×
بین الملل
شناسه خبر : 314974
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/14 ساعت 18:44
کشتیرانی جهان در انتظار توافق عبور امن

بن‌بست دریایی در هرمز؛

کشتیرانی جهان در انتظار توافق عبور امن

با وجود ادعای آمریکا مبنی بر اقدام برای بازگشایی مسیرهای دریایی، داده‌های کشتیرانی نشان می‌دهد تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز در روز دوشنبه در سطوح بسیار پایینی قرار داشته و صنعت دریانوردی همچنان در انتظار دریافت دستورالعمل‌های روشن از سوی واشنگتن و تهران است.

نورنیوز- گروه بین الملل: داده‌های کشتیرانی در روز دوشنبه نشان می‌دهد که تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز همچنان در سطحی بسیار پایین قرار دارد؛ این در حالی است که دونالد ترامپ یک روز پیش مدعی شده بود ایالات متحده برای بازگشایی مسیرهای دریایی اقدام خواهد کرد.

بر اساس اطلاعات شرکت رهگیری دریایی (MarineTraffic)، تنها یک نفتکش کوچک حامل گاز مایع (LPG) که تحت تحریم نیز قرار دارد به همراه چند کشتی باری و یک شناور کابل‌گذار از این گذرگاه به سمت دریای عمان عبور کرده‌اند. نشانه‌ای از صف کشتی‌های تجاری برای عبور نیز مشاهده نشده است.

شرکت کشتیرانی آلمانی هاپاگ-لوید اعلام کرده که عبور کشتی‌هایش از این مسیر همچنان غیرممکن است، زیرا دستورالعمل روشنی درباره نحوه عبور ایمن منتشر نشده است.

در همین حال، فرماندهی مرکزی ایالات متحده (فرماندهی مرکزی ایالات متحده) اعلام کرده که از روز دوشنبه عملیات‌هایی را برای احیای آزادی ناوبری آغاز می‌کند، هرچند همزمان محاصره بنادر ایران را ادامه می‌دهد.

با این حال، صنعت کشتیرانی می‌گوید هنوز هیچ راهنمای مشخصی درباره اهداف و نحوه اجرای این عملیات دریافت نکرده است. شورای بین‌المللی دریانوردی (BIMCO) نیز اعلام کرده که وضعیت امنیتی تغییری نکرده و همچنان مبهم است.

یاکوب لارسن، مسوول ایمنی این نهاد، تاکید کرده است بدون موافقت ایران برای عبور امن کشتی‌های تجاری، مشخص نیست که تهدیدهای موجود تا چه حد قابل مهار یا کاهش باشد.

بر اساس اعلام سازمان بین‌المللی دریانوردی، در نتیجه جنگ جاری، صدها کشتی تجاری و حدود ۲۰ هزار دریانورد امکان عبور از این مسیر را از دست داده‌اند.

مرکز مشترک اطلاعات دریایی به رهبری آمریکا نیز سطح تهدید در تنگه هرمز را «بحرانی» ارزیابی کرده و به کشتی‌ها توصیه کرده است مسیرهای جایگزین، از جمله آب‌های سرزمینی عمان در جنوب مسیر اصلی را بررسی کنند.

ایالات متحده ماموریت‌های خود را دفاعی توصیف کرده و گفته این اقدامات ترکیبی از تلاش‌های دیپلماتیک و هماهنگی نظامی خواهد بود.

در مقابل، ایران به نیروی دریایی آمریکا هشدار داده که از ورود به تنگه هرمز خودداری کند و اعلام کرده کشتی‌های تجاری برای عبور باید با نیروهای نظامی این کشور هماهنگ باشند. تهران همچنین نقشه‌ای جدید از محدوده کنترل خود منتشر کرده است.


اخبار مرتبط
اخطار قاطع نیروی دریایی ارتش به ناوشکن‌های آمریکایی در محدوده تنگه هرمز+ فیلم شلیک
دوشنبه 1405/02/14 ساعت 19:19
اخطار قاطع نیروی دریایی ارتش به ناوشکن‌های آمریکایی در محدوده تنگه هرمز+ فیلم شلیک
نیروی دریایی ارتش با رصد و شناسایی ناوشکن‌های ارتش آمریکا در محدوده تنگه هرمز، با هشدار و شلیک تیرِ اخطار در محدوده حرکت آنها، عواقب این گونه اقدامات مخاطره آمیز را متوجه دشمن آمریکایی_صهیونی دانست.
هر اقدامی در تنگه هرمز بدون رضایت ایران، تنش را افزایش می‌دهد
دوشنبه 1405/02/14 ساعت 17:30
یک مقام سابق رژیم صهیونیستی:
هر اقدامی در تنگه هرمز بدون رضایت ایران، تنش را افزایش می‌دهد
این مقام سابق جاسوسی رژیم صهیونیستی با اشاره به طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا موسوم به آزادسازی کشتیرانی در تنگه هرمز تصریح کرده که این ایده که تنگه هرمز را بتوان بدون هماهنگی با ایران باز کرد، ایده‌ای غیرواقعی است؛ مگر اینکه آمریکا بخواهد آن را به طور نظامی تصرف و حفظ کند.
منبع مطلع نظامی: شلیک‌ اوّل‌ در تنگه هرمز انجام شد/ ایران آماده است
دوشنبه 1405/02/14 ساعت 17:04
منبع مطلع نظامی: شلیک‌ اوّل‌ در تنگه هرمز انجام شد/ ایران آماده است
یک منبع مطلع نظامی درباره اقدام خصمانه آمریکایی‌ها در تنگه هرمز گفت: ایران برای هر سناریویی آمادگی کامل دارد و آمریکایی‌ها می‌دانند که ایران اجازه قلدری را به ترامپ و نیروهای آمریکایی نخواهد داد.
نظرات

