×
بین الملل
شناسه خبر : 315675
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/17 ساعت 14:33
قطر از پیشرفت تلاش‌های دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن خبر داد

قطر از پیشرفت تلاش‌های دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن خبر داد

نخست‌وزیر قطر در گفت‌وگویی با العربی الجدید از پیشرفت در تلاش‌های دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن خبر داد و تأکید کرد در تحولات مرتبط با تنگه هرمز و تنش‌های اخیر منطقه، همکاری برای کاهش تنش و حفظ ثبات ضروری است از دیدگاه دوحه مطرح شد.

نورنیوز-گروه بین الملل:«محمد بن عبد الرحمان آل ثانی» نخست‌وزیر قطر در گفت‌وگویی با وب‌سایت «العربی الجدید» اظهار کرد: «با وجود موضع‌گیری‌های متفاوتی که از سوی تهران و واشنگتن اعلام شده، اما امکان دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک میان ۲ طرف وجود دارد و پیشرفت مثبتی بین واشنگتن و تهران حاصل شده است.»

این مقام قطری که وزیر امور خارجه هم هست، همچنین اشاره کرد که باید آنچه او «منافع» کشورهای منطقه و کل جهان خواند، در هر توافقی در نظر گرفته شود.

در حالی که تنگه هرمز در پی تحرکات و سیاست‌های خصمانه ایالات متحده و محاصره بنادر ایران، دستخوش تحولاتی شده است، نخست‌وزیر قطر گفت: «اکنون تمام جهان هزینه بسته شدن تنگه هرمز را می‌پردازد و ما اجازه نمی‌دهیم که از تنگه هرمز به عنوان یک اهرم فشار در هرگونه درگیری استفاده شود.»

ایران پس از آغاز جنگ غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی از ۹ اسفند ۱۴۰۴، اعلام کرد که تردد از تنگه هرمز برای کشتی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی و متحدان آن‌ها ممنوع و برای کشتی‌های تجاری دیگر کشورها مشروط به هماهنگی کامل با مقامات ایران خواهد بود. بسته شدن تنگه هرمز شوک بی‌سابقه‌ای به بازارهای جهانی انرژی و مالی وارد کرده و موجب افزایش قیمت سوخت در بسیاری ازکشورها، به‌ویژه کشورهای اروپایی شده است.

ایران پس از برقراری آتش‌بس دو هفته‌ای با آمریکا با بازگشایی مشروط تنگه هرمز موافقت کرد، اما پس از اقدام غیرقانونی دولت آمریکا در نقض آتش‌بس در رابطه با لبنان و درخواست‌های زیاده‌خواهانه که متعاقبا دور اول مذاکرات در ۲۳ فروردین در اسلام‌آباد بی‌نتیجه ماند، اقدام به محاصره دریایی ایران کرد و در واکنش، ایران نیز وضعیت تنگه هرمز را به دلیل بدعهدی طرف مقابل به حالت قبل بازگرداند.

مقامات ایران ضمن اعمال قانون بر کشتی‌هایی که قصد عبور غیرمجاز از این آب‌راه را دارند، ابتکار دریافت عوارض برای کشتی‌های تجاری را مطرح کرده‌اند که طبق اعلام رسمی ایران، یک مرحله از اخذ عوارض به خزانه کشور واریز شد.

همچنین نخست‌وزیر قطر در گفت‌وگو با العربی الجدید، حاکمیت کشورش را «خط قرمز» خواند و افزود: «ما باید فرمولی برای هم‌زیستی با ایران مبتنی بر احترام به اصل حاکمیت و اصل حسن همجواری و به خطر نیافتادن امنیت هیچ یک از طرف‌ها پیدا کنیم.»

آل ثانی در ادامه نیز با نادیده گرفتن اقدامات و رویکردهای خصمانه برخی از کشورهای منطقه علیه ایران و ملت ایرانی و همکاری آنها با دشمن آمریکایی-صهیونیستی، ادعا کرد زیرساخت‌هایی که او «غیرنظامی» توصیف کرد، نباید هدف باشند.

او همچنین گفت که امنیت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، قابل تفکیک از هم نیست. 

نخست‌وزیر قطر در ادامه نیز بر اهمیت حمایت دوحه از میانجیگری‌های پاکستان برای تقویت امنیت و ثبات منطقه تاکید کرد و گفت: «هدف ما تقویت امنیت و ثبات در منطقه است، امیدوار هستیم این میانجیگری‌ها موفقیت‌آمیز باشند و تهران و واشنگتن هر چه زودتر به توافقی برسند و ما به توافق جامعی دست پیدا کنیم که به تنش پایان داده و منطقه را از هرگونه تنش جدیدی دور نگه دارد.»

او در پاسخ به سوالی درباره روابط دوحه با واشنگتن و اینکه آیا قطر در روابط نظامی خود با آمریکا تجدیدنظر خواهد کرد یا خیر گفت: «روابط قطر با آمریکا، راهبردی بوده و مبتنی بر یک مشارکت جامع، منافع مشترک و توافق‌های موجود است.» 

