقتی عملیات پاسخ در جریان بود، مدیریت شهری با اعزام تیم‌های آتش‌نشانی، خدمات شهری، نیروهای شهرداری نواحی و مناطق و همچنین مدیریت بحران مناطق، تقریبا اولین دستگاهی بود که در صحنه حاضر می‌شد.

وی اظهار داشت: آتش‌نشانان علاوه بر اطفای حریق، مسئولیت اصلی جست‌وجو و نجات در محیط‌های شهری را هم بر عهده داشتند. البته عزیزان ما در هلال‌احمر و اورژانس هم طبق قانون وظایف خودشان را انجام می‌دادند و در کنار ما بودند. همه این مجموعه‌ها دست‌به‌دست هم دادند تا افرادی که امکان نجاتشان وجود داشت، هرچه سریع‌تر از زیر آوار زنده بیرون آورده شوند و پیکر مطهر شهدا هم با سرعت و احترام از محل خارج و برای طی مراحل بعدی به بهشت زهرا منتقل شود.

نصیری تصریح کرد: در بحث ایمن‌سازی و پایدارسازی ساختمان‌ها، از اساتید و متخصصان حوزه ایمنی سازه کمک گرفتیم. بلافاصله بعد از هر اصابت، این عزیزان به محل می‌آمدند و وضعیت سازه را از نظر ایمنی بررسی می‌کردند. در مجموع هزار و ۲۶۰مورد ارزیابی ایمنی سازه انجام شد. همچنین در 413 مأموریت، همکاران ما در حوزه HSE شهرداری مناطق، وضعیت ایمنی غیرسازه‌ای را بررسی کردند و اقدامات لازم برای رفع خطر انجام دادند مثل بستن نوار زرد، محدود کردن رفت‌وآمد، تخلیه شیشه‌های شکسته و حفاظت از مردم در برابر ریزش‌های احتمالی.

به گفته وی، در بعضی صحنه‌ها، بسته به نوع حادثه، نیاز به تجهیزات متفاوتی بود؛ مثلاً در جایی که فقط گرد و خاک و آوار بود، نوع ماسک با محل‌هایی مثل انبار نفت شهران یا سوهانک فرق داشت یا مثلاً در آزمایشگاه‌هایی که مواد شیمیایی داشتند و مورد اصابت قرار گرفته بودند، ممکن بود حتی نیاز به ماسک شیمیایی باشد. این نیازها در محل بررسی می‌شد تا آتش‌نشانان و نیروهای حاضر در صحنه دچار آسیب‌های بعدی نشوند. خوشبختانه ما در این جنگ حادثه مهم ثانویه نداشتیم و این نتیجه یک روند دقیق و تلاش شبانه‌روزی همکاران ما بود.

وی تاکید کرد: برای اینکه مردم بعد از حادثه بتوانند با ما ارتباط بگیرند، پنج مسیر تعریف کردیم. مسیر اول، تماس با سامانه ۱۸۱۱ است که به‌صورت شبانه‌روزی فعال است و به مردم پاسخ می‌دهد. مسیر دوم، اپلیکیشن شهرزاد است که در آن بخشی با عنوان مدیریت بحران برای ثبت خسارت‌های جنگ در نظر گرفته شده است. مسیر سوم، چادرهای حامی است که سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در کنار محل‌های تازه آسیب‌دیده برپا می‌کند و از ساعت ۸ صبح تا اذان مغرب در آن‌ها میز خدمت برقرار است. مسیر چهارم، مراجعه حضوری به شهرداری ناحیه مربوطه است و مسیر پنجم هم مراجعه به پایگاه ویژه مدیریت بحران در هر منطقه است و وقتی مردم مراجعه می‌کنند، خسارت آن‌ها در چهار گروه بررسی می‌شد.

نصیری توضیح داد: گروه «الف» کسانی بودند که خانه‌شان فقط آسیب جزئی دیده؛ مثلاً شیشه، پنجره یا در خانه آسیب دیده است. گروه «ب» کسانی بودند که سازه ساختمان سالم است، اما تعمیراتشان بیشتر از آسیب‌های جزئی است؛ مثلاً دیوار داخلی یا اجزای معماری آسیب دیده است. این گروه هم به دو دسته تقسیم می‌شود: زیر500 میلیون تومان و بالای 500 میلیون تومان. گروه «ج »کسانی بودند که خانه‌شان نیاز به مقاوم‌سازی دارد و گروه «د» نیز کسانی هستند که ساختمانشان نیاز به تخریب و نوسازی کامل دارد.

وی ادامه داد: در مورد گروه «الف» بلافاصله گروه‌های جهادی به خانه‌ها می‌روند، منزل را پاکسازی می‌کنند، پلاستیک موقت نصب می‌شود و بعد هم شیشه و پنجره‌ها با هماهنگی شهرداری و گروه‌های جهادی یا پیمانکاران نصب می‌شود. اگر هم بعضی شهروندان خودشان این کار را انجام داده باشند با ارائه فاکتور، هزینه به آن‌ها پرداخت می‌شود.