آخرین اخبار
خشم رئال مادرید از سفر تفریحی ام‌باپه
بررسی چند پرونده در دادگاه مطبوعات/ کدام نشریه ها محکوم شدند؟
نورویدئو | سه راهی خطرناک واشنگتن؛ تصمیمی که هر طرفش هزینه دارد
حماس: زنان اسیر فلسطینی تحت شکنجه قرار دارند
اخطار قاطع نیروی دریایی ارتش به ناوشکن‌های آمریکایی در محدوده تنگه هرمز+ فیلم شلیک
آمار شهدای لبنان از 2600 نفر گذشت
ادعای امارات درباره شلیک موشک و پهپاد به این کشور+ فیلم
وزیر خارجه آلمان: تعلیق استقرار موشک‌های آمریکایی تأثیری بر بازدارندگی ناتو ندارد
ممنوع شدن افزایش کرایه حمل‌ونقل در تهران از سوی سازمان حمایت
تاکید قطر بر لزوم دستیابی به توافق پایدار جهت ممانعت از آغاز مجدد تنش‌ها
شارژ مرحله دهم کالابرگ از فردا
کشتیرانی جهان در انتظار توافق عبور امن
3 سناریوی دولت برای افزایش کالابرگ
سپاه: هیچگونه شناور تجاری و نفتکش در ساعات گذشته از تنگه هرمز عبور نکرده است
بورس‌های اروپا زیر فشار تنش‌های خاورمیانه و تهدید تعرفه‌ای ترامپ
7 کارت برنده ایران در نبرد دریایی با آمریکا
«پایان جنگ» در روایت، نه در واقعیت
زخمی شدن 2 نظامی صهیونیست در درگیری با رزمندگان حزب‌الله
سقف سنی اهدای خون حذف شد
تاکید رئیس شورای اروپا بر همکاری با انگلیس
واشنگتن میان عقب‌نشینی تحقیرآمیز و تشدید تنش
تمدید وضعیت فوری عرضه گاز طبیعی مایع در قطر
هر اقدامی در تنگه هرمز بدون رضایت ایران، تنش را افزایش می‌دهد
ثبت‌نام بیش از 50 هزار بنگاه برای دریافت تسهیلات حمایتی دولت
اعلام زمان مرحله دوم ثبت‌نام آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی
منبع مطلع نظامی: شلیک‌ اوّل‌ در تنگه هرمز انجام شد/ ایران آماده است
نظم ایرانی بر آبراه راهبردی
گزارش تصویری | اینجا «تنگه هرمز» است ...
پارگی رباط صلیبی قلی زاده تایید شد/ قلی‌زاده جام جهانی را از دست داد
برای 2 روز آینده؛ طوفان و بارش شدید در راه تهران است
نبیه بری شرط توافق با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد
ادعای ابوظبی درباره هدف قرار گرفتن یک کشتی اماراتی
اختصاص 2.2 همت برای معلمان حق‌التدریس آزاد در بودجه امسال
افزایش قیمت شیر خام و تأثیر آن بر لبنیات
خسارات زیرساخت‌های آب و فاضلاب در جنگ رمضان
نقش راهبردی آزادراه شهید سلیمانی در توسعه ارتباطات کشور
افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 14 اردیبهشت 1405
زلزله در پایگاه ترامپ؛ عددها علیه او شدند
سودجویی از محدودیت اینترنت در بازار موبایل
فیلترینگ بدون راهکار اساسی، تنها مشکلات را افزایش می‌دهد
افزایش قیمت طلا در تهران برخلاف بازار جهانی
رشد دوباره ترافیک هوایی در فرودگاه مهرآباد
بازگشت 15 خدمه کشتی توسکا به کشور از مرز ریمدان
پایان فرصت انتخاب خودروهای وارداتی در سامانه+ جدول خودروها
هشدار سپاه درباره تحرکات دریایی در تنگه هرمز
وضعیت مطلوب تولید گوشت قرمز در ایران
تعیین تکلیف نیروهای شرکتی در انتظار بخشنامه دولت
دادستان تهران: با گران‌فروشان برخورد قانونی می‌شود
سراج: تجاوز مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران، نقض گسترده حقوق‌بشر بود