در همین حال، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر در تماس تلفنی با «ایمن الصفدی» همتای اردنی خود ضمن بررسی تحولات اخیر منطقه به ویژه تحولات ایران و آمریکا و تلاش‌هایی که برای کاهش تنش و تقویت امنیت و ثبات در منطقه انجام می‌شود، بر لزوم همکاری همه طرف‌ها با میانجیگری‌ها و تلاش‌های فعلی برای حل بحران از راه‌های مسالمت‌آمیز و گفت‌وگو و رسیدن به یک توافق پایدار که مانع تنش دوباره شود، تاکید کرد. 


نظرات

آخرین اخبار
چگونه الگوی خواب شما بر روند پیری بدن اثر می‌گذارد؟
14 بند برای پایان جنگ؛ جزئیات توافق ایران و آمریکا در اسلام‌آباد
سرطان ریه در انتظار مصرف کنندگان سیگار الکترونیکی
امضای تاریخی در بامداد تهران؛ پزشکیان و ترامپ یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را امضا کردند
شهباز شریف: توافق تاریخی اسلام‌آباد میان ایران و آمریکا امضا و لازم‌الاجرا شد
چگونه در تابستان از سلامت پاهای خود محافظت کنیم؟
قالیباف: ایران پیروز میدان و مذاکره شد
راز بقای خیره‌کننده خیار دریایی؛ بافتی که مرگ را شکست داد!
فرانسه استفاده از تلفن همراه در دبیرستان‌ها را ممنوع می‌کند
هشدار دادگستری تهران نسبت به دریافت پیامک‌های مشکوک
درخشش ستاره جوان در جام جهانی؛ ژوائو نوس تاریخ‌ساز شد
تنش لفظی میان برازیلیا و واشنگتن؛ انتقاد تند رئیس‌جمهور برزیل از ترامپ
نقل‌وانتقالات سپاهان زیر سایه حسرت آسیایی
ترامپ: تفاهم نامه 48 ساعت آینده امضا می شود
تمجید اسطوره فوتبال برزیل از عملکرد درخشان لیونل مسی
روایت کاخ سفید از متن تفاهم‌نامه ایران و آمریکا
آیا قیمت خودروهای سایپا هم افزایش می‌یابد؟
منبع آگاه: پیشنهاد امضای الکترونیکی تفاهم‌نامه پیش از سفر ژنو مطرح شده است
خطر از بیخ گوش مارسی گذشت
تشدید حملات به جنوب لبنان با بمب‌های فسفری
نقره‌داغ زوانه توسط کمیته انضباطی فیفا
صالحی: ایران از مطالبات خود عقب‌نشینی نمی‌کند
حادثه خطرناک برای نظامیان صهیونیست در جنوب لبنان+ جزئیات
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی سواحل یمن
گاردین: نقش تهران در اداره تنگه هرمز تثبیت شد
رئیس‌جمهور فرانسه از تفاهم‌نامه میان ایران و آمریکا حمایت کرد
پشت‌پرده سند سوئیس؛ توافقی که قرار است با امضای شورای امنیت نهایی شود
یاران رونالدو در تله کنگو گرفتار شدند؛ شروع ناامیدکننده پرتغال پرستاره
ایتالیا به سفارتش در تهران بازگشت
نورنما | حضور پرشور مردم در شب های محرم امسال
شمارش معکوس برای درخشش والیبال نشسته ایران در چین+جدول برنامه ها
عارف: باید روایت واقعی از حوادث سال‌های اخیر بیان شود
دارایی‌های مسدودشده ایران در چه کشورهایی است؟ + مبالغ
نگرانی در تمرین پرسپولیس؛ چه بلایی سر مدافع کلیدی سرخ‌پوشان آمد؟
رکورد جدید فوق‌ستاره پرتغالی در 2026
احتمال حضور رؤسای جمهور ایران و آمریکا در مراسم امضای توافق ژنو
مدل پیشنهادی محاسبه مستمری بازنشستگی تغییر کرد/ افزایش حقوق در راه است؟
زمان بازگشایی سامانه سماح اعلام شد+ لینک
شیخ نعیم قاسم: پروژه «اسرائیل بزرگ» را درهم شکستیم
عقب‌نشینی دسته‌جمعی غربی‌ها؛ گروه هفت پشت توافق صلح ایران و ترامپ ایستاد
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز ششم
پایگاه حریر خالی می‌شود؛ آیا این آغاز پایان حضور نظامی آمریکا در منطقه است؟
شمارش معکوس برای اتصال شتاب به شبکه بانکی روسیه؛ خرید با کارت ایرانی در مسکو
ترامپ: توافق نمی کردیم تنگه باز نمی شد/سردار سلیمانی یک نابغه بود
افزایش تنش با ساخت 576 واحد مسکونی جدید در کرانه باختری
قالیباف: توافقات با چین باید به نتایج عملی در اقتصاد تبدیل شود
ایران و روسیه تفاهم‌نامه خرید 20 فروند بالگرد امدادی امضا کردند
جهاد اسلامی فلسطین آتش‌زدن دو مسجد در کرانه باختری را محکوم کرد
گردان‌های حزب‌الله عراق: نبرد پایان نیافته و دستان مقاومت بر ماشه است
تشدید تجاوزات در کرانه باختری؛ از آتش‌زدن مساجد تا حمله به اموال فلسطینیان