×
اقتصادی
شناسه خبر : 315184
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/15 ساعت 16:51
زاکربرگ برای ساخت «مدل هوش مصنوعی سلول انسان» دست به‌کار شد

با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری؛

زاکربرگ برای ساخت «مدل هوش مصنوعی سلول انسان» دست به‌کار شد

بنیاد چان متعلق به زاکربرگ اعلام کرد با سرمایه‌گذاری 500 میلیون دلاری قصد دارد مدل‌های هوش مصنوعی از سلول‌های انسانی توسعه دهد تا مطالعه دیجیتال بیماری‌ها سرعت بگیرد و مسیر درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها هموار شود.

نورنیوز- گروه اقتصادی: بنیاد زاکربرگ که بایوهاب چان زاکربرگ نامیده می‌شود و همسرش پریسیلا چان، متخصص اطفال نیز در آن مشارکت دارد، ماموریت بلندمدت خود را درمان و پیشگیری از همه بیماری‌ها از طریق زیست‌شناسی مبتنی بر هوش مصنوعی، تحقیقات پیشگامانه و فناوری پیشرفته اعلام کرده است.

به نقل از فیوچریسم، بایوهاب، با توجه به این اهداف عظیم، به تازگی از سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری در مدل‌های هوش مصنوعی سلول‌های انسانی، به ویژه برای تسریع درمان و پیشگیری از همه بیماری‌ها خبر داده است.

این سازمان می‌گوید که شبیه‌سازی‌های هوش مصنوعی از سلول‌های انسانی می‌تواند به پژوهشگران امکان دهد تا بیماری‌ها را به شکل دیجیتال و در مقیاس و سرعتی بی‌نظیر مطالعه کنند.

گفته می‌شود این نیم میلیارد دلار صرف یک برنامه پنج ساله برای ایجاد مدل‌های پیش‌بینی‌کننده سلول‌های انسانی خواهد شد. پس از ساخت این سیستم‌ها، ظاهرا به محققان پزشکی و زیست‌شناسان کمک خواهد کرد تا نحوه تعامل سلول‌ها را در سطح کل یک موجود زنده درک کنند. از نظر تئوری، این امر پیشرفت‌های باورنکردنی در علوم زیستی را ممکن می‌کند و شاید حتی بیماری‌های کشنده‌ای که بشریت را آزار می‌دهند، طبق گفته‌های این پروژه، به تاریخ بپیوندند.

به طور رسمی، ۴۰۰ میلیون دلار از این بودجه به توسعه هوش مصنوعی خود بایوهاب اختصاص داده خواهد شد، در حالی که بقیه به محققان متفرقه شخص ثالث اختصاص خواهد یافت.

الکس ریوز، رئیس بخش علوم بایوهاب در اطلاعیه‌ای گفت: برای ساخت هوش مصنوعی که بتواند پیچیدگی کامل زیست‌شناسی را به طور دقیق نشان دهد و تحقیقات علمی را تسریع کند، به داده‌های بسیار بیشتری از آنچه امروز وجود دارد، نیاز داریم. ما به فناوری‌های جدیدی برای مشاهده سلول، از سطح مولکولی تا بافت و در زمینه سلامت و بیماری نیاز داریم.

طبق اعلام موسسه مالیات و سیاست اقتصادی، این کمپین جدید در حالی آغاز می‌شود که متا متعلق به زاکربرگ کمترین نرخ مالیات بر درآمد فدرال را در سال ۲۰۲۵ پرداخت کرده است که کمی بیش از ۳.۵ درصد از کل درآمد آن است. این در حالی بود که این شرکت بهترین سال خود را تجربه می‌کرد و در سال ۲۰۲۵، ۷۹ میلیارد دلار سود به دست آورده بود.

با توجه به اینکه نرخ مالیات فدرال شرکت‌ها ۲۱ درصد است، یک اختلاف عمده و به طور دقیق ۱۳.۷ میلیارد دلار وجود دارد. این مبلغ شگفت‌انگیزی است که می‌توانست صرف تحقیقات پزشکی شود؛ چیزی که زاکربرگ اکنون بخش کوچکی از آن را صرف برنامه‌های بیمه درمانی فدرال یا خدمات غذایی و تغذیه‌ای دولت می‌کند که به میلیون‌ها آمریکایی کم‌درآمد، حمایت غذایی ارائه می‌دهد.