نصیری افزود: تا به امروز از مجموع ۴۸ هزار و ۱۴۹ واحد آسیب‌دیده تعداد ۳۸ هزار و ۳۷۹ واحد در گروه تعمیرات جزئی قرار گرفته‌اند. از این تعداد، بیش از ۸۰ درصد کارها انجام شده و امیدواریم تا پایان هفته این کار به اتمام برسد. مدیریت شهری هم اعلام کرده کسانی که فقط شیشه، پنجره یا در منزلشان آسیب دیده و هنوز مراجعه نکرده‌اند، هرچه زودتر مراجعه کنند، چون این پرونده‌ها نمی‌تواند برای همیشه باز بماند


نظرات

آخرین اخبار
افشای پروژه هسته‌ای چین؛ ساخت 80 سکوی موشکی در صحرا
آمادگی قزاقستان برای میانجیگری در گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران
افشای طرح جنجالی کنگره آمریکا برای ادغام نظامی با اسرائیل
کاروان «میناب 168» نماینده ایران در مسابقات جهانی برزیل شد
کشف جنایت مرموز در باغ شخصی
خبر امیدوارکننده برای بیماران سرطان سینه؛ شیمی‌درمانی شاید دیگر لازم نباشد
استقلال برنده پرونده 380 میلیارد تومانی شد
آخرین جزئیات طرح مجلس برای مدیریت تنگه هرمز اعلام شد
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 9 خرداد 1405+جدول
پرداخت 1130 میلیارد تومان به چایکاران
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 9 خرداد 1405+ جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 9 خرداد 1405 / افت 2 هزار تومانی دلار
زخمی شدن 5 آمریکایی در حمله موشکی ایران به پایگاه علی السالم
بازار نفت کاهشی شد؛ معامله‌گران در انتظار سیگنال‌های رسمی ماندند
نوراینفو | علائم و درمان گرمازدگی
جاده چالوس وآزادراه تهران–شمال یکطرفه شد
بنزین و گاز گران نمی‌شوند؛ مدل جدید دولت برای کاهش مصرف انرژی چیست؟
شوی تبلیغاتی ترامپ با چاشنی تحریف توافق/ تحریم‌های جدید آمریکاهمزمان باادامه محاصره دریایی
گرانی مصالح مدرسه‌سازی را دشوار کرد
واردات 300 مگاوات برق از ترکمنستان و ارمنستان در اوج بار تابستان
هشدار مجلس درباره گرانی بلیت پروازها
امکان سفر قسطی با «کارت سفر» برای مردم فراهم می شود
اتصال سامانه فروش بلیت قطار به پایگاه اطلاعات هویتی کشور
دستگیری متهم به جاسوسی در تهران
شروع ماموریت والیبالیست‌های ایران در برزیل
جزئیات برگزاری دوباره کنسرت‌ها تا قبل از محرم ؛ حمایت مالی از اجراها در دستور کار
نورنما | کشف لاشه هواگرد منهدم شده در قشم
رکورد تاریخی بورس ایران؛ برای نخستین بار حتی یک سهم منفی هم نبود
جام جهانی 2026؛ چرا فرانسه یکی از اصلی‌ترین مدعیان قهرمانی است؟
تهران صدرنشین کم‌بارشی کشور شد
صدای انفجار کنترل‌شده در جنوب اصفهان امروز شنیده می‌شود
فرونشست زمین به 300 دشت کشور رسید؛ اضافه‌برداشت، چالش اول آب ایران
تخفیف 30 درصدی قبض برق برای مشترکان کم‌مصرف
با صرفه جویی 10 درصدی مصرف برق تخفیف 30 درصدی پاداش بگیرید
چرا خوردن توت درخت‌های کنار خیابان خطرناک است؟
تفاوت اخراج موجه و غیرموجه کارگر چیست؟
قطر: ترافیک تنگه هرمز 80 درصد کاهش یافت
بیانیه پنتاگون درباره نشست نظامی لبنان و اسرائیل
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه 9 خرداد 1405/ نبض بازارهای مالی به مذاکرات گره خورد
گودرزی باردیگر سخنگوی هیات رئیسه مجلس شد
زمان کنکور سراسری 1405 اعلام شد/ آزمون کارشناسی ارشد 18 و 19 تیر برگزار می‌شود
حمله آمریکا در شرق اقیانوس آرام؛ سه نفر کشته شدند
کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل‌قبول قرار دارد
قیمت گوشت قرمز امروز 9 خرداد 1405 + جدول
شوک بزرگ به بازنشستگان و کارگران ؛ آیا بیمه کارگران دولتی می‌شود؟ + جزئیات تغییرات
هشدار روسیه به غرب درباره پیامدهای جنگ اوکراین
پاکستان: به توافق ابراهیم نمی‌پیوندیم
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 9 خرداد 1405 / معاملات هفتگی اونس با خوش‌بینی سیاسی بسته شد
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو از امروز + پیش‌پرداخت، موعد تحویل و مدل‌ها
حمله به چاه آب در اردوگاه فلسطینی