زیست‌شناسی مبتنی بر هوش مصنوعی صنعتی نوپا است و به گفته بایوهاب برای رسیدن به مقیاس مورد نیاز به تلاشی بسیار گسترده‌تر در مقیاس جهانی نیاز داریم.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
سطح اتصال اینترنت در ایران به 34 درصد رسید
وزیر خارجه ایرلند از ممنوعیت واردات کالا از شهرک‌های صهیونیست‌نشین خبر داد
اتصال جهانی اینترنت ایران آغاز شد
وزیر جهادکشاورزی: امنیت غذایی نباید به واردات وابسته باشد
جزئیات گفتگوی پزشکیان با نخست وزیر جدید عراق پیرامون آخرین تحولات منطقه
جهش تاریخی قیمت آلومینیوم در بازار جهانی
میراثی که 700 میلیون سال در بدن انسانها درچرخش است
جهشی اقتصادی که می تواند چالش چین وآمریکا را جدی تر کند
جزئیات تازه از سفر قالیباف به قطر؛ پیگیری آزادسازی 12 میلیارد دلار
خبر بد اتاق اصناف ایران برای سیگاری ها!
حاشیه هایی که متن سفر قالیباف به قطر را تحت الشعاع قرار داد
یک باشگاه محبوب دیگر مجوز حرفه ای گرفت
اخرین خبرهای داغ از یوزهای مسافر ینگه دنیا
چرا حمله آمریکا به ایران بزرگترین خطای راهبردی قرن است؟
طرح فروش مشارکت «عید تا عید» در تولید ایران‌خودرو؛ بزودی+ لیست خودرو و زمان ثبت نام
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 5 خرداد 1405+جدول
چه محورهایی از اولین پیام حج رهبری بازتاب جهانی داشت؟
تصادف مرگبار قطار با اتوبوس مدرسه در بلژیک
چشمانتان درد را فریاد می‌زنند؛ حتی اگر سکوت کنید
جزئیات تجاوز شب گذشته جنگنده های آمریکایی به جنوب ایران/شرارتها بی پاسخ نمی ماند
مریم عبدالله‌پور مدال طلای پاراتکواندو آسیا را گرفت
تیرباران هولناک یک جوان در مشهد
نورنما | حمله انتحاری در پاکستان
اکبر عبدی از بیمارستان مرخص شد
لیست محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های گیلان در عید قربان 1405
سناریوهای احتمالی درگیری نظامی آمریکا و کوبا در سال 2026
جزئیات جدید از لایحه سازمان ملی مهاجرت اعلام شد
تبریک سرلشکر عبداللهی به قالیباف
آغاز عرضه و ذبح بهداشتی دام در عید قربان از فردا 6 صبح
پادکست | ویژه برنامه روز عرفه
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 5 خرداد 1405 / نوسان شدید اونس
هک سیستم‌های CCTV در ایران عامل ترور مقامات ایرانی
خدمات معاینه فنی خودرو در روز عید قربان برقرار است+ ساعت فعالیت
هشدار وزش باد شدید و گردوخاک در تهران
فراخوان اضطراری ارتش اسرائیل/ لبنان آماده موج جدید حملات سنگین می‌شود
نام لیست 20 بازیکنی تیم ملی والیبال اعلام شد/ آماده‌سازی برای سفر به برزیل در پیش است
ونس منزوی شد؛ روبیو برنده رقابت در کاخ سفید
توقف اجرای مصوبه ایجاد ستاد ویژه ساماندهی فضای مجازی توسط دیوان عدالت
حامد جعفری دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان شد
اعلام وضعیت آب و هوای خراسان رضوی
وزیر علوم : درباره امتحانات تصمیم نهایی به‌زودی اعلام می‌شود
اژه ای: روز عرفه فرصتی برای توبه و خودسازی است
وضعیت نارنجی آلودگی هوا در 4 شهر خوزستان
نحوه برگزاری امتحانات هفتم، هشتم و نهم به مدارس واگذار شد
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 5 خرداد 1405 +جدول
رسانه عبری: کشورهای عربی به دنبال ائتلاف با ایران هستند
سرشبکه عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 5 خرداد 1405+ جدول
شمارش معکوس برای ناگویا/ 116 روز تا بازی‌های آسیایی با هدف طلوع مدال تیم امید
واشنگتن اشتباهات خود در خاورمیانه را تکرار می‌کند